Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.332 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Plangere impotriva nota de control - disciplina in constructii

 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Luni, 16 Mai 2011, 01:27

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 20 Mai 2011, 15:15

Buna ziua,
Am efectuat o lucrare in curtea comuna imobilului in care locuiesc la sf anului 2008. Este vorba de o teava de apa de la caminul comun care merge prin curte la 50-80 cm adancime si urca pe peretele imobilului (o vila mai veche in care locuiesc aprox 15 familii) deservind 4 familii, inclusiv pe a mea. Ca urmarea a unei reclamatii la primarie din partea unui vecin "binevoitor", a venit disciplina in constructii si ne-a amendat cu 10 milioane plus solicita autorizatie de construire pentru teava de apa. Dupa ce ne-am judecat in instanta, in prima judecata, ni s-a anulat amenda de 10 milioane si nu s-a precizat nimic de autorizatia de construire. Mentionez ca termenul limita dat de primarie pt obtinerea autorizatiei, respectiv 05.02.2009 pentru autorizatia de construire si 05.03.2009 pentru desfiintarea lucrarii in cazul neobtinerii a autorizatiei - a fost depasit din cauza procesului care a durat ceva timp. Recursul primariei a fost respins. In data de 16.08.2010, un inspector [EDITAT] de la Directia de Control, Serviciul Disciplina in Constructii a sectorului 2 Bucuresti, a efectuat o nota de control. Problema este ca la punctul 2 unde scrie: "Verificarea s-a efectuat in prezenta factorilor implicati in realizarea investitiei: " mi-a trecut numele meu si adresa desi eu nu am fost prezenta la aceasta constatare a ei. A semnat aceasta nota doar inspectorul, fara niciun martor sau vreun vecin din curte. A constatat ca nu s-a desfiintat lucrarea si a scris pe nota "Rog demersuri legale" respectiv "Propunem: Transmiterea prezentei Directiei juridice". Plus ca de lucrare au beneficiat 4 familii si s-au platit la comun cheltuielile iar in toate procesele-verbale sau note etc sunt trec eu ca am facut si am executat. Am lucrat cu o firma autorizata care ne-a dat factura si contract de prestari servicii.
Am fost la Politia Comunitara si am stat de vorba cu inspector [EDITAT] . I-am cerut sa-mi explice cum a completat ea aceasta nota de control in lipsa mea si fara sa treaca niciun vecin sau martor sau sa scrie ca nu era nimeni acasa si ca nu s-a putut semna din partea noastra. Tot ce mi s-a raspuns ca asa este modelul de completat si ca "Faceti ce vreti dvs.".
Sunt convins ca nu este completata corect si legala aceasta nota de control si intentionez sa fac o plangere impotriva inspectorului.
Ce lege reglementeaza modalitatea de completare si valabilitate a acestor documente? Aceeasi ca si pt un proces-verbal de constatarea a unei contraventii? (gen amenda de circulatie?) Personal as dori anularea acestei note de control si refacerea ei in conditiile legii si cu respectarea normelor in vigoare. Va multumesc.

ultima dată editat de Andreea Lisievici pe data de Sambata, 21 Mai 2011, 15:00
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 22 Mai 2011, 14:17
Faceti o sesizare catre I.S. C (au adresa pe site-) si explicati situatia.I.S.C este "organul" care transmite catre Inspectoratele teritoriale sesizarea d-voastra, aceasta fiind verificata apoi de catre aceste Inspectorate.
Sa stiti ca-si iau treaba f. in serios , vin la fata locului si verifica, chiar si primaria care a eliberat un act cu privire la lucrarea respectiva.
Din moment ce s-a anulat p.v contraventie, insa, nu stiu dece mai aveti ganduri negre?
Inca o data pentru aceeasi fapta n-o sa fiti judecati.Nota de control nu poate fi anulata - este doar o constatare, doar un P.V. de contraventie(ca in cazul d-voastra) se poate anula.S-a dispus anuntarea Directiei juridice, ca sa stie si aia ca v-ati conformat.
 
 
 
offline
7.64
6

Data înregistrării:
Sambata, 23 Iulie 2005, 15:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 23 Mai 2011, 08:45
S-a atacat procesul verbal de constatare a contraventiei.

Asa cum s-a mentionat mai sus , nota de control nu poate fi contestata prin intermediul plangerii contraventionale.

ultima dată editat de Stoica Ioana pe data de Luni, 23 Mai 2011, 13:20
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Vineri, 31 Iulie 2009, 07:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Mai 2011, 11:38
Atentie-in contencios a fost anulat p.v contraventie.Asa a aratat nexus.
Impotriva notei de constatare nu poate face actiune in contencios, aceasta neavand valoarea juridica a unui act administrativ si actiunea ar fi respinsa ca inadmisibila.Deci nota de constatare ramane ca atare si va trebui sa faca ceeace scrie ca masuri in respectiva nota .
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Luni, 16 Mai 2011, 01:27

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 23 Mai 2011, 17:49
Va multumesc pentru lamuriri.
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Vineri, 18 Februarie 2011, 08:28

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 24 Mai 2011, 12:38
ORDIN Nr. 839 din 12 octombrie 2009
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Art. 74
Aplicarea sancţiunilor contravenţionale
(1) Încadrarea faptei contravenţionale, respectiv valoarea amenzii contravenţionale, se stabileşte de organul de control şi se înscrie în formularul tipizat "PROCES-VERBAL de constatare şi sancţionare a contravenţiei", prezentat în anexele nr. 6 şi 7 la prezentele norme metodologice.
(2) Formularul tipizat "PROCES-VERBAL de constatare şi sancţionare a contravenţiei" - prezentat în anexa nr. 6 - este redactat în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi se utilizează de către organele de control ale administraţiei publice locale cu atribuţii de control în domeniul disciplinei în urbanism şi autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

ANEXA 6

Consiliul Judeţean ......................................................
Primăria (autoritatea căreia îi aparţine agentul constatator)

PROCES-VERBAL
de constatare şi sancţionare a contravenţiilor

Nr. ............, încheiat azi, ..................

1. Subsemnatul, ................................................., în calitate de ................................, în baza legitimaţiei de control nr. .................., eliberată de ........................................, în urma controlului efectuat astăzi, ...................., ora ............, la sediul/şantierul ................................. am constatat următoarele:
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
2. În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aceste fapte constituie contravenţii la normele legale privind ................................ şi se sancţionează cu amenda contravenţională, astfel:
a) conform art. .......
alin. ...... lit. ....., - de la .......... lei până la .......... lei;
b) conform art. .......
alin. ...... lit. ....., - de la .......... lei până la .......... lei;
c) conform art. .......
alin. ...... lit. ....., - de la .......... lei până la .......... lei;
_______________________________________________
Total amendă - de la .......... lei până la .......... lei;
3. De săvârşirea abaterilor de mai sus se face răspunzător, după caz:
a) persoana fizică dl (dna.), .........................................., cu domiciliul în ..............................., str. ..........................., nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ... judeţul ..........................., sectorul ....., C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, posesor (posesoare) al/a buletinului/cărţii de identitate/paşaportului seria ..... nr. ................, eliberat(ă)/emis(ă) de poliţia/statul .................................. la data de .............................., tichet de înscriere a contravenţiilor seria ...... nr. ....................... (pentru cetăţeni străini), în calitate de ...................................;
b) persoana juridică ........................................, înmatriculată la registrul comerţului cu nr. .............., cod fis-cal nr. ................., cu sediul în .............................., str. ............................, nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul ........................., sectorul ..... reprezentată de dl (dna.) ....................................., în calitate de/având func-ţia de .............................................., C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, posesor (posesoare) al/a buletinului/cărţii de identitate/paşaportului seria ...... nr. .................., eliberat(ă)/emis de poliţia/statul .............................. la data de .................., tichet de înscriere a contravenţiilor seria ....... nr. ....................... (pentru cetăţeni străini).
4. Subsemnatul(a), ..............................................., posesor (posesoare) al/a buletinului/cărţii de identitate seria .... nr. ............... eliberat(ă) de ................................. la data de ..................., domiciliat (domiciliată) în ................................................., str. ............................, nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul/sectorul .........................., C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, în calitate de martor, declar că numitul, ..................................... nu este de faţă/refuză/nu poate să semneze procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.
5. a) Alte menţiuni ale organului constatator (contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, motivele privind lipsa martorului etc.)
..............................................................................
..............................................................................
b) Obiecţiuni ale contravenientului
.............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................

Agent constatator, Contravenient,
.................................. ..................................
(numele şi prenumele, semnătura) (numele şi prenumele, semnătura)

Martor,
..................................
(numele şi prenumele, semnătura)
(pag. 2)

6. Potrivit prevederilor art. 31 şi 32 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraven-ţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, împotriva prezentului proces-verbal de constatare şi de sancţi-onare a contravenţiei se poate face plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază teritorială a fost săvârşită contravenţia.
Prezentul proces-verbal s-a întocmit în 3 exemplare, conţinând rezoluţia de aplicare a sancţiunii şi "înştiin-ţarea de plată" şi s-a înmânat/comunicat contravenientului un exemplar personal/prin afişare la domiciliu/cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire nr. ......... din ...................

Agent constatator, Contravenient,
.................................. ..................................
(numele şi prenumele, semnătura) (numele şi prenumele, semnătura)

Martor,
..................................
(numele şi prenumele, semnătura)

7. Rezoluţie de aplicare a sancţiunii
Ţinând seama de faptele săvârşite, constatate şi consemnate la pct. 2 din prezentul proces-verbal, în baza prevederilor art. 26 alin. (3) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, şi având în vedere dispoziţiile art. 21 din Ordonanţa Guvernului României nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, subsemnatul, ................................................................, în calitate de .................. ...........................................................,
(funcţia şi denumirea organului de control căruia îi aparţine agentul constatator)
aplic următoarele sancţiuni:
- pentru fapta
consemnată la lit. a) - amenda în valoare de ....... lei (adică .......);
- pentru fapta
consemnată la lit. b) - amenda în valoare de ....... lei (adică .......);
- pentru fapta
consemnată la lit. c) - amenda în valoare de ....... lei (adică .......)
_____________________________________________________
TOTAL - amenda în valoare de ....... lei (adică .......)
(în cifre) (în litere)
şi dispun, în temeiul legii, următoarele măsuri:
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
Măsurile dispuse se vor realiza până la data de ........................., contravenientul având obligaţia de a notifica organului de control îndeplinirea acestei obligaţii în termenul stabilit.
8. Înştiinţare de plată:
a) Contravenientul urmează să achite suma totală de .................... lei la C.E.C. Bank sau la Direcţia trezorerie şi contabilitate publică teritorială în termen de 15 zile de la data comunicării prezentului proces-verbal, iar sumele încasate se fac integral venit la bugetul local;
b) Contravenientul are obligaţia să predea copia chitanţei, în termen de 15 zile de la data comunicării pre-zentului proces-verbal, la adresa
...............................................................................,
(organului de control căruia îi aparţine agentul constatator)
situată în .............................., str. .............................., nr. ..., judeţul/sectorul ......................., telefon ....................
Dacă contravenientul nu achită amenda în termen de 15 zile de la data înmânării/comunicării, se va proce-da la executarea silită.

Consiliul judeţean ..........................................
Primăria (autoritatea căreia îi aparţine agentul constatator)
..........................................
(organul de control/funcţia)
..........................................
(numele şi prenumele, semnătura)
L.S.

Am primit un exemplar
Contravenient ............................
 
 
 

Discuţie Plangere impotriva nota de control - disciplina in constructii

Acest subiect este moderat de către
Gabriela Pintea,    Kyandra

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: Gabriela Pintea
Mesaj şters de către: ContSters20980
Dată mesaj: Sambata, 21 Mai 2011, 00:00
Mesaj şters la data: Sambata, 21 Mai 2011, 15:00
Motiv: ramas fara obiect


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 8
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534332


 

Acum online

Utilizatori (1)
filip01

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro