Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.767 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.882 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Deschidere procedura succesorala

 
offline
12

Data înregistrării:
Joi, 11 Martie 2010, 22:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Mai 2011, 22:05

Buna ziua!
Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de platit (taxa judiciara de timbru,onorariu notar,timbru judiciar,taxa judiciara pentru cerere partaj),la notar sau la judecatorie ?
Multumesc de raspuns!
 
 
 
offline
2.00
4 1

Data înregistrării:
Marti, 20 Octombrie 2009, 15:10

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 26 Mai 2011, 22:07
-la judecatorie, taxa este de 3% din valoarea masei partajabile
-la notar urmeaza sa aflati , si nu ar fi rau sa consultati mai multi notari, preturile variind!
 
 
 
offline
Avatar 4
1

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Aprilie 2011, 09:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 26 Mai 2011, 22:12
Sau puteti face acest lucru si prin intermediul medierii in conformitate cu legea 192/2006 salvand astfel tot soiul de taxe. Puteti sa va informati gratuit cu privire la procedura medierii prin intermediul oricarui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Joi, 11 Martie 2010, 22:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 27 Mai 2011, 14:04
Cristea Marina a scris:

Sau puteti face acest lucru si prin intermediul medierii in conformitate cu legea 192/2006 salvand astfel tot soiul de taxe. Puteti sa va informati gratuit cu privire la procedura medierii prin intermediul oricarui mediator autorizat din Tabloul mediatorilor.

Multumesc de indrumarea f.f.la obiect,chiar mia fost de folos.
As avea o rugaminte la dvs.,daca se poate: la mine in localitate am consultat doi mediatori si ambii au avut pareri diferite in ceia ce priveste taxa de timbru judiciar - la obiect, vorbind, in speta cazul se prezinta astfel : am deschis actiune de partaj susscesoral judecatoresc pentru scoaterea din indiviziune la care am primit citatie ca sa platim taxa de timbru judiciar in suma de 3% din valoarea masei succesorale dezbatuta respectiv 4798 lei si timbru judiciar de 5,3 lei; si acum intrebare :
1.daca merg in continuare cu actiunea judecatoreasca,pe linga taxa de timbru judiciar(3% din valoarea masei succesorale) si timbru judiciar de 5,30 lei se mai plateste si alta taxa-de exemplu taxa de succesiune pentru certificatul de mostenitor;
2.daca merg la mediator ,acesta poate sa-mi incaseze si taxa de succesiune sau taxe de timbru judiciar pe linga onorariul sau ?
Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca dupa defuncta, la mostenire vin doi fii iar pentru fiica, care este decedata, sint sotul supravetuitor si 7 copii.
Multumesc inca o data.
 
 
 
offline
Avatar 4
1

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Aprilie 2011, 09:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 27 Mai 2011, 16:36
Nu, in primul rand mediatorul nu poate incasa decat onorariul lui.
Acum sa ne ocupam de procedura:
Deschideti actiune in instanta pentru ceea ce doriti d-voastra. La primul termen solicitati sa mergeti la mediere pentru ca ati dori totusi sa incercati sa va intelegeti pe aceasta cale. Legea va permite sa va retrageti pentru mediere si suspenda cursul perimarii numai 3 luni de la data semnarii contractului de mediere. Cererea de repunere pe rol este scutita de taxa de timbru in aceste conditii.
Mergeti la mediator, negociati, intelegeti-va acolo, incheiati un Acord de mediere pe care-l prezentati apoi in instanta.
In legea medierii se spune ca daca litigiul a fost solutionat prin mediere taxa judiciara de timbru, la cererea partii interesate se restituie.
In plus,pe baza intelegerii d-voastra judecatorul va da o hotarare care va respecta dorintele partilor.
Acum din practica, fie unii judecatori cer plata taxei inainte si o restituie la cererea partii, in intregime sau partial, functie de cat de mult a durat procesul pana cand partile s-au hotarat sa apeleze la mediere, fie nu o mai cer deloc, iau doar act de acordul partilor si dau hotararea.
Atentie, fiind vorba de dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o incheiere emisa de notarul public cu privire la verificarea evidentelor succesorale prevazute de Codul civil si de lege.
Astfel , notarul public va elibera la cererea oricarei persoane interesate , in termen de 3 zile de la solicitare, o incheiere cu privire la rezultatul verificarilor efectuate in Registrul de evidenta a procedurilor succesorale al CAmerei notarilor public si in registrele unice ale Uniu. Nat. a Notarilor Publici. Competenta revine notarului din circumscriptia teritoriala unde defunctul a avut ultimul domicillu.
 
 
 
offline
18

Data înregistrării:
Marti, 8 Martie 2011, 20:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 28 Mai 2011, 00:19
Ati aflat costurile si pentru dezbaterea succesiunii la notarul public? Asta pentru a face o alegere in cunostinta de cauza, intrucat la notariat formalitatile sunt minime (va trebuie actele de proprietate ale persoanei decedate si actele de stare civila ale mostenitorilor) si puteti intra in posesia certificatului de mostenitor in cateva zile. Singura conditie este ca mostenitorii sa nu aiba neintelegeri cu privire la cotele care urmeaza sa revina fiecaruia.
 
 
 
offline
Avatar 4
1

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Aprilie 2011, 09:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 28 Mai 2011, 10:00
Intr-adevar formalitatile la notar sunt minime, dar pentru a vedea daca totusi e mai ieftin, vedeti cat costa onorariul notarial+taxele(asa cum v-a sfatuit distinsa utilizatoare narcisa_salbatica) si cat costa onorariul mediatorului care nu mai are alte taxe si atunci puteti face cu adevarat diferenta! Caci pana la urma, la unii dintre noi,conteaza fiecare banut care se da in plus.
 
 
 
offline
18

Data înregistrării:
Marti, 8 Martie 2011, 20:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 28 Mai 2011, 14:24
Cristea Marina a scris:

.....vedeti cat costa onorariul notarial+taxele(asa cum v-a sfatuit distinsa utilizatoare narcisa_salbatica) si cat costa onorariul mediatorului care nu mai are alte taxe si atunci puteti face cu adevarat diferenta!

Cred ca principala diferenta este ca doar notarul poate emite certificatul de mostenitor. Daca dezbaterea succesiunii se desfasoara in maxim 2 ani de la deces si imobilele din masa succesorala nu sunt intabulate, nici la notariat nu se platesc alte taxe decat onorariul notarului public.
 
 
 

Discuţie Deschidere procedura succesorala

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 291
Total subiecte: 523814
Total mesaje: 2533882


 

Acum online

Utilizatori (29)
DanAlyna , Dapix , AsociatiaMihaiViteazuTV1 , micutzulurs , The-Borg , rusucat , gavrilviorel , avocadonet , mihaelaancuta , MateiIonela , Daliborka , valino , Adam Grecu , marius_man , pyty , sara070169 , RobertALinC , doinamn , Carturarul , sarahhelen12 , tudor_raneti , miliuta , whatever13 , Cris1971 , florinpescaru , crisanvasile , GermanAlex , hlli , ancavlasceanu1

Consultanţi (6)
adisan , Av. Gabriel Klein Kiritescu , av_plac , mihaela farmus , Iulix_73 , matei_chirilov

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro