Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.561 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.546 mesaje in forum.

Discutie Plangere contraventionala - depasirea vitezei

 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 16:12

in zona Pielesti- Bals pe niste pante exista intradevar limita de viteza mai intai la 70 apoi la 50 .mi s-a intamplat sa dau intr-un radar ,exact pus cum vroiau ei in varful dealului cu 76km/h ,poate multi au dat si ei in el - este o refulare a politiei rutiere de Dolj sa puna aparatul acolo .Am facut plangere la Judecatorie pt contestarea acesteia dar as vrea sa punctez faptul ca in zona respectiva nu este pericol la o viteza normala iar politistii doljeni isi pun radarul la sfarsitul saptamanii ca sa-si faca activitate..Cum ar trebui ,ce demersuri sa facem pentru o reevaluare a situatiei in teren a semnelor de circulatie respective.?
 
 
 
offline
2.00
1

Data inregistrarii:
Marti, 30 Noiembrie 2010, 15:37

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 16:17
daca exista semn de circulatie ce prevede vit max de 50km/h nu ai nici o sansa sa cistigi procesul. amenda este legala.

schimbarea semnelor de circulatie o face Serviciului pentru Sistematizarea Circulatiei din cadrul primariei care are in gestiune drumul sau administratorul drumului respectiv, cu avizul politiei rutiere.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Marti, 12 Iunie 2007, 08:19

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 16:18
ce demersuri sa facem pentru o reevaluare a situatiei in teren a semnelor de circulatie respective.?

Daca reusiti in asemenea demersuri nu uitati si de trecerile de pietoni, sa le mute la marginea oraselor.ultima data editat de pneagu pe data de Marti, 31 Mai 2011, 16:18
 
 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 16:18
prima sesizare catre Jud.Craiovaomnule Președinte,


Subsemnatul ......................, domiciliat în Craiova, Str. ........................., bl. A2p, Sc. 2, Ap. 2, jud. Dolj, CNP 1...................,C.I seria DX nr. ..................., in conformitate cu prevederile art.118 alin. 1 din O.U.G. nr.195/2002 coroborat cu prevederile art.31 din O.G. nr.2/2001, în termen legal formulez:
PLÂNGERE
împotriva Procesului - Verbal de Constatare seria CC, Nr. ................., emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier la data de 18.03.2011, având rugămintea să constatați nelegalitatea și netemeinicia acestuia, să-l anulați și pe cale de consecință să dispuneți exonerarea de la plata amenzii pentru următoarele:

MOTIVE
ÎN FAPT : în data de 18.03.2011 în calitate de conducător auto al autoturismului marca Dacia Logan nr. ...........,proprietatea S.C ................... SRL conduceam pe DN65 Km 197.600 inaintea comunei Pielesti deplasându-mă dinspre Pitesti spre Craiova.Inaintea comunei Pielesti pe niste curbe in panta într-o zonă în care nu sunt case am fost oprit de un agent al I.P.J- Serviciul Rutier Dolj care mi-a adus la cunoștință că am depășit viteza legală, fără a-mi arăta o dovada video din care să reiese acest fapt cu toate că eu am solicitat acest lucru .
Am fost surprins de această afirmație și i-am explicat că nu puteam să depășesc viteza legala în condițiile în care inainte de pantele unde se afla mașina poliției oprisem autoturismul pentru o scurtă pauză deoarece pe tot parcursul traseului am avut senzații de rău si greata din cauza mașinii și am condus mai încet din cauza acestor probleme, chiar și în afara localităților. De altfel din locul de oprire unde luasem pauza si până in varful dealului unde se afla mașina poliției, distanța fiind foarte mică nu se putea ajunge la o viteză mai mare decât cea legală. Traseul era suficient de aglomerat la ora respectivă - 18.26, în fața și în spatele meu circulau autovehicule în coloană fapt care nu mi-ar fi permis să am o viteză periculoasa,cu grad de risc la accident si mai mare decât cea legală.
Precizez de asemenea, că în ziua respectivă, carosabilul nu era umed, vizibilitatea era foarte buna,masina era incarcata cu marfa care o facea grea si stabila și nu puteam să circul cu viteza periculoasa si mare menționată de agentul de poliție . In cazul unei viteze mari era chiar riscant a pune frane in curba la semnul agentului chiar daca masina era foarte stabila avand greutate si fiind la urcare.
Precizez important faptul ca masina politiei era parcata in varful dealului avand in fata buruieni uscate inalte la nivelul ghidului de unda al detectorului radar care in adierea vantului la momentul respectiv puteau influenta functionarea aparatului radar.
Mai precizez faptul ca în procesul – verbal nu se distinge clar Ordonanța care a stat la baza întocmirii procesului – verbal, nu sunt completate in totalitate datele la rubrica „ instiintare de plata „,nu este consemnat numarul si seria aparatului radar sau al autoturismului pe care a fost montat aparatul radar,nu reiese faptul ca masurarea a fost executata de catre un alt agent-operator calificat ,instruit potrivit reglementarilor legale..

Domnule Președinte coroborând aceste argumente cu faptul că eu în mod permanent am urmărit vitezometrul mașinii vă rog respectuos să admiteți plângerea să anulați procesul verbal de constatare a contravenției seria CC nr. 8469792 emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier și pe cale de consecință să dispuneți exonerarea de la plata amenzii.

ÎN DREPT: Îmi întemeiez plângerea pe prevederile OG.nr.2/2001 și OUG nr.195/2002. Depun plângerea în dublu exemplar pentru comunicare.
Anexez:
- procesul verbal de constatare a contravenției – în copie xerox
- copie xerox carte de identitate

În situația în care nu mă voi prezenta in instanța la data soluționării cauzei ,posibil datorita faptului ca lucrez in detasare la Bucuresti, va rog sa procedați la soluționarea cauzei in lipsa, conform prevederilor art. 242 alin.2 Cod Procedura Civila, in baza înscrisurilor existente la dosar.Data:01.04.2011 Semnatura:

Domnului Președinte al Judecătoriei Craiova
 
 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 16:25
da!am avut viteza dar politistul nu a scris corect pv.nu se intelege ce a scris.. dupa care a venit hartie acasa si am mai trimis o scrisoare...: Domnule Președinte,


Subsemnatul ...................., domiciliat în Craiova, Str. ................, bl. A2p, Sc. 2, Ap. 2, jud. Dolj, CNP 1.............,C.I seria DX nr. ............., in calitate de petent,in proces cu IPJ Dolj ,va inaintez alaturat Proces-Verbal seria .... nr................. original la Dosarul Nr. .........................Mentionez ca in data de 18.04.2011 am fost in delegatie in interes de serviciu la Bucuresti.V-as ruga cu multa apreciere daca se poate trimite si pe mail ...................ro urmatoarea citatie de prezentare in instanta.
Data:19.04.2011 Semnatura:

Domnului Președinte al Judecătoriei Craiova
 
 
 
offline
8

Data inregistrarii:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 31 Mai 2011, 16:32
si partea III a :s-a judecat pe 23 si tot pe 23 am trimis prin posta: Domnule Președinte,


Subsemnatul .................., domiciliat în Craiova, Str. .................., bl. A2, Sc. 2, Ap. 2, jud. Dolj, CNP .............,C.I seria DX nr. ................., in calitate de petent,in proces cu IPJ Dolj,Dosarul Nr. .................,in conformitate cu prevederile Articolului 245(1) C.p.c va rog sa admiteti repunerea pe rol a dosarului respectiv.
Invocand Articolul 138 (4) C.p.c, Articolul 172 si Articolul 104 C.p.c va rog sa ordonati prezentarea de catre intimat, in original ,a Procesului - Verbal de Constatare seria ..., Nr. ............... , Exemplar nr.1, emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier la data de 18.03.2011 si ,ca motiv de anulare a procesului-verbal ,sa analizati lizibilitatea si modul de responsabilitate la adresa completarii corecte a acestuia din partea agentului de politie si lipsa mentiunilor prevazute in Articolul 16 din O.G. nr.2/2001.
Intru toate acestea consider ca orice Proces-Verbal poate deveni un inscris intr-o anume cauza, iar faptul ca acesta nu este completat citet si corect completat (conform legislatiei),poate duce la o amanare de judecata ,la o solicitare de martori,la un interogatoriu ...intr-un cuvant la pierdere de timp si bani si poate fi considerata ,intr-o eventualitate, chiar ca o incercare de dezechilibrare a ordinii si solemnitatii sedintei de judecata.
In ceea ce priveste scopul sanctiunii contraventionale ,legiuitorul a prevazut in mod expres ca acestea sunt instituite pentru inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii altor fapte.Va rog ,in cele spuse , analizand imprejurarile :
-faptul ca masina era incarcata cu marfa si grea ,adica mai stabila,
-faptul ca fapta s-a comis la urcarea unei pante si erau doua benzi pe acel sens,
-faptul ca soseaua era uscata,vremea era frumoasa,practic nu exista risc la alunecare(reies din fotografii),
-faptul ca acea restrictie de viteza este la urcare, intr-o panta cu doua benzi pe acel sens si pe camp unde nu sunt case ,unde nu sunt trecatori sau pietoni ; sa analizati ca fapta depasirii vitezei de 50km/h nu reprezenta un pericol social sau un pericol pentru siguranta circulatiei la acel moment si in acele conjuncturi.
Sub sustinerea art.7(2),art.7(3) O.G. nr.2/2001;art.95(1),art.96(2) O.G nr.195/2002 ; se observa ca actul normativ care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor prevede sanctiunea „avertisment”,ori daca aceasta sanctiune poate fi aplicata in situatia in care actul normativ nu o prevede ,cu atat mai mult poate fi aplicata daca actul normativ prevede sanctiunea respectiva.
Chiar daca nu se specifica in mod expres posibilitatea aplicarii acesteia in cazul contraventiei analizate, vă rog respectuos să admiteți plângerea să anulați procesul verbal de constatare a contravenției seria.......nr. .................emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier și pe cale de consecință să decideti.

În situația în care nu mă voi prezenta in instanța la data soluționării cauzei , va rog sa procedați la soluționarea cauzei in lipsa, conform prevederilor art. 242 alin.2 Cod Procedura Civila, in baza înscrisurilor existente la dosar.
 
 
 
 

Discutie Plangere contraventionala - depasirea vitezei

Acest subiect este moderat de catre
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 427
Total subiecte: 413114
Total mesaje: 2109543


 

Acum online

Utilizatori (79)
B_Elena , Andrei_1988 , wildspirit , hoteaflorina , ynocentta , Nofacenoname0 , victorurea , vasea_13 , leorot , darjan , ionita_ramona , sanda65 , AlexInter , end , Neiyre , kittysor , mikaemy , avoanavatca , andreyutzux , marianitta24 , MirelaOprea , MihaiPGA , Italian Style , Tudor1982 , MihaelaVerde , florro2002 , lacramiu1 , ausfahrt , anicring , dragogos , emesike , stresandra , melania_14 , marycompany2000 , saandyf , onnyx , margaSe , einwirkeN , smeagull , ingagaby , colceralina , adriana222 , andreea22stefan , Nemmesis Nike , nicu86 , catalinatravel2 , actefirme , Cislariu_Gica , augura , ToriJ , NICOLAESCUO , LegalToBusiness , bfconsuling , marci , Equintea , Sisa , contact@ccconta.ro , DianaGeanina , danielasandu , Ppa , manuela.florea , ralucapavelescu , ecopreda , Carp Mircea , 2013intreb , elena1958 , do , bellefille , emillius , alina_dumitru , kriss21 , crishendrix , Milena Savu , adriana009 , loriel , iulianad2 , Sabina-Maria , seneca399 , hodor dana

Consultanti (16)
bogdanradu , AvTudor_com , av_stagiar2014 , roxanabb , carmenmur , horea gorde , Stoica Ioana , florin_bv223 , ralucailiescu , ella1goran , AvocatRemes , socinro , mediator_Constantinescu , dolimp , octavia59 , octavian_b

Moderatori (3)
gi-jane2 , Joha , freeelis

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro