Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.617 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.716 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Plangere contraventionala - depasirea vitezei

 
offline
8

Data înregistrării:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 Mai 2011, 16:12

in zona Pielesti- Bals pe niste pante exista intradevar limita de viteza mai intai la 70 apoi la 50 .mi s-a intamplat sa dau intr-un radar ,exact pus cum vroiau ei in varful dealului cu 76km/h ,poate multi au dat si ei in el - este o refulare a politiei rutiere de Dolj sa puna aparatul acolo .Am facut plangere la Judecatorie pt contestarea acesteia dar as vrea sa punctez faptul ca in zona respectiva nu este pericol la o viteza normala iar politistii doljeni isi pun radarul la sfarsitul saptamanii ca sa-si faca activitate..Cum ar trebui ,ce demersuri sa facem pentru o reevaluare a situatiei in teren a semnelor de circulatie respective.?
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 30 Noiembrie 2010, 15:37

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 31 Mai 2011, 16:17
daca exista semn de circulatie ce prevede vit max de 50km/h nu ai nici o sansa sa cistigi procesul. amenda este legala.

schimbarea semnelor de circulatie o face Serviciului pentru Sistematizarea Circulatiei din cadrul primariei care are in gestiune drumul sau administratorul drumului respectiv, cu avizul politiei rutiere.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Marti, 12 Iunie 2007, 08:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 Mai 2011, 16:18
ce demersuri sa facem pentru o reevaluare a situatiei in teren a semnelor de circulatie respective.?

Daca reusiti in asemenea demersuri nu uitati si de trecerile de pietoni, sa le mute la marginea oraselor.ultima dată editat de pneagu pe data de Marti, 31 Mai 2011, 16:18
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 Mai 2011, 16:18
prima sesizare catre Jud.Craiovaomnule Preşedinte,


Subsemnatul ......................, domiciliat în Craiova, Str. ........................., bl. A2p, Sc. 2, Ap. 2, jud. Dolj, CNP 1...................,C.I seria DX nr. ..................., in conformitate cu prevederile art.118 alin. 1 din O.U.G. nr.195/2002 coroborat cu prevederile art.31 din O.G. nr.2/2001, în termen legal formulez:
PLÂNGERE
împotriva Procesului - Verbal de Constatare seria CC, Nr. ................., emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier la data de 18.03.2011, având rugămintea să constataţi nelegalitatea şi netemeinicia acestuia, să-l anulaţi şi pe cale de consecinţă să dispuneţi exonerarea de la plata amenzii pentru următoarele:

MOTIVE
ÎN FAPT : în data de 18.03.2011 în calitate de conducător auto al autoturismului marca Dacia Logan nr. ...........,proprietatea S.C ................... SRL conduceam pe DN65 Km 197.600 inaintea comunei Pielesti deplasându-mă dinspre Pitesti spre Craiova.Inaintea comunei Pielesti pe niste curbe in panta într-o zonă în care nu sunt case am fost oprit de un agent al I.P.J- Serviciul Rutier Dolj care mi-a adus la cunoştinţă că am depăşit viteza legală, fără a-mi arăta o dovada video din care să reiese acest fapt cu toate că eu am solicitat acest lucru .
Am fost surprins de această afirmaţie şi i-am explicat că nu puteam să depăşesc viteza legala în condiţiile în care inainte de pantele unde se afla maşina poliţiei oprisem autoturismul pentru o scurtă pauză deoarece pe tot parcursul traseului am avut senzaţii de rău si greata din cauza maşinii şi am condus mai încet din cauza acestor probleme, chiar şi în afara localităţilor. De altfel din locul de oprire unde luasem pauza si până in varful dealului unde se afla maşina poliţiei, distanţa fiind foarte mică nu se putea ajunge la o viteză mai mare decât cea legală. Traseul era suficient de aglomerat la ora respectivă - 18.26, în faţa şi în spatele meu circulau autovehicule în coloană fapt care nu mi-ar fi permis să am o viteză periculoasa,cu grad de risc la accident si mai mare decât cea legală.
Precizez de asemenea, că în ziua respectivă, carosabilul nu era umed, vizibilitatea era foarte buna,masina era incarcata cu marfa care o facea grea si stabila şi nu puteam să circul cu viteza periculoasa si mare menţionată de agentul de poliţie . In cazul unei viteze mari era chiar riscant a pune frane in curba la semnul agentului chiar daca masina era foarte stabila avand greutate si fiind la urcare.
Precizez important faptul ca masina politiei era parcata in varful dealului avand in fata buruieni uscate inalte la nivelul ghidului de unda al detectorului radar care in adierea vantului la momentul respectiv puteau influenta functionarea aparatului radar.
Mai precizez faptul ca în procesul – verbal nu se distinge clar Ordonanţa care a stat la baza întocmirii procesului – verbal, nu sunt completate in totalitate datele la rubrica „ instiintare de plata „,nu este consemnat numarul si seria aparatului radar sau al autoturismului pe care a fost montat aparatul radar,nu reiese faptul ca masurarea a fost executata de catre un alt agent-operator calificat ,instruit potrivit reglementarilor legale..

Domnule Preşedinte coroborând aceste argumente cu faptul că eu în mod permanent am urmărit vitezometrul maşinii vă rog respectuos să admiteţi plângerea să anulaţi procesul verbal de constatare a contravenţiei seria CC nr. 8469792 emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier şi pe cale de consecinţă să dispuneţi exonerarea de la plata amenzii.

ÎN DREPT: Îmi întemeiez plângerea pe prevederile OG.nr.2/2001 şi OUG nr.195/2002. Depun plângerea în dublu exemplar pentru comunicare.
Anexez:
- procesul verbal de constatare a contravenţiei – în copie xerox
- copie xerox carte de identitate

În situaţia în care nu mă voi prezenta in instanţa la data soluţionării cauzei ,posibil datorita faptului ca lucrez in detasare la Bucuresti, va rog sa procedaţi la soluţionarea cauzei in lipsa, conform prevederilor art. 242 alin.2 Cod Procedura Civila, in baza înscrisurilor existente la dosar.Data:01.04.2011 Semnatura:

Domnului Preşedinte al Judecătoriei Craiova
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 Mai 2011, 16:25
da!am avut viteza dar politistul nu a scris corect pv.nu se intelege ce a scris.. dupa care a venit hartie acasa si am mai trimis o scrisoare...: Domnule Preşedinte,


Subsemnatul ...................., domiciliat în Craiova, Str. ................, bl. A2p, Sc. 2, Ap. 2, jud. Dolj, CNP 1.............,C.I seria DX nr. ............., in calitate de petent,in proces cu IPJ Dolj ,va inaintez alaturat Proces-Verbal seria .... nr................. original la Dosarul Nr. .........................Mentionez ca in data de 18.04.2011 am fost in delegatie in interes de serviciu la Bucuresti.V-as ruga cu multa apreciere daca se poate trimite si pe mail ...................ro urmatoarea citatie de prezentare in instanta.
Data:19.04.2011 Semnatura:

Domnului Preşedinte al Judecătoriei Craiova
 
 
 
offline
8

Data înregistrării:
Duminica, 20 Februarie 2011, 22:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 Mai 2011, 16:32
si partea III a :s-a judecat pe 23 si tot pe 23 am trimis prin posta: Domnule Preşedinte,


Subsemnatul .................., domiciliat în Craiova, Str. .................., bl. A2, Sc. 2, Ap. 2, jud. Dolj, CNP .............,C.I seria DX nr. ................., in calitate de petent,in proces cu IPJ Dolj,Dosarul Nr. .................,in conformitate cu prevederile Articolului 245(1) C.p.c va rog sa admiteti repunerea pe rol a dosarului respectiv.
Invocand Articolul 138 (4) C.p.c, Articolul 172 si Articolul 104 C.p.c va rog sa ordonati prezentarea de catre intimat, in original ,a Procesului - Verbal de Constatare seria ..., Nr. ............... , Exemplar nr.1, emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier la data de 18.03.2011 si ,ca motiv de anulare a procesului-verbal ,sa analizati lizibilitatea si modul de responsabilitate la adresa completarii corecte a acestuia din partea agentului de politie si lipsa mentiunilor prevazute in Articolul 16 din O.G. nr.2/2001.
Intru toate acestea consider ca orice Proces-Verbal poate deveni un inscris intr-o anume cauza, iar faptul ca acesta nu este completat citet si corect completat (conform legislatiei),poate duce la o amanare de judecata ,la o solicitare de martori,la un interogatoriu ...intr-un cuvant la pierdere de timp si bani si poate fi considerata ,intr-o eventualitate, chiar ca o incercare de dezechilibrare a ordinii si solemnitatii sedintei de judecata.
In ceea ce priveste scopul sanctiunii contraventionale ,legiuitorul a prevazut in mod expres ca acestea sunt instituite pentru inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii altor fapte.Va rog ,in cele spuse , analizand imprejurarile :
-faptul ca masina era incarcata cu marfa si grea ,adica mai stabila,
-faptul ca fapta s-a comis la urcarea unei pante si erau doua benzi pe acel sens,
-faptul ca soseaua era uscata,vremea era frumoasa,practic nu exista risc la alunecare(reies din fotografii),
-faptul ca acea restrictie de viteza este la urcare, intr-o panta cu doua benzi pe acel sens si pe camp unde nu sunt case ,unde nu sunt trecatori sau pietoni ; sa analizati ca fapta depasirii vitezei de 50km/h nu reprezenta un pericol social sau un pericol pentru siguranta circulatiei la acel moment si in acele conjuncturi.
Sub sustinerea art.7(2),art.7(3) O.G. nr.2/2001;art.95(1),art.96(2) O.G nr.195/2002 ; se observa ca actul normativ care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor prevede sanctiunea „avertisment”,ori daca aceasta sanctiune poate fi aplicata in situatia in care actul normativ nu o prevede ,cu atat mai mult poate fi aplicata daca actul normativ prevede sanctiunea respectiva.
Chiar daca nu se specifica in mod expres posibilitatea aplicarii acesteia in cazul contraventiei analizate, vă rog respectuos să admiteţi plângerea să anulaţi procesul verbal de constatare a contravenţiei seria.......nr. .................emis de IPJ Dolj – Serviciul Rutier şi pe cale de consecinţă să decideti.

În situaţia în care nu mă voi prezenta in instanţa la data soluţionării cauzei , va rog sa procedaţi la soluţionarea cauzei in lipsa, conform prevederilor art. 242 alin.2 Cod Procedura Civila, in baza înscrisurilor existente la dosar.
 
 
 

Discuţie Plangere contraventionala - depasirea vitezei

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 87
Total subiecte: 524634
Total mesaje: 2536716


 

Acum online

Utilizatori (16)
dimucosmin , ludo , Daniel4x4 , courvoisier , ionel40 , Cris1971 , Dam_Marin , mircea_a , LIVIU NISTEA , DanielScorus , cristina_petrica2008 , GabrielCapita , gru , monuca , tudorvle , emaconsult

Consultanţi (4)
APET_R , laleaua-neagra , Av-SfabuAndra , birouavocatura

Moderatori (3)
gigipopa , trandafir2 , Ares-3

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro