Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.118 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.006 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie membru al asociatiei de proprietari sau nu?

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 29 Iulie 2008, 10:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 29 Iulie 2008, 16:34

M-am mutat in bloc din 2000 devenind proprietar, moment in care am dat toate datele necesare administratorului si presedintelui de atunci. Bineinteles ca exista o asociatie de locatari(avem stamplila, adimistrator, cenzor). Intre timp s-a schimbat atat administratorul cat si presedintele(mai precis anul trecut 2007). Cand am cerut actualului presedinte niste lamurili privind activitatea asociatiei, mi s-a raspuns ca nu sunt membru al asociatiei de proprietari si nu poate sa-mi dea nici un raspuns.
Mentionez ca de cand m-am mutat am participat la toate adunarile generale ale asociatiei. Nici una nu a a avut ca subiect infiintarea asociatiiei de propriatari sau transformarea celei vechi de locatari in cea noua de proprietari.
Nimeni din asociatie nu m-a informat suplimetar despre faptul ca sunt sau nu membru al asociatiei de proprietari. Daca nu as fi fost, nu era obligatia presedintelui sa ma informeze ca pe orice locator ca ar trebui sa fac acte suplimentare pentru a adera la asociatia de prorietari? Exista o lege mai veche inainte de anul 2000 care reglementaza formarea asociatie de proprietari?? Cand a fost termenul limita de formare a asociatiei de proprietari pentru o asociatie de locatari veche de cel putin 15 ani i?
Cum pot verifica daca sunt sau nu membru al asociatie de proprietari atata vreme cat presedintele refuza sa-mi vorbeasca si refuza sa-mi arate actele. Exista pe intrenet pubilcata componeta fiecarei Asociatii de proprietari ?
Multumesc, Coca
 
 
 
offline
3

Data înregistrării:
Sambata, 30 Iunie 2007, 21:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 29 Iulie 2008, 19:31
titisha a scris:
Nimeni din asociatie nu m-a informat suplimetar despre faptul ca sunt sau nu membru al asociatiei de proprietari.

Legea 230/2007:
Art. 7. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi.

Prezentati presedintelui o cerere prin care solicitati inscrierea in Asociatia de proprietari nr.....
Daca va primeste cererea inseamna ca s-a efectuat transformarea As. de locatari in As. de proprietari.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 29 Iulie 2008, 10:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 30 Iulie 2008, 09:36
Multumesc de raspuns!
Relatia dintre presedinte si restul asociatiei este incordata.
Un vecin mai vechi mi-a spus ca As de locatari s-a transformat in As. de proprietari inca din 1999. Eu m-am mutat in 2000.
Nu este una din atributiile presedintelui sa ma fi informat imediat cand m-am mutat despre aceasta cerere scrisa??
Daca nu sunt membru al asociatiei de proprietari, de am fost timp de 8 ani??
Am cotizat la fondul de rulment, de reparatii, am platit toate cheltuileli de intretinere la zi, si am fost la toate Adunarile generale. Eu am cotizat la fondul de reparatii, iar cand ii cer presedintelui sa-mi arate o factura platita si din banii mei imi raspunde ca nu mi-o arata ca nu sunt membru al As de proprietari.
Cum de am fost admis la Adunarile generale ale As. de proprietari daca nu am fost membru.
Aceasta este o neglijenta presedintelui, un abuz, deci o neindeplinire a atributiilor lui fata de locatari.
Cum pot sa-l trag la raspundere pe de neindeplinirea atributiilor?
Astept raspuns! Multumesc, Coca.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Marti, 29 Iulie 2008, 10:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 31 Iulie 2008, 08:57
V-as ruga mult sa-mi raspundeti la vechiul mesaj, dar si la urmatorul:
Am gasit doua formulari in lege si respectiv norma metodologica atribuite atat proprietarilor cat si mebrilor asociatiei de propritari:
Lege: Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele
ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice
document al acesteia.
Norma: Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii: c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
Chiar daca ma repet, vreau sa precizez ca totul a pornit de la refuzul presedintelui de a-mi arata niste documete pe motiv ca nu sunt membru al As de proprietari. Dar asa cum reiese din Art 10 din lege nu trebuie sa fii membru al As de proprietari pentru a avea acces la cerere la orice document. Acest articol se refera la propritarii.
Deci aceleasi drepturi le au atat membrii ai As de prorietari cat si proprtietarii ?? Ce este valabil Norma sau Legea??
Mutumesc! Coca.
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Joi, 21 Septembrie 2006, 18:11

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 3 August 2008, 12:41
Faptul ca nu sunteti membru al asociatiei nu-l absolva pe admin de a va da informatii despre modul de calcul si destinatia sumelor. De asemenea, nu sunteti scutita de obligatiile ce revin unui membru.
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 3 August 2008, 19:30
Aveti dreptul sa participati la activitatea asociatiei, sa alegeti, sa fiti ales, etc. Aderarea la asociatia de proprietari este doar o simpla formalitate. Chiar si chiriasul in baza contractului de inchiriere facut cu proprietarul are dreptul sa cunoasca modul cum se repartizeaza cheltuielile pe asociatie, cum se calculeaza penalizarile, etc.
Cand apare o lista de plata contestati sau cereti explicatii pentru o suma de pe lista respectiva in termen de 10 zile de la afisare. Contestatia redactati-o in 2 exemplare, unul sa va ramana dv cu nr de inreg. la asociatie. In termen de 7 zile, presedintele trebuie sa va dea raspuns indiferent ce rang purtati daca numele dv este pe lista afisata. Daca nu vrea sa colaboreze cu dv mergeti la primarie unde exista un serviciu ce se ocupa de asociatii de proprietari. Cu semnatura a 20% dintre proprietari puteti convoca adunarea generala si alege alt comitet, alt presedinte. Faceti o interventie scrisa si la conzorul asociatiei care are obligatia de a verifica legalitatea documentelor intocmite de administrator, casier, contabil, presedinte.
Succes!
 
 
 

Discuţie membru al asociatiei de proprietari sau nu?

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 236
Total subiecte: 524148
Total mesaje: 2535006


 

Acum online

Utilizatori (61)
ZahariaIonut , Pierreod , raspunsutil , jorjsandu , Gartenhauses5q , Dapix , SEugenia , Corina6 , simonaforaus , florymic , nico_diana@yahoo.com , Roxana Neagu , IbinceanuStela , claudiuvela , DANA VOICULET , popescueduard , TeoTea , HoratiuBut , ADRIANPopa1 , GeorgianaO , quaere , elenavladut , raluca_ec , 2013intreb , CLAUDIAB , MihaiPetru , ancuta_mag , Ana Maria Tudorica , Lili_Stefan , cyan , bubuluta , ExpertJiri , GabrielaCounthr , delia83 , Allona , Deliageorgeta , desp23ina , stanescu1 , bureac62 , DumitracheAngela , Mazurek Ibolya , BogdanArmencea , ccatalin30 , Ronaldrk , MihneaDan , Constantin77 , dascaludan , Serico1 , IdealContab , aztpensii , neludana2000 , Cris_CBN , grigoreelenacristina , martady , Mirrella P. , mihaela.dima@velpitar.ro , Provet , vio.micle , alexboiciuc , sorin_bucuresti , ASL

Consultanţi (6)
danpopescu2011 , iulia53 , a_fleancu , cabinetavocatura , amvirdan , avocat.bucuresti13

Moderatori (2)
freeelis , AVLIL

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Adina Hofman , enco , CEZAR-TOMA , smiru_99 , codruta_07 , csillasz18 , marcelnis , antranic , madlain7 , contlexpert , gelborn , cristinabunduc2006 , chiselmax , maru46 , kedves , anca78 , mit , akara , odin , Znupi , mireillelove , gaby_rct , avozamb , dremanoil , lacusta , gheorghiu constantin , expur , gabimotocel , consulting_tr , ppdoru , bydyk , Teea , luminitar , doinisor , vicom51 , snoopdoggirl , pupina , bcungureanu , TOASCA79 , xaolin , claudissa , vampirely , akordys , xander_little , daney , nicolle.spiru , nuran , Nicoleta Stoian , floriral , al3xutzu10 , ica cozma , sergiu_degan , rodic@ , emil.petrescu , ramona-maria , Kudos , elena - alina , messagero , hendea , BOGDAN EUGEN , ilina_objopt , marmotica , crys21 , elenn , crisandra7 , optan , Chris-Cross , dragos24 , veronica.gojgar , Miki04 , CRISTINArares , cristinaepa , Vlad Nicoleta , sorinus71 , lavinia almasan , mierlesteanu valentin , chereji , oana57 , busecan , miki25 , cristi7777 , Bustha , big_sister73@yahoo.com , dan tita , danyelacojocaru , G3orgyq , nicoleta_iacob , timeav , mirelatatulescu , djandy23 , anamaria8312 , slvpopescu , diodan , bota simona , anamaria0 , elenor , igorash , LuchianSeb , DLaurentiu , 07121967 , menes662000 , monanicolaescu , bejmuraru , LaurentiuCazan , nycollemaria , valeriu77 , Phantom79 , ovidiu12 , anca07dum , Geoteo , ltkc1760 , yfrx8673 , smur2947 , Alicecej , Kimatoriakqq34 , Joepab , aimxp46 , qondifaea83 , dgmeter34bf , Remfertaq5 , ryynamor , Monteuv , Tuanya , qyuin64 , zbdhz83 , Reyesfa , Leoneldpag , Binnerse3k

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro