Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.204 de membri si 6.660 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.300 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Eliberare Certificat de Calitate de Mostenitor

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 1 Iulie 2011, 11:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 1 Iulie 2011, 11:08

Situatie: X a decedat, ramanand sotia supravietuitoare (Y) si fiica acestuia (Z) dintr-o casatorie anterioara ca mostenitoare.

Succesiunea s-a deschis la Notar dar nu s-au inteles cele 2 parti, fiind facuta o Incheiere pentru judecarea in Instanta.

In termen de 6 luni Z a cerut de la Notar un Certificat de Calitate de Mostenitoare pentru a se putea adresa Bancilor unde avea conturi X si Autoritatilor Statului pentru a putea sa constituie Masa Succesorala si a-si sustine Actiunea din Instanta. A fost refuzata.

Z cerut Instantei eliberarea unui Certificat de Calitate dar Instanta unde se judeca Actiunea Succesorala (unde e procesul pe rol) i-a spus ca eliberarea unuia se poate face doar de catre Notar sau de catre Instanta printr-o Hotarare Definitiva.

Acum, pentru a cere acte de la Banci/ Institutii Z este obligata sa ceara acelor Institutii actele necesare si apoi sa se adreseze Instantei cu raspunsul negativ primit, ca aceasta Instanta sa ceara si ea acelasi lucru. lucru prea complicat si greoi. In plus sunt multe Cereri de facut si ar fi cam greu sa fie specificate si argumentate toate intr-o sedinta publica, si la fel de ilogic ar fi sa fie atasate toate cererile la dosar, chiar daca acestea se dovedesc ca nu au legatura in Cauza.

Precizez ca pentru dezbaterea Succesiunii Z nu poate nici constitui intregul Masei succesorale, nici obtine acele inscrisuri necesare dovedirii pretentilor ei.

Intrebari:
1. Se poate obtine un Certificat de Calitate Procesuala de Mostenitor in regim de urgenta, eventual prntr-o Hotarare data in in Camera de Consiliu?
2. Poate fi obtinut si de la Instanta in raza careia isi are domiciliul cel care cere acest certificat (succesiunea e deschisa in alt oras)?
3. Poate fi obtinut de la un Notar, altul decat cel la care s-a dezbatut succesiunea, dupa termenul de 6 luni dar cand e deschisa o actiune in Instanta?

 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 1 Iulie 2011, 11:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 10:24
nimeni? ...
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 5 Iulie 2011, 10:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 10:57
Buna ziua! Ma aflu intr-o dilema in ceea ce priveste un titlu de proprietate. Eu si sotul meu am vrea sa construim o casa pe terenul in care locuieste bunica noastra. Este de acord sa ne treaca noua pamantul, insa nu are titlu de proprietate. Ea este vaduva si nu exista titlu nici pe numele bunicului. De la primarie ne tot amana de vreo cativa ani de zile pe motiv ca nu au harti pt a emite titlu pe toate terenurile pe care le detine bunica. Intrebarea mea este daca am putea face vreun act numai pe curte- restul pamantului nu ma intereseaza. Bunica are doi copii: mama si un frate care este de acord cu construirea casei noastre acolo. Va rog din suflet sa ne ajutati, sau macar sa ne indrumati incotro ar trebui sa mergem pt a rezolva problema.Va multumim foarte mult!
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Iulie 2009, 16:58

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 11:02
atata timp cat nu s-a putut elibera certificatul de mostenitor, de ce credeti ca se poate elibera certificatul de calitate.
intr-un certificat de mostenitor sunt precizati mostenitorii, cotele ce le revin, si masa succesorala.
in certificatul de calitate sunt precizati mostenitori si cotele ce le revin.

in ce au constat neintelegerile intre cele 2 mostenitoare, de s-a ajuns la suspendarea dosarului la notar?
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 5 Iulie 2011, 10:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 11:19
D na avocat, va rog sa-mi raspundeti si mie daca aveti timp la problema care ne macina de cativa ani... Va multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 1 Iulie 2011, 11:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 11:56
Nu s-au inteles asupre masei succesorale si a cotelor care le revin.

Din cate stiam eu, un Certificat de Calitate de Mostenitor nu specifica Masa Succesorala si nici Cotele, ci doar Calitatea de Succesor. Iar in speta de fata doresc un Certificat de Calitate PROCESUALA de Mostenitor (dupa cum am scris mai sus Notarul nu a eliberat unul, cererea fiind facuta in termen de 6 luni de la deces, DUPA acceptarea mostenirii, pe fondul neintelegerilor aparute), acum fiind depusa o Actiune in instanta.

Am nevoie de Certificatul de Calitate exact pentru constituirea Masei Succesorale (nefiind definita exact masa succesorala nu pot fi stabilite cotele) SI pentru a-mi proba anumite demersuri in Instanta prin intermediul unor inscrisuri eliberate de Autoritati si Banci, or acestea nu imi pot (nu vor nici macar pe baza Certificatului de Grefa sau pe actele de stare civila ale fiicei defunctului) elibera aceste inscrisuri fara un Certificat de Mostenitor. Asa ca nu vad alta solutie decat prin obtinerea unui Certificat de Calitate Procesuala de Mostenitor.

Cealalta solutie, care nu mi se pare viabila, este de a cere Instantei sa faca adrese spre aceste Institutii, DAR sunt multe Institutii si nu pot stii exact care dintre raspunsurile acestora vor fi folosite la proces (de ex unele imobile din anumite localitati au fost vandute, deci nu are sens sa fie depuse la dosar si acesteraspunsuri); pe de alta parte emiterea de adrese de catre Instanta va prelungi in mod nejustificat durata procesului, si de aici costuri in plus, timp pierdut, nervi, etc.

Va multumesc.
 
 
 
offline
Avatar 3
1

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Iulie 2009, 16:58

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 12:20
pai cred ca dvs nu ati citit mai sus ca nu se poate elibera un astfel de certificat ca asta ar pp sa se inteleaga asupra calitatii si asupra cotelor.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 1 Iulie 2011, 11:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 5 Iulie 2011, 12:46
Imi pare rau ca insist, in chiar Certificatul de Calitate se specifica clar - aveti model aici:http://e-juridic.manager.ro...
"Prezentul certificat stabileste doar numarul si calitatea mostenitorilor. Pentru valorificarea oricaror drepturi pa- trimoniale, se va cere eliberarea unui certificat de mostenitor, cu plata taxelor legale aferente."

Dar nu am gasit cum se poate cere Instantei unul, Notarul nedorind sa-mi elibereze unul.

Repet, un Certificat de Calitate Procesuala de Mostenitor, adica unul care sa ateste CALITATEA, nu cotele care revin fiecarei parti. Daca as avea un certificat de Mostenitor, nu as mai avea nevoie sa probez Masa Succesorala, si nici macar sa fiu in proces. Daca se exclude diferenta intre un Cert. de Calitate si unul de Mostenitor, se ajunge intr-un cerc vicios: pentru a proba Masa iti trebuie ca procesul sa se fi terminat cu Hotarare definitiva, dar pentru Hotarare definitiva ar trebui sa fi probat Masa si cotele in baza unui certificat dat ca urmare a unei Hot. Definitive si tot asa ....

Va multumesc.

ultima dată editat de xald pe data de Marti, 5 Iulie 2011, 12:51
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Eliberare Certificat de Calitate de Mostenitor

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 12
Total subiecte: 524230
Total mesaje: 2535300


 

Acum online

Utilizatori (3)
4_maria , anymaryh , DerekA

Consultanţi (1)
Iulix_73

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

selena , CATIS , daniug , kta1983 , DLarionescu , michacomsa , DEF , Erzsebet , elyababau , gratidana , lauramurdila , Mali , lys , surdu_marius , DanielaV , ADY73 , daniela.t , dianaozun , AVLIL , Irmuresan , chipRiann , uadina , alina_20leotmz , mia_ber , GEORGETA DANIELA , DJDEM , mihaela44 , sim8 , teodor1955 , lorenzina , maritaliana , 000000 , Leelee , orest , cibilia , MARY_CAMPIAN , adorian , dragos_vlaicu , geang21 , negruvoda , tomamaxim , briela , dariusica , blarysa , cklaudius , reznik , doina.aurelia , adinai , mormelvio , cbrescan , Marian Teodose , silviucp , criss.dragan , IAMANDI ION , Mihai0065 , Hai-Hui , mar37 , alex68 , madyfree1987 , Gabriela Cucos , tauzcamelia , bmarius_02 , corina98ciobanu , procadumitru , Iulia Vasilescu , mariusgabriel , dumitrescu12 , elena.tabacaru , paulika , cris81 , lizetaelena , sorinuu , ebi , mihaela-ciolea , georgetag , George Dimache , zota_sanda , boonik , adelinda25 , victorbarnea , dianafagas , Pricopie Angela , Emil8 , angi_78 , crstina , diana_rebeca , GabiBraila , rocsy88 , ancfd , Elena S , ank08 , nadina2010 , Avocat Maria Muresan , curteanu , robertradu , pop lucica , Stancu_Mihai , venera77 , and_sim , Madalin92 , CristinaFilipov , andreeam1980 , VeraG , motocion2004 , voinaioan , daniela_grepinel , niky33 , Av.bujoreanu , si_mona , MrIonut , Valentin_ , medrici , zgabercea , Ionellya , andreivan , Ioan-Pavel , Simonadumitrescu12 , anadinu , ramonix08 , SOLUMINODOR , Heaveneres3b , Vivienyvy , ffuishon , Wesleyrfgy , ackelddtor , wlmk8002 , npnk0833 , Miloqxz , Alicedgop , etii8110 , anghrayy , yrdouurr , Natoshadaao , wshuqlilt89 , Winderaq4w , Rickiecu

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro