Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.332 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie plangere penala violare de domiciliu

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 25 Iulie 2011, 15:02

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 25 Iulie 2011, 15:57

Buna ziua. Am intrat intr-o situatie care imi cam da fiori ori de cate ori ma gandesc la ea. Am 21 de ani, nu am avut niciodata probleme cu politia. Saptamana trecuta am stat la un prieten cateva zile, ba chiar am si dormit la el, ne intelegeam bine, eram buni tovarasi. In ultima seara, dupa cateva beri in plus, lucrurile au degenerat putin si, de la o simpla cearta, m-am trezit ca vrea sa ma loveasca, ba chiar si-a manifestat clar aceasta intentie. M-am ferit, dupa care i-am aplicat un croseu in partea stanga a mandibulei, fara mari daune fizice, ce-i drept. Mentionez ca la acel moment nu eram acasa la el. Vazand ca lucrurile au luat o intorsatura neasteptata si deloc placuta pentru amandoi, pentru a evita o escaladare a conflictului, m-am deplasat(singur, cu masina) acasa la asa-zisul prieten unde imi lasasem o sacosa cu niste lucruri personale pentru a o lua. Amandoi locuim la curte, am strigat-o pe mama lui la poarta, dar tinand cont ca era o ora tarzie si ea fiind mai in varsta, m-am gandit poate ca doarme si am intrat in curte, apoi in camera unde dormisem si mi-am luat sacosa. In acest timp a ajuns si el acasa, a inceput sa ma ameninte ca ma bate, dar l-a oprit mama sa, care se trezise deja. Mi-a solicitat sa ies afara din casa si curtea lui (ale mamei sale de fapt), la care eu am iesit, bineinteles, foarte politicos si fara sa dau curs altor posibile altercatii.
Problema mea este ca respectivul vrea sa depuna plangere pentru violare de domiciliu intrucat am patruns in curte si in camera fara a-i cere permisiunea, cu toate ca am parasit imobilul imediat ce el mi-a cerut acest lucru. Precizez ca in zilele cand am locuit la el intram si ieseam regulat din curtea si din casa sa, evident, fara sa fie nevoie sa-i cer permisiunea(mi se pare absurd).
Ce credeti? Ce sanse are sa poata sa ma incrimineze prin aceasta fapta josnica pe care doreste sa o faca, cea de a depune plangere? Mie inca nu-mi vine sa cred ca mi se intampla asa ceva, mai ales din partea lui. As vrea sa-mi dati niste sfaturi, care sunt circumstantele atenuante, sau daca se pune problema de asa ceva. Am savarsit cu adevarat aceasta infractiune?
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Duminica, 21 Noiembrie 2010, 14:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 25 Iulie 2011, 16:42
Art 192:
"Patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinţa, încapere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fara consimţamântul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
În cazul în care fapa se savârşeşte de o persoana înarmata, de 2 sau mai multe persoane împreuna, în timpul nopţii sau prin folosire de calitaţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevazuta în alin. 1 acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala. "

Dupa cum puteti vedea, va puteti face vinovat de savarsirea acestei infractiuni. Legea cere ca patrunderea sa se faca fara drept, adica in mod abuziv, fara nicio justificare legala. De asemenea, se cere ca patrunderea sa se faca fara consimtamantul persoanei care foloseste locuinta (atentie: persoana care foloseste locuinta, nu neaparat proprietarul). Lipsa consimtamantului rezulta din materialitatea faptei, pana la proba contrara, lipsa consimtamantului este prezumata.

Opinia mea este ca nu ati savarsit aceasta infractiune, bineinteles alte persoane pot sa nu fie de acord cu mine si sa prezinte alte argumente la fel de pertinente.
Astfel: infractiunea de violare de domiciliu se savarseste cu intentie directa sau indirecta. Prietenul nu s-a opus niciodata intrarii dumneavoastra in locuinta si nu si-a manifestat niciodata intentia ca nu va accepta prezenta in locuinta, ba mai mult exista un consimtamant tacit as putea spune.
In consecinta, nu ati avut reprezentarea faptului ca ati patruns in locuinta fara consimtamantul prietenului, iar eroarea asuprea inexistentei consimtamantului persoanei indreptatite inlatura raspunderea penala.

Din pacate, la fel de usor va pot aduce si argumente cum ca ati savarsit aceasta infractiune, dar eu voi merge pe lipsa intentiei si voi considera in continuare ca in speta prezentata de dumneavoastra nu ati savarsit infractiunea de violare de domiciliu.
 
 
 

Discuţie plangere penala violare de domiciliu

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    legally_aid,    simonette12,    Birou-De-Mediator,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 8
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534332


 

Acum online

Utilizatori (0)
-

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro