Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.601 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.654 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie

 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Joi, 4 Februarie 2010, 22:46

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 25 August 2011, 21:31

Buna ziua.
Intrebarea mea este daca o autoritate contractanta este obligata sa raspunda in maxim 3 zile lucratoare la o solicitare de clarificare? In OUG 34 se precizeaza ca temen de raspuns o perioada care " de regula intr-o perioada care sa nu depaseasca 3 zile lucratoare". Acest "de regula" da dreptul autoritatii contractante sa raspunda la termenul limita de publicare a raspunsurilor la clarificari, inscris in documentatie, chiar daca solicitarea a fost transmisa cu 20 de zile inainte?
O solicitare de clarificare se considera a fi transmisa catre autoritatea contractanta daca este transmisa doar scanata prin e-mail la adresa de e-mail inscrisa in documentatie?

Multumesc.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 5 Martie 2009, 10:06

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 27 August 2011, 01:20
HG 925/2006 - Art. 32. (1) in cazul in care autoritatea contractanta primeste solicitari de clarificare cu privire la prevederile documentatiei de atribuire, aceasta are obligatia de a raspunde la aceste solicitari, respectand prevederile art. 78 alin. (2)si (3) din ordonanta de urgenta.

ART. 78
(1) Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari privind documentatia de atribuire.
(2) Autoritatea contractanta are obligatia de a raspunde, in mod clar, complet si fara ambiguitati, cat mai repede posibil, la orice clarificare solicitata, intr-o perioada care nu trebuie sa depaseasca, de regula, 3 zile lucratoare de la primirea unei astfel de solicitari din partea operatorului economic.
(3) Autoritatea contractanta are obligatia de a transmite raspunsurile - insotite de intrebarile aferente - catre toti operatorii economici care au obtinut, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, documentatia de atribuire, luand masuri pentru a nu dezvalui identitatea celui care a solicitat clarificarile respective.
ART. 79
(1) Fara a aduce atingere prevederilor art. 78 alin. (2),in msura in care clarificarile sunt solicitate in timp util, raspunsul autoritatii contractante la aceste solicitari trebuie sa fie transmis nu mai tarziu de 6 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.


In ceea ce priveste transmiterea clarificarii prin e-mail, este de ajuns utilizarea acestei metode, cu precizarea ca, sa bifati optiunea de confirmare de "request a read receipt"


---imi dau seama ca o sa spuneti:
dar in 6 zile reusesc sa-mi modific oferta!?

Atunci cred ca se va aplica:
ART. 72
Autoritatea contractanta are obligatia de a prelungi perioada pentru elaborarea ofertelor in cazul in care acestea nu pot fi elaborate decat dupa vizitarea amplasamentelor sau dupa consultarea la fata locului a unor documente anexa la caietul de sarcini, precum si in cazul in care autoritatea contractanta nu are posibilitatea de a transmite
documentatia de atribuire sau raspunsul la solicitarea de clarificari in termenele limita stabilite de prezenta ordonanta de urgenta
, desi a primit in timp util o solicitare in acest sens. Intr-o astfel de situatie, data limita de depunere a ofertelor se decaleaza cu o perioada suficienta, astfel incat orice operator economic interesat sa dispuna de un timp rezonabil necesar pentru obtinerea informatiilor complete si relevante pentru elaborarea ofertei.

toate cele bune!

ultima dată editat de mariussco pe data de Sambata, 27 August 2011, 01:32
 
 
 
offline
Avatar 7

Data înregistrării:
Miercuri, 10 Noiembrie 2010, 22:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 29 August 2011, 19:44
Consider ca AC este obligata sa raspunda in 3 zile lucratoare de ,la data primirii solicitarii de clarificari, dar trebuie sa aveti Confirmarea transmiterii solicitarii catre AC. Ca sa fie mai sigur transmiteti prin fax
 
 
 

Discuţie Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie

Acest subiect este moderat de către
vlad nicolae,    Ares-3 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 20
Total subiecte: 524623
Total mesaje: 2536654


 

Acum online

Utilizatori (1)
Anamaria04

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro