Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.759 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.835 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie depasire plafon tva intracomunitar intreprindere individuala

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Luni, 26 Aprilie 2010, 20:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 10 Octombrie 2011, 02:02

sunt intreprindere individuala, neplatitoare de tva, si fac achizitii intracomunitare , iau marfa din Germania fara tva si o vand in Romania fara tva.Am depasit plafonul de 10.00 euro privind achizitiile intracomunitare si nu m-am inregistrat ca platitor de tva, nu am depus VIES 390 si nici 301.Sefa mea spune ca prevederile referitoare la plafonul de 10.00 euro nu se aplica in cazul intreprinderilor individuale, dar eu nu gasesc asta in Codul Fiscal.
 
 
 
offline
20

Data înregistrării:
Marti, 8 Martie 2011, 20:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 10 Octombrie 2011, 20:12
se aplica oricarei persoane impozabile, iar intreprinderea individuala este persoana impozabila.
cititi cu atentie art. 127 si art. 153 indice 1, alin 1, litera a) din codul fiscal.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Luni, 26 Aprilie 2010, 20:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 11 Octombrie 2011, 00:10
bun am inteles articolul 127 sunt persoana impozabila, dar nu inteleg restul primesc informatii contradictorii, de la finante mi s-a spus ca nu devin platitor de tva daca depasesc achizitiile de 10.00 euro,am inteles si asta, eu trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva atunci cand depasesc vanzari de 35.000 euro.Pana aici e clar, dar trebuia sa depun declaratia 301? si 390 PANA SA MA INREGISTREZ CA PLATITOR DE TVA ? asta nu mi-e clar
 
 
 
offline
20

Data înregistrării:
Marti, 8 Martie 2011, 20:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 11 Octombrie 2011, 07:21
cand depasiti plafonul pentru achizitii intracomunitare de 10.000 euro (34.000 lei) intreprinderea individuala este obligata, in temeiul art. 153^1, alin 1, lit. a) cod fiscal, sa se inregistreze in scopuri de tva intracomunitar si sa se inscrie in ROI.
codul de tva obtinut va fi folosit doar pentru operatiuni intracomunitare nu si pentru operatiuni interne pentru ca in romania firma nu este platitoare de tva decat dupa depasirea plafonului de vanzari de 35.000 euro (119.000 lei)
una este inregistrarea in scopuri de tva intracomunitar si alta este inregistrarea in scopuri normale de tva (platitor de tva).
codul de tva intracomunitar obtinut se transmite furnizorului si acesta va emite o factura fara tva.
mai departe, intreprinderea ind. va plati tva in romania prin depunerea decontului special de tva, formular 301 si va inscrie achizitia in decl. 390 vies.
decl. 390 vies se depune atat de catre platitorii de tva cat si de catre neplatitorii de tva inregistrati in scopuri de tva intracomunitar, asa cum am aratat mai sus.

ART. 156^4 Declaraţia recapitulativă
(1) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare unei luni calendaristice, o declaraţie recapitulativă în care menţionează
d) achiziţiile intracomunitare de bunuri taxabile, pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Luni, 26 Aprilie 2010, 20:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 12 Octombrie 2011, 11:27
va multumesc din suflet pt raspuns, asta da raspuns pe intelesul tuturor si cu litera legii explica pe intelesul oamenilor care nu stiu sa interpreteze codul fiscal, mai ramane sa o lamuresc pe sefa ca trebuie depus 301+390, este deja inregistrat in roi si are cod de inregistrare fiscala ro................. altul decat cui.din ultimele discutii cu sefa aratandu-i ce ati scris Dvs. ea sustine ca nu trebuie platit tva in tara desi valoarea achiziilor este de cateva mii de euro peste 20.000 si practic ar trebui sa plateasca tva la achizitiile astea + am depasit plafonul de 35.000euro si ne-am inregistrat ca platitori de tva si tot ce vindem de acum platim tva, practic platim un tva de 2 ori ( consider ca a fost o greseala inregistratrea ca neplatiror de tva, daca era din prima platitor de tva lua marfa din germania fara tva, nu platea tva nici in tara si o vindea cu tva in tara, evitand astfel plata tva in tara,asa trebuie sa plateasca tva si tara pt achizitii si la vanzare ca a devenit intre timp platiror de tva.
 
 
 
offline
20

Data înregistrării:
Marti, 8 Martie 2011, 20:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 12 Octombrie 2011, 19:52
trebuie depus decontul special de tva, formular 301
ART. 156^3 Decontul special de taxă şi alte declaraţii
(1) Decontul special de taxă se depune la organele fiscale competente de către persoanele care nu sunt înregistrate şi care nu trebuie să se înregistreze conform art. 153, astfel:
a) pentru achiziţii intracomunitare de bunuri taxabile, altele decât cele prevăzute la lit. b) şi c), de către persoanele impozabile înregistrate conform art. 153^1;

daca intre timp v-ati inregistrat ca platitori de tva in romania puteti sa ajustati in favoarea
dvs. tva achitata, deci aveti drept de deducere, conform legii.

În sensul art. 152 alin. (9) din Codul fiscal, persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă prin opțiune conform prevederilor art. 152 alin. (3), coroborate cu prevederile art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, și persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de taxă în cazul depășirii plafonului de scutire în termenul stabilit la art. 152 alin.(6) din Codul fiscal au dreptul la ajustarea taxei deductibile aferente:
a) bunurilor aflate în stoc și serviciilor neutilizate, în momentul trecerii la regimul normal de taxare;
b) activelor corporale fixe, inclusiv celor aflate în curs de execuție, aflate în proprietatea lor în momentul trecerii la regimul normal de taxă, cu condiția, în cazul bunurilor de capital, ca perioada de ajustare a deducerii, prevăzută la art. 149 alin. (2)din Codul fiscal, să nu fi expirat.
În cazul activelor corporale fixe, se ajustează taxa aferentă valorii rămase neamortizate la momentul trecerii la regimul normal de taxă.
(11) Ajustările efectuate conform alin. (10) se înscriu în primul decont de taxă depus după înregistrarea în scopuri de taxă conform art. 153 din Codul fiscal a persoanei impozabile sau, după caz, într-un decont ulterior.


de asemenea aveti grija ca datele din registrul operatorilor intracomunitari sa fie actualizate intrucat s-a modificat tipul de inregistrare in scopuri tva, de la art. 153^1 la art. 153.
daca mai achizitionati marfa din ue veti comunica noul cod de tva primit in urma inregistrarii ca platitor de tva.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Luni, 26 Aprilie 2010, 20:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 12 Octombrie 2011, 22:42
da, interesant este ca la sfaturile sefei mele, omuletul cu II a inceput demersurile pentru inregistrarea ca platitor de tva, i se va anula vechiul cod de inreg in scopuri de tva , i s-a cerut certificat de atestare fiscala si l-a obtinut pe zero( nimeni nu a sesizat nedepunerea decl 301+390) si va fi incepand cu 01.11.2011 platitor de tva, a depasit 35.000 euro in septembrie , pana la 10.10.2011 trbuia sa depuna 070 cu depasirea plafonului si de la finante au spus ca devine platitor de tva incepand cu noiembrie.
Referitor la problema cu deducerea tva, am primit raspuns de la finante, asa stiam si eu ca Dvs, dar se pare ca la finante e altfel : ei zic ca nu poti sa deduci tva aferent marfurilor de pe stoc daca ele sunt provenite din achizitie intracomunitara pt care nu am platit tva, doamna de la biroul de asistenta contribuabili a zis ca la art 152 imi explica CLAR ca nu am voie sa deduc, eu am citit si vad ca am voie sa deduc tva dar ea zice NU, deci la finante tre sa faci 7 drumuri sa se stranga tot biroul si mai vad ei: ar trebui sa te duci cu avocat, cu contabil dupa tine pt ca e jale mare.
Deci, eu si cu Dvs avem acelasi punct de vedere, dar se pare ca finantele nu au acelasi punct de vedere, si omuletul cu II vrea sa o lasam moarta, adica nu vrea sa solicitam deducerea tva ( ajustarea tva) pt ca el va inchide II in 1-2 luni, si va face o SC platitoare de tva pe care va trece toata marfa de pe II pe SC si aici alta problema : daca facem factura pe 31.10.2011 vom factura fara tva daca facturam pe 01.11.2011 facturam cu tva. El este un om foarte corect dar e sfatuit prost de catre sefa mea.Ea nu intelege ca trebuia depus 301+390 +plata tva ( culmea aici e de acord si directorul de la finante , cel putin asa zice omuletul care s-a dus personal la el si a vorbit) si el vrea sa factureze marfa exact in momentul vanzarii efective, atunci cand sunt gata actele pt noua SC platitoare de tva, care vor mai dura ceva ca el nu e in tara.
Acum intrebare: ce va risca el si daca au cum finantele sa descopere ca nu a depus 301+390+plata tva in rom? i-am explicat de amenzi pt nedepunere declaratii, de cei 2% din valoarea achizitiilor, i-am citit din cod fiscal, dar EL+SEFA+DIRECTOR FINANTE zic ca nu e asa, cei de la biroul de asistenta contribuabili zis si ei ca mine, si nu pot face prea mare caz pt ce deh. daca sefa zice ceva asa e ca ea, ca de asta e sefa.Domnule( DOAMNA) XERXES ma lamuriti si cu celelalte aspecte?
 
 
 
offline
20

Data înregistrării:
Marti, 8 Martie 2011, 20:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 13 Octombrie 2011, 07:23
in momentul care firma din UE va depune decl. VIES, atunci se va vedea faptul ca beneficiarul livrarii din romania nu a depus decl. 390 si mai departe nici decontul special de tva si va fi obligat la plata taxei + dobanzi si penalitati aferente.
a primit certificat fiscal pe zero pentru ca in vectorul fiscal nu sunt trecute aceste doua declaratii nedepuse, ele depunandu-se doar in lunile in care au loc achizitii taxabile in romania.

intr-adevar, daca nu platiti tva prin decontul 301, nu aveti drept de ajustare, pentru ca taxa se individualizeaza prin depunerea acestui decont special de taxa si se include in costul marfii daca este achitata catre stat.

oricum daca vrea sa radieze II-ul, dupa ce va depune decl. 200 in mai 2012, sigur va avea control fiscal si atunci vor fi descoperite toate neregulile si vor urma amenzi si penalitati de intarziere.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie depasire plafon tva intracomunitar intreprindere individuala

Acest subiect este moderat de către
carmen01011958,    george-neagu,    Iulian Manea,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 247
Total subiecte: 523804
Total mesaje: 2533835


 

Acum online

Utilizatori (18)
cyan , YSL , NICULIN , avocadonet , tudor_raneti , SPANU CORINA , Catza , Kolodzieskise1q , Carp Mircea , danilamagda , Dianadevika , radud62 , elenazan , Daliborka , TEODOROFD , Arrochase2ldf , olteanav , nicolas25

Consultanţi (5)
av_plac , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , iliebanu , adisan

Moderatori (2)
george-neagu , gi-jane2

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro