Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.767 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.882 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie omorul calificat-lcm

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Joi, 22 Septembrie 2011, 09:56

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Octombrie 2011, 11:46

Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca un prieten este acuzat de omor calificat doar pentru ca s-a intamplat in public iar in noul cod penal nu mai este aceasta litera ,(lit i) insa are o noua litera in care se spune ca tot omor calificat ramane daca fapta este facuta de cineva care a mai comis un omor in fapta consumata iar acel cineva a fost condamnat anterior faptei de acum si anume omor pentru lovituri cauzatoare de moarte.
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 30 Noiembrie 2010, 15:37

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 26 Octombrie 2011, 12:22
diferenta intre omor si lovituri cauzatoare de moarte o face intentia - in primul caz ai dorit sau acceptat moartea victimei ca rezultat al actiunii/inactiunii iar in cel de-al doilea caz rezultatul actiunii a depasit intentia autorului.

noul CP nu are nici o implicatiein acest caz, el va intra in vigoare abia anul viitor desi nici asta nu este sigur.
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Marti, 11 Octombrie 2011, 21:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 26 Octombrie 2011, 12:23
Infractiunea de Loviri sau vatamari cauzatoare de moarte este infractiune distincta in codul penal reglementata la articolul 183. Noul cod penal de care vorbiti nu este inca intrat in vigoare, deci omorul savarsit in public va fi considerat omor calificat.
Nu se poate retine varianta de la omorul deosebit de grav de la art 176 lit c, de catre o persoana care a mai savarsit un omor, in cazul in care prima infractiune a fost de fapt Loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Joi, 22 Septembrie 2011, 09:56

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 27 Octombrie 2011, 19:10
Deci sunt doua fapte diferite? Nu se cosidera ca a mai savarsit un omor propriu zis ci doar lcm?
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Marti, 11 Octombrie 2011, 21:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 27 Octombrie 2011, 19:20
Da sunt 2 fapte diferite. Si nu, nu se considera ca a mai savarsit un omor, ci doar lcm.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 26 Octombrie 2011, 22:21

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 28 Octombrie 2011, 00:16
In mod obiectiv, inafara de intentie, ceea ce este un element esential pentru incadrarea acestei fapte, incadrarea juridica a prietenului dumneavoastra se va face raportat la modul in care a avut loc omoul si anume de cate ori la lovit, unde l-a lovit, cu ce la lovit. Daca in urma acestei analize se stabileste ca, de exemplu: la lovit cu pumnul in gura o singura data, si victima a cazut lovindu-se de un corp dur v-a fi considerat ne aflam in fata LCM, in comparatie cu situatia in care s-ar constata ca acesta la lovit cu o bata de baseball in repetate randuri in zona capului, timp de 5 minute, cand v-a fi clar o situatie de omor.
Dupa cum au spus si cei dinaintea mea faptul ca in noul cod penal nu se v-a mai regasi agravanta in cazul savarsirii faptei in public nu are nici o relevanta in acest moment, DAR daca procesul se v-a tergiversa sa spunem 2 ani, atunci aceasta modiicare( daca intre timp codul intra in vigoare) va fi in folosul prietenului dumneavoastra, deoarece v-a trebuii alicata legea mai favorabila, in cazul de fata cea noua.
In cazul agravantei la care v-ati mai referit inainte si anume o persoana care a mai savarsit un omor, dupa cum au spus si antevorbitorii mei, cel care anterior a fost condamnat pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte , nu face obiectul agravantei.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Joi, 22 Septembrie 2011, 09:56

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 28 Octombrie 2011, 17:28
MUltumesc pentru raspuns romacon, m-ati lamurit. A fost incadrat la omor calificat pt ca s-a intamplat in public. Eu sunt unul din martori si pot sa spun ca a fost un omor savarsit in legitima aparare. Victima a venit innarmata cu un cutit mare si cu un spray paralizant arata mai degraba a butelie decat a spray, si, cu ele in mana ,pe fondul unui conflict mai vechi , s-a indreptat catre o ruda de-a inculpatului. Inculpatul a incercat sa il calmeze de mai multe ori ,cu vorba, dar nimic victima spunand ca ne omoara pe toti prezenti. Ne da cu sprayul si ne taie apoi. S-a anuntat politia dar pana vin ei...La un moment dat pericolul s-a indreptat catre inculpat. A avut loc o incaierare intre cei doi , inculpatul i-a luat cutitul din mana ,victima s-a apropiat cu spray-ul spre el iar atunci ,ca sa il sperie, l-a taiat(asta mi-a povestit ulterior inculpatul-eu nu am vazut cand a avut loc incaierarea dar auzeam cum il ameninta pe inculpat).Victima a plecat pe picioarele ei dar la scurt timp a murit datorita pierderii de sange. Cum credeti ca ar reincadra fapta? Si cam cati ani risca?
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Marti, 11 Octombrie 2011, 21:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 28 Octombrie 2011, 22:56
Cred ca este nevoie de un avocat bun pt a dovedi legitima aparare. In cazul legitimei aparari, atacul trebuie sa fie imediat, material, direct si injust. Fapta de legitima aparare trebuie sa fie comisa pt inlaturarea atacului. Nu stiu in ce situatie ar putea fi considerat atac venirea cu un spray spre inculpat. Iar respingerea atacului trebuie sa fie proportionala cu situatia la care s-ar fi ajuns daca nu ar fi fost respins atacul. In cazul in care se depaseste aceasta proportionalitate, daca fapta de inlaturare a fost comisa datorita unei tulburari puternice nascuta in urma atacului, se va considera "exces justificat" si fapta nu se va pedepsi. Daca insa proportionalitatea s-a depasit, fara a exsita o stare de tulburare, este vorba de un "exces scuzabil" si va fi considerata doar circumstanta atenuanta care va ajuta la reducerea pedepsei.
Daca victima a fost taiata intr-o zona vitala (si posibil asa a fost daca a murit din cauza pierderii sangelui), fapta va fi incadrata la omor (calificat dc a fost in public). Sanctiunea pt aceasta infractiune este de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.Daca exista circumstante atenuante, pedeapsa ar putea fi mai mica, in urma individualizarii. Se numara printre circumstantele atenuante si conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii,atitudinea infractorului după săvârşirea infracţiunii, rezultând din prezentarea sa în faţa autorităţii, comportarea sinceră în cursul procesului, etc
Ar fi bine daca exista martori care au vazut incaierarea.
In aceste cazuri un aparator bun si bine documentat, poate ajuta mult.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie omorul calificat-lcm

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    legally_aid,    simonette12,    Birou-De-Mediator,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 291
Total subiecte: 523814
Total mesaje: 2533882


 

Acum online

Utilizatori (29)
DanAlyna , Dapix , AsociatiaMihaiViteazuTV1 , micutzulurs , The-Borg , rusucat , gavrilviorel , avocadonet , mihaelaancuta , MateiIonela , Daliborka , valino , Adam Grecu , marius_man , pyty , sara070169 , RobertALinC , doinamn , Carturarul , sarahhelen12 , tudor_raneti , miliuta , whatever13 , Cris1971 , florinpescaru , crisanvasile , GermanAlex , hlli , ancavlasceanu1

Consultanţi (6)
adisan , Av. Gabriel Klein Kiritescu , av_plac , mihaela farmus , Iulix_73 , matei_chirilov

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro