Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.812 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.980 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 6
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 31 Octombrie 2011, 12:30

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 31 Octombrie 2011, 12:39

Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan arabil. Ce trebuie sa fac pentru a fi cu toate actele in regula?
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Sambata, 28 August 2010, 23:08

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 31 Octombrie 2011, 22:37
Sa mergeti la Primarie si sa faceti o cerere pentru trecerea terenului din extravilan in intravilan.Oricum nu puteti cumpara 15o mp deorece nu vi se va da autorizatie de construire.Eu zic ca cu putina bunavoinata se poate.
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Joi, 26 Ianuarie 2006, 17:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 19:16
In teorie se poate, prin intocmirea unei documentatii de urbanism (PUZ sau PUD) care se aproba de catre Consiliul Local...
V-as recomanda insa sa solicitati construirea unei ANEXE AGRICOLE (in care se adapostesc oamenii care lucreaza lotul in cauza, uneltele, recolta)... In proiect o asemenea anexa poate sa arate ca o casa, dar la functiuni se trece : doar CAMERA (in loc de Camera de zi), MAGAZIE UNELTE (in loc de Dormitor 1), MAGAZIE RECOLTA (in loc de Dormitor 2), GRUP SANITAR (in loc de Baie) samd...
O asemenea Autorizatie de construire se obtine mai direct, mai usor, mai ieftin...
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Marti, 17 Iunie 2008, 22:22

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 19:24
Buna seara
se poate transforma, exista cateva formalitati de indeplinit: de obtinut un aviz de la Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, apoi mers la Oficiul de Cadastru si depus un dosar care pleaca la Directia Agricola care da OK-ul pentru scoaterea din circuitul agricol. E destul de alergat si nu foarte ieftin (aprox 500 RON), dar... exista si solutia sugerata mai sus
Succes!
 
 
 
offline
0.60

Data înregistrării:
Luni, 12 Februarie 2007, 21:53

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 19:29
Cel mai usor si ieftin e anexa exploatare agricola. Bafta!
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 31 Octombrie 2011, 12:30

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 20:07
Scuze, nu am fost suficient de clara. Casa pe care vreau sa o construiesc are 150 mp dar terenul pe care as vrea sa il cumpar este de 1600 mp, este intre alte case dar are incadrarea arabil
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Marti, 17 Iunie 2008, 22:22

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 20:39
Cum spuneam, pasii sunt cei mentionati mai sus. Am trecut prin asta in primavara . Gasiti pe internet adresele institutiilor pentru judetul in care este terenul.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 30 Septembrie 2010, 21:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:16
Pe extras poate sa scrie intravilan extins sau intravilan conform PUG sau numai intravilan. Folosinta actuala a terenului este arabil, asta nu va impiedica cu nimic sa construiti. Sunt unele primarii care mai cer scoaterea din circuitul agricol si sa-l treceti in curti-constructii, alte primarii nu mai cer asta.
Daca e intravilan, e totul ok, duceti-va la primarie si cereti eliberarea unui certificat de urbanism pentru construire locuinta (+anexa, gard, fantana, bransamente retele, etc) si acolo vi se va spune ce avize va trebui sa contina dosarul de autorizare. In cadrul proiectului de autorizatie de construire vi se va cere, poate, scoaterea din circuitul agricol, nu puteti sa il scoateti asa, ca vreti dvs. Intr-adevar, costa in jur de 500lei daca vreti sa scoateti din circuitul agricol o suprafata de pana in 300mp (asta inseamna casa+trotuare+alei+parcare .. tot ce va fi betonat). Nu e nimic complicat, si se poate descurca si proiectantul contra unei sume nu prea mari, dupa parerea mea (eu cer 150ron pentru ca sa scot toate avizele necesare proiectului - mediu, energie electrica, salubritate, apa-canal, scoaterea din circuitul agricol, etc).
Terenul nu este al dvs, nu-i nimic, puteti cere eliberarea unui certificat de urbanism informativ, ca viitor proprietar, sa stiti la ce sa va asteptati in cazul in care cumparati terenul. Eliberarea acelui certificat nu va obliga la nimic, doar ca veti vedea ce va trebuie exact pentru constructia locuintei: avize, cum aveti voie sa construiti, cat, la ce distante fata de limitele laterale si posterioara, fata de axul drumului de acces, cat va trebui sa va retrageti cu aliniamentul stradal, etc. Acest certificat este eliberat de biroul de urbanism din cadrul primariei. Sa aveti insa grija, sa nu aveti linii de inalta tensiune pe teren, nu este sanatos. Fata de cele de medie tensiune trebuie pastrat un culoar de protectie de 3metri, iar fata de cele de tensiune mica (stalpii normali, la care se racordeaza locuintele), distanta de protectie este de doar 1metru.
Off topic... Spunea cineva mai sus de anexa de exploatari agricole pe extravilan, nu se mai poate construi pe extravilan nimic, s-a dat lege in acest sens, anul trecut daca nu ma insel. Decat daca ai nu stiu cate hectare de teren si esti inscris in registrul fermierului.
Va doresc succes! Si daca aveti intrebari, ma puteti contacta oricand, am datele de contact afisate la profil

ultima dată editat de proiectareiniasi pe data de Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:21
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 6
 

Discuţie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Acest subiect este moderat de către
Adriantot,    Joha 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 24
Total subiecte: 523839
Total mesaje: 2533979


 

Acum online

Utilizatori (2)
SterschiCosmin , MariusDecebal

Consultanţi (1)
Car3men

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro