Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.342 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Du-te la pagina:  1 2 3 4 ... 6
 
offline
10

Data înregistrării:
Joi, 26 Ianuarie 2006, 17:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:21
Scuza-ma !: Ai vreun handicap locomotor de iti propui sa construiesti o casa de 150 mp DOAR pe parter ?
Fiindca o constructie pe parter de 150 mp costa mai mult decat o constructie pe parter + etaj (sau parter + mansarda) de 75 mp...
Si daca zici ca terenul este incadrat intre alte constructii (case) cum de esti in extravilan ?! Ceilalti au construit ilegal ?
Ce te consiliaza MIROANAD se numeste scoatere din circuit agricol a terenului pe care urmeaza sa construiesti (de 150 mp, in varianta ta si de 75 mp, in propunerea mea... dar in niciun caz a intregii suprafete de 1600 mp!) si este in majoritatea cazurilor un aviz / acord pe care Primaria ti-l impune prin Certificatul de urbanism... Aprobarea scoaterii din circuit agricol, adica a transformarii terenului arabil in teren de constructie nu inseamna/ nu atrage schimbarea statutului de extravilan in intravilan !!!
Dar limitele intravilanului sunt stabilite prin PUG (= Planul de Urbanism General, intocmit de o institutie specializata si insusit de Primarie, dupa aprobarea acestui PUG in Consiliul Local...
Deci nu te uita ce scrie in Cadastru, care nu reflecta o situatie actualizata la zi (arabil, pasune, etc), ci mergi la Biroul de Urbanism si amenajarea teritoriului din Primarie sa iti arate unde sunt limitele (frontierele) acestui intravilan !
Aveti Carte Funciara acolo (din ce zona esti)
 
 
 
offline
9

Data înregistrării:
Joi, 9 Iulie 2009, 10:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:33
...nu mai speriati omul cu intocmire de PUZ,-uri, aprobate de consiliul local, omul a precizat ca terenul este intravilan - arabil, nu ii trebuie decat schimbarea categoriei de folosinta din arabil in curti constructii, procedura fiind cea descrisa de ,,proiectareiniasi" .
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 30 Septembrie 2010, 21:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:34
Ma scuzati... Pertinent raspunsul dvs, domnule Minel. Dar omul intreaba ca sa stie. Cine nu e in domeniu sau nu s-a "lovit" de astfel de probleme, nu are de unde sa cunoasca termenii si ce implica fiecare cu exactitate. Asta e valabil pentru orice domeniu de activitate Si in momentul cand va discuta cu un proiectant, atunci va vedea exact cum, cat si in ce forma va construi. Deocamdata doamna cred ca vrea sa stie doar daca poate sa cumpere terenul sau nu. Am raspuns in locul doamnei ptc mi s-a parut ca "tipati" la ea.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Luni, 31 Octombrie 2011, 12:30

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 22:08
Multumesc domnilor pentru precizari, o sa urmez procedura descrisa de ,,proiectareiniasi
Asa este vreau sa vad daca pot cumpara terenul pentru a-mi costrui o casa+garaj, numai parter ( si D-nul Minel nu sufar de niciun handicap locomotor)
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Luni, 24 Octombrie 2011, 23:28

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 08:20
mergeti la primarie sa luati o adeverinta prin care se schimba categoria de folosinta a terenului din intravilan arabil in intravilan curti constructii , faceti actualizarea la cadastru (ocpi) si apoi cereti un cetrificat de urbanism pentru constructie
 
 
 
offline
Avatar 6

Data înregistrării:
Vineri, 3 Iunie 2011, 09:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 09:21
In completarea celor spuse de colegi, mentionez ca nu se cere scoaterea din circuitul agricol pentru terenurile in intravilan.
 
 
 
offline
5

Data înregistrării:
Luni, 23 Ianuarie 2006, 16:56

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 09:27
daca terenul este in intravilan se poate construi pe el.. daca are si case imprejur e si mai bine. nu e cazul de puz daca terenul e intravilan. daca mergeti la primaria de unde apartineti cu un plan de incadrare in zona cereti pt terenul pe care doriti sa-l cumparati si o incadrare in PUG al locului. asa stiti ca primaria nu se mai razgandeste. in PUG o sa vedeti unde e terenul d-voastra si in ce zona(functiuni) se afla si conditiile de construire pe parcela.. la 1600 mp puteti si anexa gospodaresca .. dar eu zic sa face-ti devarul adevarat si sa lasati urmasilor o chestie clara si frumoasa. succes oricand cu un sfat. Jobu-l meu e sa fac PUz si PUD asa ca nu am de ce sa va spun prostii. spor la toate..oricand un sfat daca aveti nevoie.
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Joi, 26 Ianuarie 2006, 17:01

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 10:09
Scuza-ma din nou ! : Nu am intentionat sa te jignesc !!! Cei cu handicap locomotor nu pot urca, sau urca greu scarile de la parter la etaj (eu, in urma unei operatii de nodul pulmonar recente, urc cam gafaind pana la etajul 6, unde locuiesc)... In tarile civilizate problema se rezolva printr-un lift interior care duce caruciorul de bolnav pana la etaj (pe verticala sau urmarind o balustrada curbata lin a scarilor ... Acesta este sensul intrebarii mele !
Intrebarea era insa referitoare la ideea de a construi DOAR PE PARTER, ceea ce ar determina o suprafata dubla a fundatiilor si a acoperisului casei propuse, fata de solutia unei constructii pe etaj, LA ACEEASI suprafata construita desfasurata ( 75 mp x 2 = 150 mp)...
Si nu "tzip" la tine, cum crede PROIECTAREINIASI, dintr-un motiv foarte simplu : sunt de vreo 10 ani profesor si imi controlez permanent pornirile si tonul !
...Doar ca am la activ vreo 25 ani de proiectare si asistenta in executie inclusiv dirigintie de santier ca arhitect, si inca vreo 6 ani si jumatate de administratie publica in urbanism si amenajarea teritoriului (Arhitect Sef)...Peste care se suprapun vreo 15 ani de activitate in expertiza tehnica judiciara in constructii... Deci, cred ca pot da si sfaturi...
Din postarea lui MIROADAN mi-a rezultat ca terenul pe care il vizezi ar fi in extravilan... ceea ce s-a dovedit a fi fals !
Daca terenul este in intravilan, el este teren construibil deci poti construi fara probleme pe el chiar daca pana la momentul cumpararii el a fost arabil (gradina in intravilan)... Si poti solicita un CU = Certificat de urbanism de informare de la Primarie, CHIAR DACA nu esti proprietarul terenului... Primaria, prin CU emis iti va impune alinierea stradala (retragerea fata de axul strazii), regimul de inaltime, POT = procentul de ocupare a terenului si CUT = coeficient de utilizare a terenului, care banuiesc ca nu vor constitui o problema avand in vedere suprafata de teren pe care iti propui sa o cumperi... Ar mai putea fi o singura problema, FRONTUL STRADAL (latimea) al lotului respectiv, care prin normele de urbanism ar trebui sa fie de minim 12 m... dar nu cred ca la suprafata de 1600 mp frontul ar putea fi de doar 6-8 ml, adica adancimea terenului (lungimea) sa fie de 200 - 266 ml !
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 4 ... 6
 

Discuţie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Acest subiect este moderat de către
Adriantot,    Joha 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 23
Total subiecte: 523957
Total mesaje: 2534342


 

Acum online

Utilizatori (9)
tarkan , cyan , SimonescuC , luk35 , tudorvle , Szegedi , florin 71 , Puianu , RosuR

Consultanţi (1)
laleaua-neagra

Moderatori (0)
-

Administratori (1)
Alin Popescu

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro