Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.263 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.107.164 mesaje in forum.

Discutie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Du-te la pagina:  1 2 3 4 ... 6
 
 
offline
10

Data inregistrarii:
Joi, 26 Ianuarie 2006, 17:01

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:21
Scuza-ma !: Ai vreun handicap locomotor de iti propui sa construiesti o casa de 150 mp DOAR pe parter ?
Fiindca o constructie pe parter de 150 mp costa mai mult decat o constructie pe parter + etaj (sau parter + mansarda) de 75 mp...
Si daca zici ca terenul este incadrat intre alte constructii (case) cum de esti in extravilan ?! Ceilalti au construit ilegal ?
Ce te consiliaza MIROANAD se numeste scoatere din circuit agricol a terenului pe care urmeaza sa construiesti (de 150 mp, in varianta ta si de 75 mp, in propunerea mea... dar in niciun caz a intregii suprafete de 1600 mp!) si este in majoritatea cazurilor un aviz / acord pe care Primaria ti-l impune prin Certificatul de urbanism... Aprobarea scoaterii din circuit agricol, adica a transformarii terenului arabil in teren de constructie nu inseamna/ nu atrage schimbarea statutului de extravilan in intravilan !!!
Dar limitele intravilanului sunt stabilite prin PUG (= Planul de Urbanism General, intocmit de o institutie specializata si insusit de Primarie, dupa aprobarea acestui PUG in Consiliul Local...
Deci nu te uita ce scrie in Cadastru, care nu reflecta o situatie actualizata la zi (arabil, pasune, etc), ci mergi la Biroul de Urbanism si amenajarea teritoriului din Primarie sa iti arate unde sunt limitele (frontierele) acestui intravilan !
Aveti Carte Funciara acolo (din ce zona esti)
 
 
 
offline
9

Data inregistrarii:
Joi, 9 Iulie 2009, 10:35

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:33
...nu mai speriati omul cu intocmire de PUZ,-uri, aprobate de consiliul local, omul a precizat ca terenul este intravilan - arabil, nu ii trebuie decat schimbarea categoriei de folosinta din arabil in curti constructii, procedura fiind cea descrisa de ,,proiectareiniasi" .
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Joi, 30 Septembrie 2010, 21:04

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 21:34
Ma scuzati... Pertinent raspunsul dvs, domnule Minel. Dar omul intreaba ca sa stie. Cine nu e in domeniu sau nu s-a "lovit" de astfel de probleme, nu are de unde sa cunoasca termenii si ce implica fiecare cu exactitate. Asta e valabil pentru orice domeniu de activitate Si in momentul cand va discuta cu un proiectant, atunci va vedea exact cum, cat si in ce forma va construi. Deocamdata doamna cred ca vrea sa stie doar daca poate sa cumpere terenul sau nu. Am raspuns in locul doamnei ptc mi s-a parut ca "tipati" la ea.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 31 Octombrie 2011, 12:30

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 1 Noiembrie 2011, 22:08
Multumesc domnilor pentru precizari, o sa urmez procedura descrisa de ,,proiectareiniasi
Asa este vreau sa vad daca pot cumpara terenul pentru a-mi costrui o casa+garaj, numai parter ( si D-nul Minel nu sufar de niciun handicap locomotor)
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Luni, 24 Octombrie 2011, 23:28

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 08:20
mergeti la primarie sa luati o adeverinta prin care se schimba categoria de folosinta a terenului din intravilan arabil in intravilan curti constructii , faceti actualizarea la cadastru (ocpi) si apoi cereti un cetrificat de urbanism pentru constructie
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Vineri, 3 Iunie 2011, 09:29

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 09:21
In completarea celor spuse de colegi, mentionez ca nu se cere scoaterea din circuitul agricol pentru terenurile in intravilan.
 
 
 
offline
5

Data inregistrarii:
Luni, 23 Ianuarie 2006, 16:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 09:27
daca terenul este in intravilan se poate construi pe el.. daca are si case imprejur e si mai bine. nu e cazul de puz daca terenul e intravilan. daca mergeti la primaria de unde apartineti cu un plan de incadrare in zona cereti pt terenul pe care doriti sa-l cumparati si o incadrare in PUG al locului. asa stiti ca primaria nu se mai razgandeste. in PUG o sa vedeti unde e terenul d-voastra si in ce zona(functiuni) se afla si conditiile de construire pe parcela.. la 1600 mp puteti si anexa gospodaresca .. dar eu zic sa face-ti devarul adevarat si sa lasati urmasilor o chestie clara si frumoasa. succes oricand cu un sfat. Jobu-l meu e sa fac PUz si PUD asa ca nu am de ce sa va spun prostii. spor la toate..oricand un sfat daca aveti nevoie.
 
 
 
offline
10

Data inregistrarii:
Joi, 26 Ianuarie 2006, 17:01

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Noiembrie 2011, 10:09
Scuza-ma din nou ! : Nu am intentionat sa te jignesc !!! Cei cu handicap locomotor nu pot urca, sau urca greu scarile de la parter la etaj (eu, in urma unei operatii de nodul pulmonar recente, urc cam gafaind pana la etajul 6, unde locuiesc)... In tarile civilizate problema se rezolva printr-un lift interior care duce caruciorul de bolnav pana la etaj (pe verticala sau urmarind o balustrada curbata lin a scarilor ... Acesta este sensul intrebarii mele !
Intrebarea era insa referitoare la ideea de a construi DOAR PE PARTER, ceea ce ar determina o suprafata dubla a fundatiilor si a acoperisului casei propuse, fata de solutia unei constructii pe etaj, LA ACEEASI suprafata construita desfasurata ( 75 mp x 2 = 150 mp)...
Si nu "tzip" la tine, cum crede PROIECTAREINIASI, dintr-un motiv foarte simplu : sunt de vreo 10 ani profesor si imi controlez permanent pornirile si tonul !
...Doar ca am la activ vreo 25 ani de proiectare si asistenta in executie inclusiv dirigintie de santier ca arhitect, si inca vreo 6 ani si jumatate de administratie publica in urbanism si amenajarea teritoriului (Arhitect Sef)...Peste care se suprapun vreo 15 ani de activitate in expertiza tehnica judiciara in constructii... Deci, cred ca pot da si sfaturi...
Din postarea lui MIROADAN mi-a rezultat ca terenul pe care il vizezi ar fi in extravilan... ceea ce s-a dovedit a fi fals !
Daca terenul este in intravilan, el este teren construibil deci poti construi fara probleme pe el chiar daca pana la momentul cumpararii el a fost arabil (gradina in intravilan)... Si poti solicita un CU = Certificat de urbanism de informare de la Primarie, CHIAR DACA nu esti proprietarul terenului... Primaria, prin CU emis iti va impune alinierea stradala (retragerea fata de axul strazii), regimul de inaltime, POT = procentul de ocupare a terenului si CUT = coeficient de utilizare a terenului, care banuiesc ca nu vor constitui o problema avand in vedere suprafata de teren pe care iti propui sa o cumperi... Ar mai putea fi o singura problema, FRONTUL STRADAL (latimea) al lotului respectiv, care prin normele de urbanism ar trebui sa fie de minim 12 m... dar nu cred ca la suprafata de 1600 mp frontul ar putea fi de doar 6-8 ml, adica adancimea terenului (lungimea) sa fie de 200 - 266 ml !
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 4 ... 6
 
 

Discutie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Acest subiect este moderat de catre
Adriantot,    Joha 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 218
Total subiecte: 412622
Total mesaje: 2107164


 

Acum online

Utilizatori (75)
elisica , narcisal , CIAdrianV , Alina Cirstea , valentinaman , albastrelbyo , totogalati , corinaelenaflorea , Persoanafizica1 , aliosagav , costinandrei , Kia-Juridic , BurzoAlin , Roxana Neagu , cosdep , forumistul , desirelia75 , assistBS , suciugeorgeta , brazvan , 2nymaria , Viovas , AlerimxD , Tudor-1982 , milika , edipav , cricutz , Costi1989 , inaina65 , maziluflorin , AndiL , Florin36 , elenaC74 , wpww1488 , 5AM , MirelaOprea , Elena_Voinea , telecomanda , just2good4u , caramidarucristian , antella , aniram22 , mogamgs , apostu_corina2007 , ilyesmelinda , bfconsuling , holobat , elenazan , donahy , ralucapavelescu , Adyjay , anka1 , STOICANICOLETA1986 , gepop , costachel , misuku80 , ionpopescuion , catalinatravel2 , DACONTAB , intoco , rares93 , tatiana.nechita , smeagull , mirei2012 , bms , Tanyia , GrigoreCristian , DinuX , cosmin102128 , fanatik , RamonaStoica , nea_marin , Nicuvarga , amigos_mg , Didi-30

Consultanti (9)
Mihaela Pricop , roxanabb , avluci , adolfinapop , IonicaPorumbel , av.vieru , adisan , Araniciu , JAS

Moderatori (5)
gi-jane2 , legally_aid , freeelis , george-neagu , tudorvaleriu

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

avocatul diavolului , lilky , CONST , Dumitru Nicolau , adelaaringhe , adinar , xxxxxcata , daregirl , rcristian , aidin , valiiancu2003 , florinc39 , puy , axel_alina , Grig76 , cornel_eds , vancaovidiu , achim_ramona , morki , sefu2509 , pinguin , sagrunu , BuliBuli , madastefan , lupyancus , adana , cristi.negrut@mymail.ro , claudiu78 , dtm , geolex00 , MIL2002 , libra.prest , FLORINA28 , iulianz , Adina22 , ahamedia , oldniku , Alexx23 , cheloo_no_1 , piticbun , giulia2008 , burebista , balmus marin , duosenti , martin_38 , mihaelasopterean , navram , PETRICA ILEANA , slave silviu , ANIMRAC , razvan84 , todinica , carmen crenguta , emilia_zm , NINEL T. , ancutam , elconst , Buzgau Marian , udin , Chirila Corina , daplayer , gabrielpgg , Monica68 , vvtudor , GRATIELA PETIC , StolnicuIlie , iorgulescu razvan , claud1982 , roxio37 , anamaria_ploiesti , mfs1988 , fafu1 , margineana912 , greus , serban33 , azimut_ab , liliana59 , ionutnegrea , dragoianu , ana10 , roberto_i , MarcelaNeagu , HarryBcL , pompierii iernut , cristianpopa , agape_mihai , denisa28 , blkegl , mariana isac , melinda24 , gabriela paius , constantin_nicu_cl , Laura Anastasiu , CONSTANTIN NICU , MarilenaVlad , neludana2000 , Serban Paul daniel , chaimae , natasaP , bigfane008 , marius_striblea , collin , ladi , mingavasile , miresanu , Carla77 , SimonaLazarescu , cristeadan2000 , georgiapopa , alina_bubu , turcanurobert68 , maximana , denisuk , Costachecristina , Nelman , crisoprea , alexana , mizdrache , ADRIANAILIESCU , andressa , cradulescu , gbroscareanu , AN-CON , iliwxl , adrianioja , majdy99 , Ileana2013 , h_suzana , roxana100 , motik_4u , pireadana , daniela.axente

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro