Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.422 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.087 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Du-te la pagina:  1 ... 4 5 6
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 30 Septembrie 2010, 21:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 15 Martie 2012, 10:49
In extrasul de carte funciara ce scrie? intravilan sau extravilan? Daca e extravilan intr-adevar, nu aveti voie sa construiti nimic, decat daca faceti PUZ. Cel mai simplu e sa va duceti cu actele la un specialist (proiectant sau cadastras-topometrist) sa va explice cum sta treaba. E foarte probabil sa va spuna aceleasi lucruri care le-ati auzit de la primarie si cons. judetean. Iar in legatura cu impozitarea, vorbiti cu juristul de la primarie sau chiar la finantele publice din judet. Numai bine!
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Joi, 26 Iulie 2007, 12:14

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 15 Martie 2012, 11:20
Hai sa ne intelegem in ceea ce priveste terenurile. Dupa pozitionarea lor in cadrul localitatii, acestea sunt extra sau intravilane si categoria lor se stabileste de catre administratia loala prin PUG. D.p.d.v. al destinatiei terenurile sunt curti-constructii, agricole, paduri, fanete, pasunii, vii, livezi, etc. Ca observatie, putem gasi terenuri cu destinatia agricol, sin intravilan.
Conf.Legii 18/1991, art.91, executarea constructiilor este permisa numai in intravilan,ca principiu numai pe teren categoria curti-constructii. Daca vrem sa construim in intavilanul valabil la 01.01 1990, putem construi si pe teren intravilan-agricol fara scoatere din circuitul agricol, terenul devenind curti-constructii pe baza autorizatiei de construire, dupa executarea constructiei. Daca intravilanul valabil la 01.01 1990 a fost modificat printr-un PUG si terenul nostru, agricol fiind, a intrat in intravilan, categoria sa de agricol nu se schimba, fiind deci necesara scoaterea din circuitul agricol cel putin pe suprafata ocupata de viitoarea constructie. In alta ordine de idei, tot Legea 18/1991, la art.92,aln.2 prevede ca se pot construi in intravilanul agricolnumai constructii care deservesc activitati agricole.Acuma sa ne intelegem asupra a ceea ce doriti sa construiti. 2 camere, un living, o bucatarie , baie si beci nu prea constituie anexa agricola. Eu v-as sfatui sa cereti oficial un Certif.de Urbanism specificand ca va trebuie ptr.cadastru sau activitati notariale, certificat pe care sunt obigati sa vi-l elibereze. Nu stiu despre ce localitate este vorba, fiind posibil ca primaria locala sa nu aiba compartiment de urbanism si atunci tot ceea ce va trebuie pe acest domeniu sa obtineti de la Cons.Judetean.

 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Luni, 27 Decembrie 2010, 15:25

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 15 Martie 2012, 20:18
ZECE PASI DE URMAT:

1. Cerere de solicitare din partea beneficiarului de investitii, pentru scoaterea terenului din circuitul agricol; se completeaza pe formular tipizat, de catre proprietarul terenului.
2. Certificat de urbanism, cu specificarea obiectivului de investitii la care se ataseaza, extras din planul urbanistic (copie xerox) (P.U.G. P.U.Z. sau P.U.D. dupa caz) vizat de primarie, format A4, cu delimitare imobilului aflat in proprietate si specificarea proprietarului. + Hotararea Consiliului Local de aprobare a planului urbanistic, (copie xerox).
3. Actul de proprietate, in copie xerox, legalizata prin notariat.
4. Plan de incadrare in zona al amplasamentului obiectivului de investitie, care va cuprinde :
- denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul de investitii
- limita intravilanului existent
- specificarea proprietarului (nume si prenume sau denumirea firmei)
- delimitarea imobilului aflat in proprietate
- precizarea lucrarilor de imbunatatiri funciare afectate (daca exista); planul se va viza de biroul de urbanism din cadrul primariei, spre neschimbare.
5. Plan de situatie al amplasamentului obiectivului de investitie, redactat la o scara convenabila, de catre o persoana autorizata de catre O.N.C.G.C. - O.J.C.G.C. care va evidentia:
- delimitarea si cotarea imobilului aflat in proprietate, cu specificarea suprafetelor.
- pozitionarea si cotarea obiectivului de investitii, in cadrul imobilului aflat in proprietate, dimensionarea cailor de acces
- categoriile de folosinta existente si transformate, in urma scoaterii terenului din circuitul agricol; planul se va viza de biroul de urbanism din cadrul primariei, spre neschimbare.
6. Memorial justificativ al lucrarii, care sa cuprinda :
- specificarea proprietarului de teren si a obiectivului de investitii
- denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul de investitii
- descrierea amplasamentului terenului aflat in proprietate
- categoriile de folosinta care urmeaza a se transforma in urma scoaterii terenului din circuitul agricol
7. Intabulare, documentatie pentru obtinerea numarul cadastral provizoriu (daca exista) pentru imobilul pentru care se solicita scoaterea terenului din circuitul agricol.
8. Studiu Pedologic ; Documentatia de incadrare in clase de calitate, intocmita de Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice - Comuna Voluntari, Sos. Afumati nr.ll, tel. 240.35.40
9. Expertiza de evaluare a terenurilor conform prevederilor anexei 1 la O.U.G. 102 / 2001. efectuata de evaluatori atestati de Ministerial Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania.
10. Dispozitiile de plata (chitantele) a taxelor de scoatere a terenului din circuitul agricol. Se platesc la Oficiile Postale.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Joi, 30 Septembrie 2010, 21:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 15 Martie 2012, 21:54
Pasi de urmat... pentru ce sunt aceia? Dvs ati insiruit o serie de documentatii/acte. De exemplu, ce sa faca cu copia legalizata dupa CVC? Si memoriu tehnic pentru ce lucrare? La scoaterea din circuitul agricol eu nu am dat niciodata copii legalizate dupa acte de proprietate, planuri vizate de primarii, studii pedologice si expertize de evaluare a terenurilor.

In alta ordine de idei, nu mai exista OJCGC, de cativa ani buni se numeste OCPI.

Acum sa revenim la problema... pentru a scoate din circuitul agricol, se face un dosarel cu copii dupa ceva acte si se depune la OCPI. Acolo se platesc 250lei, dar numai dupa ce se verifica daca e completa documentatia. Ei vor emite un aviz care se duce direct la OSPA. In paralel cu depunerea dosarului la OCPI, se depune un dosar cu aceleasi acte la ANIF unde se verifica documentatia si se plateste suma de 300lei. ANIF e singura institutie care cere memoriu tehnic, dar de anul acesta, ca pana acum nu au cerut. Dupa vreo saptamana, sau cand dau ei termenul, se ia avizul de la ANIF si se duce la OSPA, atasat la un dosarel de acte cum s-a dat si pana acum. Se plateste taxa de 80lei, se lasa la pastrat tot vreo saptamana, pe urma ridicati decizia DADR impreuna cu avizul OCPI (aviz pe care de abia acum vedeti cum arata ptc el este transmis direct de catre o institutie la alta).

Tarifele de mai sus sunt pentru scoaterea din circuitul agricol a unei suprafete de pana in 300mp. Dupa ce va iese decizia DADR nu va cere nimeni chitantele.
Intr-adevar, va trebuie certificat de urbanism si numai un proiectant va poate face acele planuri de situatie cu terenul care se scoate din circuitul agricol (avand ca suport ridicarea topo facuta de un cadastras autorizatsi vizata de oficiul de cadastru). Proiectantul cu siguranta va sti pasii care trebuie urmati.

Domnule APET_R, cu tot respectul, nu stiu ce ati insiruit mai sus. Sunt metode diferite de a scoate din circuitul agricol un teren? In Iasi cel putin, e asa cum am spus mai sus. Cu siguranta.

ultima dată editat de proiectareiniasi pe data de Joi, 15 Martie 2012, 22:02
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Joi, 6 Februarie 2014, 20:08

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 6 Februarie 2014, 20:10
Asa am achizitionat si eu un teren in Ilfov, trecut ca fiind intravilan agricol...deci ca si concluzie: acum am nevoie doar de autorizatie de constructie nu? Multumesc.
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Luni, 9 Februarie 2009, 14:33

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 6 Februarie 2014, 21:11
Da, puteti depune direct pentru autorizatie constructie!Dupa ce veti ridica constructia si se va intabula aceasta, terenul va deveni "curti constructii".
 
 
 
offline
Avatar 10

Data înregistrării:
Duminica, 11 Ianuarie 2009, 12:04

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 3 Septembrie 2015, 16:16
Deoarece mă aflu încă o dată în aceeași situație respectiv, de a schimba categoria de folosință a terenului din \"curți construcții\" în \"teren agricol\", întăresc cele afirmate anterior în postările pe care le-am făcut.
Marea majoritate a notarilor nu cunosc, sau nu vor să cunoască această posibilitate. Pe undeva pe bună dreptate, privit prin prisma valorii percepute pentru întocmirea declarației pe proprie răspundere care are o valoare modică, prin comparație cu o documentație cadastrală. Din 6 cabinete notariale vizitate, doar unul a acceptat să-mi întocmească o astfel de Declarație. Unii dintre aceștia nu știau că există și această variantă iar alții, mi-au ofertat legătura cu un topograf. Lesne de înțeles motivul. NU?.
Baza legală este art. 258 alin 7 și art. 259 alin. 7 din Legea nr. 571/2003 actualizată.
Sper să fie de folos tuturor celor care doresc să facă acest lucru.

ultima dată editat de FARKAS TRAIAN IOSIF pe data de Joi, 3 Septembrie 2015, 16:19
 
 
Du-te la pagina:  1 ... 4 5 6
 

Discuţie Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Acest subiect este moderat de către
Adriantot,    Joha 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 231
Total subiecte: 524444
Total mesaje: 2536087


 

Acum online

Utilizatori (56)
gglaza , Martonze , ilerina , jubak , Dapix , Cris1971 , Marica_sz , MihaiTTT , alexboiciuc , Santoswp , Simona_Voiculescu , leopolf , iulianabloju , When , scconfortdambovita , popescueduard , cris08 , costy0866 , cyan , Karla12 , Standard_Cont , Roxana Neagu , andreea_motoc , aidu , cosmindaniel12 , vicarcont , milan65 , Eugen_P , Gicuta_pas , Ovidiu1110 , ClipCris , carmenpo , duky , IlexCom , csatariplastsrl , Victoria_Victor , Endodiabet , sierra , bucurlivia73 , marin05 , GenescuSorina , Allona , julyet , Data Logger , Kiss82 , dobreflorin , c-mihaela , delia2007 , Lia Laslau , AngelicaBoiangiu , MateiIonela , todor etelka , Silvana09 , Moldovan Dan , againstPAS , CondeescuMagda

Consultanţi (3)
AjutorFirma , lung cristina , av_plac

Moderatori (0)
-

Administratori (1)
Admin

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

IONITAGRIGORELUCIAN , GRIGORELUCIANIONITA , cezarcri , cathy_tanase , mariaionescu , ciufina , sorinacho , ghidwayup , ioanalol , ppscaurel , dislexic , Laza Maria Monica , drandy2k , minnie , roxanadarie , otiliamirela , crengi , andrutzaaa99 , ncc1270 , viobim , ugotrading , Carmen G , carmenvaradi , Addicted R4v3n , valeriucta , uscons , flopozippo , migdonia51 , lauto20tm , tyby8 , laviniao , drcretoiu , siralmi , catalin30 , Atipico , dan oancea , didiazf , niko 94 , cmariusstancu , almasankatalin , nicoleta grama , violeta radulescu , anisoarabalut , marianasincu , vivere , karmens75 , delia_ionica , dana_trifa , iulipetrov , annynna , thesanco , silvia stanescu , iosifescun , eugen a , andreea2004 , eduard edy , anna1967 , whiterose12 , pescadore , robert19841209 , andreea_busa , sorinspataru , Talida01 , Maria_ , luminitacornea , atdacris , alimirela , geotonyus , cschieb , robi_gyongyi10 , iris9 , armeniaD , rozi.bucataru@yahoo.com , Horatiu2011 , blankab , CIMPEANU MIRELA , Popalelia , jitariu , Fabich , Mahtub , DanielCariga , SIMONA09 , dallexino , simcontab , noane , mocanu_eugen-nicky , mirelusha65 , lianaagrisan , simonamiron , mirelaojog , Ilinca1958 , dsorescu , lilibobocul , AniRotaru , AlexandraHDR , erudt2 , psdbf32 , isiv0884 , Errolubrp , zoif7803 , Brazlese3n , Teodorapoit , tthorayunt , rprsz39 , Dwainhd , Archiebvre , Sammyok , shula , Oscarao , Rourase8e , radackaang , Johnxs , Janitadizh , Kolodzieskise1q

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro