Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.767 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.882 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie ACT DE VANZARE-CUMPARARE CASA - PRIN TRIBUNAL

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 25 Septembrie 2008, 08:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 25 Septembrie 2008, 08:30

Am facut precontractul de vanzare- cumparare pentru casa si un teren extravilan la notar si acum avocata pe care o am imi spune sa facem contractul de vanzare- cumparare prin tribunal.Ea spune ca astfel ocolim notarii care ar cere foarte mult pentru cadastru ( a ramas in sarcina mea sa fac cadastru deoarece cel de la care am cumparat nu are bani sa-l faca).Avocata imi spune ca daca facem actele prin tribunal si nu prin notar, nici nu mai trebuie sa fac cadastru ( deci evit o cheltuiala) si daca o sa vreau sa vand va urma sa isi faca cadastru cel care va cumpara.Nu inteleg de ce tot omul face actele la notar iar mie mi se sugereaza sa le fac prin tribunal.As vrea sa aud parerile voastre fiindca am o mare dilema. As vrea de asemenea sa stiu cam cat poate dura o asemene procedura.In realitate eu am cumparat casa si terenul nu pentru a ma folosi de ele ci pentru a dovedi ca detin proprietati ( deci ma vor ajuta actele facute in felul acesta sau nu?).
Multumesc anticipat...
 
 
 
offline
Avatar 2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 16 Octombrie 2007, 12:47

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 25 Septembrie 2008, 09:59
Daca hotararea judecatoreasca consfinteste tranzactia efectuata, actul e valabil ca si la notar.
Puteti face o comparatie a costurilor vanzarii-cumpararii intreband atat notarul cat si avocatul cat va costa in final toate actele, apoi veti putea decide in cunostinta de cauza.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 25 Septembrie 2008, 08:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 25 Septembrie 2008, 10:19
Multumesc pentru raspuns insa....am citit acum pe net cum ca avocatul poate face acte numai pe casa.Actele pe terenul pe care este casa din cate am citit nu se pot face prin tribunal.Mai mult eu am cumparat si un teren agricol si alt pamant situat in padure si urmeaza ca acelasi avocat sa imi faca toate actele.Daca legal actele pe terenuri nu se pot face prin tribunal ( din informatiile culese de pe net) de ce oare avocatu acesta imi spune ca el va face acte pe tot ce am cumparat? Ma scuzati dar eu nu am nici un fel de cunostinte in domeniu ( tocmai de aceea am apelat la un avocat).

ultima dată editat de catabmw pe data de Joi, 25 Septembrie 2008, 10:22
 
 
 
offline
4.99
1

Data înregistrării:
Luni, 27 Octombrie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 26 Septembrie 2008, 22:49
Pai le faceti la tribunal sau a spus avocatul ca le face el personal?
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 25 Septembrie 2008, 08:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 27 Septembrie 2008, 00:28
GabrielaA a scris:

Pai le faceti la tribunal sau a spus avocatul ca le face el personal?

Domna avocat, mi s-a spus asa....ca urmeaza sa lasam sa treaca termenul stabilit in precontract ( termenul la care trebuia sa semnam la notar pentru vanzarea propriu-zisa) si apoi sa facem un proces in care sa chem in judecata pe cel de la care urmeaza sa cumpar.Mi s-a spus ca nu va mai trebui sa platesc un cadastrist pentru ca tribunalul va delega automat pe cineva care va face masuratorile.Si ca astfel vom scuti o cheltuiala inutila cu notari si cadastristi.Eu asa cum am spus am cumparat de la acelasi proprietar 3 terenuri ( unul cu casa, altul agricol si altul langa o padure) si pentru asta am angajat un avocat care m-a pus sa dau la semnarea precontractului toti banii ( multa lume mi-a spus ca trebuia doar un avans). Si acum a venit cu ideea aceasta de a face actele in felul acesta prin tribunal. Dilema mea este, poate el sa-mi faca actele pe toate cele trei terenuri prin tribunal, si sa fie acte prin care sa dovedesc ca sunt proprietar? Nu mai stiu ce sa cred...

ultima dată editat de catabmw pe data de Sambata, 27 Septembrie 2008, 00:31
 
 
 
offline
4.99
1

Data înregistrării:
Luni, 27 Octombrie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 27 Septembrie 2008, 08:49
Da, se poate. O sa dureze mai mult, dar se poate.
Dar zic ca trebuie si multa atentie, la termenul din antecontract, la ce ati pierde daca vanzatorul isi schimba parerile intre timp.
 
 
 
offline
4

Data înregistrării:
Marti, 19 Octombrie 2004, 14:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 28 Septembrie 2008, 21:59
CONSTAT CA NU EXISTA RASPUNSURI COMPLETE SI SINCERE. ESTE VADIT INTERESUL AVOCATEI DE A RECOMANDA ACTIUNEA IN CONSTATAREA INTERVENIRII VANZARII -CUMPARARII INTRE PARTI SI NU INCHEIEREA PE CALE NECONTENCIOASA A CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE.
PE SCURT EU NU RECOMAND DAR PREZINT CELE DOUA VARIANTE OFERIND LIBERTATE DE ALEGERE CELUI CARE ESTE SINGURUL IN DREPT SA OPTEZE.
PRIMA VARIANTA CEA OBISNUITA- PRIN NOTAR:
1. ANTECONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE INCHEIAT IN FORMA AUTENTICA CONSTITUIE TITLU EXECUTORIU IN TEMEIUL ART 66 DIN LEGEA 36/1995 IAR IN FUNCTIE DE CONDITIILE STIPULATE IN CUPRINSUL INSCRISULUI LA TERMENUL SCADENT (STABILIT CA DATA DE SEMNARE) NEINDEPLINIREA OBLIGATIEI DE CATRE UNA DIN PARTI PERMITE CELEILALTE PARTI (CARE DOVEDESTE CA ESTE GATA SA INDEPLINEASCA PROPRIA OBLIGATIE) SA ALEAGA INTRE: RIDICAREA EXCEPTIEI DE NEEXECUTARE, OBLIGAREA CELEILALTE PARTI LA INDEPLINIREA OBLIGATIEI ADICA INCHEIEREA CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE SAU REZOLUTIUNEA (DESFIINTAREA) ANTECONTARCTULUI DE VANZARE CUMPARARE CU OBLIGATIA DE PLATA A UNOR DAUNE INTERESE.
DECI VARIANTA INSTANTEI DE JUDECATA ESTE POSIBILA NUMAI IN ANUMITE SITUATII ADICA VANZATORUL TREBUIE SA FIE PUS IN INTARZIERE, SA FIE DOVEDITA CULPA VANZATORULUI -VINOVATIA ACESTUIA- SI MAI ALES TREBUIE DOVEDITA INDEPLINIREA DE CATRE TINA CA SI CUMPARATOR A OBLIGATIEI ASUMATE SI ANUME EFECTUAREA PLATII PRETULUI DE CUMPARARE .
2 DOCUMENTATIA CADASTRALA NU ESTE UNA SI ACEEASI CU EXPERTIZA IMOBILIARA PE CARE O DISPUNE INSTANTA DE JUDECATA SI ATENTIE EXPERTIZA IMOBILIARA NU ESTE ADMISA DE CATRE AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA ADICA NU SE VA PERMITE INSCRIEREA IN CARTEA FUNCIARA A BUNULUI IMOBIL CUMPARAT DECAT DUPA CE VETI SUPORTA COSTURILE ACESTOR SCHITE CADASTRALE.
TREBUIE SA SPUN CA D-NA AVOCAT ALEASA ESTE SLAB PREGATITA IN DOMENIUL CIVIL DACA NU STIE CA IN LEGEA 7/1996 SE PREVEDE CA HOTARARILE JUDECATORESTI SE VOR INSCRIE PROVIZORIU IN CARTEA FUNCIARA IAR DREPTUL OBTINUT PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA ESTE OPOZABIL FARA INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA DAR PROPRIETARII IMOBILELOR NEINSCRISE NU VOR AVEA DREPTUL SA DISPUNA DE ELE DECAT DUPA CE LE VOR INSCRIE IN PREALABIL IN CARTEA FUNCIARA.
DECI ESTE EXCLUSA POSIBILITATEA CA PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA SA SE ELUDEZE PREVEDERILE LEGII 7 DIN 1996 PRIVIND OBLIGATIILE DE INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA SI COSTURILE AFERENTE.

2 LA NOTAR SE VOR ACHITA IN FUNCTIE DE GRILA NOTARIALA: ONORARIUL NOTARULUI, TARIFUL DE INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA SI IMPOZITUL DATORAT DE VANZATOR. VANZATORUL ESTE OBLIGAT SA AIBA SCHITE CADASTRALE, SA AIBA PLATIT IMPOZITUL LA PRIMARIE, SA NU AIBA SARCINI ASUPRA BUNULUI IMOBIL SI SA ACHITE IMPOZITUL DATORAT DIN VANZAREA BUNURILOR IMOBILE DIN PATRIMONIUL PERSONAL. CUMPARATORUL ARE NUMAI OBLIGATIA DE A PLATI: ONORARIUL NOTARULUI SI TARIFUL DE INSCRIERE LA CARTEA FUNCIARA A DREPTULUI DE PROPRIETATE DOBANDIT PRIN CONTRACT.
LA INSTANTA VA TREBUI SA SUPORTATINORARIU AVOCAT, TAXA DE TIMBRU PENTRU ACTIUNEA IN CONSTATARE, CHELTUIELI SUPLIMENTARE SI -EVENTUALE, SCHITE CADSTRALE PENTRU INTABULARE, TARIFUL DE INSCRIERE A HOTARARII JUDECATORESTI IN CARTEA FUNCIARA
CEEA CE DIFERENTIAZA CELE DOUA OPTIUNI NOTAR SAU INSTANTA DIN PUNCT DE VEDERE AL COSTURILOR ESTE:
1 LA NOTAR SE PLATESTE UN ONORARIU STABILIT PROCENTUAL CONFORM UNEI VALORI MINIME DE GRILA DACA PRETUL DE VANZARE CUMPARARE ESTE MAI MIC DECAT GRILA NOTARIALA
2 LA INSTANTA TREBUIE SA ACHITATI: ONORARIU AVOCAT CUMULATA CU TAXA DE TIMBRU
3 LA NOTAR - CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE ARE LA BAZA ACORDUL LIBER EXPRIMAT AL PARTILOR VANZATOR SI CUMPARATOR LA DATA STABILITA DE PARTI, NOTARUL ARE OBLIGATIA SA VA EFECTUEZE DEMERSURILE DE INTABULARE CARE SUNT PLATITE DE DVS LA SEMNAREA ACTULUI
4 LA INSTANTA- ACTIUNEA IN CONSTATAREA INTERVENIRII VANZARII-CUMPARARII IMPLICA TIMP, ADESEA LUNI, TREBUIE SA EXISTA UN LITIGIU INTRE VANZATOR SI CUMPARATOR SI DOVEDITA CULPA UNEIA DINTRE PARTI SI BUNA CREDINTA A CELEILALTE PARTI, DUPA CE HOTARAREA ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA VA TREBUI SA SOLICITATI UNEI PERSOANE FIZICE AUTORIZATE SA VA EFECTUEZE MASURATORILE CADASTRALE SI SA INTABULEZE DREPTUL ASTFEL DOBANDIT (COSTURILE LE VETI SUPORTA DVS)

 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 25 Septembrie 2008, 08:20

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 29 Septembrie 2008, 06:57
ama a scris:

CONSTAT CA NU EXISTA RASPUNSURI COMPLETE SI SINCERE. ESTE VADIT INTERESUL AVOCATEI DE A RECOMANDA ACTIUNEA IN CONSTATAREA INTERVENIRII VANZARII -CUMPARARII INTRE PARTI SI NU INCHEIEREA PE CALE NECONTENCIOASA A CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE.
PE SCURT EU NU RECOMAND DAR PREZINT CELE DOUA VARIANTE OFERIND LIBERTATE DE ALEGERE CELUI CARE ESTE SINGURUL IN DREPT SA OPTEZE.
PRIMA VARIANTA CEA OBISNUITA- PRIN NOTAR:
1. ANTECONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE INCHEIAT IN FORMA AUTENTICA CONSTITUIE TITLU EXECUTORIU IN TEMEIUL ART 66 DIN LEGEA 36/1995 IAR IN FUNCTIE DE CONDITIILE STIPULATE IN CUPRINSUL INSCRISULUI LA TERMENUL SCADENT (STABILIT CA DATA DE SEMNARE) NEINDEPLINIREA OBLIGATIEI DE CATRE UNA DIN PARTI PERMITE CELEILALTE PARTI (CARE DOVEDESTE CA ESTE GATA SA INDEPLINEASCA PROPRIA OBLIGATIE) SA ALEAGA INTRE: RIDICAREA EXCEPTIEI DE NEEXECUTARE, OBLIGAREA CELEILALTE PARTI LA INDEPLINIREA OBLIGATIEI ADICA INCHEIEREA CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE SAU REZOLUTIUNEA (DESFIINTAREA) ANTECONTARCTULUI DE VANZARE CUMPARARE CU OBLIGATIA DE PLATA A UNOR DAUNE INTERESE.
DECI VARIANTA INSTANTEI DE JUDECATA ESTE POSIBILA NUMAI IN ANUMITE SITUATII ADICA VANZATORUL TREBUIE SA FIE PUS IN INTARZIERE, SA FIE DOVEDITA CULPA VANZATORULUI -VINOVATIA ACESTUIA- SI MAI ALES TREBUIE DOVEDITA INDEPLINIREA DE CATRE TINA CA SI CUMPARATOR A OBLIGATIEI ASUMATE SI ANUME EFECTUAREA PLATII PRETULUI DE CUMPARARE .
2 DOCUMENTATIA CADASTRALA NU ESTE UNA SI ACEEASI CU EXPERTIZA IMOBILIARA PE CARE O DISPUNE INSTANTA DE JUDECATA SI ATENTIE EXPERTIZA IMOBILIARA NU ESTE ADMISA DE CATRE AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA ADICA NU SE VA PERMITE INSCRIEREA IN CARTEA FUNCIARA A BUNULUI IMOBIL CUMPARAT DECAT DUPA CE VETI SUPORTA COSTURILE ACESTOR SCHITE CADASTRALE.
TREBUIE SA SPUN CA D-NA AVOCAT ALEASA ESTE SLAB PREGATITA IN DOMENIUL CIVIL DACA NU STIE CA IN LEGEA 7/1996 SE PREVEDE CA HOTARARILE JUDECATORESTI SE VOR INSCRIE PROVIZORIU IN CARTEA FUNCIARA IAR DREPTUL OBTINUT PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA ESTE OPOZABIL FARA INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA DAR PROPRIETARII IMOBILELOR NEINSCRISE NU VOR AVEA DREPTUL SA DISPUNA DE ELE DECAT DUPA CE LE VOR INSCRIE IN PREALABIL IN CARTEA FUNCIARA.
DECI ESTE EXCLUSA POSIBILITATEA CA PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA SA SE ELUDEZE PREVEDERILE LEGII 7 DIN 1996 PRIVIND OBLIGATIILE DE INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA SI COSTURILE AFERENTE.

2 LA NOTAR SE VOR ACHITA IN FUNCTIE DE GRILA NOTARIALA: ONORARIUL NOTARULUI, TARIFUL DE INSCRIERE IN CARTEA FUNCIARA SI IMPOZITUL DATORAT DE VANZATOR. VANZATORUL ESTE OBLIGAT SA AIBA SCHITE CADASTRALE, SA AIBA PLATIT IMPOZITUL LA PRIMARIE, SA NU AIBA SARCINI ASUPRA BUNULUI IMOBIL SI SA ACHITE IMPOZITUL DATORAT DIN VANZAREA BUNURILOR IMOBILE DIN PATRIMONIUL PERSONAL. CUMPARATORUL ARE NUMAI OBLIGATIA DE A PLATI: ONORARIUL NOTARULUI SI TARIFUL DE INSCRIERE LA CARTEA FUNCIARA A DREPTULUI DE PROPRIETATE DOBANDIT PRIN CONTRACT.
LA INSTANTA VA TREBUI SA SUPORTATINORARIU AVOCAT, TAXA DE TIMBRU PENTRU ACTIUNEA IN CONSTATARE, CHELTUIELI SUPLIMENTARE SI -EVENTUALE, SCHITE CADSTRALE PENTRU INTABULARE, TARIFUL DE INSCRIERE A HOTARARII JUDECATORESTI IN CARTEA FUNCIARA
CEEA CE DIFERENTIAZA CELE DOUA OPTIUNI NOTAR SAU INSTANTA DIN PUNCT DE VEDERE AL COSTURILOR ESTE:
1 LA NOTAR SE PLATESTE UN ONORARIU STABILIT PROCENTUAL CONFORM UNEI VALORI MINIME DE GRILA DACA PRETUL DE VANZARE CUMPARARE ESTE MAI MIC DECAT GRILA NOTARIALA
2 LA INSTANTA TREBUIE SA ACHITATI: ONORARIU AVOCAT CUMULATA CU TAXA DE TIMBRU
3 LA NOTAR - CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE ARE LA BAZA ACORDUL LIBER EXPRIMAT AL PARTILOR VANZATOR SI CUMPARATOR LA DATA STABILITA DE PARTI, NOTARUL ARE OBLIGATIA SA VA EFECTUEZE DEMERSURILE DE INTABULARE CARE SUNT PLATITE DE DVS LA SEMNAREA ACTULUI
4 LA INSTANTA- ACTIUNEA IN CONSTATAREA INTERVENIRII VANZARII-CUMPARARII IMPLICA TIMP, ADESEA LUNI, TREBUIE SA EXISTA UN LITIGIU INTRE VANZATOR SI CUMPARATOR SI DOVEDITA CULPA UNEIA DINTRE PARTI SI BUNA CREDINTA A CELEILALTE PARTI, DUPA CE HOTARAREA ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA VA TREBUI SA SOLICITATI UNEI PERSOANE FIZICE AUTORIZATE SA VA EFECTUEZE MASURATORILE CADASTRALE SI SA INTABULEZE DREPTUL ASTFEL DOBANDIT (COSTURILE LE VETI SUPORTA DVS)
Multumesc pentru raspuns.....stiti cumva si daca prin tribunal se pot face si actele pe terenuri?
 
 
 

Discuţie ACT DE VANZARE-CUMPARARE CASA - PRIN TRIBUNAL

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 291
Total subiecte: 523814
Total mesaje: 2533882


 

Acum online

Utilizatori (27)
avocadonet , mihaelaancuta , micutzulurs , gavrilviorel , MateiIonela , Dapix , Daliborka , valino , Adam Grecu , marius_man , pyty , sara070169 , RobertALinC , doinamn , DanAlyna , Carturarul , sarahhelen12 , tudor_raneti , miliuta , whatever13 , Cris1971 , florinpescaru , crisanvasile , GermanAlex , hlli , ancavlasceanu1 , andc10

Consultanţi (5)
Av. Gabriel Klein Kiritescu , av_plac , mihaela farmus , Iulix_73 , matei_chirilov

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro