Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Noul sistem fiscal
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 371.592 de membri si 6.411 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.374.199 mesaje in forum.


Discuţie cumparare pamant

 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Duminica, 20 Noiembrie 2011, 18:51

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 20 Noiembrie 2011, 18:55

buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la notariat si daca pe un teren arabil se poate da autorizatie de constructie?ar trebui sa am incredere in orice notar referitor la veridicitatea actelor prezentate de vanzator?.va multumesc anticipat
 
 
 
offline
25
1

Data înregistrării:
Luni, 11 Aprilie 2011, 15:32

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 20 Noiembrie 2011, 19:04
Pe langa alte aspecte pe care le veti putea afla de la notar, sa va informati daca pe terenul pe care doriti sa-l achizitionati si care in acte apare ca teren agricol, nu cumva e traversat de ceva conducte subterane sau retele. In acest caz nu veti putea construi nimic pe el pentru ca nu vi se va da autorizatie de contructie. Sau chiar asigurati-va, prin introducerea in contractul de vanzare cumparare ca vanzatorul va garanteaza ca terenul nu e traversat de astfel de retele sau conducte subterane pentru ca altfel nu are cine sa va despagubeasca. Mai ales ca dumneavostra nu doriti terenul pentru agricultura ci pentru constructii.

ultima dată editat de george_neagu pe data de Duminica, 20 Noiembrie 2011, 19:05
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Sambata, 12 Noiembrie 2011, 22:22

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 20 Noiembrie 2011, 22:57
Daca terenul este arabil in intravilanul vechi al localitatii nu este nici o problema emiterea unei autorizatii de construire.
Sunt cazuri in care terenul desi este in intravilan necesita scoatere din circuitul agricol.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 22 Noiembrie 2006, 19:49

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 21 Noiembrie 2011, 19:52
da, tre sa aveti in credere in notar in ce priveste actele... in ce privestew taxele desi sunt functie de valoarea terenului din zona respectiva , ar trebui sa incercati 2-3 notari. (ca sa aflati taxele va adresati notarului cu precizarea exacta a zonei.)
acum .... la cumparare...:
- un singur ACT!!! extras de Carte Funciara! daca vi se arata alte acte inafara de un extras de CF atunic nu e bine (notarii nu mai fac vanzari cumparari pe imobile fara CF - teoretic).
- un teren pentru a putea construi pe el trebuie sa fie "construibil" conform lg 50/91- si a regulamentului local de urbanism - deci cel mai bine este ca dvs sau vanzatorul sa solicite un certificat de urbanism in vederea construiri de la Primarie.
- daca terenul este intravilan arabil. va veti opri la cadastru cand obtineti avizul pentru Autorizatia de construire. (cu o adeverinta de la Primarie si o cheltuiala in plus autorizat cadastru 21zile ceva taxe, il transformati in intravilan curti construcitii) dar prima conditie ramane aceea de a fii "construibil" - raspunsul il are doar Primaria- serviciul urbanism (un arhitect v-ar putea da mai multe lamuriri)
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Sambata, 12 Noiembrie 2011, 22:22

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 23 Noiembrie 2011, 11:42
Primul pas ar fi sa cereti la primarie un Certificat de urbanism. Din acesta poate rezulta mai multe informatii: daca se permit sau nu anumite tipuri de constructiie, regim de inaltime, CUT, POT, avize necesare, daca necesita sau nu scoatere din circuit agricol etc.
 
 
 

Discuţie cumparare pamant

Acest subiect este moderat de către
Adriantot,    Joha 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 21
Total subiecte: 480009
Total mesaje: 2374199


 

Acum online

Utilizatori (3)
gabrieltgg , tgeorgescu , blonda00

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

dienuta , marisca , iondanau , adgavrilas , lascar , euiulia , IRMA , oanapopescu , mmga , Captari , puicuoctavian , mareboys , miautyk , p_cip , Mikaitzu , drdpbv , nicudarabut , mall , cristian21 , ggabrie , bogdanandreib , ninidan , mtc_ana , stams , niko_6611 , folea , a.m.s. , Eugenia Poiana , deea_nov , roxa. , denisa.nedelcu , ion minca , ladyinredk , raulytto69 , mb_mihaela , criss_ty , im_swenky , Dany Popescu , ZETU1984 , stan grecu valentin , Ella2911 , m_marinela , dnltomescu , dana ionescu , raduliviu , danyyy , Alexa21ro , radu georgiana , IonutAnghel , kiby , EHM , andrei_toma , bobse , mihasim , corina p , cojanu silvia , florintodoran , alexandrabolboaca , ticu62 , SKORPIONKING , cdga_2007 , cristinasi , valentin.galbau , raoul gonzales , Petrisor87 , gesiana , gabriela neamtu , sorin_tiru , oanamariamatei , MikaMadi , RUS SIMINA , adrian-girada , scristian20003 , grumeza olga , bogdanescu01 , popam , visavis , trompi , ambrosieoctavian , sbalazs085 , tibinea , allexall77 , Gabriela Rafaela , zhadooo , CARMEN RACOLTA , Burlacu Mihaela , bigionut , Teodorov Luigi , andreiusalexxx , imadalina , aliyah , mangeac2000 , Magdalena Stoica , andreeave , CameliaMunteanu , danairina29 , edemy , dorinsky , grati74 , 96Bubu , diabolikro , benci1900 , AlinaCobuz , cedeprobleme , mctotalexpert , andreea1stanescu , sefuusu , vapresto , andreisicristian , stelistul daniel , irdavl3 , RalucaMRA

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro