Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.867 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.173 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Contestare executare silita

 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Miercuri, 13 Aprilie 2011, 15:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 22 Noiembrie 2011, 03:25

Executarea silita, in speta poprirea pe salariu, poate fi contestata?
Va multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 2.00
1

Data înregistrării:
Vineri, 14 Mai 2010, 13:03

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 22 Noiembrie 2011, 06:56
Da, in 15 zile de la momentul in care ati cunoscut acest lucru.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 1 Aprilie 2009, 10:07

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 22 Noiembrie 2011, 08:40
In 15 zile functie de siA se vedea dispozitiile art. 401 din Codul de Procedura Civila, Sectiunea a VI-a Contestatia la executare (art. 399-404 C.P.C.)

"SECTIUNEA VI: Contestatia la executare
Art. 399
(1)Împotriva executarii silite, precum si împotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 2811, se poate face contestatie si în cazul în care sunt necesare lamuriri cu privire la întelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si în cazul în care organul de executare refuza sa înceapa executarea silita ori sa îndeplineasca un act de executare în conditiile prevazute de lege.
(2)Nerespectarea dispozitiilor privitoare la executarea silita însasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage sanctiunea anularii actului nelegal.
(21)De asemenea, dupa ce a început executarea silita, cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare, si anularea încheierii prin care s-a dispus învestirea cu formula executorie, data fara îndeplinirea conditiilor legale.
(3)În cazul în care executarea silita se face în temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca, se pot invoca în contestatia la executare aparari de fond împotriva titlului executoriu, daca legea nu prevede în acest scop o alta cale de atac.
Art. 400
(1)Contestatia se introduce la instanta de executare.
(2)Contestatia privind lamurirea întelesului, întinderii sau aplicarii titlului executoriu se introduce la instanta care a pronuntat hotarârea ce se executa. Daca o asemenea contestatie vizeaza un titlu executoriu ce nu emana de la un organ de jurisdictie, competenta de solutionare apartine instantei de executare.
Art. 4001
Împartirea bunurilor proprietate comuna poate fi hotarâta, la cererea partii interesate, si în cadrul judecarii contestatiei la executare.
Art. 401
(1)Contestatia se poate face în termen de 15 zile de la data când:
a)contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a îndeplini un act de executare;
b)cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori înstiintarea privind înfiintarea popririi. Daca poprirea este înfiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c)debitorul care contesta executarea însasi a primit somatia ori de la data când a luat cunostinta de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
(11)Contestatia privind lamurirea întelesului, întinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricând înauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
(2)Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa în termen de 15 zile de la efectuarea vânzarii ori de la data predarii silite a bunului.
(3)Neintroducerea contestatiei în termenul prevazut de alin. 2 nu-l împiedica pe cel de-al treilea sa-si realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în conditiile legii.
Art. 402
(1)Instanta sesizata va solicita de îndata organului de executare sa-i transmita, în termenul fixat, dosarul de executare sau, dupa caz, copii certificate de acesta de pe actele dosarului de executare în cauza, dispozitiile art. 139 fiind aplicabile în mod corespunzator. Partile vor fi citate în termen scurt, iar judecarea contestatiei se face de urgenta si cu precadere. Procedura prevazuta pentru judecata în prima instanta se aplica în mod corespunzator.
(2)Hotarârea pronuntata cu privire la contestatie se da fara drept de apel, cu exceptia hotarârii pronuntate în temeiul art. 4001 si al art. 401 alin. 2.
(3)Hotarârea prin care s-a solutionat contestatia privind întelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu este supusa acelorasi cai de atac ca si hotarârea ce se executa.
Art. 403
(1)Pâna la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune în cuantumul fixat de instanta, în afara de cazul în care legea dispune altfel.
(2)Daca bunurile urmarite sunt supuse stricaciunii, pierii sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea pretului.
(3)Asupra cererii de suspendare formulate potrivit alin. 1 si 2, instanta, în toate cazurile, se pronunta prin încheiere, care poate fi atacata cu recurs, în mod separat.
(4)În cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin încheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pâna la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta, încheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este în cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 5 milioane lei pentru cererile neevaluabile în bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.
Art. 404
(1)Daca admite contestatia la executare, instanta, dupa caz, anuleaza actul de executare contestat sau dispune îndreptarea acestuia, anularea ori încetarea executarii însesi, anularea ori lamurirea titlului executoriu sau efectuarea actului de executare a carui îndeplinire a fost refuzata.
(11)În cazul în care constata nejustificat refuzul executorului de a începe executarea silita sau de a îndeplini un act de executare silita, daca fapta nu constituie infractiune potrivit legii penale, instanta de executare, sesizata potrivit art. 399 alin. 1, va putea obliga executorul la plata unei amenzi de la 500 lei la 2.500 lei, precum si, la cererea partii interesate, la plata de despagubiri pentru paguba astfel cauzata.
(2)În cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin întârzierea executarii, iar când contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi de la 500.000 la 7.000.000 lei."

 
 
 
offline
Avatar 8

Data înregistrării:
Miercuri, 13 Aprilie 2011, 15:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 30 Noiembrie 2011, 13:06
Au trecut mai mult de 15 zile. Executarea nu se face in baza unei hotarari judecatoresti. M-am trezit pur si simplu ca mi se retine o suma din salariu pentru un impozit neplatit la primarie.
Astfel de executare se face fara instiintare? Pur si simplu se retin bani din salariu?
In aceste conditii mai pot face ceva?
 
 
 
offline
16

Data înregistrării:
Luni, 6 Decembrie 2010, 01:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 6 Decembrie 2011, 10:53
inseamna ca e un titlu executoriu emis de executorul de la Taxe si Impozite Locale. A infiintat poprirea la angajator.
Pai daca stiai ca ai de dat bani acolo, de ce te mai intrebi ce mai ai de facut?

Sa dai banii. Si uite ca nu i-ai dat de buna voie si ti-i iau ei
 
 
 

Discuţie Contestare executare silita

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 227
Total subiecte: 523906
Total mesaje: 2534169


 

Acum online

Utilizatori (49)
delia2007 , Nimu2006 , oanadumitru1976 , EpureAlexandra , bgd29 , Viomio , mine58 , giotto_2016 , bita georgiana , icealinutza , Constantin77 , sery107 , constantinescum92 , oceausu , Simona_Voiculescu , ancaodagescu , IdealContab , Marius Scortaru , petricadracea , gheorghe2016 , Bucureti77 , MissTina1 , niko79 , c-mihaela , valeria.bisa , popescueduard , anca bendic , gladunead , ArdeleanuCristina , EvigoConsulting , ASUL28 , anafran , LeventeR , samoil , UrsuBogdanRadu , victorancuta , paspa , mariustz , magiccom , allinne , Mihaela_Control , nicoriciclaudia , olgamuresan , LIVIU NISTEA , iondaniell , Allona , dely27 , me.elena , PayOff

Consultanţi (4)
STEFANTANCU , a_fleancu , cabinetavocatura , Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (4)
george-neagu , gigipopa , trandafir2 , Joha

Administratori (1)
Alin Popescu

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

fdlex , VJosan , emiljurescu , angellica@mymail.ro , cincinnico , dani-massy , alimacri49 , a_n_a , mitumac , dan loredana , eli_elisor , elles , nicoleta_otilia , Corbu , CMN , laramadlin , susa , PETCARIU , avocatnetmail , gdtimofte , isssa , aritonepure , MirceaT0512 , popescu_nelutu2000 , Felicia Nedea , anyme , filipoiumirona , izaiza , nicolnic , Cristina_Dima , filipoiu , busanicoleta , antonio1 , avocat_razvan , syca_m , Katalin1979 , BMA , Abraham008 , melinda_z , nicughe , energizer_maxi , Georgeta Maraloi , laurens , alexandra.gazda , iuliasilaghi , tandarica , Noemi2009 , delcaru , daniela.h , zengy4u , AILEENROM , aasskkyy , cosmin rachinoiu , Ionescu nicoleta , AURORA MARIANA , anisoaralucia , nayrda , kraft , miki_mariana , Anghelos24 , niculae mesea , lizuk , bogdan.tomos , ciocolata99 , white chocollate , ionut_ionut , barascucristina , Petrut Raul , papicyulo85 , Ipu , nikoleta_steliana , x_tina_852007 , ministrul , anna_allexx , alinatui , raduGB , lilianadax , Allyyully , hausler27 , Sistepo , Katalinka , aurelia1975 , Coptil , Isangela , avo_andreea , danielanastasie , adriana05 , mariana1961 , Savinn , silviamihai , perjaecaterina , nae_nik , mediyaniv , FurtunaIoan , RimbetAlexandru , TiberiuGg , staiu_loredana , papuccarmen , Fadette , iflorin11 , Tiberiu_Mandita , roxiblonda , bxtx8897 , jiwf5223 , auughther , Stevecjb , kootonenth , ymzt3611 , Mintyaq5w , christenaski , iscub19 , Donniebc , Jeweldcqg , Vancesp , Irvinsu , jggwvhntx30

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro