Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.832 de membri si 5.989 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.935 mesaje in forum.

Discutie Contestare executare silita

 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Miercuri, 13 Aprilie 2011, 15:55

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Noiembrie 2011, 03:25

Executarea silita, in speta poprirea pe salariu, poate fi contestata?
Va multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 2.00
1

Data inregistrarii:
Vineri, 14 Mai 2010, 13:03

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 22 Noiembrie 2011, 06:56
Da, in 15 zile de la momentul in care ati cunoscut acest lucru.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Miercuri, 1 Aprilie 2009, 10:07

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 22 Noiembrie 2011, 08:40
In 15 zile functie de siA se vedea dispozitiile art. 401 din Codul de Procedura Civila, Sectiunea a VI-a Contestatia la executare (art. 399-404 C.P.C.)

"SECTIUNEA VI: Contestatia la executare
Art. 399
(1)Īmpotriva executarii silite, precum si īmpotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 2811, se poate face contestatie si īn cazul īn care sunt necesare lamuriri cu privire la īntelesul, īntinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si īn cazul īn care organul de executare refuza sa īnceapa executarea silita ori sa īndeplineasca un act de executare īn conditiile prevazute de lege.
(2)Nerespectarea dispozitiilor privitoare la executarea silita īnsasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage sanctiunea anularii actului nelegal.
(21)De asemenea, dupa ce a īnceput executarea silita, cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare, si anularea īncheierii prin care s-a dispus īnvestirea cu formula executorie, data fara īndeplinirea conditiilor legale.
(3)Īn cazul īn care executarea silita se face īn temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca, se pot invoca īn contestatia la executare aparari de fond īmpotriva titlului executoriu, daca legea nu prevede īn acest scop o alta cale de atac.
Art. 400
(1)Contestatia se introduce la instanta de executare.
(2)Contestatia privind lamurirea īntelesului, īntinderii sau aplicarii titlului executoriu se introduce la instanta care a pronuntat hotarārea ce se executa. Daca o asemenea contestatie vizeaza un titlu executoriu ce nu emana de la un organ de jurisdictie, competenta de solutionare apartine instantei de executare.
Art. 4001
Īmpartirea bunurilor proprietate comuna poate fi hotarāta, la cererea partii interesate, si īn cadrul judecarii contestatiei la executare.
Art. 401
(1)Contestatia se poate face īn termen de 15 zile de la data cānd:
a)contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a īndeplini un act de executare;
b)cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori īnstiintarea privind īnfiintarea popririi. Daca poprirea este īnfiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor īncepe cel mai tārziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c)debitorul care contesta executarea īnsasi a primit somatia ori de la data cānd a luat cunostinta de primul act de executare, īn cazurile īn care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
(11)Contestatia privind lamurirea īntelesului, īntinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricānd īnauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
(2)Contestatia prin care o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit poate fi introdusa īn termen de 15 zile de la efectuarea vānzarii ori de la data predarii silite a bunului.
(3)Neintroducerea contestatiei īn termenul prevazut de alin. 2 nu-l īmpiedica pe cel de-al treilea sa-si realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, īn conditiile legii.
Art. 402
(1)Instanta sesizata va solicita de īndata organului de executare sa-i transmita, īn termenul fixat, dosarul de executare sau, dupa caz, copii certificate de acesta de pe actele dosarului de executare īn cauza, dispozitiile art. 139 fiind aplicabile īn mod corespunzator. Partile vor fi citate īn termen scurt, iar judecarea contestatiei se face de urgenta si cu precadere. Procedura prevazuta pentru judecata īn prima instanta se aplica īn mod corespunzator.
(2)Hotarārea pronuntata cu privire la contestatie se da fara drept de apel, cu exceptia hotarārii pronuntate īn temeiul art. 4001 si al art. 401 alin. 2.
(3)Hotarārea prin care s-a solutionat contestatia privind īntelesul, īntinderea sau aplicarea titlului executoriu este supusa acelorasi cai de atac ca si hotarārea ce se executa.
Art. 403
(1)Pāna la solutionarea contestatiei la executare sau a altei cereri privind executarea silita, instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune īn cuantumul fixat de instanta, īn afara de cazul īn care legea dispune altfel.
(2)Daca bunurile urmarite sunt supuse stricaciunii, pierii sau deprecierii, se va suspenda numai distribuirea pretului.
(3)Asupra cererii de suspendare formulate potrivit alin. 1 si 2, instanta, īn toate cazurile, se pronunta prin īncheiere, care poate fi atacata cu recurs, īn mod separat.
(4)Īn cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea, presedintele instantei poate dispune, prin īncheiere si fara citarea partilor, suspendarea provizorie a executarii pāna la solutionarea cererii de suspendare de catre instanta, īncheierea nu este supusa nici unei cai de atac. Cautiunea care trebuie depusa este īn cuantum de 10% din valoarea obiectului cererii sau de 5 milioane lei pentru cererile neevaluabile īn bani. Cautiunea depusa este deductibila din cautiunea stabilita de instanta, daca este cazul.
Art. 404
(1)Daca admite contestatia la executare, instanta, dupa caz, anuleaza actul de executare contestat sau dispune īndreptarea acestuia, anularea ori īncetarea executarii īnsesi, anularea ori lamurirea titlului executoriu sau efectuarea actului de executare a carui īndeplinire a fost refuzata.
(11)Īn cazul īn care constata nejustificat refuzul executorului de a īncepe executarea silita sau de a īndeplini un act de executare silita, daca fapta nu constituie infractiune potrivit legii penale, instanta de executare, sesizata potrivit art. 399 alin. 1, va putea obliga executorul la plata unei amenzi de la 500 lei la 2.500 lei, precum si, la cererea partii interesate, la plata de despagubiri pentru paguba astfel cauzata.
(2)Īn cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin īntārzierea executarii, iar cānd contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi de la 500.000 la 7.000.000 lei."

 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Miercuri, 13 Aprilie 2011, 15:55

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 30 Noiembrie 2011, 13:06
Au trecut mai mult de 15 zile. Executarea nu se face in baza unei hotarari judecatoresti. M-am trezit pur si simplu ca mi se retine o suma din salariu pentru un impozit neplatit la primarie.
Astfel de executare se face fara instiintare? Pur si simplu se retin bani din salariu?
In aceste conditii mai pot face ceva?
 
 
 
offline
16

Data inregistrarii:
Luni, 6 Decembrie 2010, 01:55

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 6 Decembrie 2011, 10:53
inseamna ca e un titlu executoriu emis de executorul de la Taxe si Impozite Locale. A infiintat poprirea la angajator.
Pai daca stiai ca ai de dat bani acolo, de ce te mai intrebi ce mai ai de facut?

Sa dai banii. Si uite ca nu i-ai dat de buna voie si ti-i iau ei
 
 
 
 

Discutie Contestare executare silita

Acest subiect este moderat de catre
gi-jane2 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 16
Total subiecte: 411871
Total mesaje: 2103935


 

Acum online

Utilizatori (3)
gaby83 , clony , Monica_Petculescu

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbįla , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro