Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.706 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.589 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 16
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Luni, 6 Octombrie 2008, 16:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 6 Octombrie 2008, 16:22

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 6 Octombrie 2008, 19:33
Stati la ultimul etaj? In cazul ca da, intrebati vecinul de desupt unde merg tevile lui de caldura in sus...poate ca la Dv. in apartament ele sunt mascate cu rigips, poate sunt taiate de tot. In functie de raspuns, daca trec prin apartamentul Dv. platiti caldura care se consuma la comun, pe tevile verticale, indiferent daca sunt izolate sau nu. Daca nu le aveti deloc luati legatura cu administratorul sa va lamureasca de ce trebuie sa platiti si ce fel de caldura platiti.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Marti, 24 Iulie 2007, 19:04

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 6 Octombrie 2008, 22:28
revin...mai cititi si pe urma raspundeti dna elga
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 7 Octombrie 2008, 06:41
Musac, vad ca insistati in a ma combate pe mine. A fost pusa o intrebare si eu am raspuns la ea. Daca aveti un altfel de raspuns postati-l, daca nu, abtineti-va sa-mi comentati raspunsurile. Pe de alta parte se vede treaba ca aveti dificultati de intelegere a unui text scris. Deci la obiect, va rog.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Marti, 24 Iulie 2007, 19:04

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 7 Octombrie 2008, 10:01
nu mai dati raspunsuri incomplete.v am mai completat pe tema asta,dar cred ca ati inteles ce nu am inteles eu dintr un text scris.Se platesc pierderile de caldura din sp comune..scari,subsol..etc
 
 
 
offline
Avatar 24

Data înregistrării:
Sambata, 6 Octombrie 2007, 14:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 7 Octombrie 2008, 12:21
Aici trebuie sa-i dau dreptate lui musac. Tevi care transporta agent termic sunt peste tot in blocuri. Asa au fost construite, cu distributie pe verticala, de jos in sus sau de sus in jos. Nu stiu cum este situatia in alte orase, dar in Iasi sunt f. multe blocuri P+4 cu distributia caldurii de sus in jos, respectiv din subsol pleaca o teava cu diametrul cam de 60mm - trece prin apartamentul 1 de la parter, continua pana la etajul 4, iese pe casa scarii pe care o parcurge in lungul acesteia, face distributia la toate apartamentele de la etajul 4 in jos. Pana a intra in apartamente aceasta teava este neizolata, alimentand "in trecere" si caloriferul din uscator si in final singurul calorifer din casa scarii.
Mai mult, tevile TUR-RETUR din subsol - nefiind izolate, cedeaza la randul lor caldura.
Nu cred ca am lamurit pe deplin chestiunea.... Cand eram cu totii la comun, cantitatea de caldura care intra in casa scarii - acum contorizara sepatat, era repartzata proportional cu suprafata locativa a fiecarui apartament. Acum cand o parte dintre noi ne-am debransat si am optat - din necesitati obiective pentru un alt sistem de incalzire, am constatat ca trebuie sa participam cu o anumita cota parte la achitarea facturii de energie termica. Pai daca sunt situatii clare de spatii comune incalzite prin sistemul centralizat, nu este normal ca si proprietarilor cu centrale termice sa li se repartizeze cote parti din costuri pentru achitarea facturii? Legea spune ca da, multi proprietari au acceptat acest lucru, dar dupa cum stim sunt si foarte multi proprietari care sustin contrariul.
In asociatia noastra, dupa indelungi discutii pro si contra s-a hotarat in urma cu 2 ani ca proprietarii care si-au montat centrale termice sa-si izoleze tevile interioare cu o izolatie poliuritanica din comert, dupa care acoperirea acestora cu rigips, urmand sa le fie repartizate costuri numai pentru celelalte spatii comune. Usor de zis, greu de facut: cea mai mare parte dintre proprietarii cu centrale termice nu si-au izolat aceste tevi, altii le-au izolat de forma, iar cei mai putini si le-au izolat asa cum s-a hotarat. Ce a urmat, va inchipuiti, o adevarata harababura, certuri intre vecini, iar chelfaneala cea mai mare o incaseaza administratorul - capul rautatilor...
Ce sa va mai zic, in primavara am hotarat izolarea tuturor tevilor din subsoluri (avem blocuri cu tevi la subsol cu diametrul cuprins intre 100mm si 30mm si lungimi considerabile - calorifere in toata regula). Nu am efectuat nici 15% dint totalul lucrarilor. Constituirea fondurilor pentru aceasta lucrare - in vara, a mers f. greu, deci parca vad ca si anul acesta ne vom confrunta cu aceleasi probleme.
Si la noi, proprietarii cu apartamentele situate la ultimul nivel si distributia caldurii de jos in sus, nu au decat 2-3m de teava care alimenteaza caloriferele, in rest o tevusca necesara pentru aerisirea sistemului si care nu degaja caldura in timpul functionarii, deci acestia nu au "cotizat" la capitolul tevi interioare, in schimb au contribuit cu cote parti pentru celelalte parti comune, proportional cu cota parte indiviza de proprietate.
Aceasta este pe scurt situatia la noi in momentul de fata. Depinde de noi sa o simplificam sau sa o amplificam...
 
 
 
offline
12

Data înregistrării:
Vineri, 12 Mai 2006, 16:34

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 21 Octombrie 2008, 22:37
Proprietarii care au instalate centrale termice de apartament platesc o cota parte din costul caldurii ,Indiferent daca au sau nu izolate tevile de caldura din apartament . Cereti contractul cu firma de repartitoare ,unde este precizat procentul ( uzual 20 %)
Caldura se calculeaza conform SET ramas (SET tevile verticale ).
Pentru informatii suplimentare sunati la :
tel. 0742920192 ; 0721.291252 sau
e-mail : constantincamilar@yahoo.com ; as.pro_manager@yahoo.com


ultima dată editat de BLUE1963 pe data de Marti, 21 Octombrie 2008, 22:44
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Octombrie 2008, 07:03
De multe ori am constatat ca exista o inclinatie extraordinara de a complica lucrurile, calculele, de a implica tot felul de chichite pentru a nu plati 2 lei la intretinere, in conditiile in care pentru economisirea celor 2 lei se platesc alti 100 de lei pe amenajari si tot felul de modificari ale instalatiilor proiectate initial.
Ce face proprietatea privata din om!!!!!
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 16
 

Discuţie De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 270
Total subiecte: 523739
Total mesaje: 2533589


 

Acum online

Utilizatori (16)
mihaiadriangiurgiu , enisirin , raser , m_daniela2009 , theonewho , Sarcasticul , Eugen_P , ynocentta , john098 , danraicu , mariantos , ioneliya38 , RosuR , ravita , rupa , vasea_13

Consultanţi (5)
CostinI , Av. Gabriel Klein Kiritescu , iulia53 , carmen.stoean , avocat_lascoschi@yahoo.com

Moderatori (2)
Joha , trandafir2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro