Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.746 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.805 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

Du-te la pagina:  1 ... 7 8 9 10 11 ... 16
 
offline
Avatar 14

Data înregistrării:
Marti, 27 Ianuarie 2009, 00:06

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 1 Martie 2009, 01:40
Multumiri si o noua rugaminte, catre s.c.serv ad: In situatia in care avem centrala de bloc pe gaze, 12 apartamente; s-au debransat si si-au montat centrale de apartament-pe rand, incepand cu presedintele din acea perioada, fara sa ceara acordul, fara sa anunte. In trei ani, au ramas 2 apartamente pe centrala comuna. Costul este enorm. Alta este problema: Tehnic, au fost inchise caloriferele din spatiile comune, dar, bineinteles au ramas tevile, din subsol, pe la boxe (ei spun ca au inchis si caloriferele din garaje, dar nu au vrut sa arate nimanui), pana sus, la et.4, probabil pana la teava de prea-plin. In apartamentul meu (unul din cele doua apartamenta ramase pe centrala de bloc) simt peretii calzi pe traseul tevii care merge de la un calorifer la altul, la fel, sub pardoseala. Sunt 3 apartamente pe palier. La parter avem spalatorie-nefolosita actualmente si toaleta de serviciu, chiuveta de unde se ia apa pentru spalatul scarii, etc. Avem dreptul sa ne plateasca ceva, noua, celor 2 familii ramase? Nu au acceptat cand s-a pus problema in sedinta. Majoritartea...Va rog, daca puteti sa ma lamuriti. La noi este o vorba: "Care lege?" in sensul ca "Ia mai lasa-ma in pace cu legea!"
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Februarie 2009, 17:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 2 Martie 2009, 18:56
Raspunsul va fi mai mult telegrafic. La blocul dv, in momentul in care a fost montata prima CA ati creat posibilitatea debransarii si a altor ap, fara sa luati masuri preventive pentru a nu se ajunge in aceasta situatie. Cei debransati nu pot renunta la cheltuieli, privind caldura parti comune si reparatii tevi, conform cota-indiviza de proprietate. Furnizorul de gaze nu aviza proiect montaj CA fara acodul asoc prop. Cine va suporta costul RK-lui pentru repararea arzatorului sau cazanului cand se va strica. Cateva posibilitati de rezovare: cei ramasi sa montati CA, sa mai discutati in AG, actiune in instanta. Chiar daca am cunoaste mai multe detalii discutia s-ar lungii pe mai multe pagini.
 
 
 
offline
Avatar 14

Data înregistrării:
Marti, 27 Ianuarie 2009, 00:06

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 2 Martie 2009, 20:19
"cei debransati nu pot renunta la cheltuieli, privind caldura parti comune si reparatii tevi, conform cota-indiviza de proprietate" : vreti sa spuneti ca ei trebuie sa plateasca celor 2 familii ramase cota-parte?
Mai mult, ni se cer(celor 2 ramasi) chiar sa cumparam centrala sau sa le platim chirie...sau spun ca vor sa o vanda, sau sa inchirieze spatiul. Va dati seama ca nu s-a discutat nimic inainte, acestea nu sunt discutii care se fac dupa 3-4 ani de la debransare. Aveti dreptate, am inteles in mare, stiu, la noi se merge din abuz in abuz, avem un mare maestru. Va multumesc, am citit si restul raspunsurilor dumneavoastra. Dupa denumire sunteti o firma, m-ar interesa in perspectiva sa beneficiem de serviciile dv. de consultanta platita...probabil mai aveti si alte servicii. Va multumesc. P.
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Februarie 2009, 17:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 2 Martie 2009, 22:22
La reparat tevi care le trec prin ap si cheltuieli pentru agent termic parti comune nu vor sa contribuie cota parte indiviza conform contractelor de proprietate, dar la casarea (vanzarea) instalatiei vor cota parte din suma obtinuta. Deci la intretinere nu-i intereseaza, dar la castig da. Actionati in instanta.
Succes!
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 26 Februarie 2009, 16:19

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 13 Martie 2009, 10:31
Administratorul ridica frumusel din umeri si raspunde ca nu poate renegocia contractul cu firma ce citeste repartitoarele si care trimite calculul cheltuielilor indivize, caci acel contract a fost semnat de vechea administratie, acum schimbata.
Iar legea (pe care toti o vantura cu privire la plata caldurii de care nu beneficiem) si care nu mi se pare de bun simt, de ce nu impune reguli ferme de plata a obligatiilor celor debransati (sau nu) a datoriilor facute, vizavi de cheltuielile personale (vezi apa, caldura si altele), pentru ca acesti domni sau doamne s-au debransat de la reteaua de termoficare, ramanand cu doar un calorifer, in apartament cu 3 camere, pentru care platesc cca 43 lei, in timp ce eu platesc pentru poverile acelea de tevi 23,4 lei., pe langa cheltuielile curente privind gazul si altele.
Eu prin angajamentul incheiat cu Apaterm la debransare mi-am luat raspunderea sa am o temperatura constanta in apartament de 20 grade Celsius, pentru evitarea condensului si implicit deteriorarea constructiei, in timp ce acei oameni debransati nu au nici o grija daca apartamentul meu este afectat de indiferenta lor. Oare nu trebuie luate masuri impotriva lor? LEGALE? Oare nu si ei au semnat un angajament similar?
Cadrul legal de reglementare a furnizarii de energie termica nu include toata lumea? Sau face opturi printre locatari, dupa bunul plac al celor care "au nevoie de bani"? Dupa mine, legea este foarte stramba, iar interpretariele dezastruoase. Potrivit acestor interpretari, eu trebuie sa am temperatura constanta in apartament, si sa mai si platesc cota parte la cheltuieli de caldura, pentru tevi ce sunt acoperite, iar vecinii nu au nici macar obligatia de a plati cheltuielile ce decurg din faptul ca locuiesc si folosesc aceste apartamente, generand datorii foarte mari. Ce mai ramane de facut?
Sa le platim tot noi datoriile pentru a ca Apatermul sa nu ne inchida accesul la apa rece?
 
 
 
offline
Avatar 21

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Februarie 2009, 17:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 13 Martie 2009, 12:52
Presedintele actual renegociaza cu firma de repartitoare termenii contractuali si incheie un act aditional la vechiul contract, doar daca exista solicitari din partea locatarilor pentru modificarea acestuia.
Cereti noului comitet sa verifice daca a fost respectata legea(conditiile), atunci cand s-a solicitat debransarea si montarea de repartitoare (vedeti perioada cand au fost executate aceste lucrari). In cazul cand n-au respectat legea pot fi sanctionati.
Aveti un pv de receptie incheiat cu firma care va executat lucrarea de izolare a tevilor, sau aveti un pv incheiat cu comitetul in care este mentionat cu cat sunteti scazuta la calcul caldura pc.
Legiuitorul nu da legi pentru fiecare ap sau bloc, el a dat posibilitatea ca prin STATUT si ROI sa ne organizam si sa ne gospodarim cum credem ca ne este mai bine noua, dar atentie respectand legea.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 2 Octombrie 2009, 02:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 2 Octombrie 2009, 02:48
I-mi pare rau ca nu am fost prezent la data discutiilor referitoare la legile aberante ce au fost puse pe tapet de interese obscure dar daca suntem intr-un stat de drept atunci nu e corect ca cineva sa ma oblige sa intretin cu sume o firma distribuitoare de agent termic care este falimentara si neserioasa prin servicii defectase , la a caror servicii am renuntat in urma cu 18 ani.Daca o parte din vecini s-au pacalit si au acceptat serviciile RADET ce vina au ceilalti ca sa le plateasca mofturile de a fi bransati la sistemul vechi de termoficare?Fiecare i-si chibzuieste cum crede cheltuielile personale si nu poate fi obligat sa satisfaca mofturile celor ce nu realizeaza ca aceasta este o inselatorie pe fata .Din contra ,RADET si implicit cei care inca mai cred in serviciile lor ,ar trebui sa plateasca pentru faptul ca obtin profituri insemnate prin folosirea conductelor ce trec prin apartamentul meu proprietate particulara si nu platesc chirie pentru spatiul ce mi-l ocupa.Daca ei au schimbat calimera din 2006 si s-au gandit ca ar putea suge niste bani in felul acesta ,atunci si noi ar trebui sa cerem chirie pentru spatiul ocupat de conducte.Ori daca in tara asta toate aberatiile daca sunt facute legi trebuiesc acceptate ca vitelul la taiere?In concluzie legea respectiva este anticonstitutionala.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 2 Octombrie 2009, 05:24
Tevile verticale, indiferent ca sunt de caldura sau de apa fac parte din proprietatea comuna a tuturor proprietarilor din asociatie pe care ati acceptat-o in apartamentul Dv. in momentul in care ati cumparat apartamentul. Deci tevile acestea nu sunt proprietatea RADET sau APANOVA ca sa plateasca acestea chirie pe ele. Tevile sunt proprietatea comuna a tuturor proprietarilor din asociatie, ca s-au debransat sau nu.

Pe de alta parte, prin transferul termic care se face atunci cand ele sunt incalzite si in apartamentul Dv, chiar daca sunt izolate cu rigips, Dv. beneficiati de aceasta mica cantitate de caldura, poate insesizabila de Dv. dar care exista totusi.

Nu ar trebui sa-i acuzati pe vecinii Dv. ca nu s-au debransat si ei, fiecare intelege sa-si cheltuiasca banii asa cum crede de cuviinta.

Si mai trebuie sa intelegeti ca debransarea de la tevile RADET nu e acelasi lucru cu iesirea din indiviziunea proprietatii comune care este fortata si perpetua, dupa cum se pune problema juridic.
 
 
Du-te la pagina:  1 ... 7 8 9 10 11 ... 16
 

Discuţie De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 205
Total subiecte: 523796
Total mesaje: 2533804


 

Acum online

Utilizatori (17)
nicoletachiorescu , nicolas25 , MariusDecebal , Elena1956 , Bestrecycling , cyan , sanador , sara070169 , pyty , sclicuriciimportexportsrl , hebrewo41 , eugarizan , raspunsutil , Carp Mircea , Asusro , ovidiu2016 , FilimonTeodora

Consultanţi (3)
andreea19982 , danpopescu2011 , sad

Moderatori (3)
freeelis , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro