Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.706 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.738 mesaje in forum.

Discutie Certificat constatator

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 7 Iulie 2008, 16:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 20 Octombrie 2008, 15:38

O firma are multe puncte de lucru, in majoritatea judetelor. Unele functioneaza dpdv sanitar pe baza anexei la certificatul de inregistrare, acela cu toate stampilele, dsp, pompieri etc. Celelalte functioneaza pe baza certificatului constatator si a declaratiei pe propria raspundere.
Cand s-a facut recodificarea de la inceputul anulu, noul CAEN al activitatilor desfasurate la punctele de lucru nu mai corespunde cu cel vechi. Practic este acelasi CAEN dar cu alte cifre. Unele ASP-uri nu se mai "cramponeaza" de asta si emit autorizatia sanitara pe vechiul CAEN. Mentionez ca pt sediul social s-a facut recodificarea.
Alte ASP-uri imi cer certificatul constatator cu noul CAEN si declaratia pe propria raspunderere.
Cum se procedeaza la Registrul Comertul pentru a face recodificarea si pe punctele de lucru din tara daca am sa zicem 20 de puncte de lucru? Ce acte trebuie sa depun la dosar?
 
 
 
offline
Avatar 22

Data inregistrarii:
Miercuri, 14 Iunie 2006, 11:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 20 Octombrie 2008, 16:51
Toate sediile (inclusiv punctele de lucru) trebuie sa aiba depusa declaratia pe sediu, potrivit art. 15 din legea 359/2004. Daca nu aveti aceste declaratii si certificatele constatatoare emise in urma avizarii sediului, trebuie sa faceti acest lucru. Dupa aceea depuneti cerere de recodificare pentru punctele de lucru la care nu aveti ce anexa, pentru ca punctele de lucru nu au certificat de inmatriculare.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 7 Iulie 2008, 16:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 20 Octombrie 2008, 16:59
Majoritatea au certificate constatatoare pe baza declaratiilor pe propria raspunderere, restul au anexa la certificatul de inregistrare.
Pot depune un singur dosar pentru toate punctele de lucru?
 
 
 
offline
9.63
1 11

Data inregistrarii:
Marti, 23 Ianuarie 2007, 16:38

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 20 Octombrie 2008, 18:34
Nu inteleg! Cum adica ... recodificarea pentru punctele de lucru?
Punctele de lucru au obiecte? Sau, de fapt, societatea desfasoara la punctul de lucru o activitate (unele activ) econ. care intra in obiectul de activitate al societatii?

HG 322/2008

Art. 6. - (1) Certificatele constatatoare emise potrivit Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în registrul comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice, cu modificările și completările ulterioare, eliberate conform procedurilor de soluționare a cererilor existente anterior intrării în vigoare a Ordinului președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificării activităților din economia națională - CAEN, își păstrează valabilitatea însoțite de extrasul de registru prevăzut la art. 5.
(2) Dovada actualizării activităților autorizate anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri în baza declarațiilor-tip pe propria răspundere în conformitate cu prevederile Legii nr. 359/2004, cu modificările și completările ulterioare, se face prin extrasul de registru prevăzut la art. 5.


Adica mie mi se pare ca acele "ASP-uri care cer constatator cu noul CAEN" ar trebui sa mai citeasca...

ultima data editat de romascanu pe data de Luni, 20 Octombrie 2008, 18:37
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 7 Iulie 2008, 16:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 21 Octombrie 2008, 11:59
Multumesc pentru raspuns.

Inseamna ca nu mai trebuie sa dau inca odata declaratia pe propria raspundere pentru fiecare punct de lucru? Cum se obtine acest extras de registru?
La punctele de lucru se desfasoara aceeasi activitate ca la sediul social care este si CAEN-ul principal. Recodificarea s-a facut la inceputul anului. Avem un nou CUI.
Nici eu nu inteleg de ce trebuie sa mai fac si recodificarea pentru punctele de lucru.
V-am zis, unele ASP-uri inteleg oarecum problema si, desi nu este ok, elibereaza autorizatiile pe vechiul CAEN. Nu imi cer prea multe acte.
La Dolj de exemplu, mi-au cerut declaratia pe propria raspundere pe care am depus-o la Registrul Comertului. Le-am adus-o pe cea veche, cu vechiul CAEN. Tot nu au fost de acord si mi-au cerut sa fac recodificarea si sa ii duc certificat contatator sau extrasul acela. Problema este ca nici nu vor sa inteleaga si merg dupa un anumit tipar, probabil aiurea. Registrul Comertului nu comunica absolut deloc cu ASP-urile desi ar trebui.

ultima data editat de Slice pe data de Marti, 21 Octombrie 2008, 12:02
 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Vineri, 2 Iulie 2010, 12:05

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 25 August 2010, 14:57
am o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva.
am avut un control de la protectia muncii si mi s-a cerut certificatul constatator cf. legii 359. Nu il am pentru ca nu am stiut pana acum de el. Am fost la Reg. COm. si mi-a spus sa mai aduc pe langa declaratie, cerere si altele si un exemplar "verde" original, daca nu il am sa dau anunt la ziar ca s-a pierdut si sa vin cu anuntul. Nu m-a lamurit despre ce este vorba. Am crezut ca exista asa ceva in actele firmei dar cand am ajuns la sediu nu am gasit. stiti cumva la ce se refera dna de la Reg. Com? Nici nu pot cere prea multe explicatii la ghiseu ......

ultima data editat de ancado pe data de Miercuri, 25 August 2010, 15:20
 
 
 
 

Discutie Certificat constatator

Acest subiect este moderat de catre
GabrielaA,    AVLIL,    legally_aid 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 5
Total subiecte: 413347
Total mesaje: 2110735


 

Acum online

Utilizatori (30)
dagica , elvirabt , 7up , iulia_v44 , monika81 , andreea1181 , emma_79 , lia_vasiliu , wind17 , LauraErica , laura-ioana , Avocat12345 , bobo64 , ynocentta , MMCooper , daniela_ionita , consttantin , RobinHood , victor_ionel , black_kat , galatanu1981 , Sarcasticul , otilica , Nofacenoname0 , maxxxx , alcibiade , Zahpeter , anonimous1234 , Migai , andreiandrei

Consultanti (6)
cabavo , AvTudor_com , romania inedit , cristiciltea , komkao , insurancecollect

Moderatori (1)
Joha

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro