Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.625 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.324 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie repartizarea cote caldura pe scara contorizati si pausal

Du-te la pagina:  1 ... 8 9 10
 
offline
Avatar 15

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Decembrie 2010, 14:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 3 Martie 2012, 13:03
@cristsocum

In mod sigur montarea repartitoarelor in blocul dvs s-a facut cu incalcarea reglementarilor tehnice in domeniu.
Nu s-a efectuat echilibrarea hidraulica a instalatiei interioare de incalzire (montarea de regulatoare automate de presiune la baza coloanelor de distributie) si nici echilibrarea hidraulica a retelei de distributie (montarea regulatorului automat de presiune la bransamentul blocului, de catre CET). Aceasta inseamna automat o prezumtie absoluta a erorilor de calcul.
Standardele si normativele tehnice reale, care prevad aceste conditii si erori le puteti consulta pe www.fapr.ro. Aceste reglementari sunt in vigoare si obligatorii[EDIT]
Cum vi s-a calculat consumul
Practic, dvs, si cei care consuma caldura, suportati o parte din economiile realizate de cei care inchid caloriferele.
Pentru a intelege calculul, trebuie, inevitabil, lamurite anumite aspecte tehnice.
Instalatia de incalzire a fost proiectata sa functioneze la niste parametrii de proiectare (temperatura, presiune, debit de agent termic), pentru a va asigura maximum de confort termic cu minim de costuri.
De ex: prin proiect, trebuie sa circule prin calorifer 20 litri de agent termic/ora.
In momentul in care unii proprietari inchid caloriferele in bloc, in restul instalatiei ramasa in functiune (individuala sau comuna), creste presiunea si debitul de agent termic, sa spunem la 40litri/ora. Apare acel dezechilibru hidraulic. Surplusul de agent termic nu va da un surplus de caldura, nu aveti 40 grade C in apartament, dar se inregistreaza pe contorul de energie termica al blocului.
Contorul are un traductor de debit. Consumul total de energie termica al blocului este format din suma cantitatii de energie cedata de fiecare m.c. de agent termic inregistrat de contor.
La un debit de 20 l/ora, contorul de bloc va inregistra un nr de m.c de agent termic, In cazul instalatiei dezechilibrate, la 40 l/ora, contorul va inregistra un nr dublu de m,c.

Firma prestatoare va imparti totalul consumului de caldura pe bloc doar celor care au avut deschise caloriferele, fara a tine cont de faptul ca acel total contine si o parte din agentul termic contractat de asociatie pentru cei care inchid caloriferele.. Platiti , pe langa costul incalzirii propriu-zise si un surplus de agent termic,
In luna noiembrie, fiind inceput de sezon, cu temperaturi exterioare mai ridicate, numarul celor care au inchis caloriferele a fost mai mare, iar agentul termic insurplus a circulat printr-o mica parte din instalatie. Firma a impartit totalul de agent termic (incluzinad un surplus) unui nr mic de proprietari.
Lunile urmatoare a crescut nr celor care au deschis caloriferele, din cauza temperaturilor exterioare, iar totalul consumului s-a impartit unui nr mai mare de proprietari.

Standardul romanesc SR-EN 834: 2002 Repartitoare de costuri ale caldurii, identic cu cel european, EN 834:1994, adoptat de Comitetul European de Standardizare prevede conditia echilibrarii hidraulice in scopul minimizarii erorilor.
Este imposibil sa se reduca consumul total de agent termic pe bloc, direct proporional cu procentul de inchidere a caloriferelor, fara echilibrarea hidraulica a instalatiei.
De ex
: daca factura totala pe bloc, scade cu 50%, in urma montarii repartitoarelor, trebuie inchisa 80% din instalatie , nu 50%. Astfel se ajunge ca 50% din agentul termic consumat initial sa circule prin 20% din instalatie si sa fie impartit unui nr mai mic de proprietari

ultima dată editat de elga50 pe data de Sambata, 3 Martie 2012, 14:42
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 3 Martie 2012, 14:40
Blocurile contorizate cu repartitoare au echilibrarea hidraulica efectuata prin montarea acelui regulator de presiune, asa ca schimbati-va argumentele, ca sunt false!
 
 
 
offline
Avatar 15

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Decembrie 2010, 14:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 3 Martie 2012, 19:35
1. Asa cum am precizat, exista 2 TIPURI DE ECHILIBRARI HIDRAULICE :
- a instalatiei interioare de incalzire
- a retelei de distributie.
De aceea, si Standardul romanesc SR-EN 834: 2002, si cel european, EN 834:1994, prevad:
Pct: 2 „CONDITIA pentru utilizarea CORECTA a repartitoarelor de costuri ale caldurii, conform acestui standard, este aceea ca acestea se utilizeaza intr-un sistem de incalzire care sa aiba urmatoarele proprietati:
b) Un regulator central corect ajustat prevazut cu termostat cu senzor pentru o temperatura exterioara, trebuie utilizat pentru reglarea temperaturii turului. (adica echilibrarea retelei)
c) Sistemul de incalzire sa fie REGLAT HIDRAULIC pentru a se obtine DEBITE ale agentului termic in concordanta cu parametrii de proiectare. (adica echilibrarea instalatiei interioare).

Aceste conditii sunt preluate si in reglementarile tehnice din domeniul instalalatiilor de incalzire, pe care dvs. le ignorati constant. Inclusiv pentru blocurile noi, cu distributia agentului termic pe orizontala, caz in care se monteaza contoare (nu repartitoare), la nivelul apartamentului, este obligatorie echilibrarea coloanelor de distributie interioare,
Ordin M.L.P.T.L. 929/2002 Normativ pentru exploatarea instalatiilor de incalzire centrala I 13/1-2002:
8.36. Reglarea sistemului de echilibrare automata de la baza coloanei sau ramurile (reglarea presiunii diferenţiale) in cazul instalatiilor prevazute cu robineti termostatati pentru corpurile de incalzire se face la conditiile nominale de functionare a instalatiei.
8.37. Coloanele sau ramurile care alimenteaza corpurile de incalzire prevazute cu robinete termostate se prevad cu sisteme care limiteaza presiunea diferentiala intre conductele de ducere şi întoarcere.
Mai sunt cateva asemenea reglementari dedicate instalatiilor de incalzire si modernizarii lor, care prevad detaliat aceste conditii.

2. Doar o mica parte din blocurile din Romania au facuta doar echilibrarea
retelei, la bransament, care rezolva doar partial problema dereglarii instalatiei.

3. Argumentele nu sunt ale mele, ci preluate din reglementarile tehnice in vigoare (ascunse populatiei ignorante), din studiile si cercetarile efectuate de cei mai mari specialisti in domeniu. Nu am de ce sa le schimb.

Inseamna ca dvs. considerati ca specialistii din Comitetul European de Standardizare, Asociaţia de Standardizare din Romania, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor, INCERC, Institutul de Proiectare în Construcţii Tipizate, Facultatea de Instalatii a Universitatii Tehnice de Constructii Bucureşti vorbesc prostii, au argumente false.

ultima dată editat de darida pe data de Sambata, 3 Martie 2012, 19:37
 
 
 
offline
Avatar 19

Data înregistrării:
Duminica, 2 Martie 2008, 21:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 3 Martie 2012, 19:37
@elga50

In ordinul 233 se prevede doar repartitoare 100 %. Ca atare si metodologia de calcul era pentru repartitoare 100 %.

Ulterior, prin ordinul 255 s-a redus procentul de repartitoare la 80 % dar nu s-a dat si metodologia corespunzatore. DECI, din pdv legal calculele cu repartitoare sunt in afara legii, din vina statului, pana la aparitia ordinului 343 care are o metodologie de calcul pentru repartitoare 80 %.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 4 Martie 2012, 09:35
Pai de ce ar fi diferita metodologia de calcul daca se reduce procentul de la 100% la 80% pentru montarea de repartitoare?
Si daca ies din sistem unul, doua apartamente, trebuie sa se schimbe metodologia? Aceasta ramane aceeasi.
 
 
 
offline
Avatar 15

Data înregistrării:
Miercuri, 29 Decembrie 2010, 14:23

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 4 Martie 2012, 14:01
Problema e mare.
Nu e vorba de procentul minim de montare a de repartitoarelor.
Este vorba de stabilirea unei metodologii legale de calcul pentru o situatie diferita (80% din apartamente cu repartitoare).
Metodologia de calcul a ANRSC, timp de 6 ani, din 2004 pana in 2010, se referea doar la situatia de 100%.
In fapt, in acesti 6 ani s-au montat repartitoare si in procent mai mic de 100% in blocuri. Nu a existat o metodologie "legala" de calcul pentru cei 20% din proprietarii care nu aveau repartitoare. Firmele aveau mana libera sa inventeze orice formula aveau chef, formule "secrete", ceea ce este inadmisibil, o bataie de joc la adresa cetatenilor.

Cum se verifica corectitudinea calculelor in acesti 6 ani, la ce se raporta corect sau incorect?
 
 
Du-te la pagina:  1 ... 8 9 10
 

Discuţie repartizarea cote caldura pe scara contorizati si pausal

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: Carturarul
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Duminica, 4 Martie 2012, 21:54
Mesaj şters la data: Luni, 5 Martie 2012, 09:26
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 3
Total subiecte: 523661
Total mesaje: 2533324


 

Acum online

Utilizatori (12)
sery107 , ramonapep , alinadrapa , Stoica Tatiana , Catza , criscris1111 , cat33 , eneramonaloli , dtruiacob , ynocentta , lyly64 , Dragos90ro

Consultanţi (1)
Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro