Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.711 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.608 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Penalizari la cotele de intretinere

Du-te la pagina:  1 2 3 4
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Miercuri, 4 Aprilie 2012, 09:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 10:04
buna ziua,

as fi interesata de modul in care pot face o contestatie. Luna trecuta pe liste eu figuram cu restanta + penalizari 3000 ron +luna in curs 319 ron. Am achitat o anumita suma si in acest moment figurez cu restanta 2578 ron+300 ron luna in curs iar penalizarile afisate in acest moment 1800 ron. Mentionez faptul ca toti oamenii din bloc au penalizari de 1500-1800-2000 ron de pe o luna pe alta, luna trecuta penalizarile erau calculate dar eu aveam in jur de 500 de ron...acum 1800 ron. Au pus penalizari 350 ron pt restanta de 600 de ron (acumulata in 2 luni de neplata nu mai mult). Ce putem face? Nu ne raspunde nimeni la telefon si casierul a fugit de frica oamenilor.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 11:07
Contestatia o adresati presedintelui asociatiei si o scrieti cu vorbele dv., fara pretentii de stilistica. Va semnati si la sfarsitul textului spuneti ca doriti sa vi se raspunda in termen de 7 zile, conform Legii 230/2007.

Penalizarile se aplica daca exista un sistem de penalizari consemnat in vreun PV de sedinta de comitet sau in vreo AG sau in statutul asociatiei.
Nu pot fi mai mari de 0,2% / zi de intarziere si se calculeaza la cotele neachitate care depasesc 30 zile de la data scadenta inscrisa pe lista.
Penalizarile intra in fondul de penalizari si din acest fond se achita penalizarile catre furnizori, iar surplusul poate fi folosit numai la lucrari de intretinere si reparatii ale condominiului.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Miercuri, 4 Aprilie 2012, 09:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 12:02
Multumesc frumos pt raspunsul dvs. Ideea este unde ne putem adresa mai departe de atat pt ca nu ne raspunde nimeni la telefon, la administratie nu este nimeni. cu atat mai mult cu cat acesti domni reprezinta o firma angajata care se ocupa de contabilitatea blocului, au trimis somatii de plata ( din cate am inteles eu, neavand cunostinte absolut deloc in domeniu aceste somatii nu pot fi trimise de dansii, dumnealor pot trimite cel mult notificari, nu somatii si aceste notificari trebuiesc semnate de administratorul blocului, dansii neavand aceasta calitate ).

Sa inteleg ca aceste penalizari au fost calculate in mod eronat? Avand o valoare de 3 ori mai mare decat luna precedenta, de la 500 de lei penalizari luna trecuta s-a ajuns la penalizari de 1800 de lei luna aceasta, in cazul meu, ceilalti vecini fiind intr-o situatie mult mai urata decat mine.

Ce documente le putem solicita noi ca justificare, avand in vedere faptul ca aceasta firma a fost angajata de nu se stie cine, fiind un bloc foarte mare de garsoniere cu foarte multi batrani care sunt dati afara pe usa daca pun intrebari.?

Imi cer scuze daca insist cu aceasta problema dar suntem toti speriati de sumele afisate ( intretinerea avand o valoare oricum destul de mare pt o garsoniera, in aceasta iarna s-a platit intre 350-500 de lei pe 1 camera, 2 persoane) si de faptul ca nu vrea nimeni sa raspunda, nu cunoastem legal drepturile si ce masuri se pot lua, sunt oameni care au cazut efectiv din picioare cand au vazut acele cifre si nu ni se ofera nici o justificare, domnul presedinte aseara dupa ce s-au afisat acele liste a avut brusc o problema si a disparut de acasa.

Au montat camere de luat vederi, cheltuieli incluse in intretinere, in toate cele 3 scari ale blocului fara sa fi anuntat pe nimeni, fara nici o semnatura stransa de la locatari si fara sa afiseze nici un afis cu "obiectiv monitorizat video", este legal asa ceva?

Penalizarile pot fi calculate retroactiv? Eu luna aceasta voi achita integral toate restantele si penalizarile fara discutie astfel incat sa ajung la zi dar nu sunt dispusa sa platesc 1800 de lei penalizari puse peste noapte , de luna trecuta pana acum si incerc sa aflu ce pot face eu si ceilalti locatari in aceeasi situatie astfel incat sa achitam sumele corecte si nu umflate fara justificare de aceasta firma.

Multumesc foarte mult si imi cer scuze pt insistenta.

ultima dată editat de adina1404 pe data de Miercuri, 4 Aprilie 2012, 12:21
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 12:50
V-am spus ca cererea o prezentati presedintelui asociatiei. Sunteti in relatie directa cu el, nu cu firma care face socotelile.
Notificarile trebuie sa le trimita presedintele asociatiei, nu firma. Cat despre somatii, acestea sunt trimise de judecatorie, nici macar de presedintele asociatiei.

Daca nu raspund la telefon, nu platiti nimic, nici dv., nici vecinii dv. pana nu va aduc la fiecare un tabel cu calculul penalizarilor la cotele restante.
Nu stiu ce sa va zic altceva, dar si mie mi se par sume aberante la penalizari.
Spuneti-mi, va rog, poate ne putem deslusi cat de cat aici....ce sume aveti restante, pe ce luna este fiecare suma si cat figurati acum cu totalul de plata (cote + restante).
Vedem sumar ce diferenta ar fi pus ei la penalizari.
De asemenea spuneti-mi si care este data scadenta a fiecarei sume neachitata, respectiv data scadenta din lista de plata de unde provine suma.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Miercuri, 4 Aprilie 2012, 09:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 13:59
eu probleme am inceput sa am cu intretinerea de la sfarsitul anului 2010 cand am ramas fara locul de munca si de atunci nu reusesc sa ma pun pe picioare din cauza acestor penalizari si fonduri extrem de mari. Anul trecut in luna iulie aveam restante in valoare de 2100 ron, in lunile iulie-august-septembrie am dus lunar cate 3-4 milioane. In octombrie am ajuns sa mai am de plata in jur de 1000 ron si atunci iar au inceput problemele si nu am mai putut achita, si luna trecuta aveam in total de achitat la intretinere 3300 ron, suma acumulata cu intretinerea de peste iarna + cei 1000 de ron ramasi . Din acesti 3300 de ron 350 reprezentau intretinerea pe luna curenta iar diferenta restante+penalizari. Luna trecuta, pe 14 martie am mers si am achitat 330 ron. ieri cand s-au afisat listele de intretinere am fost foarte atenta la toate cotele si in acest moment am dupa cum urmeaza : 2577.89 restanta +319 ron intretinerea pe luna curenta+95 ron fod reparatii ( care luna trecuta nu figura) +1890 ron penalizari. Deci am ajuns de luna trecuta de la suma totala 3300 ron ( cu 330 ron platiti ) luna aceasta sa am de plata pe lista 4881.89 ron.

Scadenta nu stiu sa va spun cand este pentru ca listele se afiseaza dupa cum doresc dumnealor, ba pe 20 ale lunii, ba pe 30, acum pe 3.
Si ceilalti oameni cu restante sunt in aceeasi situatie, pt datorie de 28 de mil au penalizari de 1500 ron, un alt vecin tot pt 28 de milioane are 2200 penalizari.

Nu mai inteleg nimic, eu vreau sa achit luna asta toata restanta dar m-am pregatit pt suma de 3000-3300 de ron ...sub nici o forma 4880 de ron.
Astazi urmeaza sa mergem sa vb cu dansii pt ca au program de incasari intre 18-20, daca vor veni bineinteles dar tare imi e teama ca vor gasi o explicatie care sa ne dea pe spate si va ramane situatia asa, nu ar fi prima data cand se intampla. Ce acte sa le solicitam?

ultima dată editat de adina1404 pe data de Miercuri, 4 Aprilie 2012, 14:03
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 14:14
Trebuie sa va faca o situatie ca un tabel cu luna de plata, cota de plata, fonduri, suma partiala achitata din acea suma, data cand a fost achitata, nr. zile intarziere, penalizarea calculata.

Nu prea inteleg din ce spuneti dv. mare lucru, dar, oricum, penalizarea poate ajunge si la valoarea cotelor daca nu s-a incasat nimic din penalizari, ci numai cote.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Miercuri, 4 Aprilie 2012, 09:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 14:33
Am inteles...si este posibil ca aceasta suma sa sara atat de mult de la o luna la alta? Sunt multe detalii si cu siguranta nici eu nu explic cum trebuie dar ca idee, pe lista trecuta aveam penalizari in valoare de aproximativ 450-500 de ron si pe lista actuala am penalizari 1800 ron. E posibil sa creasca atat de mult de la o luna la alta?

Multumesc mult de tot pt raspunsuri si rabdare
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Aprilie 2012, 14:36
In niciun caz, nu pot creste atat de mult!
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 4
 

Discuţie Penalizari la cotele de intretinere

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 288
Total subiecte: 523744
Total mesaje: 2533607


 

Acum online

Utilizatori (8)
tgeorgescu , inorog , lyly64 , laura-ioana , eusaisapte , konadelle , Andrei27111998 , _Alin_

Consultanţi (3)
avocat_lascoschi@yahoo.com , sad , romeovalentin

Moderatori (2)
Gabriela Pintea , simonette12

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro