Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.832 de membri si 5.989 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.948 mesaje in forum.

Discutie Control medical obligatoriu la angajare.

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Vineri, 24 Octombrie 2008, 21:35

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 24 Octombrie 2008, 21:49

Buna ziua.
M-am angajat la o firma de aproximativ 6 luni.Angajarea s-a facut prin semnarea unui contract de munca pe perioada nedeterminata.La angajare mi s-a solicitat o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca.Mi s-a spus ca va trebui ulterior sa merg sa fac un vizita medicala pt angajare insa nici pana azi nu am primit de la firma documentele necesare pt a merge sa fac vizita medicala pt angajare.
In aceste conditii contractul de munca este valabil?Este permisa de lege aceasta situatie?
Ma poate ajuta cineva?
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Duminica, 24 Iunie 2007, 13:51

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 24 Octombrie 2008, 22:16
adi39 a scris:

Buna ziua.
M-am angajat la o firma de aproximativ 6 luni.Angajarea s-a facut prin semnarea unui contract de munca pe perioada nedeterminata.La angajare mi s-a solicitat o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca.Mi s-a spus ca va trebui ulterior sa merg sa fac un vizita medicala pt angajare insa nici pana azi nu am primit de la firma documentele necesare pt a merge sa fac vizita medicala pt angajare.
In aceste conditii contractul de munca este valabil?Este permisa de lege aceasta situatie?
Ma poate ajuta cineva?

Contractul de munca este este legal incheiat, dvs. aveti dovada de la medicul de familie ca anterior angajarii sunteti declarat apt de munca.
 
 
 
offline
9.87
2 26 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 25 Octombrie 2008, 11:37
O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care atestă faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
Nerespectarea prevederilor susmenționate atrage nulitatea contractului individual de muncă.
Deoarece la incheierea c.i.m. ati prezentat adeverinta medicala de la medicul de familie prin care se atesta ca sunteti apt de munca, c.i.m. al dvs. este valabil.

Angajatorul are posibilitatea de a va solicita efectuarea unui examen medical periodic.
 
 
 
offline
10
2 39 2

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 25 Octombrie 2008, 11:49
DEMOCRATIE = Regim in care fiecare are dreptul sa sustina ca e sub dictatura.
 
Din Codul muncii:
Art. 27. - (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
(3) În situația în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauză este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil.
(4) Competența și procedura de eliberare a certificatului medical, precum și sancțiunile aplicabile angajatorului în cazul angajării sau schimbării locului ori felului muncii fără certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.
(5) Solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisă.
(6) La angajarea în domeniile sănătate, alimentație publică, educație și în alte domenii stabilite prin acte normative se pot solicita și teste medicale specifice.

Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii au elaborat un Dosar medical (care se gaseste la orice magazin care comercializeaza tipizate de birou). Acesta se completeaza de angajator cu datele viitorului salariat si cu riscurile postului si i se inmaneaza acestuia pentru a se prezenta la medicul de medicina muncii. Acesta stabileste ce investigatii medicale se fac (in functie de post) si apoi completeaza Fisa de aptitudine cu apt/inapt pentru postul respectiv. Dosarul medical ramane la medicul de medicina muncii iar un exemplar din Fisa de aptitudine merge la angajator si se ataseaza dosarului de personal al salariatului.


 
 
 
offline
10
23

Data inregistrarii:
Marti, 25 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 25 Octombrie 2008, 13:28
Da, contractul de munca nu este lovit de nulitate.
Prin urmare, isi produce toate efectele juridice.

avocat Claudiu Lascoschi
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Vineri, 19 Septembrie 2008, 20:57

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 28 Octombrie 2008, 19:28
Contractul Individual de munca este valabil incheiat chiar daca dumneavoastra ati fi prezentat angajatorului adeverinta medicala cu mentiunea clinic sanatos dupa incheierea acestuia. Conform art.27 alin.(3) Legea 53/2003 - in situatia in care salariatul prezinta certificatul medical dupa momentul incheierii CIM, iar din cuprinsul certificatului rezulta ca cel in cauza este apt de munca, contractul astfel incheiat ramane valabil. Mai trebuie respectate de angajator si Legea 319/2006 precum si HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor. Astfel, HG 355/2007 stabileste:
ART. 1
Prezenta hotărâre stabilește cerințele minime pentru supravegherea sănătății lucrătorilor fata de riscurile pentru securitate și sănătate, pentru prevenirea imbolnavirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenți nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de munca, precum și a suprasolicitarii diferitelor organe sau sisteme ale organismului în procesul de munca.
ART. 2
În sensul prezentei hotărâri, supravegherea sănătății lucrătorilor reprezintă totalitatea serviciilor medicale care asigura prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale și a bolilor legate de profesie, precum și menținerea sănătății și a capacității de munca a lucrătorilor.
ART. 4
Supravegherea sănătății lucrătorilor este asigurata de către medicii specialiști de medicina muncii.
ART. 5
(1) Angajatorul trebuie sa se afle în posesia unei evaluări a riscului asupra sănătății lucrătorilor.
(2) Evaluarea riscului asupra sănătății se actualizează dacă s-au produs schimbări semnificative din cauza cărora evaluarea ar fi depășită sau atunci când rezultatele supravegherii sănătății o impun.
ART. 6
Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cat și din sectorul privat, sunt obligați sa respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătății lucrătorilor.
ART. 7
Angajatorii sunt obligați sa asigure fondurile și condițiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătății lucrătorilor, aceștia nefiind implicați în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sănătății lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în munca, de adaptare, periodic, la reluarea activității, promovarea sănătății la locul de munca.
ART. 9
(1) În sensul prezentei hotărâri, aptitudinea în munca reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca în profesia/funcția pentru care se solicita examenul medical.
ART. 13
Examenul medical al lucrătorilor la angajarea în munca stabilește aptitudinea/aptitudinea condiționată/ inaptitudinea permanenta sau temporară în munca pentru profesia/funcția și locul de munca în care angajatorul îi va desemna sa lucreze privind:
a) compatibilitatea/incompatibilitatea dintre eventualele afecțiuni prezente în momentul examinării și viitorul loc de munca;
b) existenta/inexistenta unei afecțiuni ce pune în pericol sănătatea și securitatea celorlalți lucrători de la același loc de munca;
c) existenta/inexistenta unei afecțiuni ce pune în pericol securitatea unității și/sau calitatea produselor realizate sau a serviciilor prestate;
d) existenta/inexistenta unui risc pentru sănătatea populației căreia îi asigura servicii.
ART. 14
În funcție de rezultatul examenului medical la angajarea în munca, medicul de medicina muncii poate face propuneri pentru:
a) adaptarea postului de munca la caracteristicile anatomice, fiziologice, psihologice și la starea de sănătate a lucrătorului, în situația prevăzută la art. 15 lit. b);
b) îndrumarea persoanei care urmează a fi angajata către alte locuri de munca;
c) includerea în circuitul informațional și operational din sistemul sanitar a acelor persoane care necesita o supraveghere medicală deosebita.
ART. 15
Examenul medical la angajarea în munca se efectuează pentru:
a) lucrătorii care urmează a fi angajați cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminată;
b) lucrătorii care isi schimba locul de munca sau sunt detasati în alte locuri de munca ori alte activități;
c) lucrătorii care isi schimba meseria sau profesia.
ART. 16
(1) Examenul medical la angajarea în munca se face la solicitarea angajatorului, care va completa fișa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, și fișa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
(2) În situația schimbării locului de munca, lucrătorul este obligat sa prezinte copia dosarului medical de la serviciul medical de medicina muncii de la locul sau de munca anterior.
(3) Examenul medical la angajarea în munca consta în:
a) anamneza medicală profesională și neprofesionala și examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevăzut în anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice și paraclinice, conform modelului de fișa prevăzut în anexa nr. 1.
(4) La indicația medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităților medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea în munca pentru locurile de munca și activitățile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde și examene medicale suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
(5) Rezultatele examenului clinic și ale celorlalte examene medicale se înregistrează în dosarul medical.
(6) Medicul specialist de medicina muncii, în baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical și a examenelor medicale efectuate, completează fișa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt condiționat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
(7)Numai medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical prevăzut la alin. (3).
Cred ca nu mai e nevoie sa mai adaug nimic...
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Vineri, 31 Octombrie 2008, 12:37

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 31 Octombrie 2008, 13:08
Buna ziua,

Cu scuzele de rigoare, totuși am o nelămurire.
Sunt angajat ca pilot aeronave, cu contract de munca, cu norma întreagă la o companie.
La angajare, au acceptat, în loc de vizită medicală sau adeverință de la medicul de familie, certificatul medical prin care mi se atestă aptitudinea medicală, eliberat de o unitate medicală agreată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Menționez că semestrial efectuez această vizita medicală
În acest moment sunt în curs de încheiere a unui contract de muncă part time, tot ca pilot aeronave, cu o altă companie.
Cei de la această companie (cu part time-ul) nu agreează certificatul medical prin care mi se atestă aptitudinea medicală ca pilot aeronave și insistă să fac vizita medicală pentru angajare la cabinetul de medicina muncii cu care au contract; ba, mai mult, mi-au atras atenția ca periodic voi efectua controale medicale la acel cabinet.
Mie mi se pare grotească această situație, deoarece, în opinia mea și conform legislației aeronautice europene, avizul medicului de medicina muncii nu poate produce nici un fel de efecte pe linie de aptitudine medicală ca personal aeronavigant.
Sau greșesc?
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Duminica, 24 Iunie 2007, 13:51

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 31 Octombrie 2008, 19:17
Angajatorul va poate solicita sa faceti control medical la angajare si periodic la un cabinet de medicina muncii cu care are contract de colaborare iar dvs. trebuie sa faceti aceste vizite medicale, cheltuielile cu acestea in mod obligatoriu sunt suportate de angajator
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
 

Discutie Control medical obligatoriu la angajare.

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: ionion2000
Mesaj sters de catre: freeelis
Data mesaj: Miercuri, 19 Octombrie 2011, 22:54
Mesaj sters la data: Joi, 20 Octombrie 2011, 07:18
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 30
Total subiecte: 411875
Total mesaje: 2103947


 

Acum online

Utilizatori (24)
kantorm , T-cTc-T , madyyy13 , Daria8 , ValiIonescu , vrica , lee_vue , silviu.dogaru , florincristea07 , florina36 , saandyf , gicu13 , florynh , claudiangy , sudurluk55 , marianaflore , Diegutza , psorinp , judas75 , GCC , Dann74 , maziluflorin , krystal50 , dara3923

Consultanti (2)
horatiusasu , Adriana Sandu

Moderatori (1)
arockz

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro