Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.719 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.614 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Control medical obligatoriu la angajare.

Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Vineri, 24 Octombrie 2008, 21:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Octombrie 2008, 21:49

Buna ziua.
M-am angajat la o firma de aproximativ 6 luni.Angajarea s-a facut prin semnarea unui contract de munca pe perioada nedeterminata.La angajare mi s-a solicitat o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca.Mi s-a spus ca va trebui ulterior sa merg sa fac un vizita medicala pt angajare insa nici pana azi nu am primit de la firma documentele necesare pt a merge sa fac vizita medicala pt angajare.
In aceste conditii contractul de munca este valabil?Este permisa de lege aceasta situatie?
Ma poate ajuta cineva?
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Duminica, 24 Iunie 2007, 13:51

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Octombrie 2008, 22:16
adi39 a scris:

Buna ziua.
M-am angajat la o firma de aproximativ 6 luni.Angajarea s-a facut prin semnarea unui contract de munca pe perioada nedeterminata.La angajare mi s-a solicitat o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca.Mi s-a spus ca va trebui ulterior sa merg sa fac un vizita medicala pt angajare insa nici pana azi nu am primit de la firma documentele necesare pt a merge sa fac vizita medicala pt angajare.
In aceste conditii contractul de munca este valabil?Este permisa de lege aceasta situatie?
Ma poate ajuta cineva?

Contractul de munca este este legal incheiat, dvs. aveti dovada de la medicul de familie ca anterior angajarii sunteti declarat apt de munca.
 
 
 
offline
10
32 12

Data înregistrării:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 25 Octombrie 2008, 11:37
O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care atestă faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
Nerespectarea prevederilor susmenţionate atrage nulitatea contractului individual de muncă.
Deoarece la incheierea c.i.m. ati prezentat adeverinta medicala de la medicul de familie prin care se atesta ca sunteti apt de munca, c.i.m. al dvs. este valabil.

Angajatorul are posibilitatea de a va solicita efectuarea unui examen medical periodic.
 
 
 
offline
3.78
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 25 Octombrie 2008, 11:49
Din Codul muncii:
Art. 27. - (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
(3) În situaţia în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauză este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil.
(4) Competenţa şi procedura de eliberare a certificatului medical, precum şi sancţiunile aplicabile angajatorului în cazul angajării sau schimbării locului ori felului muncii fără certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.
(5) Solicitarea, la angajare, a testelor de graviditate este interzisă.
(6) La angajarea în domeniile sănătate, alimentaţie publică, educaţie şi în alte domenii stabilite prin acte normative se pot solicita şi teste medicale specifice.

Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii au elaborat un Dosar medical (care se gaseste la orice magazin care comercializeaza tipizate de birou). Acesta se completeaza de angajator cu datele viitorului salariat si cu riscurile postului si i se inmaneaza acestuia pentru a se prezenta la medicul de medicina muncii. Acesta stabileste ce investigatii medicale se fac (in functie de post) si apoi completeaza Fisa de aptitudine cu apt/inapt pentru postul respectiv. Dosarul medical ramane la medicul de medicina muncii iar un exemplar din Fisa de aptitudine merge la angajator si se ataseaza dosarului de personal al salariatului.


 
 
 
offline
9.97
30

Data înregistrării:
Marti, 25 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 25 Octombrie 2008, 13:28
Da, contractul de munca nu este lovit de nulitate.
Prin urmare, isi produce toate efectele juridice.

avocat Claudiu Lascoschi
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Vineri, 19 Septembrie 2008, 20:57

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 28 Octombrie 2008, 19:28
Contractul Individual de munca este valabil incheiat chiar daca dumneavoastra ati fi prezentat angajatorului adeverinta medicala cu mentiunea clinic sanatos dupa incheierea acestuia. Conform art.27 alin.(3) Legea 53/2003 - in situatia in care salariatul prezinta certificatul medical dupa momentul incheierii CIM, iar din cuprinsul certificatului rezulta ca cel in cauza este apt de munca, contractul astfel incheiat ramane valabil. Mai trebuie respectate de angajator si Legea 319/2006 precum si HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor. Astfel, HG 355/2007 stabileste:
ART. 1
Prezenta hotărâre stabileşte cerinţele minime pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor fata de riscurile pentru securitate şi sănătate, pentru prevenirea imbolnavirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenţi nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de munca, precum şi a suprasolicitarii diferitelor organe sau sisteme ale organismului în procesul de munca.
ART. 2
În sensul prezentei hotărâri, supravegherea sănătăţii lucrătorilor reprezintă totalitatea serviciilor medicale care asigura prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, precum şi menţinerea sănătăţii şi a capacităţii de munca a lucrătorilor.
ART. 4
Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurata de către medicii specialişti de medicina muncii.
ART. 5
(1) Angajatorul trebuie sa se afle în posesia unei evaluări a riscului asupra sănătăţii lucrătorilor.
(2) Evaluarea riscului asupra sănătăţii se actualizează dacă s-au produs schimbări semnificative din cauza cărora evaluarea ar fi depăşită sau atunci când rezultatele supravegherii sănătăţii o impun.
ART. 6
Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cat şi din sectorul privat, sunt obligaţi sa respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.
ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi sa asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în munca, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, promovarea sănătăţii la locul de munca.
ART. 9
(1) În sensul prezentei hotărâri, aptitudinea în munca reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca în profesia/funcţia pentru care se solicita examenul medical.
ART. 13
Examenul medical al lucrătorilor la angajarea în munca stabileşte aptitudinea/aptitudinea condiţionată/ inaptitudinea permanenta sau temporară în munca pentru profesia/funcţia şi locul de munca în care angajatorul îi va desemna sa lucreze privind:
a) compatibilitatea/incompatibilitatea dintre eventualele afecţiuni prezente în momentul examinării şi viitorul loc de munca;
b) existenta/inexistenta unei afecţiuni ce pune în pericol sănătatea şi securitatea celorlalţi lucrători de la acelaşi loc de munca;
c) existenta/inexistenta unei afecţiuni ce pune în pericol securitatea unităţii şi/sau calitatea produselor realizate sau a serviciilor prestate;
d) existenta/inexistenta unui risc pentru sănătatea populaţiei căreia îi asigura servicii.
ART. 14
În funcţie de rezultatul examenului medical la angajarea în munca, medicul de medicina muncii poate face propuneri pentru:
a) adaptarea postului de munca la caracteristicile anatomice, fiziologice, psihologice şi la starea de sănătate a lucrătorului, în situaţia prevăzută la art. 15 lit. b);
b) îndrumarea persoanei care urmează a fi angajata către alte locuri de munca;
c) includerea în circuitul informaţional şi operational din sistemul sanitar a acelor persoane care necesita o supraveghere medicală deosebita.
ART. 15
Examenul medical la angajarea în munca se efectuează pentru:
a) lucrătorii care urmează a fi angajaţi cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminată;
b) lucrătorii care isi schimba locul de munca sau sunt detasati în alte locuri de munca ori alte activităţi;
c) lucrătorii care isi schimba meseria sau profesia.
ART. 16
(1) Examenul medical la angajarea în munca se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
(2) În situaţia schimbării locului de munca, lucrătorul este obligat sa prezinte copia dosarului medical de la serviciul medical de medicina muncii de la locul sau de munca anterior.
(3) Examenul medical la angajarea în munca consta în:
a) anamneza medicală profesională şi neprofesionala şi examenul clinic general, conform modelului dosarului medical prevăzut în anexa nr. 4;
b) examenele medicale clinice şi paraclinice, conform modelului de fişa prevăzut în anexa nr. 1.
(4) La indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea în munca pentru locurile de munca şi activităţile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde şi examene medicale suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
(5) Rezultatele examenului clinic şi ale celorlalte examene medicale se înregistrează în dosarul medical.
(6) Medicul specialist de medicina muncii, în baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical şi a examenelor medicale efectuate, completează fişa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt condiţionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
(7)Numai medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical prevăzut la alin. (3).
Cred ca nu mai e nevoie sa mai adaug nimic...
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 31 Octombrie 2008, 12:37

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 31 Octombrie 2008, 13:08
Buna ziua,

Cu scuzele de rigoare, totuşi am o nelămurire.
Sunt angajat ca pilot aeronave, cu contract de munca, cu norma întreagă la o companie.
La angajare, au acceptat, în loc de vizită medicală sau adeverinţă de la medicul de familie, certificatul medical prin care mi se atestă aptitudinea medicală, eliberat de o unitate medicală agreată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Menţionez că semestrial efectuez această vizita medicală
În acest moment sunt în curs de încheiere a unui contract de muncă part time, tot ca pilot aeronave, cu o altă companie.
Cei de la această companie (cu part time-ul) nu agreează certificatul medical prin care mi se atestă aptitudinea medicală ca pilot aeronave şi insistă să fac vizita medicală pentru angajare la cabinetul de medicina muncii cu care au contract; ba, mai mult, mi-au atras atenţia ca periodic voi efectua controale medicale la acel cabinet.
Mie mi se pare grotească această situaţie, deoarece, în opinia mea şi conform legislaţiei aeronautice europene, avizul medicului de medicina muncii nu poate produce nici un fel de efecte pe linie de aptitudine medicală ca personal aeronavigant.
Sau greşesc?
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Duminica, 24 Iunie 2007, 13:51

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 31 Octombrie 2008, 19:17
Angajatorul va poate solicita sa faceti control medical la angajare si periodic la un cabinet de medicina muncii cu care are contract de colaborare iar dvs. trebuie sa faceti aceste vizite medicale, cheltuielile cu acestea in mod obligatoriu sunt suportate de angajator
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 ... 5
 

Discuţie Control medical obligatoriu la angajare.

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: ionion2000
Mesaj şters de către: freeelis
Dată mesaj: Miercuri, 19 Octombrie 2011, 22:54
Mesaj şters la data: Joi, 20 Octombrie 2011, 07:18
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 5
Total subiecte: 523750
Total mesaje: 2533614


 

Acum online

Utilizatori (5)
konadelle , Cristian_V , sonia2014 , giadaalexandra , Freshouraq1j

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro