Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.204 de membri si 6.660 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.535.300 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Divort / pensie alimentara / custodie comuna

 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:13

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 11:16

Buna ziua,
impreuna cu sotia am hotarat sa ne despartim. Avem un copilutz impreuna. Problema e ca sotia tot ma ameninta ca vrea sa obtina custodie totala (asa spune ea....si ca o sa il pot vedea pe baiat numai cateva zile pe sapt, etc). Eu unul vreau sa avem grija impreuna de copil....un fel de custodie comuna daca s-ar putea. Mentionez ca nu vreau nimic...absolut nimic din ce am agonisit noi in timpul casatoriei...sa le ramana lor...mai ales copilului....doar atat vreau...sa il vad cand vreau eu....si daca se poate acea "custodie comuna". Referitor la pensia alimentara....stiam ca e o treime din venitul net...parca...poate ma insel...oricum...eu am un venit fix....mult mai mic decat cel al sotiei. Pe langa acesta mai am o bursa ....care inceteaza peste un an...si salariul de rezident...care la fel va inceta peste 2 ani. Intrebarea e : La pensia alimentara se iau in calcul si cele 2 forme de venit (cu mentiunea ca ele nu sunt permanente)?
Va multumesc!
 
 
 
offline
14

Data înregistrării:
Duminica, 28 Martie 2010, 20:57

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 11:25
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar public si sa depuneti cererea de desfacere a casatoriei.Trebuie sa ajungeti de comun acord in privinta urmatoarelor puncte : numele de dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti ( sa fie comuna, in cazul dvs ), a locuintei minorului, asupra relatiilor personale copil-parinte, precum si pensia pt copil.Notarul dispune o ancheta sociala realizata de catre protectia copilului, iar daca totul este ok, in termen de 30 zile, cererea este admisa.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:13

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 11:35
Multumesc pentru raspuns, dar:
cum am spus si mai sus ...nu o sa se ajunga la o intelegere...ca sa se rezolve la notar sau la un mediator.....pe mine ma interesau cateva sfaturi/ informatii legate de problemele pe care le-am pus mai sus...in cazul unui proces..
Va multumesc.
 
 
 
offline
Avatar 20

Data înregistrării:
Luni, 15 Ianuarie 2007, 14:55

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 14:42
Conform noilor prevederi, regula este acordarea custodiei comune, iar custodia unica constituie execeptia. Daca doamna doreste custodie unica, va trebui sa demonstreze ca nu sunteti capabil sa va ocupati de copil, ca interesul minorului este ca ea sa se ocupe de toate, etc. Trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa adunati probe in apararea dv.

Tot conform noilor prevederi, regula acordarii pensie de intretinere este ca aceasta sa fie in natura si numai daca nu va achitati de aceasta obligatie sa fie stabilita in bani. . De asemenea, pensia poate fi stabilita si mixt. Pentru un singur copil, pensia va fi de maxim 25 % din venitul lunat net. Bursa nu va intra in baza de calcul a pensiei, salariul de rezident si celalalt venit da.
Uitati aici o frantura dintr-o sentinta pronuntata dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil:

.
Dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorei , să se facă în comun, de ambii părinţi şi stabileşte domiciliul minorei la domiciliul reclamantei pârâte. Obligă pârâtul reclamant să plătească reclamantei pârâte pensie de întreţinere lunară în favoarea minorei în cuantum de 360 lei, din care 110 lei în natură, începând cu data de 12.12.2011 şi până la majorat


Daca dv va achitati de aceasta obligatia de intretinere in natura si aduceti dovezi in fata instantei, este posibil ca instanta sa respinga capatul de cerere referitor la obligarea dv la plata acesteia in bani. Uitati un alt exemplu de seintinta pronuntata dupa intrarea in vigoare a NCC.

Dispune ca exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorului să se facă de către reclamanta pârâtă şi stabileşte domiciliul minorului la domiciliul reclamantei pârâte. Respinge cererea reclamantei pârâte privind obligarea pârâtului reclamant la plata pensiei de întreţinere lunară în favoarea minorului. Încuviinţează ca pârâtul reclamant să aibă legături părinteşti cu minorul şi stabileşte următorul program de vizitare: în prima şi a treia săptămână din lună sâmbăta între orele 09,00-13,00, cu posibilitatea luării minorului la domiciliul său.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:13

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 15:19
Eu sper ca mama coplului sa inteleaga si sa mergem la un mediator pana la urma....adik sa nu se ajunga la proces...pt ca toata lumea are de pierdut. Din pacate s-a ajuns la aceasta situatie si parerea mea este ca , copilul nu are ce invata nimic de la noi ca si cuplu...ci doar de la mine si de la mama lui...dar separat. Doar ca nu as fi de acord cu o pensie alimentara (fie ea in natura sau bani)...ci as dori sa cheltui atat cat ii trebuie copilului adik nu o suma fixa. Si iar nu as mai fi de acord sa am program de vizita....parca ar fi la inchisoare....atat eu cat si copilul am avea de suferit...
Multumesc frumos pentru raspunsuri...
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Miercuri, 22 Iulie 2009, 21:13

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 15:35
Si ar mai fi un aspect....sotia neavand parintii din alt oras...ma tot ameninta ca ia copilul si se muta de tot la ai ei....iar dupa divort..nu o prea mai impiedica nimic sa faca chestia asta....ar insemna ca eu sa merg sa vad copilul in alta localitate....se poate asa ceva daca se acorda custodia comuna?.....si daca custodia este comuna si ea tot se muta?...ce metode legale as avea sa o impiedic sa faca pasul asta?
Multumesc
 
 
 
offline
0.00

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Iunie 2007, 13:47

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 20:18
Am o mare experienta in medierea divortului, va asigur ca daca gasiti mediatorul potrivit, incheiati contractul de pregatire a medierii si acesta va contacta pe sotia dumneavoastra si va avea abilitatea de a o face sa inteleaga avantajele medierii. Pentru partaj va fi si un avantaj material fiind sutit de plata taxelor. De regula cei doi soti ajung in 2-4 ore la o intelegere totala asupra divortului si acesoriile acestuia precum si a partajului. Divortul se va pronunta in 3 zile. Multa bafta.
 
 
 
offline
2.00
2

Data înregistrării:
Marti, 22 Septembrie 2009, 15:05

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 3 Februarie 2012, 20:30
si eu am experienta ca avocat in asemenea cazuri. parerea mea este ca, daca nu va intelegeti, cum spuneti, singura solutie este divortul prin instanta. doar asa veti obtine custodia comuna si un drept de vizitare largit.de asemenea puteti cere ca intretinerea sa o exercitai in natura , iar domiciliul minorului sa nu poata fi schimbat de mama dupa bunul sau plac, ci numai cu acordul dvs. prealabil
 
 
 

Discuţie Divort / pensie alimentara / custodie comuna

Acest subiect este moderat de către
AVLIL,    gi-jane2,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 12
Total subiecte: 524230
Total mesaje: 2535300


 

Acum online

Utilizatori (4)
4_maria , anymaryh , DerekA , whatever13

Consultanţi (1)
Iulix_73

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

selena , CATIS , daniug , kta1983 , DLarionescu , michacomsa , DEF , Erzsebet , elyababau , gratidana , lauramurdila , Mali , lys , surdu_marius , DanielaV , ADY73 , daniela.t , dianaozun , AVLIL , Irmuresan , chipRiann , uadina , alina_20leotmz , mia_ber , GEORGETA DANIELA , DJDEM , mihaela44 , sim8 , teodor1955 , lorenzina , maritaliana , 000000 , Leelee , orest , cibilia , MARY_CAMPIAN , adorian , dragos_vlaicu , geang21 , negruvoda , tomamaxim , briela , dariusica , blarysa , cklaudius , reznik , doina.aurelia , adinai , mormelvio , cbrescan , Marian Teodose , silviucp , criss.dragan , IAMANDI ION , Mihai0065 , Hai-Hui , mar37 , alex68 , madyfree1987 , Gabriela Cucos , tauzcamelia , bmarius_02 , corina98ciobanu , procadumitru , Iulia Vasilescu , mariusgabriel , dumitrescu12 , elena.tabacaru , paulika , cris81 , lizetaelena , sorinuu , ebi , mihaela-ciolea , georgetag , George Dimache , zota_sanda , boonik , adelinda25 , victorbarnea , dianafagas , Pricopie Angela , Emil8 , angi_78 , crstina , diana_rebeca , GabiBraila , rocsy88 , ancfd , Elena S , ank08 , nadina2010 , Avocat Maria Muresan , curteanu , robertradu , pop lucica , Stancu_Mihai , venera77 , and_sim , Madalin92 , CristinaFilipov , andreeam1980 , VeraG , motocion2004 , voinaioan , daniela_grepinel , niky33 , Av.bujoreanu , si_mona , MrIonut , Valentin_ , medrici , zgabercea , Ionellya , andreivan , Ioan-Pavel , Simonadumitrescu12 , anadinu , ramonix08 , SOLUMINODOR , Heaveneres3b , Vivienyvy , ffuishon , Wesleyrfgy , ackelddtor , wlmk8002 , npnk0833 , Miloqxz , Alicedgop , etii8110 , anghrayy , yrdouurr , Natoshadaao , wshuqlilt89 , Winderaq4w , Rickiecu

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro