Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.723 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.861 mesaje in forum.

Discutie Intrebare pentru secretari ai UAT - anexa 24

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Luni, 8 Februarie 2010, 11:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 3 Februarie 2012, 22:57

Va rog sa-mi explicati cum aplicati dispozitiile pct. 251 alin 5 din Codul Fiscal, care prevede că secretarului uat, îi revine obligația să trimită sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public , pentru persoanele decedate cu domiciliul în raza localității, în termen de 30 zile. De unde luați numele și adresa moștenitorilor legali în vederea completării Anexei 24 și unde o transmiteți ? La Camera Notarilor Publici?
Vă mulțumesc.
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 August 2011, 21:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 5 Februarie 2012, 18:26
La primaria noastra deschiderea succesiunii , anexa 24, nu se face din oficiu ci doar la solicitarea mostenitorilor. Acestia prezinta pe langa certificatul de deces din care rezulta ultimul domiciliu al defunctului, actul de identitate, dovada calitatii de mostenitori si dovezi ale averii defunctului, adica a masei succesorale, adeverinte de la impozite si taxe, certificate de actionar, testamente, acte pe bunuri mobile si imobile, carnete de depunere, etc. Se poate intampla ca defunctul sa aiba avere si in alte localitati din tara sau din strainatate, pentru care de asemenea se depun acte doveditoare. Deci nu vad cum ati putea sa stiti dvs. ce masa succesorala are o terta persoana decedata sau care sunt mostenitorii sai, ca doar nu sunteti clarvazator. In alta ordine de idei declaratia decesului o poate face oricine si un vecin si un medic care a constatat decesul ori asistenta sociala, fara a avea calitatea de mostenitor, in concluzie nu aveti cum sa cunoasteti aceste date. La inregistrarea decesului aduceti la cunostinta mostenitorilor termenul de deschidere a succesiunii, daca acestia se prezinta cu actele deschideti succesiunea si atat. Conform Legii nr. 158/2010 pentru modificarea articolului 26 din Legea Fondului Funciar nr.18/1991, republicată în Monitorul Oficial al României, nr.496 din 19 iulie 2010, secretarul face cunoscute persoanele decedate în cursul luni -care nu au moștenitori și care posedă terenuri situate în intravilanul localității-, terenuri care urmează a trece la dispoziția autorităților administrației publice locale și în administrarea Consiliului Local, în vederea comunicării Camerei Notarilor Publici a datelor prevăzute la art.68 din Legea notarilor publici și a activității notariale nr.36/1995, în vederea dezbaterii procedurii succesorale. De asemenea anexa III se completează la primăria din localitatea unde persoana a decedat alta decat cea de domiciliu și se înaintează la primăria localității de la ultimul domiciliu al decedatului. Cel putin asa se procedeaza la noi. Probabil ca exista si alte primarii care procedeaza altfel. Asteptam si alte pareri.
 
 
 
offline
Avatar 12

Data inregistrarii:
Duminica, 9 August 2009, 09:13

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 7 Februarie 2012, 11:30
Asteptati ca mostenitorii sa solicite completarea Anexei 24, care nu se face din oficiu si in actele pe care le vor prezenta acestestia veti gasi tot ce va intereseaza.Succesiunea se dezbate cand vor mostenitorii nu secretarii uat.
In privinta decedatilor fara mostenitori este o alta situatie, dar nu cred ca asta ati intrebat.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Luni, 8 Februarie 2010, 11:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 7 Februarie 2012, 20:20
Pai asa scrie in HG 44/2004 normele Codului Fiscal art. 284 pct.214 actualizat :
,,....... (5) In aplicarea prevederilor art. 68 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 92 din 16 mai 1995, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Legea nr. 36/1995, si ale art. 75 din regulamentul prevazut la pct. 275, secretarului unitatii administrativ-teritoriale/secretarului sectorului municipiului Bucuresti, denumit in continuare secretar, din raza localitatii in care defunctul a avut ultimul domiciliu, atunci cand are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri imobile, procedand la verificarea datelor inregistrate in registrul agricol, ii revine obligatia sa trimita sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public care tine opisul de evidenta a procedurilor succesorale, cu mentionarea datelor prevazute la art. 72 din acest regulament, in cel mult 30 de zile calendaristice de la data decesului, sub sanctiunile prevazute de lege.
(6) Sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale se intocmeste obligatoriu in 3 exemplare, din care unul se inainteaza notarului public, unul compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale pentru cunoasterea datelor de identitate a succesibililor, iar cel de-al treilea ramane la secretar, ca unic document care sta la baza inregistrarilor din registrul prevazut la alin. (7).
(7) Pentru urmarirea realizarii atributiei prevazute la alin. (6) secretarii au obligatia conducerii unui registru de evidenta a sesizarilor pentru deschiderea procedurii succesorale, care contine urmatoarele coloane: numarul curent, numele si prenumele defunctului, data decesului, numarul actului de deces, numarul si data inregistrarii sesizarii pentru deschiderea procedurii succesorale in registrul general pentru inregistrarea corespondentei de la nivelul autoritatilor administratiei publice locale respective, rolul nominal unic, volumul/pozitia nr. din registrul agricol, numarul si data confirmarii primirii de catre notarul public si observatii.
(8) Registrul prevazut la alin. (7), al carui model se stabileste potrivit prevederilor pct. 256, va fi numerotat, snuruit, sigilat si inregistrat in registrul general pentru inregistrarea corespondentei, prin grija secretarului, in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentelor norme metodologice in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(9) In registrul de evidenta a sesizarilor pentru deschiderea procedurii succesorale se trec si defunctii cu ultimul domiciliu in localitatea din raza de competenta a secretarului respectiv, cu precizarea ca nu se mai inainteaza la notarul public sesizarea respectiva, iar la rubrica "observatii" se face mentiunea "fara bunuri imobile".............


Noi avem si o adresa de la Institutia Prefectului , transmisa acum vreo 2 ani, in care ni se comunica obligatia asta. Faceau referire la o sesizare a Camerei Notarilor Publici care a informat prefectura, că secretarii nu aplica prevederile de mai sus.

Si in normele privind completarea reg agricole anul 2010 -2014 art.43 se menționează ..........(1)După mențiunile prevăzute la art. 42 se inserează "Mențiuni speciale".
(2)În spațiul prevăzut la alin. (1) se înscriu mențiunile cu privire la sesizările pentru deschiderea procedurilor succesorale, având în vedere prevederile pct. 215 din titlul IX al Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, , respectiv:
a)numele și prenumele defunctului;
b)data decesului;
c)numărul actului de deces;
d)numărul și data înregistrării sesizării pentru deschiderea procedurii succesorale în registrul general pentru înregistrarea corespondenței de la nivelul autorităților administrației publice locale respective;
e)numărul înregistrării în registrul de evidență a sesizărilor pentru deschiderea procedurii succesorale;
f)rolul nominal unic fiscal;
g)numărul și data confirmării primirii de către notarul public; h) observații.

 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Sambata, 23 Aprilie 2005, 21:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 8 Februarie 2012, 13:09
Eu personal deschid procedura doar la sesizarea moștenitorilor, binențeles că îi informez odată cu eliberarea certificatului de deces.
Mi se pare aiurea să deschid procedura succesorală din moment ce nu știu dacă respectivul poate mai are un copil nelegitim sau sunt alte persoane care au acest drept.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data inregistrarii:
Luni, 8 Februarie 2010, 11:36

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 8 Februarie 2012, 16:59
Așa procedez și eu, dar ma gandeam totusi să intru în legalitate privind aceasta prevedere. Cand eliberez certificatul de deces, înstiințez pe cel care il ridică despre posibilitatea deschiderii procedurii succesorale, dar nu în scris. Mă găndesc că ar fi bine să fac un model de adresa pe care să o comunic atunci odata cu decesul , prin care să solicit ca in termen de ... cateva zile sa-mi facă cunoscut nume, prenumele, adresa mostenitorilor in vederea deschiderii din oficiu a procedurii succesorale. Să fiu cumva acoperită. Nu înțeleg altfel de unde să înscriu numele mostenitorilor in Anexa 24 , dacă aș face acest lucru din oficiu.
 
 
 
offline
2.00

Data inregistrarii:
Sambata, 23 Aprilie 2005, 21:35

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 8 Februarie 2012, 19:10
, secretarului unitatii administrativ-teritoriale/secretarului sectorului municipiului Bucuresti, denumit in continuare secretar, din raza localitatii in care defunctul a avut ultimul domiciliu, atunci cand are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri imobile, procedand la verificarea datelor inregistrate in registrul agricol, ii revine obligatia

toți procedează așa := întrebarea este cine stabilește cum adică când are cunoștință......... dacă unul dintre confrați a avut vre-o speță de asta.... să spună. eu personal m-am dat cu capul în gard odată. Dar toate se povestesc la rândul lor

ultima data editat de valentinus pe data de Miercuri, 8 Februarie 2012, 19:10
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 August 2011, 21:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 10 Februarie 2012, 17:47
Nu inteleg pentru ce se mai inventeaza alte adrese de instiintare cand se stie clar ca il anunti verbal. Nu aveti destul de lucru? Si cum o sa faceti adresa?il obligati pe cel care declara decesul care poate ca nici macar nu este mostenitor, poate e doctorul din comuna, sau politistul de la post, sa- si ia sarcina asupra sa de a anunta mostenitorii ? Pentru ca legal oricine poate inregistra un deces. Dupa ce ca au incarcat starea civila cu fel de fel de adeverinte si referate care pana nu demult se faceau de evidenta, sau chiar de politie* ex. cercetarile in caz de declaraare a mortii *mai inventam si noi altele in plus. Eu raman la parerea de a-i anuntati verbal si gata. In schimb aveti grija sa faceti comunicare de schimbare statut civil pentru sotul supravietuitor, care se trimite la evidenta persoanelor de la locul de domiciliu in vederea reactualizarii RNEP ca e mai importanta.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Intrebare pentru secretari ai UAT - anexa 24

Acest subiect este moderat de catre
Gabriela Pintea,    freeelis 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 129
Total subiecte: 413374
Total mesaje: 2110853


 

Acum online

Utilizatori (83)
sorina_h2004 , rusflorentina2007 , Slavinia , LauraIoanaC , Vasilebale , Sunairgy , danutzas , cj10hzl , CRM2013 , mirei2012 , ValeriuIon , gabita78 , tomasso , radu_nicu , Lyvya21 , larisarazvan , Iona35 , Elena_Voinea , laura-ioana , nedelcu81 , a_diaconu , NitaV , robertsega32 , Dragos04 , daniela-claudia , anicring , emillius , rrramor , manalex , Andreas20 , iacobelena , augusta17 , ionnenciu , utilizator5555 , simoponea , PATRASCU_IUL , wazz , POPOVICIURODICA , razvan79vl , trofinalexandru , Alexander33 , romarta123 , crissstiana75 , Lucican2010 , Cristina Vasile , Kristina88 , allinne2000 , radu_o , danaeconomist , ana_ticush , tirist , Carp Mircea , ancut75 , mihaelau1986 , Coryina , fify1 , carsteaverginica , Nelena , analici , PHS , dalia2013 , calytul , RobinHood , ramonaholhos , Adina Haiduc , dbm , marianrodbav , viostanciu , bubux , mariantos , Cata2013 , costica_ioana , smeagull , tataie2007 , gabimc , beatricetripsa , edina , puncuskaa , Laurys , anemona51 , Tudor1982 , anais25 , adilaur

Consultanti (16)
cabavo , marindana , buzlea , Contas Consult , patrascu razvan , IuliaCristinaUta , LegalToBusiness , CristinaPaisa , luananistea , misu22 , anamariaceaunas , artacomunicarii , adolfinapop , auditviccont , mihaela julean , diaccezar

Moderatori (5)
legally_aid , freeelis , Joha , carmen01011958 , elga50

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro