Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.725 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.663 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie act vanzare mostenire

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Vineri, 27 Ianuarie 2012, 11:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 11:51

buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi treaca mie acum terenul si casa. in afara de acest testament nu mai are nici un act,mama avea 5 frati am fost la notar cu actele si m-a intrebat daca mama a facut succesiunea cu fratii ei,am intrebat'o si a zis ca nu a facut'o. puteti sa-mi ziceti cum pot sa fac trebuie facuta aceasta succesiune sau poate sa imi treaca totul ,ce e de facut?mentionez ca nu vreau sa imi treaca mie doar ce e in testamentul ei.mutumesc astept raspuns.
 
 
 
offline
0.00

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Iunie 2007, 13:47

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 12:11
danilacristian a scris:

mentionez ca nu vreau sa imi treaca mie doar ce e in testamentul ei.

Ce altceva doriti sa va mai treaca?
Prin acel testament nu se pot inlatura de la mostenire fratii mamei, acestia fiind mostenitori rezervatari.
In primul rand ar trebui sa luati legatura cu fratii mamei si sa vedeti daca au pretentii la mostenire, apoi sa dezbateti mostenirea si in final sa treceti pe numele dumneavostra imobilul respectiv.
O varianta convenabila din punct de vedere financiar este sa faceti partajul succesoral prin mediere.
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 21 Aprilie 2010, 10:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 12:12
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii mamei dvs. testamentul nu este de ajuns pentru a va transfera proprietatea. in acest sens, mama dvs trebuie sa dezbata succesiunea la notarul de pe raza judecatoriei unde parintii dansei au avut ultimul domicliu. Fiind vorba de testament, fratii dansei , sunt mostenitori rezervatari si pot cere reductiunea testamentului pentru ca le incalca rezerva succesorala sau sa se declare de caord cu acesta si sa nu7 ceara acest lucru, renuntand la succesiune, daca alte bunuri in afara de cele din testament, bunicii dvs nu mai aveau.
Apoi cu succesiunea facuta, trebuie sa intabulati imobilului in cartea funciara. Dvs sunteti singurul copil? Daca da parintii dvs va pot dona imobilul, fiind mai ieftin asa, veti fi scutiti de plata impozitului, fiind rude de grad 1 sau sa i mosteniti la decesul acestora. Daca mai aveti frati incheiati un contract de vanzare cumparare fara nicio clauza si asigurati va ca aveti dovada achitarii pretului catre parintii dvs, caci altfel va putea fi atacat de ceilalti frati ca donatie deghizata. La vanzare puteti declara un pret mai mic, fiind facuta la fel intre rude de grad 1, insa in orice caz pretul trebuie sa fie real si nu unul derizoriu.
 
 
 
offline
2.00
6

Data înregistrării:
Joi, 21 Iulie 2011, 00:52

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 12:14
Mama va trebui sa dezbata succesiunea impreuna cu fratii, iar fratii pot cere reductiunea libertatilor excesive iar ce va ramane va putea sa va doneze/vanda dvs.
 
 
 
offline
8.15
6

Data înregistrării:
Sambata, 23 Iulie 2005, 15:04

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 12:44
Odata cu dezbaterea succesiunii, va fi individualizata cota-parte din dreptul de proprietate ce revine coerezilor.

Aceasta cota, de vreme ce este una determinata, poate fi tranmisa, cu titlu gratuit sau oneros.


Fratii mamei dumneavoastra au calitatea de mostenitori rezervatari.


In vederea intregirii rezervei succesorale, micsorata prin perfectarea testamentului sau a oricarui alt act translativ de proprietate, acestia pot sesiza instanta de judecata . (competenta materiala si teritoriala avand judecatoria in a carei raza teritoriala este situat ultimul domiciliu al defunctului, cu mentiunea ca trebuie respectat termenul de trei ani).

Conform art. 1095 din Noul Cod civil:

1Dreptul la actiunea in reductiunea liberalitatilor excesive se prescrie in termen de 3 ani de la data deschiderii mostenirii sau, dupa caz, de la data la care mostenitorii rezervatari au pierdut posesia bunurilor care formeaza obiectul liberalitatilor.
2 In cazul liberalitatilor excesive a caror existenta nu a fost cunoscuta de mostenitorii rezervatari, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand au cunoscut existenta acestora si caracterul lor excesiv.
3 Exceptia de reductiune este imprescriptibila extinctiv."


Potrivit art. 1092 din Noul Cod civil:” Dupa deschiderea mostenirii , liberalitatile in speta, donatia care incalca rezerva succesorala sunt supuse reductiunii , la cerere.”

Persoanele care pot cere reductiunea sunt : mostenitorii rezervatari, succesorii mostenitorilor rezervatari si creditorii chirografari ai mostenitorilor rezervatari.
ultima dată editat de Stoica Ioana pe data de Miercuri, 15 Februarie 2012, 12:50
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Vineri, 27 Ianuarie 2012, 11:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 19:19
ati zis ca o varianta avantajoasa este partajul succesoral prin mediere, ce inseamna acest lucru,ce e de facut daca fara aceasta scucesiune chiar nu se poate? acest testament pe care il are e facut la notar stampilat si semnat .persoanele(bunicii) care au facut testamentul au murit acum 25 de ani , testamentul fiind facut in anul 1963 si de atunci partintii mei au fost propietari fara nici un fel de problema ,eu vreau sa -mi treaca doar ce e in testament mai e nevoie de succesiune?
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 21 Aprilie 2010, 10:15

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 15 Februarie 2012, 19:31
Stimate domn fara dezbaterea succesiunii nu se poate! Cine sa va treaca din testament ? Ce? Testamentul ca sa intelegeti este un act care isi produce efectele, adica rezultatul, dupa moartea testatorului, adica a celui care l a intocmit! Ca sa intrii in posesia averii unui om care a decedat este obligatoriu sa fie dezbatuta succesiunea dupa acel om! Fara nu se poate! Certificatul de mostenitor este cel care sa zicem impropietareste mostenitorii cu bunurile sau cota parte din bunurile celui decedat! Nu exista alta posibilitate Decat cea enuntata mai sus atat de colegii mei cat si de mine!
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Vineri, 27 Ianuarie 2012, 11:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 23 Februarie 2012, 09:34
dar prin uzucapiune nu se poate (art 1890 din codul civil alineatul IV ), parintii fiind propietari (avand rol pe imobil de 30 de ani), in acest timp neavand probleme cu nimeni.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie act vanzare mostenire

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 64
Total subiecte: 523762
Total mesaje: 2533662


 

Acum online

Utilizatori (16)
sery107 , sorana-m , AsociatiaMihaiViteazuTV1 , cdcd , Loan , Andra77777 , mariamariar , antalrob , bureac62 , Iulix_73 , petre_marian , ela30 , Eugensimion , stefania02 , danraicu , Carp Mircea

Consultanţi (4)
danpopescu2011 , laleaua-neagra , ioanacornescu , marinboldeanu

Moderatori (2)
freeelis , gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro