Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.595 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.635 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie registre contabile obligatorii asociatie proprietari

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Joi, 25 Februarie 2010, 20:44

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Februarie 2012, 15:09

in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in sistem informatic.
in programul de conta partida simpla saga de exemplu are registrul jurnal de incasari si plati . in aceasta situatie ....sunt in afara legii ?
 
 
 
offline
Avatar 24

Data înregistrării:
Sambata, 6 Octombrie 2007, 14:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 22 Februarie 2012, 21:13
Este foarte bine doamna. credeti ca saga ar face niste programe in afara legii?
Regula este ca programul informatic sa genereze un document care sa contina toate informatiile stipulate de Ord. 1969/2007 - toamna. Pe bune, va face probleme degeaba, altii nu tin acest registru jurnal de loc...
Dar puteti intreba si la saga. Baietii sunt foarte amabili. Puteti intreba si la sectiunea contabilitate, ca sa nu ziceti ca cei de la conta sustin programul lor.
 
 
 
offline
13

Data înregistrării:
Duminica, 30 Noiembrie 2008, 20:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 23 Februarie 2012, 17:03
@teo30967
Casierul ar trebui sa completeze de mana registrul de casa.
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 23 Februarie 2012, 22:42
@LocatarB,
Nu numai ca trebuie sa-l completeze "de mana" dar trebuie sa-l completeze neaparat cu mana dreapta (ca sa ne deosebim de multi americani) si tot obligatoriu este sa foloseasca plombagina. Nu trebuie domnule sa uitam traditia, ca vorba aia, un popor care nu-si pastreaza traditia... s-ar putea sa progreseze!
 
 
 
offline
Avatar 15

Data înregistrării:
Sambata, 6 Decembrie 2008, 18:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Februarie 2012, 10:45
aveti dreptate dle @adrian...casierita noastra scrie pe chitantele eliberate cu ...litere de calculator..sa fie in pas cu tehnica.Ati avut noroc ca nu v-a sters @elga..nefiind..utopic
 
 
 
offline
13

Data înregistrării:
Duminica, 30 Noiembrie 2008, 20:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 24 Februarie 2012, 15:15
@adriantot

Multi administratori completeaza la sfarsitul lunii registrul de incasari si plati pa baza chitantelor emise in momentul incasarii sumelor. Dar am intalnit situatii in care in momentul operarii in registru s-au produs inversiuni de cifre, au fost omise chitante.fapt care a generat erori in toate situatiile lunii respective emise pe baza de program.
Daca casierul in momentul incasarii si eliberarii chitantelor ar fi inregistrat in registrul de casa chiar si cu mana stanga, atat casierul ar fi avut un control la sfarsitul fiecarei zile de incasari cat si cel care opera pe calculator registrul de incasari.
Se poate intampla ca soldul din registrul de casa intocmit de casier sa nu corespunda cu soldul registrului rezultat pe calculator. Ar fi o baza de verificare.
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 25 Februarie 2012, 07:19
@LocatarB,
Daca aveti mai multi administratori in asociatoia dumneavoastra si multi dintre ei, asa cum spuneti, completeaza registrul de casa la sfarsitul lunii, eliberati-i din functie si angajati-va unul singur.
Legea spune ca asociatia angajaeaza un admninistrator si nu mai multi. Regulamentul operatiunilor de casa este vechi de peste 40 de ani si trebuie respectat.
Noi avem un singur casier in asociatie si-acesta face inregistrarile in registrul de casa si stabileste soldul de casa zilnic. Administratorul din registrul de casa, cel putin de doua ori pe luna, incasarile si platile pentru a le consemna in fisele individuale si in registre, ocazie cu care verifica toate operatiunile. La sfrasitul fiecarei luni acelasi registru de casa se verifica, cu chitantele in fata, de catre cenzorul asociatiei.
Iar presedintele se mai uita si el de 2-3 ori pe luna in registrul de casa, in fisele individuale, in registrele de fonduri, in fisele de evidenta a furnizorilor, in extrasele de cont de la banca...
Atunci cand se gasesc greseli, se corecteaza conform legislatiei.
 
 
 
offline
Avatar 24

Data înregistrării:
Sambata, 6 Octombrie 2007, 14:17

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 25 Februarie 2012, 07:51
@adiantot are dreptate. Asa se procedeaza corect. Ca RC se intocmeste manual sau cu masina, operatiunile se fac in fiecare zi de incasari, nu la sfarsitul lunii.
La noi acum se procedeaza in felul urmator:
- lucram pe fise individuale de cont care sunt ”incarcate” pe debit cu suma repartizata pe lista de plata;
- cand proprietarul se prezinta sa-si plateasca cota de intretinere, casiera scoate fisa prop.,informeaza prop. ce trebuie sa plateasca, acesta confirma ca suma este ce-a din lista de plata, se completeaza chitanta, se incaseaza suma, dupa care - functie de timpul avut la dispozitie, completeaza datele din chitanta pe creditul fisei personale, urmand ca sa completeze si registrul de casa pana la sfarsitul programului;
- la terminarea programului, casiera face totalul sumelor incasate in ziua respectiva si il confrunta cu situatia din RC;
- la terminarea unui chitantier (acestea sunt numerotate), inscrie totalul sumelor incasate in vederea verificarii ulterioare (pe calculator); sumele trebuie sa ”bata” la banutz, altfel se reverifica totul,

In aceste conditii (chiar daca este multa munca), avem ani buni, as putea sa zic 10-15 ani in care nu am avut nici-un caz in care sa incasam o intretinere si sa apara diferente intre fise si situatia din listele de plata, deci nici-o reclamatie. In total se fac vre-o 4-5 verificari pe aceleasi documente. Nu mai vorbesc de verificarile pe care le face cenzora... Asociatia fiind mare, com. de cenzori verifica si intocmeste raport lunar.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie registre contabile obligatorii asociatie proprietari

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 2
Total subiecte: 524618
Total mesaje: 2536636


 

Acum online

Utilizatori (7)
Fortech70 , eliza100 , boera , tpsuhxmzg41 , Marvin , symo8na , Cris1971

Consultanţi (1)
patrascu razvan

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro