Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.341 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie executare silita licitatie imobil + agentie

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 26 Februarie 2012, 10:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 26 Februarie 2012, 16:11

Buna ziua,
As avea o problema complicata sper sa poata sa-mi raspunda cineva.
Am aflat de un imobil, care urma sa fie scos la licitatie a doua oara, prin intermediul unei agentii imobiliare. Am depus avansul de 5000 inaintea inceperii licitatiei. Pretul de 50000, pe care mi l-a zis agentia a fost mai mare decat pretul la care a fost evaluat imobilul, 44000.
M-am prezentat la licitatie, unde deja erau 2 indivizi care facusera cate o oferta fiecare.
Am intrebat executorul, cum o sa se desfasoare licitatia, mai pot plusa daca licitez acum o anumita suma de bani...nu mi s-a raspuns la subiect...mi s-a zis "scrieti cat licitati...". N-am fost informat nici de pretul de la care incepea licitatia, bazandu-ma pe agentie.
Nestiind la cat a fost evaluat imobilul, si fiind informat gresit de catre agentie, am oferit suma maxima de care dispuneam, nestiind in urma discutiei cu executorul daca mai pot adauga la acea suma dupa ce incepe "licitatia".
Toate bune, am castigat licitatia afland ca ceilalti doi licitatori au oferit o suma mult mai mica decat mine...cam cu 15000 mai putin, suma care nu trecea de pragul pretului la care a fost evaluat imobilul.
Imediat dupa, agentul a vorbit cu executorul si s-au inteles ca in pretul respectiv pot plati si comisionul agentiei din partea vanzatorului, adica debitorului...cand defapt vanzatorul ar trebui sa fie considerat creditorul, care nu avea legatura cu agentia. Dovada acelei cheltuieli, ziceau ei, o sa fie chitanta de la agentie.
Pentru mine, fiind aceeasi suma de platit, nu m-a interesat ca o parte din bani merg la agentie daca executorul asa a hotarat, desi am aflat mai tarziu ca hotararea trebuia sa-i apartina creditorului.
Am platit la agentie; am platit la primul creditor care era o banca; si am platit pentru al doilea creditor in contul executorului.
Dupa cateva zile ma suna executorul si zice ca al doilea creditor nu este de acord ca agentia sa ia comisionul respectiv.
Am fost sa discut cu executorul care zice sa mai platesc o data suma care am platit-o ca si comision agentiei, ca nu este mult...

Cum ar trebui procedat?...nu executorul ar trebui sa recupereze banii de la agentie si sa-i distribuie creditorului?

Se poate anula intreaga operatiune dupa ce eu am dat toti banii, pe baza faptului ca in urma incheierii procesului verbal de licitatie, care poate fi considerat un contract, acesta incalca una sau mai multe din regulile de validitate a contractelor: dol, leziune, etc. Poate fi demonstrat ca am fost dezinformat sau informat gresit, in lipsa de cunostinte, in legatura cu toata "licitatia" pe care am descris-o mai sus?...faptul ca am oferit cu mult mai mult decat ceilalti licitatori, neavand cu cine concura, suma licitata depasind pretul de inceput al licitatiei, poate fi considerata o dovada de dezinformare/ informare gresita?
Daca se anuleaza toata operatiunea o sa pot sa-mi recuperez toti banii, stiind ca am inchis un credit bancar cu o parte din ei?

Daca nu se va rezolva...ar putea fi posibil ca eu sa fiu tras la raspundere de catre creditor, desi am depus toti banii dupa indicatiile executorului? Eventual daca executorul nu recunoaste intelegerea cu agentia, desi nu neaga in momentul acesta acest lucru.
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 26 Februarie 2012, 20:32
Licitatia se executa prin executor bancar/judecatoresc
Utilizati in mod eronat termenii,reveniti cu precizari concrete asupra creditorului
Daca afirmati ca ati participat la licitatie,normal era sa va fie prezentat raportul de evaluare al imobilului in temeiul caruia a fost dispus pretul de demarare a licitatiei
Creditorul poate participa la licitatie si beneficiaza de conditii aparte fata de restul interesatilor
Nu este general valabil ca adjudecatarul unui bun executat sa fie si creditor
Necunoasterea legii nu va exonereaza de responsabilitate sau de eventualele consecinte
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 26 Februarie 2012, 10:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 27 Februarie 2012, 15:52
Nu stiu daca s-a inteles...care termeni ii folosesc in mod eronat?
Totusi, intrebarea este: agentia imobiliara are ce cauta in toata schema aceasta? Poate face parte dintr-o licitatie? Poate intermedia o vanzare prin licitatie organizata de un executor judecatoresc?
Executorul poate lua decizii dupa bunul plac si dupa, sa revina asupra lor, fara nici o responsabilitate?
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Iulie 2011, 08:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 28 Februarie 2012, 10:25
Domnule, pretul de adjudecare este una, iar comisionul pe care il datorati de drept agentiei este alta. Dumneavoastra trebuie sa platiti la executyor intreg pretul de adjudecare, iar agentiei imobiliare comisionul datorat in baza contractului pe care il aveti cu aceasta.
Executorul, probabil inteles cu agentia, a incercat sa va ajute, dar nu a reusit, nici nu era legal sa se procedeze asa.

Daca vrei o parere sincera, agentia nu si-a facut treaba. Trebuia sa va spuna cum se va desfasura licitatia. Daca ati oferit un pret, inseamna ca merita.
De ce nu va bucurati de investitia facuta si sa lasati deoparte alte griji?

Afirmatia ca unui licitator trebuie sa i se prezinte raportul de evaluare al imobilului este falsa.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 26 Februarie 2012, 10:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 29 Februarie 2012, 21:23
Tocmai aici e problema ca agentia a incasat 2 comisioane...unul pentru mine...si unul pentru vanzator.
Cu cel al vanzatorului normal n-as fi avut eu vreo legatura daca executorul nu incerca sa "ma ajute".
 
 
 

Discuţie executare silita licitatie imobil + agentie

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 22
Total subiecte: 523957
Total mesaje: 2534341


 

Acum online

Utilizatori (9)
tarkan , cyan , Szegedi , SimonescuC , tudorvle , florin 71 , Puianu , RosuR , Gicuta_pas

Consultanţi (2)
laleaua-neagra , Florin 72

Moderatori (0)
-

Administratori (1)
Alin Popescu

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro