Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.198 de membri si 5.996 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.106.705 mesaje in forum.

Discutie Promovarea in clasa a unui functionar public

 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Sambata, 15 Octombrie 2011, 09:10

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 2 Martie 2012, 11:53

am sustinut examenul de promovare in clasa in data de 14.02.2012 cand am fost si promovata.in data de 27.02.2012 a fost adus adus la cunostinta consilierilor local acest lucru si aprobat prin organigrama.
as dori sa stiu cu ce data trebuia data dispozitia de promovare si de marire a salariului.
multumesc!
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Miercuri, 13 Iunie 2007, 17:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 2 Martie 2012, 14:08
Cel mai devreme cu data la care care se va modifica organigrama prin transformarea postului dvs.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Luni, 12 Decembrie 2011, 19:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 2 Martie 2012, 16:21
urmare a promovarii examenuluii de promovare in clasa, actul administrativ de transformare a functiei se poate emite oricand. organigrama nu cuprinde functiile ci compartimentele, deci nu are legatura. in urma emiterii actului de numire, se va modifica statul de functii.
institutia in speta are obligatia de a instiinta ANFP cu privire la candidatii care au promovat, impreuna cu actele administrative emise in acest sens.
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Miercuri, 13 Iunie 2007, 17:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 2 Martie 2012, 17:54
Statul de functii este anexa la organigrama.

"in urma emiterii actului de numire, se va modifica statul de functii." Pe bune?...

Asa cum a spus si initiatorul topicului, la institutiile "mai din provincie" modificarea organigramei/statului de functii nu se poate face de catre conducatorul acesteia ci doar prin decizia institutiei (consiliul judetean, consiliul local, etc.) in subordinea careia au fost infiintate, trecute, functioneaza...
Asa ca (doar daca si) dupa ce aceasta institutie/autoritate aproba transformarea, respectiv infiintarea functiei de clasa I/II, se poate emite decizia de promovare.

"actul administrativ de transformare a functiei se poate emite oricand." Spuneti asta ordonatorului principal de credite care trebuie sa aloce mai multi bani...

 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Luni, 12 Decembrie 2011, 19:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 2 Martie 2012, 18:47
nu inteleg sarcasmul. explicatia este cea procedurala indicata de lege. nu stau sa analizez sa fac teoria chibritului daca vrea consiliul local sau primarul sa-i transforme postul. omul asta a dat un examen, deci asta spune ca i s-a aprobat participarea la examenul promovare in clasa de catre conducatorul institutiei. atunci acest conducator de institutie de ce nu ar mai da acel drept omului? odata ce i s-a aprobat sustinerea examenului , scuza-ma dar se poate face actul adminsitrativ, pentru ca implicit prin organizarea acelui examen, institutia si-a a considerat utile studiile omului, si acesta promovand examenul, are clar si acceptul institutiei de a i se transforma postul.
potrivit art.63 din Legea 215 a administratiei publice locale, primarul, ordonatori principal de credite, este cel care numeste, modifica, sanctioneaza si dispune incetarea raportului de serviciu al functionarilor din aparatul sau de specialitate
 
 
 
offline
19

Data inregistrarii:
Miercuri, 13 Iunie 2007, 17:50

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 2 Martie 2012, 19:51
"nu inteleg sarcasmul. explicatia este cea procedurala indicata de lege."

Deoarece teoria mai trebuie corelata cu practica (:
Teoretic (conform constitutiei...) Romania este stat de drept, practic nu trebuie sa fii absolvent de drept sa constati cat de drept este, nu-i asa?...

Am explicat deja ca in unele situatii, conducatorul institutiei chiar daca a aprobat organizarea examenului de promovare, nu are pur si simplu competenta sa transforme functia respectiva plus ca nu plateste din buzunarul propriu diferenta de bani de la referent la inspector, astfel ca va astepta aprobarea si suplimentarea bugetului si abia apoi va emite decizia de promovare.

Practic:, chiar daca examenul s-a finalizat in prima zi din luna, mai dureaza cateva zile pana se redacteaza, semneaza si transmite solicitarea de transformarea a postului catre "forul superior".
Dupa aceea mai cateva zile pe circuitul acesteia pana la emiterea respectivei hotarari/aprobari (care evident nu se face retroactiv - cu data examenului) si transmiterea catre institutia care a organizat examenul, apoi fiind emisa decizia de promovare.
Sau in unele situatii (mai rare, dar am intalnit...) forul superior aproba transformarea postului cu data de intai a lunii urmatoare, asa ca degeaba a fost admis la examen respectivul in intai a lunii anterioare...

Nelamurirea este foarte des intalnita, functionarii publici/personalul contractual stiu ca au fost declarati admisi in data de x si se asteapta sa fie si promovati cu aceeasi data, nestiind ca in unele cazuri este necesara si emiterea unei hotarari/decizii de transformare a statului de functii+suplimentarea fondurilor, abia dupa aceea fiind posibila promovarea acestora.

"potrivit art.63 din Legea 215 a administratiei publice locale, primarul, ordonatori principal de credite, este cel care numeste, modifica, sanctioneaza si dispune incetarea raportului de serviciu al functionarilor din aparatul sau de specialitate"

Cred ca e de bun simt faptul ca daca primaria respectiva are o functie publica de referent clasa III, primarul nu va putea dispune transformarea acesteia in inspector clasa I, ci va trebui sa astepte aprobarea consiliului local conform art. 36 alin. (3) lit. b) din aceeasi lege:

(3) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (2) lit. a), consiliul local:

b) aproba, in conditiile legii, la propunerea primarului, infiintarea, organizarea si statul de functii ale aparatului de specialitate al primarului, ale institutiilor si serviciilor publice de interes local, precum si reorganizarea si statul de functii ale regiilor autonome de interes local;

Sper ca acum ati inteles teoria chibritului

ultima data editat de Tanjiani pe data de Vineri, 2 Martie 2012, 19:55
 
 
 
offline
Avatar 1

Data inregistrarii:
Luni, 12 Decembrie 2011, 19:57

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Duminica, 4 Martie 2012, 20:20
diferenta de bani? la nivel local? promovarea in clasa se face numai pe o functie publica de clasa I cu gradul profesional asistent, cu marire de maxim 5 %, dar maxim inseamna nu neaparat...ii poate ramane salariul acelasi...asa ca nu are relevanta. repet, odata ce au organizat concursul inseamna ca au aprobat eventualele promovari. aceste promovari au fost prevazute in planul de ocupare al functiilor publice dinainte cu un an, si a fost organizat examenul, cu aprobarea spre participare a unor functionari in acest sens.

si da, este normal sa mai dureze, avand in vedere circuitul de semnaturi, dar ma refeream ca de la promovarea examenului incolo, se poate demara procedura de transformare...

de asemenea, explicatiile referitoare la corelare intre practica si teorie....imi suna mai mult a nemultumiri subiective referitoare la sistem. nu cred ca am gresit cu nimik in explicatii pur legate de lege. de aceea nu te inteleg in sarcasmul orientat catre mine.
"a fost adus adus la cunostinta consilierilor local acest lucru si aprobat prin organigrama", spunea initiatorul topicului (bine, cred ca a facut o confuzie mentionand organigrama, dar am inteles ca a fost aprobata), astfel ca nu inteleg ce vrei sa imi spui. dpdv al promovarii si aprobarii nu vad sa aiba nici o problema.
pur si simplu trebuie sa astepte putin, ca asa e in adminstratie. insa adevraul este ca actul administrativ poate fi redactat de oricand de la promovarea examenului. cat dureaza pana va fi semnat de cine trebuie, si pana va primi nr de inregistrare, nu am de unde sa stiu. asta era concluzia.

 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 15 Martie 2010, 15:44

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 5 Martie 2012, 13:27
1.ART. 5 din Capitolul I la Anea la Legea284/2010
(1) Funcționarii publici care absolvă studii universitare de licență în domeniul de activitate al autorității sau instituției publice, încadrați pe funcții publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condițiile legii, într-o funcție publică de execuție cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situația în care salariul de bază stabilit în condițiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcționarul public își menține salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
Deci nici vorba de crestere salariala de 5 % sau alta crestere
2.Modificarea Statului de functii in cazul Consiliilor locale, judetene, etc se face prin hotararea consiliului local, judetean etc., consiliu care se intruneste in sedinte ordinare o data pe luna.Deci actul administrativ de modificare a statului de functii nu poate fi emis decat dupa sedinta de consiliu judetean sau local, dupa care se emite dispozitia de promovare in clasa.
 
 
 
 

Discutie Promovarea in clasa a unui functionar public

Acest subiect este moderat de catre
Gabriela Pintea,    freeelis 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 592
Total subiecte: 412529
Total mesaje: 2106705


 

Acum online

Utilizatori (56)
geo-vem , Alinne , gelu71 , aum300 , Alice_Georgiana , pusa2mimi , Imparatul , cataraulioan , romanescu , mihai311 , amstoica1 , apetcu , CatalinIJ , 2nymaria , BogdanMihai13 , Dinte , s.c.serv ad loc s.r.l. , melania_14 , AlerimxD , anakarenina1 , Carp Mircea , rozin1949 , stef99x , Maria2143 , andreeamed , ELENA2009 , Anacreonte , Elena_Voinea , LIVIU NISTEA , RoloTomassi , oana_miruna , cernea_george , Sergiu Florin , Popas72 , ioananicoara , cf72a , adelacristina , smile_506 , Edelweib , mirei2012 , vulcan2014 , bagins , ynocentta , romanulnevoias , patrasescu_ionica , mamaruta2011 , MirelaOprea , tedddybear , anghelush20 , BOTTYCELLY , CIAdrianV , ausfahrt , nea_marin , ancaiacb , viorel_gheorghe , utilizator5555

Consultanti (14)
mmoceanu , geocharalampous , simonaoprica , dolimp , bogdanradu , nyko , patrascu razvan , alexcanciu , Madalina_Pascu , SebastianSimon , adisan , harramaia , iuliustax , apaidiu

Moderatori (2)
Ares-3 , gigipopa

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

bobu , mumarian , tigerbagel , gabi88 , cristi_bcs , osiacus , eugen_pircalabelu , LCS , mary_22 , mariana unguran , MITISOARE , toma_florin2000 , liviuastefanei , black27sky , mustateamirela , Carturarul , krond , acinom , doru barbu , Monici , razvan2424 , grigo27 , Florin Manolache , cristi1010 , Marian Craciun , mateisorina , hulubavasile , george1972 , Radu Doina , stefan2008ro , maximilian iustin , marinamarilena , lorenita , Adi Lungu , mada2 , rozsyka , baltat_alina , r.a.jr. , avocat.lacatus , aleko27 , maria_ot2004 , DanIoan , valyJIO , kukac , Iacobuti , Claudia Ghindeanu , adibarbu27 , ellaene , ceapaev , Ardelut , cosmin_sm , Tanasoiu Cristiana , bodea simona , George 46 , mh16dda , malinas28 , Robert Friedmann , kamy_samira , sani , vulturu39 , vyobuz , coscondoy , liamunteanu , Aleku , marcu carmen , annamaria2011 , Azuryn , alexvs , Mary Janr , MariusPri , zinca , c_alexxandra@yahoo.com , andaagnes , hellene , cristin_mara , Nepotul , tirlea2002 , atzucna , ionaurel , sandu mirela , osy , dumycris88 , CRISTINA777 , anamarianicol , danysuciu , valiungur , dete1923 , paragarafamus , vioricaenache , rbiro , iuliaiuly , mihaicostel , ecatrom , daniela62 , emiliapetre , nemethanca , t_vlad2004 , steliana carmaciu , stellyna , shoki , Stefania-Cristina , myuriel , miriii , eny666 , marius_2021 , loredana_baetu , marcelsorin , depravatu , ananas_alex , eujenya , MoiseAdina , waterresources , ralucatatiana

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro