Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.711 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.608 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Restituire fond de reparatii

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 6 Martie 2012, 17:11
Stati ca nu inteleg. Vorbiti despre fondul de rulment?
Acesta nu se poate epuiza!
Acesta plateste facturile lunar inainte de a fi trecute pe liste si apoi, dupa ce sunt facute listele, se incepe incasarea si fondul de rulment se pune la loc.
....Si tot asa luna de luna, deci nu se poate epuiza..... el se ruleaza.

 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Duminica, 30 Ianuarie 2011, 23:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 6 Martie 2012, 21:30
Situatia cu fondul de rulment este destul de clara.
Dar cu fondul de reparatii parca as sesiza un aspect discutabil.
De ex. proprietarul a platit o suma substantiala pentru o anume reparatie. Reparatia s-a executat si a ramas un rest, tot substantial, care conform unei hotarari de AG s-a pastrat pentru viitoare reparatii.
Acum proprietarul isi vinde apartamentul; nu ar fi logic sa i se restituie diferenta neconsumata din fondul de reparatii, care nu este atribuita la data instrainarii unei reparatii anume ? Iar noului proprietar sa i se ceara sa completeze corespunzator fondul de reparatii deoarece el va beneficia de imbunatatirile/reparatiile ulterioare achitate din acest fond.
Este adevarat ca legea nu precizeaza o astfel de situatie dar nici nu o interzice explicit.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 6 Martie 2012, 21:47
Daca s-ar fi permis restituirea fondului de reparatii s-ar fi reglemenat conditiile de restituire similar cu ale fondului de rulment.
Nereglementandu-se, fondul de reparatii ramane acolo unde s-a strans.
 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 7 Martie 2012, 17:56
Clar, in cazul vanzarii, fondul e rulment se poate restitui integral sau partial daca se compenseaza cu alte debite si daca mai ramane ceva din el dupa achitarea acestora.

Fondul de reparatii nu se restituie. Acesta se constituie din contributia proprietrului pentru lucrari de reparatii ce sunt necesare in blocul respectiv si nu sa fie acolo pentru evenuale defectiuni ce pot apare. Iar in fondul de reparatii se repartizeaza si sumele incasate din alte surse: chirii, publicitate, penalizari, sponsorizari... Ori legislatia este foarte clara si se precizeza ca aceste venituri se folosesc pentru imbunatatirea confortului, pentru reparatii si nu se dau proprieatrilor... Asa ca nici dupa ce aceste sume se transfera si formeaza sau completeaza fondul de reparatii, nu se pot da proprietarului.

Dar proprietarul vanzator nu ramane pierdut de aceste sume pentru ca are posibilitatea sa mearga la asociatie cu cel care cumpara si prin intelegere scrisa, inregistrata la asociatie, sa stabileaca faptul ca fondul de reparatii (ca si cel de rulment daca vrea), sa ramana noului proprietar. Asa vinde un apartament fara datorii, cu fonduri clare la dispozitia cumparatorului si cred ca este firesc sa obtina un pret ceva mai bun pe apartament care sa acopere si aceste fonduri.
 
 
 
offline
Avatar 16

Data înregistrării:
Joi, 17 Februarie 2011, 09:28

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 7 Martie 2012, 19:19
Buna seara,desi nu este legat direct de topic,as vrea sa stiu daca in afara cazului vanzarii, poate fi restituit partial fondul de rulment, conform legislatiei si in ce conditii poate fi aprobata restituirea.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 7 Martie 2012, 20:09
Este posibila numai restituirea unei parti din fondul de rulment cu conditia ca fondul de rulment sa se dovedeasca a fi mai mare decat valoarea cotei din iarna trecuta plus ceva in plus pentru cazuri de inflatie, cresteri de pret, "ceva" decis in asociatie.
Totusi, in conditiile in care preturile la utilitati cresc an de an e putin probabil ca o cota de intretinere sa scada de la iarna la iarna, ba dimpotriva.
Restituirea acelei parti a fondului de rulment si in conditia scrisa mai sus ramane la decizia comitetului, daca o returneaza sau nu, adica nu este obligatoriu de facut spre deosebire de cazul plecarii din condominiu, prin mutare, cand acest lucru este obligatoriu..
 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Duminica, 30 Ianuarie 2011, 23:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 11 Martie 2012, 08:26
@adriantot
Va apreciez interventiile (in general) dar am doua observatii:
1.Veniturile obtinute din publictate, chirii etc. nu se varsa in fondul de reparatii ci se constituie ca fond special (art 24-6 din HGR 1588) care se poate folosi pentru reparatii.Tot asa si fondul de penalitati se poate folosi pentru reparatii dar nu este inclus in fondul de reparatii.
2.Cand mi-am exprimat parerea ca ar putea fi restituit soldul fondului ramas neutilizat ma refeream la fondul de reparatii ramas fara o destinatie anume, ‘’sa fie’’ in cazul unei reparatii neprevazute inca. Poate ca aici este problema, nu ar trebui sa existe fond de reparatii fara destinatie bine precizata.
Si imi mentin convingerea ca orice NU este interzis sau reglementat prin lege poate fi efectuat.

Daca afirmati categoric ca fondul de reparatii nu se restituie, ce sens ar avea intelegerea scrisa inregistrata la asociatie, cum ca FR ramane noului proprietar ? Doar FR este, de fapt, la dispozitia asociatiei.


ultima dată editat de dddgab pe data de Duminica, 11 Martie 2012, 08:47
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 11 Martie 2012, 09:39
Fondurile asociatiei, mai putin FR (fondul de rulment) apartin asociatiei de proprietari si nu se restituie proprietarilor in cash, ci ii ajuta sa-si repare cota-parte indiviza de proprietate care face parte din proprietatea comuna a asociatiei, aflata in afara spatiului proprietatii exclusiv privata.
Indiferent cum se numesc, pe ele le diferentiaza numai sursa, nu si destinatia. Toate aceste fonduri slujesc lucrarilor de intretinere si reparatii pe proprietatea comuna.
In momentul cand banii ajung in fonduri, ei se depersonalizeaza, adaugandu-se unor totaluri din care se scot sume pentru lucrarile respective.

Proprietarilor li se pastreaza o evidenta a fondului de reparatii dar si a altora numai in masura in care ei personal au o contributie la alimentarea acestor fonduri (cote lunare la fondul de reparatii "pur", cote la fondul de chirii, cota de penalizare la fondul de penalizari etc.), dar aceasta evidenta, dupa parerea mea are numai rostul de a scoate in evidenta restantele la aceste fonduri.

Apoi mai este un aspect care se interpreteaza in mod diferit de la interese la interese.
Cel care pleaca din bloc pentru ca si-a vandut apartamentul si stie ca fondul de reparatii achitat de el nu a fost cheltuit spune: "sa mi se dea inapoi ceea ce am achitat pentru ca noul proprietar va beneficia de reparatie cand se va face, asa incat sa plateasca el aceasta reparatie".
Bun, dar cel care vine intr-un bloc poate sa spuna:'sa plateasca cel care a stricat, care a murdarit, cel care a rupt atunci cand locuia in bloc pana m-am mutat eu, lucrarea care nu s-a executat inca. Eu inca nu am stricat nimic, nu am rupt nimic, nu am murdarit nimic ca sa platesc. Voi plati in viitor pentru lucrari care se vor hotari de-acum incolo".

Legea transeaza, nedand nicio indicatie de inapoiere a fondurilor altele decat FR si ca dovada ca a facut-o in mod special este ca despre FR specifica conditiile in care se inapoiaza.

Nu intotdeauna ceea ce nu e specificat expres este si posibil, daca il punem si il judecam in context.

 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Restituire fond de reparatii

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 288
Total subiecte: 523744
Total mesaje: 2533607


 

Acum online

Utilizatori (8)
tgeorgescu , inorog , lyly64 , laura-ioana , eusaisapte , konadelle , Andrei27111998 , _Alin_

Consultanţi (3)
avocat_lascoschi@yahoo.com , sad , romeovalentin

Moderatori (2)
Gabriela Pintea , simonette12

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro