Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.625 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.324 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie comunicare instiintare debitor

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
2

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 23:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 14 Martie 2012, 00:25

Buna seara. Am nevoie de ajutorul d-voastra in clarificarea unei situatii . Am incercat sa caut in alte topicuri raspunsuri, dar adevarul e ca fiecare speta e diferita.
Faptele sunt urmatoarele
- am primit prin posta un document numit comunicare instiintare debitor in care mi se comunica faptul ca doamna X , executor bancar in cadrul corpului executorilor bancari al bancii y , actionand in baza art.5 din Legea 287/2011 si avand in vedere cererea nr.*** a bancii Y , prin care se solicita executarea silita prin poprire a veniturilor d-voastra, incuviintata de instanta prin incheierea de sedinta din dec.2010, in vederea recuperarii creantei in suma de *** plus dobanzi, cheltuieli, etc, constata prin titlu executoriu : contract de credit pt emiterea cardului nr *** , in temeiul art.409, 452-461 din Codul de procedura civila, am dispus infiintarea popririi asupra sumelor pe care vi le datoreaza angajatorul / debitorul dvs S.C.*****.
- anexat acestui document se afla adresa de infiintare a tertilor popriti care cuprindea cam aceleasi informatii, plus urmatoarele: incepand cu data si ora primirii prezentei , dispunem infiintarea popririi asupra disponibilitatilor in ron sau alta moneda pe care debitorul urmeaza sa le primeasca de la dvs, pana la concurenta sumei datorate. In termen de 15 zile de la primirea prezentei veti consemna suma de bani in conturile ***********, deschise la banca Y. Atragem atentia asupra respectarii desp. art.456-460 C.proced. Civ. In conf. cu prevederile art.454 alin.2 din C. proced. Civ. va punem in vedere ca aveti INTERDICTIA DE A PLATI SUMELE DE BANI, PREZENTE SI VIITOARE, PE CARE I LE DATORATI, acestea fiind declarate poprite in masura necesara realizarii obligatiei de plata. Anexam copie certificata de pe titlul executoriu.
Aceste fiind mentionate adaug faptul ca la mine nu a ajuns nici o copie certificata ( dar nici nu stiu daca trebuia sa imi ajunga mie, ci doar firmei ) ; la firma specificata eu mai figurez de cateva luni drept angajat , in prezent lucrez pt alta firma.
Veniturile mele sunt doar salarul. Sunt cumulate in venituri si alocatia fiului meu minor ( virata lunar pe card ) sau pensia alimentara primita din an in pasti de la tatal lui ? Si nu stiu daca se exprima ei corect la finalul dispozitiei catre firma pt care am lucrat : chiar pot bloca intreg salarul ? Exista posibilitatea de a cadea la intelegere cu executorul bancar sau nu mai am aceasta posibilitate ?
Intreb toate acestea pt ca sunt angajata de putin timp si nu stiu cum ar putea afecta durata angajarii mele in firma, in sensul ca poate nu vor mai vrea sa colaboreze cu mine. Intentia mea e sa platesc, dar daca actuala firma pt care lucrez primeste un document de acest tip .....1. se vor " debarasa " de mine intr-un fel sau altul , iar eu raman fara job; 2. ma vor pastra, dar voi munci fara sa fiu platita, iar in acest caz plec eu. Ce ma sfatuiti ?
Sper ca nu am omis nimic. Multumesc frumos.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Duminica, 30 Mai 2010, 07:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 14 Martie 2012, 05:32
MihailoviciSelen a scris:
[...]la firma specificata eu mai figurez de cateva luni drept angajat , in prezent lucrez pt alta firma.

Instiintarea a sosit la vechiul loc de munca deoarece Dvs. nu ati anuntat conform clauzelor din contract modificarile intervenite pe parcurs. Astfel Dvs. aveati obligatia de a anunta schimbarea/modificarea locului de munca cat si a drepturilor salariale lunare ce va revin.
Dupa parerea mea este de luat in consideratie si art 409 din Cpc:
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a)până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlul de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

(3)Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă a acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum
.
 
 
 
offline
31

Data înregistrării:
Marti, 11 Mai 2010, 18:43

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 14 Martie 2012, 07:10
Nu va pot pune poprire decat pe 1/3 din salariu
Sunt de parere ca trebuie sa contestati executarea silita, invocati perimarea executarii silite daca executarea a inceput in anul 2010 si de atunci si pana in prezent executorul judecatoresc nu a efectuat faţa de dvs niciun act de executare silita.

 
 
 
offline
2

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 23:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 14 Martie 2012, 19:09
Buna seara si multumesc de raspuns. M-am informat azi la locurile anterioare de munca ( doua la numar ) sa vad daca au primit vreo comunicare de acest tip . Raspunsul a fost ca da, dar pentru ca a ajuns in ambele cazuri dupa incheierea contractului meu de munca cu respectivele firme, nu au luat in considerare documentul. In consecinta nu cred ca mai pot contesta executarea.
Imi puteti spune va rog, in cazul in care se va ajunge la blocarea conturilor mele, alocatia copilului meu si pensia lui alimentara sunt considerate venit si in consecinta poprite? Pe de alta parte, cum pot impiedica executorul sa-mi blocheze tot salarul, avand in vedere ca am mai auzit cazuri in care, desi ilegal, a fost facut acest lucru? Stiu ca daca se intampla se poate contesta si debloca contul pt a se preleva 1/3 din venit, dar asta dureaza, iar consecintele vi le puteti imagina.
Multumesc din suflet.
 
 
 
offline
31

Data înregistrării:
Marti, 11 Mai 2010, 18:43

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 14 Martie 2012, 20:21
Pensia de intretinere, alocatia nu sunt venituri urmaribile, insa se intampla ca banca sa " nu stie " ce bani sunt in cont si sa nu separe veniturile si atunci.. tot prin contestatie rezolvati.
Poate ar fi bine sa mergeti la un avocat cu o copie dupa actele sosite la firma. Daca suma ce o datorati e mare, merita sa incercati sa scapati de ea
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Duminica, 30 Mai 2010, 07:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 14 Martie 2012, 20:25
Tot in art. 409 Cpc se mentioneaza :
(7)Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.

Pensia de intretinere nu este un venit care vi se cuvine. Acesta este un drept al copilului, nu al Dvs.
 
 
 
offline
2

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 23:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 15 Martie 2012, 00:21
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru promptitudine !
As mai avea o ultima intrebare, va rog. Daca acest un astfel de document va ajunge la firma pt care lucrez , din cate am inteles , firma ar trebui sa-mi livreze 1/3 din salar in conturile specificate de executor, si nu intregul salar. Calculul il face firma? Este firma obligata sa indice si contul personal al angajatului in care i se varsa salarul ? Intreb asta pentru ca nu am vazut nimic specificat in comunicare in legatura cu blocarea vreunui cont bancar ce imi apartine, dar nici nu cunosc procedura, iar pana in prezent conturile mele nu au fost blocate. Pot doar sa intuiesc faptul ca executorul nu a intrat in posesia informatiilor referitoare la conturile mele bancare.Multumesc din nou.
P.S. Aprecierea sumei ca fiind mare sau mica e relativa. Este vorba de 14350 lei, suma ce include penalizari, dobanzi, cheltuieli, calculate pana in decembrie 2010.. Pentru mine e uriasa, avand in vedere ca am platit regulat timp de doi ani, suma restanta de plata era in jur de 8200 lei.
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Duminica, 30 Mai 2010, 07:54

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 15 Martie 2012, 06:16
Buna dimineata!

Calculul il face societatea, in functie de venitul Dvs. net lunar. De exemplu, daca intr-o luna sunteti stimulata financiar cu o prima, si aceasta se va lua in calcul la stabilirea retinerii lunare. Adica luati cu o mana, dati cu doua.

Nu este neaparat nevoie sa fie comunicat contul bancar de catre societate. ANAF dispune de alte mijloace pentru aflarea conturilor bancare. Dvs. figurati in baza de date ca fiind un client rau platnic.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie comunicare instiintare debitor

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 3
Total subiecte: 523661
Total mesaje: 2533324


 

Acum online

Utilizatori (12)
sery107 , ramonapep , alinadrapa , Stoica Tatiana , Catza , criscris1111 , cat33 , eneramonaloli , dtruiacob , ynocentta , lyly64 , Dragos90ro

Consultanţi (1)
Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro