Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.686 de membri si 6.018 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.118.965 mesaje in forum.

Discutie o mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 2 Decembrie 2010, 12:24

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 29 Martie 2012, 11:57

buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de origine araba[fiindca eu sunt romanca si sotul sirian].Este nevoie cumva de o declaratie facuta la notar de un translator autorizat araba-romana ca prenumele se scrie altfel,nu cum e trecut in certificatul lui de nastere si in registru de nasteri de la primarie.Cum sa fac?trebuie aceea declaratie de la notar scrisa pe propria raspundere de un translator autorizat cu prenumele copilului scris corect?ca eu nu am altceva cu ce sa dovedesc la primarie ca prenumele copilului se scrie altfel.Ce pot face eu ca mama lui?fiindca e vorba de modificarea unei singure litere la prenumele copilului atata tot nimic mai mult.Eu ca parinte trebuie sai schimb prenumele sau trebuie rectificat prenumele pe cale administrativa .Care e procedura corecta?schimbarea prenumelui sau rectificarea prenumelui pe cale administrativa impreuna cu declaratia de la un notar cu prenumele scris corect asa cum se scrie el? buna ziua si o zi buna in continuare va doresc
 
 
 
offline
25
1

Data inregistrarii:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 29 Martie 2012, 12:25

In opinia mea puteti solicita rectificarea, care este o procedura relativ simpla. Presupune o cerere cu urmatorul continut adresata primarului localitatii unde ati inregistrat nasterea copilului:DOMNULE PRIMAR
Subsemnata ………., fiica lui………si a …………………domiciliata in……………………….., titulara a actului de identitate seria……….., nr………….., eliberata de…......…., va rog sa binevoiti a-mi aproba rectificarea certificatului de nastere nr……………… din ………………,
inregistrat la primaria oras / mun. ……………., judetul………………, al fiului meu ………………., în sensul ca la rubrica PRENUME sa se treacă …………… în loc de …………, cum din eroare s-a înregistrat.

Data si semnatura


La acest link puteti citi despre procedura de rectificare a actelor de stare civila:

http://www.primariacraiova....

 
 
 
offline
9.87

Data inregistrarii:
Luni, 21 Noiembrie 2005, 21:48

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 29 Martie 2012, 12:49
Legea 119/1996:

Art. 61. - (1) Rectificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe marginea acestora se face in temeiul dispozitiei primarului unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila, din oficiu sau la cererea persoanei interesate.
(2) Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea, insotita de actele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor care are in pastrare actul de stare civila sau la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu. Cererea se solutioneaza in termen de 30 de zile, prin emiterea dispozitiei prevazute la alin. (1), care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la data emiterii.
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 August 2011, 21:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 29 Martie 2012, 20:59
Nu ne-ati spus daca aceasta scriere se datoreaza ca urmare a transcrierii certificatului ori ca urmare a inregistrarii gresite a numelui din partea ofiterului de stare civila odata cu inregistrarea nasterii copilului. Mai pe romaneste ati nascut in Romania sau in strainatate?
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 2 Decembrie 2010, 12:24

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 30 Martie 2012, 00:20
baiatul face acum in aprilie face 17 ani.l-am nascut la maternitatea Filantropia sect 1 bucuresti.greseala a fost de prima data de la spital cand am fost sa-l inregistram la registratura si doamna aceea a scris dupa ureche cum a auzit ea in certificatul constatator de nastere si asa cu prenumele scris gresit sa trecut si in certificatul de nastere al copilului.eu vreau sa corectez aceasta greseala care a fost facuta mai demult pe cale dministrativa rectificarea sa fie facuta cat in registru si in certificatul lui de nastere.carei primul pas pe care trebuie sa-l fac ?
 
 
 
offline
25
1

Data inregistrarii:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 30 Martie 2012, 08:20

Primul pas - un drum la Starea Civila si o discutie cu un functionar de acolo.
Sper sa va aprobe cererea de rectificare si sa nu ajungeti la procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa (este putin mai greoaie si dureaza mai mult).

Ati citit ce scrie la link-ul pe care vi l-am pus? E descrisa procedura cu lux de amanunte (nu are rost sa copiez).
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 August 2011, 21:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 31 Martie 2012, 11:09
Nici nu poate fi vorba de rectificare, daca in certificatul medical constatator al nasterii este scris corect, negru pe alb prenumele copilului . Rectificarea are la baza o scriere gresita a functionarului, ori din acte nu rezulta acest lucru. Trebuia sa indreptati eroarea din certificatul medical atunci nu dupa 17 ani. Singura cale este schimbarea prenumelui pe cale administrativa pe motivul ca in societate copilul este cunoscut cu acest prenume. Daca are 17 ani copilul face cerere insotit de dvs.si cu acordul celuilalt parinte la starea civila de la locul de domiciliu, conf OG 41/2003 si art.106 din HG 64/2011,. Daca nu asteptati pana face copilul 18 ani si solicita doar el singurel. E o procedura care dureaza in jur de 2-3 luni. Nu e ceva complicat doar ca trebuie sa legalizati certificatele, sa dati declaratii la notar, sa obtineti cazierul fiscal si judiciar.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Joi, 2 Decembrie 2010, 12:24

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 2 Aprilie 2012, 09:04
am inteles .dar problema ca copilul si-a modificat singur o litera la preumele lui .Si asa i-am facut buletiul acum 2 ani in urma si l-am inscris si la alocatia de stat cu acel certificat de nastere.copilul si-a modificat singur aceea litera la prenumele lui pe motiv ca prenumele lui este trecut gresit si sa apucat so corecteze acea litera .in certificatul original era trecut kasim si el si-a modificat o litera E Acum in certificat e KASEM asa cum de obicei se scrie prenumele lui adevarat in limba romana.

ce tebuie sa fac sa-i scot un alt certificat original de la starea civila cu prenumele lui asa cum este trecut in registru lor de la primarie si apoi sa completez o cerere de schimbare prenume doar pt o singura litera? si sa le spun ca am pierdut certificatul de nastere al copilului si doresc alt certificat de nastere si sa le cer ca vreau schimbarea prenumelui copilului pe cale administrativa? de ce schimbarea prenumelui? doar e vorba de o singura litera nui schimb prenumele coplului .

ultima data editat de Ares_3 pe data de Luni, 2 Aprilie 2012, 09:34
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie o mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3,    gi-jane2

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: ContSters180134
Mesaj sters de catre: Ares-3
Data mesaj: Luni, 2 Aprilie 2012, 09:12
Mesaj sters la data: Luni, 2 Aprilie 2012, 09:35
Motiv: Consecutiv, conexat cu primul


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 37
Total subiecte: 415071
Total mesaje: 2118965


 

Acum online

Utilizatori (4)
elenaref , Cristian_Popa , Savinica , MCristiiii

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

vio65 , issis4ever , hellen_gheorghiu , C.Geta , oana_banana , juridicmg , antonia_m09 , gms , danfelician , BAO , bimba , ermis , andreiiuhasz , mirky , dull camelia , 245 , 2344 , vrancianugina , bulgar , bebe_l , alissia , chirila_nik , kmellia , personal.cm , ninap , bonn , anatweety , erik , lbondila , tanase eleonora , av_talica , deliamitran , flaviusf , marcomet , Camelia_Ulian , vajovis , shantia , ALEX_43 , luiza_manea , PRUTEANU ELENA , Sorin Herciu , cosmin07 , savugabriela , cristina_cosciug , antoanela_petre , miki15 , Razvan41 , cleo.todinca , Dan Tofan , Ivan Paul , popescucrist , taky_mika , dandamian , radoi , Socotitu , Paula Fagras , szabopalrichard , gabimirea1966 , adhyguru , cristi b. , popa remus , zeitaveronik , Irina.R , crys73 , nicoleta_dumitrache , Marian M , eraser , dcg_kmellia , laura karmen , el_koko_08 , Ailin_ro , andreearicu , alimiha , eddietraxx , galia ionescu , cyber , ramona mustatea , catalina_mmc , gubithebest , sunshine60 , prejbeanu daniela-liliana , ramona_mustatea , ctlnardeleanu , cristina1580c , tesscorina , sachelariec , sergiuastelean , imircea , bertea.alina , gligoras sebastian , Gabriel Florea , raul sebastian , herexpert , roxani , robert radu , mihaela ghinea , MICU SANDICA , salmiroxa , salmirox , Florina.Mihailescu , SergiuUigres , boda_meli , leonidas11 , Aurelia Butiurca , magda.coco , elenaio , leonardoxox , marpavr , Ion Tudose , cristinnagrigore , maryus_viloria , snaider paul , HajimDumitru1988 , kadir , cristina pitulan , rondy , georgemarinescu76 , oanapescaru , barbutop55 , tudororos , barbupaunvalerica , Dumbrava Violeta , sorinpanait , constantin1bencia , Knut , P-CRISTIAN , gutar , aurel22006 , ionutzPVL , floden , ramona calin , costinic , jicapopescu , signyournamec , sergiu_sd , posdi , imariana , aurel1967 , nicu02 , wella , camysunt , CRISTIAN-P , margaretaslav , marcelbargan , violetacornea , alinfedor , Nitu_Virgeenia , cosladin , selaruadriana , ramonaduma , carjilageorgeta , alex184 , munteanuaglaia , cornelpatriche , soreanua , Dienush

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro