Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.624 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.746 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie cine plateste devizul .... urgent !

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 8 Aprilie 2012, 13:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 8 Aprilie 2012, 13:14

Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - societate de asigurari] .... ( ea fiind de vina , neasigurandu-se la schimbarea benzii de mers) .... pana aici toate bune si frumoase ... am fost la asigurator s-a faut devizul am fost si la service ei au reparat la suprafata adica tablaria ....( devizul a juns la 20 mil , aripa stanga , far , semnalizare , janta) si spre final luandu-se masina in proba s-a constat ca este defecta si caseta de directie .... acuma ce-i de la service m-au anuntat ca sa o platesc eu si sa termina cu masina , partea proasta este ca, caseta costa in jur de 250 + plus montaj deci in jur de 500 ron , cei de la asigurari mi-au zis ca daca cei de la service fac expertiza masina intra in dauna totala si din dauna mea totala sa platesc lor devizul de 20 de mil adica ce au reparat ei .... acuma eu ce trebuie sa fac, cine trebuie sa plateasca devizul in cazul asta sau reparatia masina ... sau ce nu suporta asigurarea sau serviceul este obligat sa plateasca si aceasta reparatie .
stima si va multumesc anticipat!

[editat - este interzisa postarea numelor de societati in forum]

ultima dată editat de lucian huzum pe data de Duminica, 8 Aprilie 2012, 15:40
 
 
 
offline
8.56

Data înregistrării:
Sambata, 8 Septembrie 2007, 12:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 8 Aprilie 2012, 13:26
De aceea exista asigurare, ca daunele sa fie suportate de societatea asiguratoare. Daca societatea asiguratoare considera ca suma asigurata nu acopera daunele, atunci aceasta are tot dreptul sa recupereze diferenta de la soferul vinovat de producerea accidentului.
Nu vad de ce ar trebui sa platiti dvs. reparatia?!!?!?
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 8 Aprilie 2012, 13:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 8 Aprilie 2012, 14:00
eu banuiesc ca asigurarea imi plateste un deviz de reparatie in jur de un maxim 30 milioane ( si pana acuma e de plata 20 mil acest prim deviz plus platforma 300 ron) si daca aceasta ultima reparatie depaste cu mult valoarea acestei masini, in jur de 5 mil la o prima constatare si repet masina deja a fost reparata pana la valoarea de 20 mil, pt ca nu sa putut observa si defectul cutiei de directie decat doar cand se merge efectiv cu masina si observa ca trage stanga mult, eu concret ce ar trebui sa mai fac sa le cer celor de la service sa puna si aceasta ultima reconstatare pe deviz ( ca aici e buba , ca daca pun si cutia intra in dauna totala si cei de la service miau zis ca din dauna totala care mi-o va da asiguratorul eu trebuie sa le platesc lor devizul si eu raman si cu masina reparata pe jumate si nici cu bani ) Ce ar trebui sa fac in cazul acesta , sal dau in judecata pe vinovat pt restul reparatie?
 
 
 
offline
0.00

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Decembrie 2011, 23:21

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 8 Aprilie 2012, 20:41
Trebie sa vedeti ce scrie in contract, daca este casco asigurarea, care sunt riscurile asigurate. Apoi ar trebui stiut daca defectiunea s-a produs odata cu accidentul sau defectul a fost observat ulterior. Daca defectiunea nu a fost observata la momentul accidentului aceasta ultima reparati cred ca o veti suporta, nu aveti cum sa rezolvati nici cu cei de la service, nici cu cei de la asigurari. Daca defectiunea ar fi fost observata la momentul accidentului atunci probabil ca ar fi trebuit sa o suporte asiguratorul (asiguratorul doamnei nu al dumneavoastra).
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Duminica, 8 Aprilie 2012, 13:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 8 Aprilie 2012, 22:01
poi e rca ... nu e casco ca masina e mai veche si aceasta defectiune s-a vazut in proba, adica in mers efectiv imi da o bataie in volan si dc sa suport eu daca aceasta defectiune e datorita accidentului, nu se mai poate trece pe deviz ca reconstatare si sa fie suportata de asigurator sau sa se dea dauna totala .. si caz de dauna totatala daca masina e reparata pe jumatate cine plateste devizul serviceului daca mie mi se dauna totatala , deci masina numai merita a fi reparata! va multumesc anticipat! specific ca masina nu a iesit din service si nu am semnat nici un act de iesire!
 
 
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Vineri, 29 Octombrie 2010, 09:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 9 Aprilie 2012, 09:14
Asigurarea RCA va trebui sa suporte intreaga reparatie a masinii.In mod normal, cei de la service trebuiau sa faca o reconstatare in momentul receptiei masinii in service (directie, motor, caroserie, sasiu etc.) Solicitati acest lucru asiguratorului, chiar daca va fi dauna totala, solicitati in scris raspuns cu privire la valoarea de despagubire, poate va avantajeaza mai mult aceasta varianta.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Vineri, 16 Septembrie 2011, 23:48

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 10 Aprilie 2012, 22:20
albastrel_2 a scris:

Asigurarea RCA va trebui sa suporte intreaga reparatie a masinii.In mod normal, cei de la service trebuiau sa faca o reconstatare in momentul receptiei masinii in service (directie, motor, caroserie, sasiu etc.) Solicitati acest lucru asiguratorului, chiar daca va fi dauna totala, solicitati in scris raspuns cu privire la valoarea de despagubire, poate va avantajeaza mai mult aceasta varianta.Alo, domnule, caseta de directie este o componenta a motorului masinii, deci daca ea este avariata/distrusa, inseamna ca si alte parti ale motorului pot fi gasite distruse.
Probabil ca cel care invoca defectiunea casetei de directie, o avea cu mult timp dinainte si a profitat sau incearca sa profite de "accidentul care a accidentat masina" incercand sa obtina foloase necuvenite prin fals in declaratii.
Daca ar fi fost atinsa si caseta de directie, cu certitudine agentul de asigurari observa paguba, in acest demers trebuind fi facute si poze cu partile lovite ale masini, parti care trebuiau fi vizibile in foto.
Cel care reclama acum, trebuia s-o faca inainte de a baga masina in service, pentru ca acum e tardiv sa mai invoce o alta dauna, inventata cel mai probabil.
Firma de asigurari ii plateste doar pe ce a fost constatat.

Succes.
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 28 Octombrie 2009, 08:29

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 11 Aprilie 2012, 09:25
Trebuie stabilit daca avarierea casetei de directie a avut loc sau nu ca urmare a accidentului?
1. In cazul in care caseta de directie era deja avariata Asiguratorul RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului nu va despagubi aceasta avarie. Pe RCA sunt despagubite doar acele prejudicii a caror cauza directa sau indirecta a fost accidentul. Proba (cel mai probabil o expertiza) in cazul in care Asiguratorul considera ca nu exista legatura de cauzalitate si ajungeti la un proces trebuie sa o faceti dvs.

2. Daca Asiguratorul RCA accepta ca in urma accidentului a fost avariata si caseta el va trebui sa despagubeasca si aceasta avarie. Insa din cate am inteles in aceasta situatie valoarea reparatiilor deja efectuate impreuna cu repararea/inlocuirea casetei vor depasi suma maxima ce poate fi despagubita pentru autoturismul dvs. conform Normelor RCA = dauna totala.
In acest caz asiguratorul RCA va va plati dvs. suma maxima ce poate fi despagubita.
Cu aceasta suma dvs. trebuie sa platiti reparatiile deja efectuate de service. Repararea/inlocuirea casetei de directie o veti plati din ce va ramane plus diferenta pe care va trebui sa o puneti dvs.
Ar mai fi varianta sa solicitati diferenta de la persoana vinovata de producerea accidentului, in instanta daca nu este posibil pe amiabil. E posibil instanta sa va dea castig de cauza (am avut vazut cazuri in care instantele au obligat persoana vinovata la plata diferentei dintre valoarea totala a reparatiilor si suma maxima despagubita de asigurator RCA), desi eu personal consider ca acesta varianta nu este tocmai in conformitate cu normele legale incidente, insa nici interzisa expres de acestea.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie cine plateste devizul .... urgent !

Acest subiect este moderat de către
cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 119
Total subiecte: 524642
Total mesaje: 2536742


 

Acum online

Utilizatori (18)
YSL , Scacon , madalina15 , sinculi , bigpaulie , monuca , adelinamaria , corneliahernea , marius_sym , STANCIU71 , CUSTODIAN , IOANA1972 , nicoleta_elena , johnnydanut , paris50paris , marin05 , courvoisier , vizor

Consultanţi (5)
ConsuelaScarlat , AvTudor_com , patrascu razvan , Avocat Cornelia Oprisan , BicovStefan

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro