Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.332 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Legislatie si procedura in cazul accidentelor rutiere cu victime !

 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Miercuri, 23 Februarie 2011, 11:15

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 17 Aprilie 2012, 09:22

In cazul in care sunteti implicati intr-un accident soldat cu victime, fie numai cu raniri usoare sau vatamari usoare, nu modificati pozitia vehiculului pina la sosirea echipajului de politie pentru a se face masuratorile necesare in astfel de cazuri.

Daca victimele sint in stare critica procedati la oprirea altor vehicule si cereti sprijinul acestora pentru transportarea de urgenta la o unitate de prim ajutor in cazul in care nu puteti asigura dvs. insiva primul ajutor. Notati-va nr. de inmatriculare al vehiculului ce transporta ranitii. Sunati la 112 si anuntati despre accident si natura lui..

NU PARASITI LOCUL ACCIDENTULUI fara incuviintarea politiei.

Acest fapt se poate interpreta ca parasirea locului accidentului sau sustragerea de la cercetari si/sau recoltarea de probe biologice. Parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor legale (OU 195/2002), in cazul in care victima refuza sa considere evenimentul petrecut un accident de circulatie si pleaca de la fata locului inainte de sosirea organelor de politie, soferul trebuie sa se prezinte la sediul Brigazii de Politie Rutiera, Serviciul Accidente si Cercetari Penale pentru declararea inprejurarilor producerii evenimentului.
In caz contrar, daca ulterior victima se va prezenta la o unitate medicala sau la organele de politie pentru a declara producerea accidentului de circulatie, conducatorul auto implicat in eveniment va fi cercetat pentru savinsirea infractiunii (parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie).

Este de esenta ca soferul implicat intr-un accident din care au rezultat decesul sau ranirea unei persoane trebuie sa anunte imediat producerea accidentului la numarul de telefon 112 si sa astepte sosirea organelor de politie si a ambulantei.

Deplasati-va la postul de Politie in raza caruia s-a produs accidentul, doar cu incuviintarea politiei , pentru a completa declaratia de accident si a vi se intocmi procesul verbal de accident. Trebuie sa aveti la Dvs.:
- Permisul de conducere,
- Certificatul de inmatriculare al vehiculului,
- Buletinul de identitate,
- Documentele de transport, conform legilor in vigoare,
- Tichet de asigurare pentru raspundere civila auto, pe anul in curs, si copie polita CASCO.
In cazul in care unul din conducatorii auto implicati paraseste locul accidentului sau refuza sa se prezinte la organele de politie, celalalt conducator auto trebuie sa furnizeze organelor de politie cit mai multe amanunte despre autovehiculul respectiv (tip, marca, numar de inmatriculare in intregime sau numai o parte din acesta etc.) si daca este posibil, datele eventualilor martori oculari identificati.

Lucratorii de politie vor efectua demersurile necesare pentru identificarea
autovehiculului implicat in evenimentul rutier si a conducatorului auto care nu s-a prezentat la organele de politie in vederea constatarii.

Sursa:
http://www.expertasig.ro/pr...

ultima dată editat de Gabriela Pintea pe data de Miercuri, 18 Aprilie 2012, 00:39
 
 
 
offline
7.52

Data înregistrării:
Marti, 6 Mai 2008, 22:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 17 Aprilie 2012, 11:45
In principiu cele expuse sunt corecte, cu o singura exceptie. Ma refer la paragraful al doilea. Conducatorul auto implicat intr-un accident cu victime este obligat sa anunte, imediat dupa producere, accidentul la numarul de urgenta 112. Nu va apela la alti participanti la trafic pentru transportarea victimelor la spital. Victima va fi lasata in pozitia in care a cazut dupa accident pana la sosirea echipajelor de la Salvare si SMURD. Interventia unor persoane ce ocazional se afla la locul accidentului poate agrava starea victimei.

Cu ocazia efectuarii cercetarii la fata locului de catre politie trebuie sa fie atent ca aceasta sa se faca corect si complet. Corect in sensul ca toate masuratorile sa fie corect efectuate. In mod special atrag atentia asupra faptului ca cercetarea sa fie completa. In schita accidentului trebuie sa se regaseasca toate urmele ramase in urma accidentului. Sunt foarte importante aceste urme pentru reconstituirea dinamicii producerii accidentului, daca este cazul. Chiar acum lucrez la o expertiza a unui accident in care pe fotografiile judiciare se vad urmele de rulare-tarare ale autoturismelor implicate in accident dar in schita accidentului nu sunt consemnate. Avand in vedere ca de pe fotografii nu am posibilitatea de a masura distantele reale problema determinarii vitezelor de deplasare ale autoturismelor a devenit extrem de complexa si cu posibilitate de abatere de la valoarea reala. Tot legat de urmele imprimate pe drum in urma accidentului (de franare, de tarare, de rulare, etc) trebuie avut grija ca in schita accidentului sa fie reprezentate sub forma lor reala. In cele mai multe cazuri, in schita accidentului aceste urme sunt reprezentate sub forma unei linii drepte, cu toate ca ele au o forma curba.
In alta ordine de idei, sunt cazuri destul de dese in care o urma nu este pozitionata in mod univoc fata de repere fixe si stabile. am intalnit multre cazuri in care o urma este pozitionata indicandu-se distanta pana la un singur reper din teren. In acest caz pozitia respectivei urme poate fi oriunde pe circuferinta unui cerc cu raza egala cu distanta masurata. In cazul urmelor curbilinii, de tarare de exemplu, trebuie consemnate in mod univoc pozitiile inceputului si a sfarsitului respectivei urme, precum si a unui numar de pozitii intermediare.


Afirmatia" Deplasati-va la postul de Politie in raza caruia s-a produs accidentul, doar cu incuviintarea politiei , pentru a completa declaratia de accident si a vi se intocmi procesul verbal de accident." nu este corecta. Deplasrea la postul de politie nu este necesara intrucat politia s-a deplasat la locul accidentului si face cercetarea la fata locului. Deplasarea la postul de politie se face impreuna cu organul de politia pentru incheierea procesului verbal de cercetare la fata locului.

In cazul in care persoanele aflate in autoturismele implicate in accident declara ca nu au suferit vatamari corporale, deci, s-au produs numai pagube materiale este recomandabil sa se rezolve problema pe cale amiabila prin completarea la societatea de asigurare a formularului de constatare amiabila. Daca conducatorul celuilalt autoturism refuza sau nu se prezinta la societatea de asigurare (aceasta trebuie sa se produca cel tarziu a doua la mai putin de 24 de ore de la producerea accidentului) trebuie sa va prezentati la politie pentru declararea accidentului. Trebuie sa cunoasteti cel putin numarul de inmatriculare al autoturismului cu care ati intra in coliziune. Cu cat stiti mai multe date despre celalalt autoturism si despre conducatorul acestuia este mai bine.

Ma opresc aici cu toate ca multe ar mai fi de spus.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/con...
 
 
 

Discuţie Legislatie si procedura in cazul accidentelor rutiere cu victime !

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 8
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534332


 

Acum online

Utilizatori (1)
filip01

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro