Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.419 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.318 mesaje in forum.

Discutie plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor

 
 
offline
Avatar 7

Data inregistrarii:
Miercuri, 4 Mai 2011, 14:28

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 23 Aprilie 2012, 09:54

Sunt divortat de 1 an si jum si conform divortului,am dreptul sa-mi vad fetita de 2 ori pe luna,doua vacante de cate 2 saptamani si sarbatorile alternativ.
La 6 luni dupa divort mama minorului a influentat in mod continuu si negativ ca fetita sa nu mai mearga cu mine,in prima faza decat in prezenta ei.O perioada am acceptat apoi am stabilit ca nu e normal ca de 2 ori pe luna sa merg si impreuna cu fosta sotie,toate acestea deorece fetita a povestit ca eu sunt acum cu altcineva care are la randul ei un baiat mai mic cu un an decat ea.
Pana sa afle mama ei(fosta sotie) toate erau bune si frumoase apoi a inceput sa-i induca propiului ei copil ca celalalt copil o sa-i ia camera de unde a stat jucariile de la casa de vacanta eu nu o sa mai o iubesc etc si copilul a devenit rautacios si atunci am intrerupt wekendurile comune pentru a nu mai avea discutii desi nu a fost corect.

Apoi cateva wek am accepta mersul in 3 dupa care copilul fiind influentat de mama nu a mai vrut sa mearga deorece mama ei spunea de fiecare data ca nu mai vrea sa mearga cu noi si fiindca daca nu merge ea nu mai merge nici copila.
Asa am ajuns de 4 luni sa o vad adata la 2 saptamani cate 5 minute in fata blocului ca pe un caine.Copilul spune ca vrea totusi sa mearga cu mine dar sa mearga si mami.In plus la telefon vb numai pe speaker si imi repeta obsesiv sa nu mai vin sa o vad ca eu sunt cel care i-am parasit,i-am dat afara din casa.
Copilul sufera un abuz emotional.Am consultat un psiholog care mi-a confirmat ca copilul este supus unui fel de boli(Sindromul Alienarii parentale) de care mama fetei mele sufera.
Vreau sa fac o plangere penala in care sa spun ca nu este respectat programul de vizitare minor,sarbatori si vacanta deorece copilul este santajat emotional si nu merge cu mine decat daca merge si ea.In plus vreau ca cineva sa ia atitudine fata de acest abuz emotional la care este supusa copila.
Copilul imi repeta obsesiv ca daca nu mege mami nu merge nici ea si ca nu are ce face.Copilul mi-a confirmat (o am si inregistrata) ca este santajata,ca daca vine la mine sau la bunici o sa stea pana la 6 la gradinita,ca nu mai doarme cu ea nu o mai iubeste etc.
Am apelat la protectia copilului de care apartine dupa 2 luni au dat un raspuns tardiv,am facut executare silita si degeaba.In prezenta mamei copilul a spus ca merge cu mine dar sa vina si mami.Eu nu am mai acceptat si in consecinta nu a mai mers.
In plus ma dat in judecata pentru micsorare program pe motiv ca copilul nu vrea sa mai mearga cu mine si dupa 3-4 infatisari ia fost respinsa cererea.

Cum sa procedez pentru plangere penala dar si pentru abuzul la care e supusa copila,neincurajarea petrecerii timpului cu copilul sau pregatireavizitei etc
 
 
 
offline
5.98
2

Data inregistrarii:
Joi, 2 Iunie 2011, 19:10

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Vineri, 27 Aprilie 2012, 00:12
Intrucat ati divortat in conditiile vechiului cod civil, aveti dreptul sa solicitati oricand, custodia comuna a copilului, chiar daca acesta este incredintat sotiei prin hotarare judecatoresca.

Va intemeiati actiunea pe art. 403 din noul cod civil:
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil

În cazul schimbării împrejurărilor, instanța de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile și îndatoririle părinților divorțați față de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinți sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituției de ocrotire, a instituției publice specializate pentru protecția copilului sau a procurorului.

In legea de punere in aplicare a noului cod civil nr.71/2011 la art.46 este prevazut ca: Dispozitiile hotararilor judecatoresti privitoare la relatiile personale si patrimoniale dintre copii si parintii lor divortati inainte de intrarea in vigoare a Codului civil pot fi modificate potrivit dispozitiilor art. 403 din Codul civil.

Aveti toate sansele sa obtineti custodia comuna. Daca veti hotari in acest sens, trebuie sa solicitati in instanta aprobarea planului parental propus de dvs......plan la care va pot ajuta cu sfaturi.
 
 
 
 

Discutie plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare minor

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    AVLIL,    gi-jane2,    romascanu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 20
Total subiecte: 412869
Total mesaje: 2108319


 

Acum online

Utilizatori (3)
StefanQB , delirio89 , loredanamaria

Consultanti (1)
APET_R

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

andru308 , avocat_calin , orar , irinamircea , mct , mariana_flo , zsakrm , lexmit31 , natexint , bogdan1974 , agafitei_luminita , vim_1978 , alexya , ralu_eleny , adinac34 , CAZACU IONUT , paul80pantea , gpopovici , sorin76 , Petre_bio , vasaluc , flycatalin , zbanciu , pomohaci , vmg , nicoleta_av , ditta , marlen_dud , adi6982 , roland81 , NIkleon , klaudia772001 , dany3087 , antoaneta1986 , bbc2bbc , lucimct , gia_25 , moranduzza , mircea76dumitru , seliman , camelia-maria , jadomini , bebemariaelena , deejayx , felicia andronache , Dinia , okidoki0809 , cornelia apopei , Ingrida , ymca , arianas , cristianflorea , nelu x , bato laura , schumy80 , oanaj , gheorghita marius , bionpi , NISTOR. MARIOARA , Sam2005 , huli , adriananeacsu , lelcunadia , minca84 , gheorghiu silvestru mihail , cruceanu maria camelia , Chiscari Mihai , lias , liliana state , danutzam , deniss16 , juliac , aaaaaaaaaaaaaa , caraman_ion , necula mihaela , paulwushu , Geanina-Irina , lorymiha , alexneagu , vasib , Mdlyyn , nncristi , iana-maria , carevbus , MihaiCH , Pitiku87 , pacaliciosu , antoaxel , geo_sajjad , vas zelma , mrnneculai , adrianady , szabo_csongor , ioanon , monika-monik , maryus_tl , j_jasmine , PYZY , sorin_iacob87 , evoelena , Iosunt , friends , mariadobner , carmen_dum , doina.panoiu , claudia_e , alexnic , adrian_o , cristina.munteanu , av_plac , cristirus06 , Potco , costin_eduard , walmar , lbaltaru , Mariacica , fendissimaIO , lilimagureanu , ptkvip87

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro