Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.561 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.546 mesaje in forum.

Discutie Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in Romania

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 30 Aprilie 2012, 19:37

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 30 Aprilie 2012, 19:48

Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam si detineam un apartament. Inca mai detin apartamentul, dar as vrea reinnoiesc cartea de identitate in orasul natal, Suceava.

Parintii mei au fost la biroul de evidenta a persoanelor din Suceava si cei de acolo sustin ca pot reinnoi buletinul doar in Bucuresti, unde a fost eliberat cel curent acum 7 ani.

Mi se pare absurd. Intrebarea mea e: pot sa sustin ca mi-am schimbat domiciliul (din Bucuresti in Suceava) si sa depun cerere pentru eliberarea buletinului in Suceava?

Va multumesc.
 
 
 
offline
2.80
6

Data inregistrarii:
Joi, 21 Iulie 2011, 00:52

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 30 Aprilie 2012, 20:06
Ori nu au inteles bine parintii ori nu stie ce vorbeste respectivul ofiter de la evidenta populatiei.

Mergeti la Sectia Consulara a României la Londra, din M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, Londra W14 8NS si solicitati emiterea unei procuri speciale prin care să îi imputerniciti pe parintii din România pentru a depune toate documentele necesare eliberării cărții de identitate.

Pentru eliberarea acestei procuri sunt necesare: un act de identitate valabil (pașaport românesc sau carte/buletin de identitate) și patru (4) fotografii color identice și de dată recentă mărimea 3 x 4 cm având la bază o bandă albă de 7 mm, să cunoașteți datele de identificare ale persoanei pe care o împuterniciți datele din buletinul/cartea de identitate sau pașaportul persoanei pe care o împuterniciți (eventual o copie) – serie, număr, adresă, CNP, data eliberării și autoritatea emitentă. În situația în care nu mai dețineți pașaport românesc sau carte de identitate românească valabilă pentru autentificarea împuternicirii Secția consulară poate să elibereze la cererea dumneavoastră un titlu de călătorie.

Taxa consulară pentru autentificarea procurii este de £ 55 si se achită numerar la sediul Secției consulare.
Persoanele care au efectuat în pașaport mențiunea de schimbare de domiciliu din România în altă țară, nu mai pot solicita o carte de identitate decât la restabilirea domiciliului în România. Acestor persoane, la înmânarea pașaportului cu mențiunea domiciliului în străinătate, li se reține cartea de identitate pentru retragere din uz.

Cererea pentru servicii consulare: http://londra.mae.ro/sites/...

După ce trimiteti procura in România, parintii pot merge la evidenta populatiei pentru a se face cartea de identitate

Documentele necesare sunt:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul;
- certificatul de nastere;
- certificatul de casatorie, daca este cazul, original si copie;
- hotarârea de divort, definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
- certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original si copie;
- certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original si copie;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu si, dupa caz, cel cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.
În cazul modificarii numelui si/sau prenumelui titularului, prenumelui parintilor, a datei ori a locului de nastere, precum si în situatia schimbarii sexului, se prezinta si hotarârea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, actul administrativ în baza caruia s-au modificat datele de stare civila.
- fotografiile pe care le veti prezenta si la serviciul consular

ultima data editat de Alex_Munteanu pe data de Luni, 30 Aprilie 2012, 20:09
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 August 2011, 21:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 30 Aprilie 2012, 21:15
Daca inca mai sunteti in posesia cartii de identitate inseamna ca nu sunteti CRDS, ceea ce inseamna ca puteti sa urmati sfaturile lui Alex_Munteanu. De altfel puteti sa va dati seama de asta si dupa pasaportul romanesc in care trebuie sa aveti mentiunea ca sunteti cu domiciliul in strainatate, mentiune pe care banuiesc nu o aveti.In procura veti solicita ca unul dintre parintii dvs. sa va depuna actele si sa va ridice cartea de identitate pe motivul ca va expira si vreti sa va mutati din orasul x de la adresa in orasul y la adresa.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 30 Aprilie 2012, 19:37

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 1 Mai 2012, 12:57
Multumesc mult pentru raspunsuri, cei din Suceava sustineau sus si tare ca il pot reinnoi doar in Bucuresti, ceea ce mi s-a parut si mie absurd. Intr-adevar, nu sunt CRDS.

Mai am cateva intrebari:

- Exista regim de urgenta la eliberarea cartilor de identitate? Daca da, as putea sa-l reinnoiesc in Bucuresti pentru ca voi fi acolo pentru cateva zile.

- Sunt obligata sa-l reinnoiesc in sectorul 4, unde a fost eliberat prima oara sau pot sa fac asta si la Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti?

Multumesc inca o data pentru raspunsurile prompte!
 
 
 
offline
14

Data inregistrarii:
Duminica, 28 August 2011, 21:56

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Mai 2012, 19:10
Nu exista regim de urgenta la eliberarea cartilor de identitate, in schimb datorita modernizarii sistemului cartea vine chiar si in 7 zile uneori chiar mai repede, datorita functionarilor operativi. Teoretic puteti solicita eliberarea si la DGEP dar nu este cazul dvs.intrucat apartineti de Sc.4 care nu e in alta localitate, deci apelati cu incredere la evidenta Sc.4 daca nu la cei din Suceava care isi vor face datoria la fel de bine.

ultima data editat de Justitiarul71 pe data de Miercuri, 2 Mai 2012, 19:12
 
 
 
offline
13

Data inregistrarii:
Sambata, 19 Martie 2011, 22:18

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 2 Mai 2012, 19:59
Puteti sa va schimbati domiciliul oriunde aveti proprietate sau va poate primi cineva in spatiu. Posibil ca cei din Suceava sa le fi spus celor care au intrebat ca nu se poate face act de identitate pe baza de procura speciala la ei daca in procura nu se mentioneaza expres ca se solicita si schimbare de domiciliu.
Atentie schimbarea domiciliului din strainatate in Romania nu se face pe baza de procura. Vedeti ce scrie in pasaport la domiciliu, daca e trecuta o alta tara decat Romania inseamna ca aveti domiciliul in strainatate. Daca e trecut un judet sau Bucuresti inseamna ca aveti domiciliul in Romania.
Au mai existat situatii in care persoanele aveau domiciliul in strainatate dar din diverse motive mai detineau si actul de identitate.
Daca aveti domiciliul in strainatate nu e obligatoriu sa solicitati act de identitate.Cititi cu atentie pe pasaport si apoi actionati in consecinta.
 
 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Luni, 30 Aprilie 2012, 19:37

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 8 Mai 2012, 12:58
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
 
 
 
 

Discutie Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in Romania

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3,    gi-jane2 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 427
Total subiecte: 413114
Total mesaje: 2109543


 

Acum online

Utilizatori (79)
B_Elena , Andrei_1988 , wildspirit , hoteaflorina , ynocentta , Nofacenoname0 , victorurea , vasea_13 , leorot , darjan , ionita_ramona , sanda65 , AlexInter , end , Neiyre , kittysor , mikaemy , avoanavatca , andreyutzux , marianitta24 , MirelaOprea , MihaiPGA , Italian Style , Tudor1982 , MihaelaVerde , florro2002 , lacramiu1 , ausfahrt , anicring , dragogos , emesike , stresandra , melania_14 , marycompany2000 , saandyf , onnyx , margaSe , einwirkeN , smeagull , ingagaby , colceralina , adriana222 , andreea22stefan , Nemmesis Nike , nicu86 , catalinatravel2 , actefirme , Cislariu_Gica , augura , ToriJ , NICOLAESCUO , LegalToBusiness , bfconsuling , marci , Equintea , Sisa , contact@ccconta.ro , DianaGeanina , danielasandu , Ppa , manuela.florea , ralucapavelescu , ecopreda , Carp Mircea , 2013intreb , elena1958 , do , bellefille , emillius , alina_dumitru , kriss21 , crishendrix , Milena Savu , adriana009 , loriel , iulianad2 , Sabina-Maria , seneca399 , hodor dana

Consultanti (16)
bogdanradu , AvTudor_com , av_stagiar2014 , roxanabb , carmenmur , horea gorde , Stoica Ioana , florin_bv223 , ralucailiescu , ella1goran , AvocatRemes , socinro , mediator_Constantinescu , dolimp , octavia59 , octavian_b

Moderatori (3)
gi-jane2 , Joha , freeelis

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

elenadrag , Mihail , mircea70 , Alina_Hancianu , alexgzg , marcosnick , sch_marcela , bitis , Doamna , BARBAT VASILE , cipriani05 , SANDAA , ramomato , AlyasX , mimi74mol , i_florin , anabuzea , draghiciidragos , madalina1978 , c. nadia , udrea_elena84 , avcotofana , avramdanut , antonmaria2003 , antonmaria2003 , CRISADRAG , andrei97 , csiki mariana , ovicom , ciprian.virjan , nnicusor , iren stefanescu , Ramona Blidaru , debe , pmoisanu , amalia forte , Chicken , Lyvyoo , eleonora78 , getullyn , alex.basica , gabriela dan , Kitte , so_close , aura mustiata , corina stancu , adrian67_sv , nicoletagheorghe1 , claudiup , Arbath , Andreea31 , roza_lias , geani842003 , dbasca , doina.anghelescu , dariusv. , zdominic , aura calin , AlinS , laviniaoprea , Radu Toma , sorin_stefan84 , STAICU , geo10987 , Glasu Monica , popescu elena2 , stefan_gabriel80 , liv.savu , nicoleta-luiza , albumarinica , krisss , Maria Holhos , Ion Yanisa , stoiandanaclaudia , andrrrea , anne_marieee , louisdarmar , iriss_69 , gabriella2010 , coryyyy , camelia rusescu , cora3@yahoo.com , madrozi , ade31 , degette , elilov3 , lazargeorgianamirela , roiban , maria tecar , MARIUS_MANOLE , atiscomp , iordache florentina , crew , alexadutu , tudor82 , borzan , irinukauka , cmatei , makkai dan , pititudor , Elart , simona iuliana , virgilc , lavinia jalonschi , seicl , sabina.mariana , bcezar76 , moniquea , romanandreea , Monk2 , mitrix , ec_gabi_raducan , dogarudobra , twain , mioarafinder , ell3na , Gummy , ingpaul , FerenczJozsef , kyros , mangucristian , Simona B. , fincontadviser , Katt , zpavel_alia , monny4029 , AndreiTarcatu , adrian_ispas , Marius-N , emadeacon , delia draghia , velula aihan , gimli , grasa78 , ALETUD , kelesandrei , arlezyyana , georgiana1986 , ppmd , paunescuvioleta , sovea , Krista_Krista2013 , maryHoana , ClaudeStoica , adondiro , az_ , Serf

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro