Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.024 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.680 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Pot sa plec de la firma si sa beneficiez de somaj?

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
Avatar 2

Data înregistrării:
Duminica, 6 Mai 2012, 22:06

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 6 Mai 2012, 22:12

as vrea sa stiu daca se poate sa plec de la firma unde am lucrat prin somaj ,desi sfa mi-a zis ca nu se poate ,pt ca vrea sa angajeze personal
 
 
 
offline
Avatar 4
10

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 6 Mai 2012, 22:28
Sefa s-a gandit probabil la plecarea in somaj prin desfiintarea postului ocupat de dvs.de aceea v-a invocat faptul ca doreste sa angajeze ulterior.
Dar ,.daca aveti stagiul de cotizare corespunzator,respectiv 12 luni in ultimile 24 de luni,ati putea beneficia de somaj de ex. si prin concedierea dvs. pt. necorespundere profesionala.
 
 
 
online
8.47
2

Data înregistrării:
Luni, 22 Septembrie 2008, 00:35

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 6 Mai 2012, 22:53
Interventie moderator

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea


miriam1 a scris:
multumesc pt raspuns ;sa mai avea si alteoptiuni?
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 13:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Mai 2012, 02:02
Eu inteleg ce vrea sa spuna sefa dvs,si ea se refera ca daca va da afara in somaj,ea nu mai poate angaja alta persoana din moment ce v-a data afara in somaj. Legislatia spune undeva ca daca patronul a concediat pe cineva,nu are dreptul sa mai angajeze pe altcineva pe acelasi post daca a dat afara un angajat care avea acelasi post.
Ce mi se pare mie dubios,este faptul ca sefa ptr sefa dvs e mai usor sa angajeze o alta persoana daca dvs plecati de bunavoie prin art 55 (demisie),caci daca va da ea afara prin art 65,nu ar avea drept sa mai angajeze ptr o perioada de timp ( cred ca 1 an)
 
 
 
online
10
32 12

Data înregistrării:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 7 Mai 2012, 07:27
Incercati sa nu mai confundati concedierea indivduala cu cea colectiva ... unde exsta prevazut In legislatie interzicerea unei noi angajator in cazul concedierii individuale?
Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea efectiva a locului de munca şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase. ... alte conditii nu sunt reglementate

p.s.
Informatiile care nu au suport legal pot duce in eroare userii ...
 
 
 
offline
Avatar 4
10

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Mai 2012, 09:32

@Tarzan2012,

Daca angajatorul are nevoie de un post ,nu se joaca de-a desfiintatul si infiintatul ulterior a acestuia,numai pt. ca un angajat ar putea beneficia de somaj indemnizat in urma unei astfel de concedieri.De aici provine si refuzul de altfel justificat al angajatorului de a accepta concedierea individuala prin 65(1).
Nu se pune problema ca nu are voie sa angajeze ulterior concedierii individuale prin desfiintare de post un anumit interval de timp,legea nu prevede o astfel de restrictie,ci ca desfiintarea trebuie sa fie efectiva,adica postul dispare din statul de functii(organigrama)si angajatorul nu poate face o noua incadrare decat dupa ce va reinfiinta postul,il va declara vacant la ALOFM,va parcurge procedura de selectie/recrutare,ceea ce implica timp si un efort financiar care pot fi evitate.

ultima dată editat de ondino pe data de Luni, 7 Mai 2012, 09:34
 
 
 
offline
3.92
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 7 Mai 2012, 09:35
Interventie moderator:

Tarzan2012:

1. Nu este prima data cand va atentionez ca raspunsurile dvs. trebuie sa fie argumentate legal si nu date "dupa ureche" sau cum vi se pare dvs. ca ar fi corect, din punctul dvs. de vedere.

2. Daca veti mai continua cu asemenea raspunsuri vi le voi sterge.

3. - Codul muncii nu interzice angajari pe posturile desfiintate care au dus la concedierea unor salariati.
- Posturile se pot reinfiinta oricand si se pot face noi angajari.
- Numai ca in cazul concedierilor colective, daca se reinfiinteaza posturile intr-un termen de 45 de zile atunci exista obligatia angajatorului de a solicita pe fostii angajati sa revina, daca vor, la fostele locuri de munca.miriam1:
1. Daca dvs. nu va mai convine actualul loc de munca si ati gasit un alt loc de munca puteti sa incetati CIM cu acordul partilor (e mai rapid asa).

2. Angajatorul nu este obligat sa va inceteze CIM cu un articol din Codul muncii pentru a putea beneficia dvs. de indemnizatie de somaj.

3. In cazul dvs. puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca sunteti concediata cu urmatoarele articole din Codul muncii:

- art.61, lit.c) = in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
- art.61, lit.d) = in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat:
- art.65 (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.ultima dată editat de tudorvaleriu pe data de Luni, 7 Mai 2012, 09:36
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 13:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Mai 2012, 10:14
@Ondino si @tudorvaleriu

As vrea sa va cred ca aveti dreptate,insa eu va spun ca am trait pe propria mea aceasta experienta si iata care era acea experienta:

Eram angajat la un patron,intre timp mie mi s-a intamplat o problema in familie care necesita de mine ca prezenta. Am mers la cineva care cunostea bine legile de la AJOFM,si am intrebat daca as beneficia de somaj dupa vechimea pe care o aveam. Mi s-a spus ca DA,asa ca am mers la patron,am vorbit frumos cu el,i-am explicat situatia,si l-am rugat sa ma treaca in somaj,cu toate ca nu prea mai avea de lucru in acea perioada ( iarna in constructii ).
Am mers impreuna la AJOFM ptr a ne interesa de acte si formalitati,apoi functionara de la AJOFM i-a spus patronului meu ca :
- Daca ma concediaza,el nu va mai putea sa angajeze alta persoana pe acelasi post din moment ce concediaza o persoana ( pe mine ). Nu mai tin minte ce perioada de timp in luni-1 an avea interzictie patronul de a mai angaja.
A stat pe ganduri sa se gandeasca bine patronul,iar pana la urma ptr ca tinea la mine,m--a inteles si m-a concediat. Intrasem in somaj,asa ca aveam timp si de rezolvarea problemelor,si luam si bani din somaj si alte drepturi. ( vechime,asigurare sanatate).

Acum dragii mei @Ondino si @tudorvaleriu,socotiti si dvs daca am o vina sau nu din moment ce eu am avut aceasta experienta,adica am trait-o.
Acum nu stiu daca functionara de la AJOFM i-a spus adevarul sau minciuna patronului meu. Asta se intampla in perioada din anii 2007-2008,deci poate legislatia s-a modificat intre timp. Eu am spus cea ce stiam,si nu din inventia mea de peste noapte,ci din experienta.

In sfarsit va las pe dvs sa trageti concluzia daca am o vina sau nu,iar daca sunt gasit vinovat,ma supun pedepselor conform regulamentului acestui forum.

 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Pot sa plec de la firma si sa beneficiez de somaj?

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    ana-cer,    freeelis

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: madi60
Mesaj şters de către: tudorvaleriu
Dată mesaj: Duminica, 3 August 2014, 17:46
Mesaj şters la data: Duminica, 3 August 2014, 18:06
Motiv: mesajul e offtopic


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 368
Total subiecte: 524054
Total mesaje: 2534680


 

Acum online

Utilizatori (26)
carmenliv , Carp Mircea , mihaelaaaa , armaghedon_now , tarkan , Marcela40 , max9 , proastasatului , sts1961 , paveldoghi54321 , df1974 , mereverzi , AvocatIleanaRadescu , cristianQpanait , roberta79 , maria3000 , camberliu , julia_chi , bv69nelu , Imparatul , cdcd , violetanuky , av.ciobanunicoleta , JULIA59 , OmarP , AsociatiaMihaiViteazuTV1

Consultanţi (6)
avocat.bucuresti13 , avocat_lascoschi@yahoo.com , Av. Gabriel Klein Kiritescu , Iulix_73 , laleaua-neagra , dolimp

Moderatori (5)
Gabriela Pintea , freeelis , Iulian Manea , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro