Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 327.985 de membri si 6.023 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.121.484 mesaje in forum.

Discutie Dupa terminarea facultatii se poate beneficia de somaj si de concediu pentru cresterea copilului?

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 21 Mai 2012, 14:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Mai 2012, 14:44

Buna ziua,
Fiica mea termina anul acesta facultatea si este insarcinata. Isi poate depune actele de somaj? Isi poate intrerupe somajul cu concediul de ingrijire copil pentru 2 ani? Puteti sa-mi spuneti si de ce acte avem nevoie?
Va multumesc anticipat.
O zi buna !
 
 
 
offline
10
40 2

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Luni, 21 Mai 2012, 14:54
1. Poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului a frecventat, fara intrerupere, cursurile facultatii ,la zi.

2. - Imediat dupa absolvire (inainte de licenta) se poate inregistra la Agentia de Somaj si dupa 60 de zile de la absolvire va primi indemnizatie de somaj (unde va prezenta o adeverinta de la facultate in care se precizeaza ca a frecventat cursurile de zi fara intrerupere si data absolvirii).
- Cele 60 de zile, inainte de primirea indemnizatiei de somaj precum si perioada de somaj, concediile medicale si concediul de maternitate sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Fiind in somaj indemnizat poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de CCC.

4. Certificatele medicale le duce la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

5. Cererea pentru CCC o face catre Agentia de Somaj iar actele le depune la Primaria de care apartine cu domiciliul.

6. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

7. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei e munca:

Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj au urmãtoarele obligaţii:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

8. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 20.1
(1) Obligatia prevazuta la art. 41 alin. (1) lit. e) din lege se considera indeplinita in situatia in care instiintarea in scris cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca in cazul persoanei beneficiare de indemnizatie de somaj se realizeaza prin transmiterea, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical, a unei declaratii pe propria raspundere din care sa rezulte seria si numarul certificatului de concediu medical, data acordarii acestuia, numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, datele de identificare ale persoanei careia i s-a eliberat certificatul de concediu medical si adresa la care aceasta persoana va locui pe perioada valabilitatii concediului medical.

(2) Declaratia pe propria raspundere prevazuta la alin. (1) se poate transmite prin una dintre urmatoarele modalitati de comunicare: fax, posta, e-mail sau prin depunerea acesteia la agentia pentru ocuparea fortei de munca unde este inregistrata persoana beneficiara de indemnizatie de somaj, in numele acestei persoane, de catre un membru de familie sau, dupa caz, de catre o alta persoana.

(3) Termenul de 24 de ore de la data acordarii concediului medical prevazut la art. 41 alin. (1) lit.e) din lege si la alin. (1) din prezentul articol se indeplineste la sfarsitul zilei urmatoare datei in care s-a acordat concediul medical, in situatia in care aceasta nu este declarata zi nelucratoare, sau in prima zi lucratoare, in situatia in care acordarea concediului medical s-a realizat in zilele declarate nelucratoare, sau la implinirea termenului.

 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Luni, 21 Mai 2012, 14:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 21 Mai 2012, 22:07
Multumesc frumos ! O seara placuta !
 
 
 
offline
3

Data inregistrarii:
Marti, 14 Aprilie 2009, 10:51

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Mai 2012, 20:01
Buna ziua.
Imi cer scuze pentru indrazneala, dar as dori sa stiu daca somajul se acorda si dupa terminarea masterului? As dori foarte mult un raspuns in acest sens. Multumesc frumos.
O zi placuta in continuare!
 
 
 
offline
Avatar 6

Data inregistrarii:
Vineri, 10 Februarie 2012, 07:47

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Mai 2012, 20:08
Si eu imi cer scuze pentru indrazneala...as vrea sa stiu daca somajul se acorda si dupa terminarea doctoratului.....Multumesc!
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 28 Martie 2012, 13:40

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 22 Mai 2012, 21:21
Daca nu ai beneficiat de somaj la terminarea studiilor de licenta, bineinteles ca poti beneficia dupa terminarea masterului. La fel in termen de 60 de zile de la examenul de disertatie trebuie sa-ti depui dosarul la agentia pentru ocuparea fortei de munca.
 
 
 
offline
Avatar 7.56

Data inregistrarii:
Marti, 25 Martie 2008, 20:18

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Miercuri, 23 Mai 2012, 07:52
de somaj se poate beneficia
de cresterea copilului pana la doi ani , beneficiaza numai persoana care a platit contributii la cas.
 
 
 
offline
5

Data inregistrarii:
Luni, 21 Februarie 2011, 21:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 23 Mai 2012, 09:03
Gresit. Raspunsul domnului Tudor Valeriu este corect conform legislatiei actuale.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Dupa terminarea facultatii se poate beneficia de somaj si de concediu pentru cresterea copilului?

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    ana-cer,    AVLIL

Ultimele mesaje sterse in discutie ( total mesaje sterse - 1)

Autor mesaj: mareea
Mesaj sters de catre: Gabriela Pintea
Data mesaj: Miercuri, 23 Mai 2012, 01:00
Mesaj sters la data: Miercuri, 23 Mai 2012, 07:19
Motiv: sunteti pe un site dedicat discutiilor pe teme juridice, nu pe unul de discutii diverse, politice etc.


 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 12
Total subiecte: 415664
Total mesaje: 2121483


 

Acum online

Utilizatori (18)
adystre , planas , Penty , dungasia , smenboom , cosac , simonasn , separatistul , v.buzuru , mancipri , seldom , Ionut_Adrian , oniflavy , manuela.florea , eliceh , Gilia_stud , iuli_ana_g , mondialunelson782

Consultanti (5)
LegalToBusiness , blocexpert , TraduceriAutorizate , Mediator_Bacau , concedierewordpresscom

Moderatori (1)
Iulian Manea

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

NEFERTITI , EUGENG , stoma , CosminaIonescu , Emanuela_26 , sorinpope , mihai_dmc , krcso57 , mitica1955 , acorhaneanu , radu_bufu , ionitaofelia , SAVIN , circa , degandaneyd , cerasela2005 , profilux , Mira12000 , bumbea eugen , nely_zar , nutedabatut , comaneanu elena , dancristianmia , herta , minu , sourcerer05 , ihmyra , andreea_enescu18 , AMihaiescu , Pisi Mia , mary07 , berty18 , bobo-bz , beti66 , tss_2000 , cgeorge , Salak Zoltan , manolecarmen , Stelianu , katushka , Semerean Violeta , iordache_stefania , cretu ioana , acoldea1 , pricop mirela , iosif 4 , aida nihai , Ionitza74 , Ionitza Violeta , dicugta , adle , iulian30 , muskici , aura62 , monica g.f. , prisacarum , MORAR VASILE , robert_molisz , romelia , puru geta , francisk1982 , thor2001 , deea.sv , cristina1985 , Lacu$tA , Iordache Alexandra , roxlore , Oana Danci , mihaif82 , strega , DENUTA , ionutm , cristianmomete , simosymo , murgu veronica , monicadaniela1984 , Andreea Atanasov , mariusika23 , codina , ramona.prefac , Valer1234 , draganmirela , B adela , andrecarmen , arilushu , vlad29 , Minerva Soim , ionela barosan , Adina Beteagu , silviu137 , szilaghyi marius , passat , mariuselectric , marpl2005 , puiu_draganescu , ileana18 , emiliacabuz , pescarusu2 , FOURB , dhossu , irina ion , vevy , Luy20 , andreea_cam , OWARDO , Nico0501 , cnismihaela , geobmwalpina , GramaT , crystina21 , crazydiamond , psbh , corina_docuz , anonim25germ , lavin12 , pinteapaula , sawrad , Oana189 , cucuionut00

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Urmareste noutatile AvocatNet.ro

Lasa mai jos adresa de email si te tinem la curent gratuit cu analize, stiri si informatii utile. Peste 100.000 de oameni au ales sa ne urmareasca pe email.

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro