Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.617 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.716 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Conditii de acordare a diurnei

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 22 Mai 2012, 10:34

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 22 Mai 2012, 11:07

Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta.
Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a stabilit firma:
- sunt pontat numai pana la ajungerea la destinatie, drumul de intoarcere (in jur de 13 ore daca am mijloc de transport) se considera timp liber. Au fost situatii cand drumul de intoarcere a durat si 24 de ore din cauza lipsei mijlocului de transport. Specific ca mijlocul de transport nu este asigurat, ma intorc cu ce gasesc, tren sau autocar.
- diurna, in cuantum de 30 de lei, se acorda numai pana la ajungerea la destinatie, iar pentru ca sa o primesc trebuie sa indeplinesc conditia de 24 de ore (24 de ore - 30 lei, 48 de ore - 60 lei etc). De exemplu, ultima data am plecat vineri la ora 14:30 si am ajuns la destinatie duminica la ora 16:30 si am primit 60 de lei diurna pentru ca nu s-a indeplinit conditia de 72 de ore.
Daca imi raspundeti si ceea ce se intampla nu este corect, va rog sa faceti trimitere si la legile care reglementeaza aceste situatii.
Va multumesc.

ultima dată editat de GeluAdam pe data de Marti, 22 Mai 2012, 11:09
 
 
 
offline
9.92
32 12

Data înregistrării:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 22 Mai 2012, 11:29
un pas mare spre promovare :)))))))
 
Diurna nu se acorda numai pentru dus , ci pentru o zi de delegare ...

HG nr.1860/2006:
ART. 9
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
ART. 10
Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.
ART. 11
Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Joi, 9 Februarie 2012, 13:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 22 Mai 2012, 11:29
Pentru partea cu calculul pentru fractiunea de zi sigur nu este corecta. Modul de acordare a diurnei se face conform Hotararii 1860/2006, care zice asa:
Art. 10. - Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.
Art. 11. - Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.


Deci pentru ultima zi trebuie sa depasesti 12h ca sa primesti diurna pentru ziua respectiva

Legat de intoarcere, avand in vedere specificul activitatii, daca politica firmei nu este sa asigure drumul de intoarcere, nu stiu daca ca poti solicita diurna si pentru timpul de intoarcere
 
 
 

Discuţie Conditii de acordare a diurnei

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 89
Total subiecte: 524634
Total mesaje: 2536716


 

Acum online

Utilizatori (15)
Dam_Marin , dimucosmin , ludo , Daniel4x4 , courvoisier , ionel40 , Cris1971 , mircea_a , LIVIU NISTEA , DanielScorus , cristina_petrica2008 , GabrielCapita , gru , monuca , tudorvle

Consultanţi (3)
APET_R , laleaua-neagra , Av-SfabuAndra

Moderatori (3)
trandafir2 , gigipopa , Ares-3

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro