Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.746 de membri si 6.658 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.808 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Model de plangere contraventionala

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
11

Data înregistrării:
Luni, 26 Octombrie 2009, 20:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 1 Iunie 2012, 21:25

Buna seara. Iata sunt nevoit ca pe acest domeniu sa cer si eu putin ajutorul. Prezint pe scurt o situatie extrem de ciudata,un ghinion greu de crezut al unui prieten.

A oprit masina in dreptul unei terase sa stea de vorba cu o persoana. Nu a stat mult,maxim 1 min. La plecare a luat o gura din sticla de bere a celui de la masa (doar o gura,a fost un gest de moment). Cum s-a urcat in masina si a pornit l-a oprit politia,probabil a vazut masina cu numere de alta tara. I s-a cerut sa sufle in fiola si spre stupoarea lui i-a iesit 0,11 (probabil pt. ca nu trecuse mai mult de un minut de la inghititura luata si in gura inca persista mirosul de bere). Politistii nu au stat la discutie,i-au intocmit PV cum ca a avut 0,11 in aerul expirat si au aplicat pedeapsa suspendarii permisului pe 90 de zile. Respectivul a spus ca solicita preluarea de probe biologice,si au mers indata la spital. Acum au venit rezultatele si,cum era de asteptat,a iesit 0,00. Din ce am inteles trebuie sa intocmeasca o cerere de anulare a respectivului PV in temeiul rezultatelor analizelor.

Aveti un model de a formula o astfel de cerere? Sau nu neaparat o cerere tip,ci ceva formulat de dv.,in termeni potriviti si prin care sa atinga toate punctele importante.

Va multumesc pentru rabdarea acordata.
 
 
 
online
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 2 Iunie 2012, 13:23
[Editat]

Art.88. - (1) Recoltarea probelor biologice se face în unităţile de asistenţă medicală autorizate sau în instituţii medico-legale şi se efectuează numai în prezenţa unui reprezentant al poliţiei rutiere.
...
(5) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic certificat şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către unităţile sau instituţiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.


Domnule Presedinte

Subsemnatul , bla,bla, bla, domiciliat în ..., născut la ....în ., posesor al CI seria..., permis de conducere seria...nr.... eliberat de .....

formulez

PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesul-verbal seria .nr. .din data de .., întocmit de agent ... din cadrul brigazii de politie rutiera Cucuietii din Deal.

Va rog sa dispuneti constatarea nulitatii aspectelor contraventionale semnalate in procesul-verbal seria ..nr. .si dispunerea anularii efectelor produse de respectivul procesul-verbal (amenda de ...., suspendarea permisului)

MOTIVARE
În fapt.
In data de ..., in jurul orei ..., in timp ce conduceam auto nr. .... am fost oprit de un echipaj al brigazii de politie rutiera CUCUIETII DIN DEAL in zona ... . . Am fost testat cu aparatul etilotest si s-a constatat o valoare de 0.11 mg/l alcool pur in aerul expirat. [Editat] am solicitat recoltarea probelor biologice intr-o unitate de asistenta medicala autorizata in conformitate cu art. 88 alin.(5) din OUG 19 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată.
In vederea stabilirii alcoolemiei si recoltarii probelor biologice am fost insotit de politistul rutier in conditiile prevazute de Art. 192. ? (2) din regulamentul de aplicare a oug 195 aprobat prin HG 1391/2006.

In drept.
Imi bazez prezenta plangere contraventionala impotriva pv seria ...nr... pe faptul ca buletinul de analiza nr ... eliberat de Institutul medico-legal din Cucuietii din Deal pe care il depun anexat releva o concentratie de 0,00 g/l alcool pur in sange, demonstrand astfel fara echivoc ca nu am incalcat nicio dispozitie prevazuta in oug 195 care sa fie considerata contraventie sau infractiune.

Avand in vedere cele prezentate va rog rog sa dispuneti anularea procesului verbal seria ...nr.... si a efectelor produse de procesul verbal in cauza, respectiv amenda de .... si suspendarea permisului de conducere.


Anexez urmatoarele documente:
- copii dupa CI si dupa permisul de conducere ;
- copie dupa procesul-verbal de constatare a contraventiei, seria ..nr. ...din data de .....
- copie dupa buletinul de analiza nr..... eliberat de IML Cucuietii din Deal

Cu deosebită stimă,
Prietenul lui @Raoul_mw


Poate mai trebuie lucrat la motivare dar eu asa as vedea plangerea, cineva cu studii juridice mai poate modifica cate ceva.

Cand va fi procesul ,contravenientul poate sa isi sustina plangerea si prin viu grai.

[Mesaj editat - Offtopic + pct. 2.2 teza finala din Regulamentul de postare]

ultima dată editat de Gabriela Pintea pe data de Sambata, 2 Iunie 2012, 18:12
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Luni, 26 Octombrie 2009, 20:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 2 Iunie 2012, 14:36
[Mesaj editat - raspunde unei parti din mesaj care a fost stearsa prin editare]

Ca o paranteza,am fost intr-o situatie ciudata pe aeroport in Roma,unde aveam o escala. Cand treceam pe la verificare incepea sa piuie aparatul respectiv,cum ca as fi in neregula,as avea metale asupra mea. Mentionez ca pe un alt aeroport,cu cateva ore in urma,imbracat LA FEL,totul a fost ok. Deja ma enervasera,i-am intrebat daca fac misto de mine si/sau daca au aparatul respectiv stricat. Evident,pe un ton mai ridicat. Prin urmare m-am lasat sa trec chiar daca figuram in neregula. Asa ca s-ar putea interpreta si ca un abuz din partea lor.

Plangerea contraventionala o pot face si la calculator sau trebuie sa fie scrisa de mana respectivului?

Astept si alte pareri sau obiectii cu privire la modelul prezentat mai sus.


Ar mai trebui cumva si o mentiune cum ca cere sa se judece in lipsa? Ca doar nu are nevoie sa fie acolo,ci doar sa se dispuna anularea respectivului PV.

ultima dată editat de Gabriela Pintea pe data de Sambata, 2 Iunie 2012, 18:18
 
 
 
online
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 2 Iunie 2012, 15:29
nu cred ca politia isi poate permite sa foloseasca mijloace de depistare a alcoolemiei sau vitezei neomologate sau neverificate metrologic .

chiar daca aparatul arata 0.01 mg/l in aer expirat , dupa lege politistul trebuie sa te sanctioneze.
etilotestele astea trebuie sa aiba si ele o eroare ca orice aparatura, dar care trebuie sa fie mai mica decat limita minima de afisare 0.01.

daca exista posibilitatea este frumos ca plangerea sa fie scrisa la calculator, si nu pentru ca daca ar fi scrisa de mana nu ar fi valabila sau ar avea mai putin sanse de castig.

e chestie de prezentare .(ca si in cazul curriculum vitae)

se poate cere judecarea in lipsa :
inainte de "Anexez urmat. doc....."

"Solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila."

plangerea trebuie semnata,
se poate folosi un pix

Domnului Presedinte al judecatoriei Cucuietii din vale "

cand esti convins ca dreptatea este de partea ta normal ar fi sa te prezinti la proces si sa iti sustii cauza daca nu ai un avocat angajat sa il trimiti pe el.

este posibil sa se prezinte si din partea politiei un reprezentant, de regula nu prea se prezinta, eventual chiar unul dintre cei care l-au verificat si care sa declare ca motivul opririi a fost faptul ca l-au vazut consumand bauturi alcoolice la terasa.
de obicei politia solicita instantelor de judecata ca judecarea sa se faca in lipsa, dar nu se stie niciodata.[Mesaj editat - pct. 2.2 teza finala din Regulamentul de postare]

ultima dată editat de Gabriela Pintea pe data de Sambata, 2 Iunie 2012, 18:24
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Luni, 26 Octombrie 2009, 20:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 2 Iunie 2012, 16:14
Nu,nu l-a vazut nimeni cand a luat acea gura de bere,in cazul asta ma gandesc ca poate ar fi fost si ei mai constienti ca n-are cum sa iasa 0,11 din atat,ci pur si simplu l-au oprit (era un control in noaptea aceea).

Evident,plangerea o voi scrie la calculator. Voi cere toate datele ce imi sunt necesare si voi consemna. Trebuie sa fie gata pentru luni,deci e timp destul in acest weekend sa mai aud si alte pareri/formulari/modificari daca e cazul. Orice ajutor imi va fi de mare folos,pentru mine totul fiind ca o practica ceea ce fac,si mai devreme sau mai tarziu trebuie sa ma familiarizez cu aceste aspecte juridice.

Multumesc inca o data.
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Luni, 26 Octombrie 2009, 20:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 3 Iunie 2012, 02:15
Aceasta cerere trebuie sa o depun la tribunal,stie cineva unde mai exact?

Alte modele de cerere nu mai stie nimeni?
 
 
 
online
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 3 Iunie 2012, 10:47
plangerea se depune in 2 ex. la registratura judecatoriei in a carei circumscriptie s-a savarsit contraventia si nu la tribunal.

og 2/2001
art.32-(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei
circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.


mai multe poti afla aici
http://www.avocatnet.ro/con...

si aici
http://www.amenda.ro/amenzi...


ultima dată editat de cyan pe data de Duminica, 3 Iunie 2012, 10:47
 
 
 
offline
11

Data înregistrării:
Luni, 26 Octombrie 2009, 20:45

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 3 Iunie 2012, 17:59
Multumesc pentru informatii. Totusi,nu isi mai da nimeni cu parerea? Mai am termen pana maine.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Model de plangere contraventionala

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 1)

Autor mesaj: Raoul_mw
Mesaj şters de către: Gabriela Pintea
Dată mesaj: Marti, 5 Iunie 2012, 00:33
Mesaj şters la data: Marti, 5 Iunie 2012, 00:51
Motiv: v-ati indepartat de la subiect, va rog sa utilizati mesageria privata. multumesc.


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 208
Total subiecte: 523799
Total mesaje: 2533808


 

Acum online

Utilizatori (14)
pyty , sara070169 , MariusDecebal , nicoletachiorescu , nicolas25 , Elena1956 , Bestrecycling , cyan , sanador , sclicuriciimportexportsrl , hebrewo41 , eugarizan , raspunsutil , Carp Mircea

Consultanţi (3)
andreea19982 , danpopescu2011 , sad

Moderatori (3)
freeelis , gi-jane2 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro