Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.433 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.108.467 mesaje in forum.

Discutie concediere art 65 alin 1, fara preaviz, dosar somaj

 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Marti, 5 Iunie 2012, 14:02

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 5 Iunie 2012, 14:24

Buna ziua,
In data de 31.03.2012 mi-a fost data de catre angajator o adresa prin care mi se aducea la cunostinta ca din motive eeconomice societatea isi restrange activitatea si pentru 2 luni voi fi in concediu fara plata. Nu am fost de acord, doar am scris pe hartia respectiva ca am primit un exemplar si am semnat, imi pot recupera banii pe aceste 2 luni? Eu nu am solicitat concediu fara plata si nici nu am scris ca sunt de acord. Pe 30.05.2012 la ora 16 am fost chemata la birou si mi s-a inmanat o alta adresa ca intru in concediu fara plata inca 2 luni si nu am mai semnat nimic, am mers a doua zi la ITM si am facut o sesizare. Pe 31.05.2012 m-a sunat sefa mea si mi-a zis ca programul incepe la ora 09, i-am zis ca stiu si sunt la jurist la ITM depun o petitie impotriva societati. Cam am ajuns la ora 11 la birou m-a astepta cu decizia de concediere ca se desfiinteaza postul meu si ca societatea nu-mi poate asigura un alt post. Pe decizia de concediere nu este trecut preavizul de 20 de zile lucratoare conform art. 76. Am depus in acest sens o alta sesizare la ITM. Trebuie sa depun si la Tribunal o sesizare in acest sens? Refuza sa-mi completeze hartiile necesare pentru somaj, ce pot face in acest sens? Termenul de depunere a dosarulului pentru indemnizatia de somaj este de 10 zile de la concediere, sunt lucratoare sau calendaristice, pentru ca nu specifica pe nicaieri.

 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data inregistrarii:
Joi, 15 Martie 2012, 16:25

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 5 Iunie 2012, 15:15
In cazul concedierii , articolul 65 alineatul 1 din codul muncii aveti dreptul sa contestati in instanta decizia de incetare CIM. Din cate spuneti dumneavoastra nu s-a repectat procerdura de concediere pentru astfel de situatii.Asa ca o recomandare pentru viitor,
actiunile pe care le intrprindeti pe cont propriu sa fie personale si nu publice.Sesizarile intra in regim de confidentialitate.
 
 
 
online
9.58
2 26 1

Data inregistrarii:
Miercuri, 23 Iulie 2003, 00:00

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Marti, 5 Iunie 2012, 15:46
Qui certat de damno vitando anteponendus est ei qui certat de lucro captando.
 
1. Art.65 C.mun. nu reglementează în sarcina angajatorului obligația de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

2. ITM-ul nu poate anula decizia de concediere si nici nu cred ca va poate spune daca este sau nu legala concedierea dvs ...verificarea legalitatii concedierii dvs intra in competenta Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca .. in acest sens, in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere trebuie sa depuneti o actiune in instanta impotriva angajatorului avand ca obiect : anulararea deciziei de concediere, plata drepturilor salariale de la data incetarii raportului de munca si pana la data reintegrarii efective, reintegrarea in functia detinuta anterior concedierii etc.

3. Art. 38 din Legea nr.76/2002:
(1) Indemnizația de șomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
......
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.

(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.

Termenul de 10 zile este calculat pe zile calendaristice nu lucratoare.
 
 
 
 

Discutie concediere art 65 alin 1, fara preaviz, dosar somaj

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    tudorvaleriu,    Gabriela Pintea,    ana-cer 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 169
Total subiecte: 412899
Total mesaje: 2108467


 

Acum online

Utilizatori (27)
StudentulAbuzat , DlGoe , costel01 , danutmihaila , constantin1983 , mic1976 , dental , nicolaee , gelu71 , elidaioana , olteanu_cristina , chimardan , gilmeanuemanuel , RodicaVolmer , meri_ti , einwirkeN , Kappa Metal SRL , carmen2010 , PHS , lee_vue , crn , Miki2014 , Drujescu , Edelweib , Marinnescu , aaduta , Iulia1314

Consultanti (4)
IonicaPorumbel , BogdanBucalae , AndreeaCampeanu , APET_R

Moderatori (7)
freeelis , Iulian Manea , Ares-3 , gigipopa , elga50 , arockz , legally_aid

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

andru308 , avocat_calin , orar , irinamircea , mct , mariana_flo , zsakrm , lexmit31 , natexint , bogdan1974 , agafitei_luminita , vim_1978 , alexya , ralu_eleny , adinac34 , CAZACU IONUT , paul80pantea , gpopovici , sorin76 , Petre_bio , vasaluc , flycatalin , zbanciu , pomohaci , vmg , nicoleta_av , ditta , marlen_dud , adi6982 , roland81 , NIkleon , klaudia772001 , dany3087 , antoaneta1986 , bbc2bbc , lucimct , gia_25 , moranduzza , mircea76dumitru , seliman , camelia-maria , jadomini , bebemariaelena , deejayx , felicia andronache , Dinia , okidoki0809 , cornelia apopei , Ingrida , ymca , arianas , cristianflorea , nelu x , bato laura , schumy80 , oanaj , gheorghita marius , bionpi , NISTOR. MARIOARA , Sam2005 , huli , adriananeacsu , lelcunadia , minca84 , gheorghiu silvestru mihail , cruceanu maria camelia , Chiscari Mihai , lias , liliana state , danutzam , deniss16 , juliac , aaaaaaaaaaaaaa , caraman_ion , necula mihaela , paulwushu , Geanina-Irina , lorymiha , alexneagu , vasib , Mdlyyn , nncristi , iana-maria , carevbus , MihaiCH , Pitiku87 , pacaliciosu , antoaxel , geo_sajjad , vas zelma , mrnneculai , adrianady , szabo_csongor , ioanon , monika-monik , maryus_tl , j_jasmine , PYZY , sorin_iacob87 , evoelena , Iosunt , friends , mariadobner , carmen_dum , doina.panoiu , claudia_e , alexnic , adrian_o , cristina.munteanu , av_plac , cristirus06 , Potco , costin_eduard , walmar , lbaltaru , Mariacica , fendissimaIO , lilimagureanu , ptkvip87

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro