Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.640 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.357 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Distanta regulamentara intre o casa si gardul vecinului

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 18 Iunie 2012, 11:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 18 Iunie 2012, 12:25

Buna ziua,
vecinul din fata noastra are casa cu spatele spre fata casei noastre.distanta de la spatele casei pana la gard este cea normala.acum el a facut constructie in fata casei,dar nu a pastrat linia de la casa,adica distanta din spatele casei pana la gard,
deci afacut peretele garajului ca este un garaj pe hotarul nostru,apa se scurge la mine in curte,a construit si o bucatarie,aceasta este in rand cu casa,dar a facut un geam mare care se vede la noi in curte,a sudat de gardul nostru niste fiare si a pus niste placi de azbociment,daca i-am spus a chemat politia(o ruda de*a lui)care ne tot streseaza si ne ameninta cu amenzi daca spunem ceva.vin si spun ca sunt in curte la ei si au dreptul sa faca ce vor.
Mai nou au facut o constructie pe care nu cred ca au avut autorizatie si au facut-o in locul gardului,au dat gardul si au facut zidul,deci si aici zidul magaziei este la noi in curte.cineva de la noi din familie s-a enervat si batut un cui in peretele vecinului si bineinteles ca vecinul si-a sunat ruda de la politie si ne-am trezit cu politia la poarta. nu este bine ce a facut cel care a batut cuiul cu toate ca este in curtea mea zidul,bineinteles d-nul politai a pus sa fie scos cuiul si cimentuit locul.
Intrebarea mea este ce putem.Cum se pot rezolva asemenea probleme in afara de al da in judecata,unde ne trebuie f.mult timp si bani?
ce ma sfatuiti sa fac,unde sa merg sa-l trezesc putin la realitate?si sa ne lase cu rudele lui din politie.
va multumesc
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 8 Aprilie 2008, 22:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 18 Iunie 2012, 18:15
1. Potrivit “Ghidului privind aplicarea reglementãrilor de amplasare a construcţiilor faţã de aliniament cu respectarea principiilor de esteticã urbanã”, regimul de aliniere – este limita convenţionalã stabilitã prin regulamentele locale de urbanism ce reglementeazã modul de amplasare al construcţiilor prin fixarea unor distanţe între fronturile construite şi un reprer existent (aliniamentul stradal, acul strãzii, limita trotuarului, alinierea faţadelor existente, împrejmuirile, etc.).
Servitutea de vedere este obligativitatea de a păstra distanţa de minim de 1,90m, între faţadele cu ferestre sau balcon ale clădirii şi limitele proprietăţii vecine (Cod Civil).

2. Vecinul va trebui sa aiba o autorizatie de constructie si ar fi trebuit sã obţinã si acordul dvs. Totusi, in situatia in care vor exista deschideri de vedere care dau in proprietatea dvs., atunci vor trebui respectate dispozitiile din Codul Civil. Mai mult, ar trebui analizat si PUZ-ul localitatii, PUG-ul, Regulamentul general de urbanism etc.

3. Speţã: “Construire pe terenul altuia. Valorificarea dreptului la despăgubiri. Constructor de rea-credinţă.

Tribunalul Suprem
Secţia civilă
DECIZIA Nr. 236
din 26 ianuarie 1974

Construire pe terenul altuia. Valorificarea dreptului la despăgubiri. Constructor de rea-credinţă. Prescripţie
Publicată în: "Repertoriu de practică judiciară în materie civilă a Tribunalului Suprem şi a altor instanţe judecătoreşti pe anii 1969 - 1975"

Proprietarul terenului are dreptul să-şi însuşească orice construcţie făcută de altă persoană pe terenul său ori, în cazul unui constructor de rea-credinţă, să-l oblige a o ridica. În cazul în care îşi însuşeşte construcţia, el este dator să despăgubească pe constructor cu valoarea materialelor şi preţul muncii investite.
Constructul poate să-şi valorifice dreptul la despăgubiri, ca orice drept patrimonial, în termen de trei ani, care, în cazul constructului de rea-credinţă şi dacă proprietarul terenului a înţeles să-şi însuşească acea construcţie, începe să curgă din momentul în care proprietarul şi-a manifestat intenţia de a şi-o însuşi. Această manifestare de voinţă trebuie să aibă un caracter neechivoc, ea putînd să rezulte din împrejurări de fapt (art. 494 alin. 1 c. civ.; art. 3, decret nr. 167/1958)”.

4. Potrivit Noului cod civil actualizat 2012 - Legea 287/2009
CAPITOLUL III
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată
SECŢIUNEA 1
Limite legale

Art. 611
Picătura streşinii
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

Art. 612
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Art. 614
Fereastra sau deschiderea în zidul comun
Nu este permis să se facă fereastră sau deschidere în zidul comun decât cu acordul proprietarilor.

Art. 615
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.

Art. 616
Fereastra de lumină
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.

5. Soluţii. Variante.
5.1. O sesizare la Inspectoratul de Stat in constructii care sa trimita un inspector sa verifice daca a existat o autorizatie de construire si un plan, intocmit de un arhitect, al noii constructii, si in ce conditii a fost emisa aceasta autorizatie din moment ce vecinul dvs. nu v-a cerut acceptul de a ridica noua constructie la aceasta distanta de a dvs.
5.2. Plângere la poliţia localã. Anexaţi la ea documente justificative, acte de proprietate pe terenul respectiv, poze cu construcţia ilegalã, etc.
5.3. Acţiune în instanţã având ca obiect tulburare de posesie.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 18 Iunie 2012, 11:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 19 Iunie 2012, 10:01
Multumesc mult pentru sfat.
Si o ultima intrebare,trebuie sa am si cadastru la acte,noi avem schita casei si a terenului asa cum se facea inainte,nu am reusit sa facem cadastru la teren.

o zi buna
 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Joi, 30 Noiembrie 2006, 12:51

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 19 Iunie 2012, 10:18
sigur ca va trebuie cadastru, cum vreti sa demonstrati ca aia e linia de hotar?

dar daca nu vreti sa apelati la justitie, nu vad alta solutie. Politistul ruda de-a vecinului ar trebui reclamat la superiorii lui pentru abuz de putere, ar merita sa-l puneti cu botul pe labe. Fiti sigura ca stie si el de frica cuiva.

Dreptatea e de partea dv, trebuie doar s-o puneti in aplicare prin orice mijloc.

ultima dată editat de marfan pe data de Marti, 19 Iunie 2012, 10:18
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 18 Iunie 2012, 11:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 19 Iunie 2012, 11:20
Multumesc mult !
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Marti, 8 Aprilie 2008, 22:03

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 19 Iunie 2012, 17:00
Daca va referiti la solutia 5.2. Acte de proprietate pe terenul dumneavoastra
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Luni, 18 Iunie 2012, 11:35

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 20 Iunie 2012, 10:20
Buna ziua,
as mai avea nevoie de un sfat,azi v-a veni d-nul politai sa constate daca socrul meu a scos cuiele din perete si sa intocmeasca un proces verbal,este obilgat socrul meu sa-l primeasca pe d-nul politai in curte daca noi proprietarii nu suntem acasa?Socrul are 89 ani si nu stiu ce hartii o sa-l puna sa semneze, nu stiu cum sa procedez legal,sa-l pot tine la distanta pe acest domn politai in limita legala(v-am explicat este vb despre politaiul ruda al vecinului).
este normal sa vina d-nul politai sa ma anunte ca vecinul meu are de gand sa-si puna burlane la casa si acolo unde este nevoie lastarii de la vie vor fi taiati?
As vrea sa mentinez ca atunci cand vecinul a sunat la politie ca socrul meu a batut cuie in peretele lui,a venit prima data un dom politai ,a vazut si a spus:"'Da esti in curtea dumitale,si faci ce vrei,peretele se vede ca este in curtea dumitale'' si a plecat.
A doua zi a venit d-nul ruda vecinului care este neliptsit la toate problemele dintre vecin si socrul meu.
Am inteles de la socrul meu ca i s-a aratat un act in care este numele socrului meu trecut pe un act de-al lor ca i-ar fi dat voie sa-si faca in fata casei la noi pe hotar peretele garajului lor.
Cum sa-l treaca si socrul meu cand el nu a semnat nimic una la mana iar in al doilea rand noi avem acte de vanzare cumparare facute de socrul meu din 1995 iar vecinii s-au mutat acum vreo 10-11 ani.
Va pot spune cu mana pe inima ca nu vreau sa fac rau dar deja acest vecin a depasit orice limita,intre noi (sotul meu si eu) si vecini nu au fost prea multe discutii in acest timp de cand s-a mutat,dar socrul meu fiind acolo de 60 de ani.el stie cine a facut gardul,al cui este si atunci cand vecinul a facut ceva neregulamentar socrul meu fiind acasa a ripostat si vecinul a sunat la politie.Noi cand ajungeam acasa aflam si nu mergeam sa vb cu vecinu,ne luam de batran.
si am constatat ca am facut cea mai mare greseala.
apropo vecinul crede ca socrul meu este proprietarul casei.
ce ma sfatuiti???
 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Joi, 30 Noiembrie 2006, 12:51

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 24 Iunie 2012, 21:35
NU dv. faceti rau, el e un nesimtit si abuzeaza de relatia pe care o are cu "domnul politai" (daca tot ii spuneti domnul, macar spuneti-i politist) Puneti-l la punct, nu lasati marlania sa devina o obisnuinta. Daca nu, maine va construi chiar in curtea dv si va va culege ciresele din gradina. Nu va lasati.
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Distanta regulamentara intre o casa si gardul vecinului

Acest subiect este moderat de către
andreigrigoriu,    gerberga,    Joha,    simonette12,    romascanu,    AVLIL,    freeelis,    trandafir2 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 36
Total subiecte: 523671
Total mesaje: 2533357


 

Acum online

Utilizatori (14)
Zoya , ValentinSA , Lucian_bz , Mediator_Bucuresti , Pana_Gh , lucicamihoc , drmp , SterschiCosmin , Ale-Geo , alyioana , StRotaru , agachedumitru , ana antonia , a_ddina

Consultanţi (2)
laleaua-neagra , adolfinapop

Moderatori (2)
freeelis , Adriantot

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro