Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.624 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.746 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Adeverinta concediu crestere copil

 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Luni, 23 Mai 2011, 12:29

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 3 Iulie 2012, 13:59

Buna ziua,

Am un salariat care si-a suspendat contractul pentru crestere copil pana la 2 ani. A adus la firma o adeverinta in care trebuiau completate urmatoarele informatii pe ultimele 12 luni: nr. zile lucrate, nr. zile concediu medical, nr. zile concediu fara plata sau abs. nemotivate, tip venit (salariu net, indemnizatie concediu medical, somaj etc) si salariu net pentru fiecare luna in parte. In ultimele 12 luni angajatul a avut si zile de concediu fara plata si concediu medical. Cum era normal am completat la rubrica respectiva nr. zile de concediu fara plata pentru fiecare luna (unde era cazul). Cand a fost sa isi depuna dosarul i s-a cerut o adeverinta eliberata de firma cum ca din cauza firmei a fost in concediu fara plata. Unde scrie ca la dosarul pentru acordare indemnizatie crestere copil trebuie sa depui si o astfel de adeverinta? Mentionez ca salariatul in cauza a mai avut contractul suspendat pentru crestere copil (pentru primul copil si a reluat activitatea inainte de termen) si la primul dosar nu s-a cerut asa ceva. De asemenea la dosar i s-a cerut si o dovata ca angajatorul a fost de acord cu inceperea activitatii inainte de termen pentru primul copil. Eu i-am dat salariatului o copie de pe cererea de reincepere a activitatii si un exemplar din decizie. Nu stiu ce alt act sa-i dau. Cum sa procedez ca omul se tot plimba dintr-o parte in alta si are contractul suspendat din aprilie 2012.
 
 
 
offline
3.83
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 3 Iulie 2012, 22:01
1. Nu inteleg ce doresc cei de la Primarie, poate ca salariatul respectiv are prea multe luni cu CFP si nu poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca sunt admise si fractiunile de luna:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
...

3. Daca nu va lamuriti puteti sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
 
 
 
offline
Avatar 4
10

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 4 Iulie 2012, 05:37
Elssa a scris:

Buna ziua,

Cand a fost sa isi depuna dosarul i s-a cerut o adeverinta eliberata de firma cum ca din cauza firmei a fost in concediu fara plata. Unde scrie ca la dosarul pentru acordare indemnizatie crestere copil trebuie sa depui si o astfel de adeverinta?


Nu scrie asa ceva,dar probabil angajata dvs. nu are indeplinita conditia celor 12 luni anterioare nasterii cu venit impozabil si i s-a sugerat ,pt. a fi ajutata ,ca acel cfp sa fie considerat ca fiind acordat pt. intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii,aceasta fiind o situatie de asimilare,care se ia in calcul in vederea stabilirii dreptului.De aceea cel mai probabil v-a spus sa eliberati o astfel de adeverinta....
Parerea mea este ca daca motivul real al cfp nu a fost acesta,chiar daca ati dori sa ajutati,sa nu eliberati o astfel de adeverinta,pt. ca este un fals,si se poate pedepsi penal

ultima dată editat de ondino pe data de Miercuri, 4 Iulie 2012, 05:40
 
 
 

Discuţie Adeverinta concediu crestere copil

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    ana-cer,    freeelis 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 119
Total subiecte: 524642
Total mesaje: 2536742


 

Acum online

Utilizatori (19)
YSL , DanielScorus , Scacon , madalina15 , sinculi , bigpaulie , monuca , adelinamaria , corneliahernea , marius_sym , STANCIU71 , CUSTODIAN , IOANA1972 , nicoleta_elena , johnnydanut , paris50paris , marin05 , courvoisier , vizor

Consultanţi (3)
ConsuelaScarlat , AvTudor_com , patrascu razvan

Moderatori (1)
gi-jane2

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro