Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 325.834 de membri si 5.989 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.103.982 mesaje in forum.

Discutie Somajul si dreptul la maternal.

Du-te la pagina:  1 2
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 6 Iulie 2012, 14:49

Buna ziua,
Sora mea a terminat in luna martie masterul si imediat s-a inscris la somaj. Beneficiaza de acest ajutor de somaj de 2 luni, iar acum a aflat ca este insarcinata. o cunostinta i-a spus ca are drep de maternal deoarece intre cele doua (master si somaj) a existat o continuitate. Este adevarat?
Va multumesc!

ultima data editat de marina-maria pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 15:50
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Marti, 13 Martie 2012, 13:12

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 6 Iulie 2012, 15:42
da,este adevarat,insa somajul ca absolvent este doar de 6 luni,iar dvs ati mentionat ca de 2 luni a luat somajul. Ii mai ramane 4 luni de luat somaj.
Va avea drept de indemnizatie crestere copil timp de 2 ani(copil normal) daca inainte de nasterea copilului are 12 luni realizari impozabile.
Stiti si in cate luni este insarcinata?
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 6 Iulie 2012, 15:52
are doar o luna.
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 6 Iulie 2012, 15:59
cum nu are nici o sansa sa se angajeze ( cine te angajeaza insarcinata?) aceste realizari impozabile le poate face si daca isi plateste ea contributiile la stat sau este obligatoriu sa fie angajata?

ultima data editat de marina-maria pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 17:14
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Marti, 13 Martie 2012, 13:12

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 6 Iulie 2012, 16:09
1) nu poate sa isi plateasca contributiile la stat.
2) deci este insarcinata in 1 luna ,nu se cunoaste ca e insarcinata,deci poate daca vrea sa se angajeze si i se va intrerupe somajul.
3) Daca totusi doreste sa plateasca aceste contributii asa cum sustineti,singura sansa este de a avea o cunostiinta care este patron,si sa o angajeze,iar sora dvs sa plateasca contributiile ce i se retin atat angajatorului cat si angajatului. Asta depinde daca gaseste un patron intelegator.
4) Daca nu gaseste de lucru,atunci ar putea sa continue o a 2 facultate, si i va putea sa intre in CCC pa baza ca este studenta.

Solutia mai buna este cu angajarea,daca nu.....alta facultate. Speram sa gaseasca un loc de munca,sau sa vb cu un prieten(a) care este patron(a).

ultima data editat de Tarzan2012 pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 16:10
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 6 Iulie 2012, 18:04
Am inteles. Va multumesc frumos pentru sfaturi!

ultima data editat de marina-maria pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 18:09
 
 
 
online
10
2 39 2

Data inregistrarii:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Sambata, 7 Iulie 2012, 13:46
DEMOCRATIE = Regim in care fiecare are dreptul sa sustina ca e sub dictatura.
 
1. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de CCC.

2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

4. - Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
- In acest fel, prin concedii medicale, va puteti "prelungi" perioada de somaj macar pana veti intra in concediul de maternitate.

5. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiazã de indemnizație de șomaj au urmãtoarele obligații:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

Art. 45.
(1) Suspendarea plãții indemnizațiilor de șomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizației pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizației de maternitate și a indemnizației pentru creșterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

6. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 20.1
(1) Obligatia prevazuta la art. 41 alin. (1) lit. e) din lege se considera indeplinita in situatia in care instiintarea in scris cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca in cazul persoanei beneficiare de indemnizatie de somaj se realizeaza prin transmiterea, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical, a unei declaratii pe propria raspundere din care sa rezulte seria si numarul certificatului de concediu medical, data acordarii acestuia, numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, datele de identificare ale persoanei careia i s-a eliberat certificatul de concediu medical si adresa la care aceasta persoana va locui pe perioada valabilitatii concediului medical.

(2) Declaratia pe propria raspundere prevazuta la alin. (1) se poate transmite prin una dintre urmatoarele modalitati de comunicare: fax, posta, e-mail sau prin depunerea acesteia la agentia pentru ocuparea fortei de munca unde este inregistrata persoana beneficiara de indemnizatie de somaj, in numele acestei persoane, de catre un membru de familie sau, dupa caz, de catre o alta persoana.

(3) Termenul de 24 de ore de la data acordarii concediului medical prevazut la art. 41 alin. (1) lit.e) din lege si la alin. (1) din prezentul articol se indeplineste la sfarsitul zilei urmatoare datei in care s-a acordat concediul medical, in situatia in care aceasta nu este declarata zi nelucratoare, sau in prima zi lucratoare, in situatia in care acordarea concediului medical s-a realizat in zilele declarate nelucratoare, sau la implinirea termenului.ultima data editat de tudorvaleriu pe data de Sambata, 7 Iulie 2012, 13:48
 
 
 
offline
Avatar 3
10

Data inregistrarii:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 7 Iulie 2012, 14:53
@ marina-maria

Data probabila a nasterii va fi in martie 2013.Pt.a putea beneficia de concediul si indemnizatia de crestere copil pana la 1 an/2 ani sau 3 ani pt. copil cu handicap,va avea nevoie ca in perioada aprilie 2012,martie 2013,sa fi realizat un venit impozabil sau sa se fi aflat in una dintre situatiile precazute de art2al(5)din OUG111/2010.
Venit impozabil nu a realizat si cu siguranta nu va realiza in acest interval,asa incat daca dorim sa stim daca va putea beneficia de ccc si indemnizatie trebuie sa analizam daca in acest interval s-a aflat in perioadele asimilate.Astfel:

1.in intervalul aprilie pana a inceput sa beneficieze de somaj s-a aflat în evidența agenției pentru ocuparea forței de muncă,, în vederea acordării indemnizației de șomaj(cele 60 dezile),aceasta perioada este perioada asimilata.
2.6luni beneficiaza de somaj,banuiesc ca incepand din mai 2012a inceput somajul,perioada asimlata ,insa peste4luni va incheia somajul,sivormai fi de acoperit inca cateva luni.
De aceea,este bine sa incerce sa solicite acum medical care se stie suspenda perioada de somaj,caci de concediul prenatal nu va putea beneficia decat incepand din luna a 7a de sarcina,si este deja tarziu,ea mai avand drept la doar 4 luni de somaj.
C.medical si concediul de maternitate presi post natal sunt perioade asimilate .care fac ca somajul sa nu se incheie peste 4luni si astfel se va ajunge sa se acopere integral cu per.asimilate cele 12 luni.

ultima data editat de Gabriela Pintea pe data de Duminica, 8 Iulie 2012, 02:24
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 
 

Discutie Somajul si dreptul la maternal.

Acest subiect este moderat de catre
tudorvaleriu,    ana-cer,    AVLIL 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 66
Total subiecte: 411887
Total mesaje: 2103984


 

Acum online

Utilizatori (35)
avo_puy , aliosagav , roxana69 , CountPorcula1987 , predadan79 , ynocentta , stoicamir , mediterana , laura-jurist , tedddybear , Martonze , LukacsIosifCarol , Poketbiker , danymunteanu , oana_miruna , Roxana Neagu , bocit , basarabia1982 , siri2014 , gabytza79 , claudia_d , mareboys , claudiaopen , crsr , catalinatravel2 , ela david , maticiuc , grin , catalin1980 , puncuskaa , Rizea Narcis , AlexG , edisat , proastasatului , silster

Consultanti (3)
alexcanciu , BicovStefan , ionut toarta

Moderatori (3)
tudorvaleriu , simonette12 , legally_aid

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

lola , Orwell , TOR , nadial , tatarnic , NAGY ZSOLT , monica.stanciu , pussycat , nicktwister , oaopri , mihai2382 , feryan , smnlp , gsilviu78 , lazar.ionut , Marinela_ br , nabejo , egreta , rapanviorel , rapviorel , nenna26 , irinuta , HORECA EXPERT , SPE , lipovasnj , LECRAM , nar , sonorom , mihalache , georgianacalin , ion neagu , stella_caracostea , horlaci2003 , valentina-meresz , AF Parpala , mamaina , Caligula , popescuvirgil44 , daniela5 , aura_s , alinat , phoenixpetra , gusty , roxiana , alinamugur , getam , mora_attila , antecume , edo23 , mireille_is , marianicoo , iulyian , dr Kiss Borbála , petcudanpetcu , sonia28 , mirunajad , waldymar , andreicsa , diamo , Ion d. , punctali , denisalacra , georgetap , damian088 , elenacarmen , Pantilie Nina , blagu , fl2308 , agafia.staicu , aanaderol , alexdeian , nicoleta.ion55@yahoo.co.uk , angela_capota , cami_imi , nicoleta teodorescu , alina.chituc , mirela popa , Peitho , cristidelice , iacob laurentiu dan , georgescuray , ANCA SPIRIDON , carmentza , Irina91 , hermannstadtady , Mujagado , onilogi , stanciu aurelia , andra-celia , pasaportista , nelda , alina2006alina91 , costelcalin , judgedredd , evaluarebrasov , virgula , Tya_27 , vrd , ghicosion , tudosevictorel , iuhasz , Viorica Alex , www.alegemedierea.ro , gabrielbulgaru , keleioan , andresclaudia , myoooo , marin raduti , fox23 , AndreASM , mena2308 , cristynika_79 , magdabarbu , CATALIN CORNELIU , trex2308 , jon58 , 230857 , sallai , neagusenior , popa liana , adrianaudroiu , ivan cornelia , bilu ana , Phoenix58 , cristinaobi , dadi68 , anna2308 , mgmediator , Andreea_Ius , Blagoi Daniel , marianacernica , NicuViorel , liviu_ionut , popescubogdan , Cametra , CameliaBP , timofteandreius , SLDTimisoara , MioaraOlteanu , PopaDaniel23 , CIOKOLATA , JohnnyX , Rodyr3 , asanacheromel , MARIANMATE

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro