Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.719 de membri si 6.657 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.614 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Somajul si dreptul la maternal.

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Iulie 2012, 14:49

Buna ziua,
Sora mea a terminat in luna martie masterul si imediat s-a inscris la somaj. Beneficiaza de acest ajutor de somaj de 2 luni, iar acum a aflat ca este insarcinata. o cunostinta i-a spus ca are drep de maternal deoarece intre cele doua (master si somaj) a existat o continuitate. Este adevarat?
Va multumesc!

ultima dată editat de marina-maria pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 15:50
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 13:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Iulie 2012, 15:42
da,este adevarat,insa somajul ca absolvent este doar de 6 luni,iar dvs ati mentionat ca de 2 luni a luat somajul. Ii mai ramane 4 luni de luat somaj.
Va avea drept de indemnizatie crestere copil timp de 2 ani(copil normal) daca inainte de nasterea copilului are 12 luni realizari impozabile.
Stiti si in cate luni este insarcinata?
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Iulie 2012, 15:52
are doar o luna.
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Iulie 2012, 15:59
cum nu are nici o sansa sa se angajeze ( cine te angajeaza insarcinata?) aceste realizari impozabile le poate face si daca isi plateste ea contributiile la stat sau este obligatoriu sa fie angajata?

ultima dată editat de marina-maria pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 17:14
 
 
 
offline
19

Data înregistrării:
Marti, 13 Martie 2012, 13:12

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Iulie 2012, 16:09
1) nu poate sa isi plateasca contributiile la stat.
2) deci este insarcinata in 1 luna ,nu se cunoaste ca e insarcinata,deci poate daca vrea sa se angajeze si i se va intrerupe somajul.
3) Daca totusi doreste sa plateasca aceste contributii asa cum sustineti,singura sansa este de a avea o cunostiinta care este patron,si sa o angajeze,iar sora dvs sa plateasca contributiile ce i se retin atat angajatorului cat si angajatului. Asta depinde daca gaseste un patron intelegator.
4) Daca nu gaseste de lucru,atunci ar putea sa continue o a 2 facultate, si i va putea sa intre in CCC pa baza ca este studenta.

Solutia mai buna este cu angajarea,daca nu.....alta facultate. Speram sa gaseasca un loc de munca,sau sa vb cu un prieten(a) care este patron(a).

ultima dată editat de Tarzan2012 pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 16:10
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iulie 2012, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 6 Iulie 2012, 18:04
Am inteles. Va multumesc frumos pentru sfaturi!

ultima dată editat de marina-maria pe data de Vineri, 6 Iulie 2012, 18:09
 
 
 
offline
3.78
42 2

Data înregistrării:
Vineri, 6 Iunie 2008, 16:19

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Sambata, 7 Iulie 2012, 13:46
1. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de CCC.

2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

4. - Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
- In acest fel, prin concedii medicale, va puteti "prelungi" perioada de somaj macar pana veti intra in concediul de maternitate.

5. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj au urmãtoarele obligaţii:
...
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

6. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 20.1
(1) Obligatia prevazuta la art. 41 alin. (1) lit. e) din lege se considera indeplinita in situatia in care instiintarea in scris cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca in cazul persoanei beneficiare de indemnizatie de somaj se realizeaza prin transmiterea, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical, a unei declaratii pe propria raspundere din care sa rezulte seria si numarul certificatului de concediu medical, data acordarii acestuia, numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, datele de identificare ale persoanei careia i s-a eliberat certificatul de concediu medical si adresa la care aceasta persoana va locui pe perioada valabilitatii concediului medical.

(2) Declaratia pe propria raspundere prevazuta la alin. (1) se poate transmite prin una dintre urmatoarele modalitati de comunicare: fax, posta, e-mail sau prin depunerea acesteia la agentia pentru ocuparea fortei de munca unde este inregistrata persoana beneficiara de indemnizatie de somaj, in numele acestei persoane, de catre un membru de familie sau, dupa caz, de catre o alta persoana.

(3) Termenul de 24 de ore de la data acordarii concediului medical prevazut la art. 41 alin. (1) lit.e) din lege si la alin. (1) din prezentul articol se indeplineste la sfarsitul zilei urmatoare datei in care s-a acordat concediul medical, in situatia in care aceasta nu este declarata zi nelucratoare, sau in prima zi lucratoare, in situatia in care acordarea concediului medical s-a realizat in zilele declarate nelucratoare, sau la implinirea termenului.ultima dată editat de tudorvaleriu pe data de Sambata, 7 Iulie 2012, 13:48
 
 
 
offline
Avatar 4
10

Data înregistrării:
Vineri, 19 Martie 2010, 17:59

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 7 Iulie 2012, 14:53
@ marina-maria

Data probabila a nasterii va fi in martie 2013.Pt.a putea beneficia de concediul si indemnizatia de crestere copil pana la 1 an/2 ani sau 3 ani pt. copil cu handicap,va avea nevoie ca in perioada aprilie 2012,martie 2013,sa fi realizat un venit impozabil sau sa se fi aflat in una dintre situatiile precazute de art2al(5)din OUG111/2010.
Venit impozabil nu a realizat si cu siguranta nu va realiza in acest interval,asa incat daca dorim sa stim daca va putea beneficia de ccc si indemnizatie trebuie sa analizam daca in acest interval s-a aflat in perioadele asimilate.Astfel:

1.in intervalul aprilie pana a inceput sa beneficieze de somaj s-a aflat în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă,, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj(cele 60 dezile),aceasta perioada este perioada asimilata.
2.6luni beneficiaza de somaj,banuiesc ca incepand din mai 2012a inceput somajul,perioada asimlata ,insa peste4luni va incheia somajul,sivormai fi de acoperit inca cateva luni.
De aceea,este bine sa incerce sa solicite acum medical care se stie suspenda perioada de somaj,caci de concediul prenatal nu va putea beneficia decat incepand din luna a 7a de sarcina,si este deja tarziu,ea mai avand drept la doar 4 luni de somaj.
C.medical si concediul de maternitate presi post natal sunt perioade asimilate .care fac ca somajul sa nu se incheie peste 4luni si astfel se va ajunge sa se acopere integral cu per.asimilate cele 12 luni.

ultima dată editat de Gabriela Pintea pe data de Duminica, 8 Iulie 2012, 02:24
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie Somajul si dreptul la maternal.

Acest subiect este moderat de către
tudorvaleriu,    ana-cer,    freeelis 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 5
Total subiecte: 523750
Total mesaje: 2533614


 

Acum online

Utilizatori (2)
konadelle , Cristian_V

Consultanţi (1)
romeovalentin

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

Sabina_Raicu , marovb , nik66 , marius79 , adrianvintilescu , marmura , vasile algeorge , GRIGAIOAN , Zora , ckeptea , lmajeri , kriss80 , kyd , vamil , SURANG , kisse0468 , fana_calin , alexia76 , cureleaf , Cris Rusu , roanstef , ams , CRISTHA , nc_sandu , simmo , anab , asistenta , Cerry , Nutulica26 , dana.m , mario_85 , esthera , trinc_carmen , jenygyna , diogene67 , alexandru.hubert , mioarachirila , maria-mihaela , neagu sorina , liviacj , mihaela bucur , bita , andra_galati , ardeleanvali , LUMI1971 , alinutza290 , Gryg87 , dnd76 , varlan , cristina mc , stefania.mirabela , anca curtean , desentzano , matanza , fadeconsulting , Madalina Tanase , popescu ana mihaela , TrecyRef , nikol18 , gancean_emilia , alexdink , hgvlad , Cristianstefanescu2007 , zefir , nikmircea , Floppy75 , petrescu maria , adriaadi , Raluca Stoean , nikoleta miclaoni , cezar31 , ADRIANA CALATAN , Araya , Myador , marianstavaroiu , gabriela1554 , sabrai , ralukdas , Elidor , traduceri10 , dncl , scuteristul , kinetix , nikku_suteu , ileana74 , virtopeanu costel , Crisan_valentin , szaboalexandru , edanapaun , Klarax , carmen_lutu , dianabalan , filipaurel , patriciabibi , supreme.house , dgs04 , Nicoleta_Tare , Nicoleta Sisca , iordacheromeo , Daniela04 , polefkadaiana , rares001 , cdmdorinelius , anti_lop , Robert Prisecaru , garson , emilia75 , gpnindependenta , MagS , Lucyciuf , gcprmr , adonis13 , larisa-ioana , mateiluc , seneca399 , jedrysiak_stelian , balutagabriela , andreiu85 , giulia84 , Inna20 , ara3 , razvanvelicu , Harapalb , Andrei955 , nicoletaionel , Harrylby , gigienciu , nyisztor , luox4395 , qetz1466 , Lydiexcp , xocr2658 , rbqku29 , fwsfa95 , legtwl68 , ecxdpbdjw49 , andreicristianstoica , Songznjy , Chingzay

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro