Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.601 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.654 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie redobandire permis auto

Du-te la pagina:  1 2
 
offline
10

Data înregistrării:
Luni, 19 Septembrie 2011, 16:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 19 Iulie 2012, 23:13

Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de 0,42 a refuzat recoltarea probelor biologice de sange,a fost judecat iar acum vrea sa redobandeasca permisul ,caci aceasta este meseria lui.A fost sa vada ce trebuie facut,la o scoala de soferi,si i s-a spus ca trebuie sa faca scoala( ore practice si teoretice) pt fiecare categorie in parte.Am cautat pe internet caci pt redobandire numai scolarizarea se ridica la aprox. 8500lei,plus dosarele care se intocmesc pt fiecare grad in parte,si am gasit pe acest forum,, Pentru a obtine un nou permis de conducere, persoana care a posedat permis de conducere, dar care a fost anulat, nu mai trebuie sa urmeze cursurile de pregatire teoretica si practica desfasurate într-o scoala de conducatori auto autorizata", a declarat, pentru AvocatNet.ro, Alina Dragomir, comisar sef in cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.,,Azi a fost la Galati la acest serviciu si a intrebat cum se poate redobandi permisul,iar raspunsul a fost ca trebuie sa faca scoala pt fiecare categorie in parte si binenteles si cate un dosar aferent categoriei.
Care este adevarul?

 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Marti, 30 Noiembrie 2010, 15:37

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 20 Iulie 2012, 11:27
in primul rind, permisul se poate obtine numai dupa implinirea unui termen de 1 an de la raminerea definitiva a sentintei de condamnare (daca pedeapsa aplicata a fost suspendata de la executare).
In al doilea rind, permisul se obtine in urma urmarii cursurilor de specialitate si a trecerii examenului. este ca si cum l-ar obtine pentru prima data.
 
 
 
offline
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 20 Iulie 2012, 15:49
matahachiro a scris:

In al doilea rind, permisul se obtine in urma urmarii cursurilor de specialitate si a trecerii examenului. este ca si cum l-ar obtine pentru prima data.


Dle avocat @matachiro pe acest forum foarte multi useri pun intrebarea daca dupa anularea permisului de conducere pentru redobandirea acestuia mai trebuie urmata scoala de soferi.

Raspunsul dvs. in cazul de fata vizeaza obtinerea permisului de conducere sau obtinerea atestatului avand in vedere ca sotul a detinut probabil categ. C si/sau D pentru profesionisti?

Articolul scris de colega dvs Roxana Neagu pe forumul Avocatnet la adresa http://www.avocatnet.ro/con...
descrie situatia pentru redobandirea permisului de conducere. Este descrisa situatia corect in acel articol?

Obtinerea atestatului pentru conducerea vehiculelor de marfa si calatori este alt subiect. Atestatul este valabil impreuna cu permisul de conducere ptr ca pe atestat este inscrisa seria si nr . permisului de conducere.

Parerea mea este ca trebuie intai redobandit permisul in conditiile articolului scris de catre dna Roxana Neagu .

Nu cunosc daca atestatul se anuleaza odata cu anularea permisului de conducere, cel putin OUG 195 nu prevede aceasta posibilitate. o sa ma informez si o sa revin.
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Luni, 19 Septembrie 2011, 16:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 20 Iulie 2012, 23:05
Nu este vorba de nici un atestat.Doar de redobandirea permisului auto profesionist , dupa termenul de 1 an,de cand a ramas definitiva hotatarea.
 
 
 
offline
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 21 Iulie 2012, 08:38
doina_dana a scris:

Sotul meu (...) acum vrea sa redobandeasca permisul ,caci aceasta este meseria lui. (...) scolarizarea se ridica la aprox. 8500lei,plus dosarele care se intocmesc pt fiecare grad in parte


din ce ati relatat s-a inteles ca sotul este conducator auto profesionist, meserie ptr care iti trebuie si atestat. ce categorii detinea inainte de anularea permisului de conducere daca tariful ptr scolarizare este atat de mare? sau poate nu sunt eu la curent cu preturile!

in orice caz, daca este vorba numai de redobandirea permisului de conducere nu se mai face scoala.

Ordinul 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere

Art. 6. -
(6) In vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru aceleasi categorii/subcategorii detinute anterior, candidatii aflati in una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin. (1) din ordonanta de urgenta trebuie sa prezinte pentru programare la examinare documentele prevazute la alin. (2) lit. a)-e), precum si:
a) fisa medicala-tip;
b) copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva.

(2)Dosarul de examinare trebuie sa contina urmatoarele documente:
a) cererea-tip, semnata de candidat, al carei model este prevazut in anexa nr. 1;
b) fisa de scolarizare pentru conducerea autovehiculelor, emisa de unitatea autorizata, al carei model este prevazut in anexa nr. 2;
c) certificatul de cazier judiciar, in termenul de valabilitate;
d) copia actului de identitate valabil;
e) chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere;

Daca pentru persoanele care vor sa isi redobandeasca permisul de conducere anulat acestuia din cauza unei hotarari judecatoresti ar fi fost obligatorie urmarea inca o data a scolii de soferi (cursuri de pregatire teoretica si practica), legiuitorul nu ar mai fi prevazut un aliniat separat la art. 6 privind aceasta categorie de candidati, adica alin. (6) nu isi avea rostul.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Luni, 19 Septembrie 2011, 16:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 21 Iulie 2012, 09:09
Da,este conducator auto profesionist,dar in momentul cand i-a fost anulat permisul,unde lucra nu avea nevoie de atestat,si fiind. absolvent al liceului auto avea toate gradele.Eu am vazut pe forum ca nu mai trebuie inca o data sa faca scoala,dar instructorii spun ca daca nu face scoala nu are cu ce masina ,autobuz,camion,etc. sa de-a examenul de conducere,iar la ghiseul de permise din cadrul politiei i s-a spus ca trebuie sa faca iar scoala,ca asa scrie la lege. Eu nu mai inteleg nimic! Stiu ca ,,unde-i lege nu-i tocmeala,,, dar una e legea si alta se face......
 
 
 
offline
26
3

Data înregistrării:
Miercuri, 24 August 2005, 19:31

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 21 Iulie 2012, 11:26
doina_dana a scris:

instructorii spun ca daca nu face scoala nu are cu ce masina ,autobuz,camion,etc. sa de-a examenul de conducere,iar la ghiseul de permise din cadrul politiei i s-a spus ca trebuie sa faca iar scoala,ca asa scrie la lege. Eu nu mai inteleg nimic! Stiu ca ,,unde-i lege nu-i tocmeala,,, dar una e legea si alta se face......


pentru sustinerea examenului nu este prevazut in nicio lege ca vehiculul cu care se sustine examenul sa fie proprietatea unei scoli de soferi.
camioanele sau autobuzele se pot inchiria de la orice autobaza sau chiar de la orice scoala de soferi contra unei sume.
instructorii auto nu vor spune niciodata acest lucru, vor afirma ca este nevoie de reluarea scolii.
pentru a fi convinsi daca trebuie sau nu trebuie reluata scoala faceti o adresa la politia rutiera in care solicitati conditiile de redobandire a permisului de conducere dupa anularea acestuia cu mentionarea faptului sa precizeze daca este obligatorie relaurea scolii de soferi ca pentru o persoana care nu a mai avut permis de conducere.

atestatul este necesar pentru transport marfa si persoane. inseamna ca avea un loc de munca unde necesita doar categ. B.

Ordinul 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere

Art. 6. -
(1) La data programarii, respectiv la data sustinerii probelor de examen, candidatii trebuie sa indeplineasca, potrivit legii, conditiile de varsta, sa fie apti din punct de vedere medical, sa faca dovada pregatirii teoretice si practice prin cursuri organizate in conditiile legii si sa nu se afle in una dintre situatiile prevazute la art. 24 alin. (6) din ordonanta de urgenta.
(3) Situatia medicala a candidatilor al caror aviz medical initial, inscris pe fisa de scolarizare prevazuta la alin. (2) lit. b), a expirat se dovedeste prin prezentarea fisei medicale-tip in original.

chiar daca la alin. (1) se poate intelege ca ar fi vorba despre toti candidatii, alin. (2) mentioneaza ce documente trebuie sa contina dosarul de examinare iar la alin. (6) documentele pentru candidatii care au avut permisul suspendat.

asa cum am spus in postarea anterioara "Daca pentru persoanele care vor sa isi redobandeasca permisul de conducere anulat acestuia din cauza unei hotarari judecatoresti ar fi fost obligatorie urmarea inca o data a scolii de soferi (cursuri de pregatire teoretica si practica), legiuitorul nu ar mai fi prevazut un aliniat separat la art. 6 privind aceasta categorie de candidati, adica alin. (6) nu isi avea rostul".

In plus, daca alin. (1) s-ar aplica si conducatorilor auto de la alin. (6), se poate observa ca la alin. (3) se prevede ca "Situatia medicala a candidatilor al caror aviz medical initial, inscris pe fisa de scolarizare prevazuta la alin. (2) lit. b), a expirat se dovedeste prin prezentarea fisei medicale-tip in original".

Dacacandidatii aflati in una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin. (1)ar avea expirat avizul medical initial inscris pe fisa de scolarizare nu ar mai fi fost prevazuta fisa medicala-tip ca si document suplimentar la dosar conform art. 6, alin. (6), lit. a).

In concluzie, daca un conducator auto care a avut permisul de conducere anulat ar fi obligat sa faca scoala de soferi ca si un alt candidat care nu a mai detinut un permis de conducere, art. 6 din Ord. 268/2010 ar fi trebuit sa nu aiba alin. (6) iar pct. b) de la acest aliniat sa fie in cuprinsul alin. (2).

PS: cu toate ca am impresia ca lit. j) de la alin (2) este acelasi lucru cu lit. b) de la alin. (6)

(2)-lit. j) documente care sa faca dovada ca se afla in una dintre situatiile prevazute de art. 116 alin. (1) din ordonanta de urgenta - numai pentru persoanele aflate in unul dintre cazurile prevazute la art. 24 alin. (6) din acelasi act normativ.
 
 
 
offline
10

Data înregistrării:
Luni, 19 Septembrie 2011, 16:50

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 21 Septembrie 2012, 22:31
Buna seara,
In urma sfaturilor dvs. am facut o cerere catre Serviciul politiei rutiere,in care am intrebat ca vreau sa stiu daca trebuie sau nu sa faca iar scoala de soferi ptr. fiecare grad in parte,iar raspunsul este evaziv,spune doar ce acte trebuie ptr. intocmirea dosarului,iar ptr. alte relatii
sa se adreseze la ghiseul Serviciului public comunitar permise auto.Deci am ajuns de unde am plecat....
Ce mai trebuie sa fac?
Multumesc!
 
 
Du-te la pagina:  1 2
 

Discuţie redobandire permis auto

Acest subiect este moderat de către
GabrielaA,    Gabriela Pintea,    cioan 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 20
Total subiecte: 524623
Total mesaje: 2536654


 

Acum online

Utilizatori (1)
Anamaria04

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

tmr , Horvath , vali2006 , adi.r , psimion12ro , mirceaflorea , gre , uai , laviniamihai , nelajivan , faraonul , draganu.elisabeta , lumy4you , radu.mihai , rusana , paulppp , albu dorin , carmentudorescu , beva , nutucu5i , ASM , MaMiKa , cristina chiva , paulsimion , studdent , jb , cata26 , tzindirela , CLAUDIA IACOB , ioasaf , anajo , mona m , koleus , juja , Ella F , sebys75 , moniczi , alintaroma2 , grigore ecaterina , forumachizitii , eujad , ADRIANA CRYSS , florinana , altradis , lallika , NYKOL , amygos , SimonaCR , borodi , danielaapetroae , ionut simion , mirela rotaru , freeck , ro.elena , catalivalentinion , popparaschiva , lizuca_andrecito , niccu , morgans , Claudiu Agrijan , cernencobogdan , nufarul_12 , NICU LUCAN , rose_ell3 , vanta_cristian , oanabeatrice , LiviuNecula , elena.daniela.popescu , silviu3marian , elenadragoi2008 , boicea radu , val18 , coneasca , monicaflorescu24 , snapshat , littlefish , sddn_46 , traian2008 , Manole Dumitru , andrewdan , sovid , SERMAC , liliana81 , kami11 , LIDIAM , gicatgjiu , StefanCP , Teodora_Stoian , ROGNEANUILDIKO , diaccezar , emmerem , activinvestigatii , filipciucg , erwinotto , gridangtg , Larinne , Teona1993Ioa , mariadragus , monicaciuca , nicoelena , stefanbaesu , valoy75 , Gabitza29 , topjuristi , cristinel22 , Catalina_Z , feliciatimisoara , nykw6075 , BaleanuIsabela , ralucka , chrystmass , Bebe99 , APVIO , Necunoscutul123 , dragosverban , cbzo8881 , i3ianka , Ameliakor , iwbk1361 , Schmiererse5u , 32pz49bc , Choatees5l , socimyy , Burneisense7p , aachugha , Arciolase8m , Penninose8n , Jamalpgpo , wxmju58 , Denishf

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro