Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.605 de membri si 5.998 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.109.962 mesaje in forum.

Discutie contract eon energie electrica

 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Miercuri, 9 Decembrie 2009, 16:20

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 27 Iulie 2012, 13:54

Buna ziua. Am si eu o intrebare. In contractul de prestari servicii dintre eon si beneficiar nu ar trebui sa fie specificate toate taxele percepute in timpul contractului?
Ca safiu mai explicita , am ajuns in situatia de a fi deconectata de catre cei de la electrica si pentru a fi reconectata am fost obligata sa platesc o taxa de garantie in suma de 150 lei, dar aceasta taxa nu este inscrisa in contract. Mi s-a motivat ca este o hotarare de guvern din 2004 si pusa in aplicatie incepand cu 1 ianurie 2012. Dar, clientul nu trebuia informat printr-un act aditional al contractului despre aceasta reglementare a contractului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
 
 
 
offline
25
1

Data inregistrarii:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 27 Iulie 2012, 14:19
Garantiile se solicita doar clientilor care au fost in situatia dvs. (deconectati). Garantia pe care ati platit-o nu este evidentiata in noul contract? Sau la ce va referiti, la faptul ca ar fi trebuit sa fiti instiintata ca, in caz de debransare, la rebransare va trebui sa platiti si o garantie?

Metodologia din 2005 pentru stabilirea garantiilor la consumatorii captivi de energie electrica rau platnici:


6.2. Pentru consumatorul captiv rau platnic care solicita furnizarea energiei electrice dar caruia i-a fost reziliat contractul de furnizare a energiei electrice pentru neplata facturilor, furnizorul are dreptul sa conditioneze incheierea noului contract de furnizare a energiei electrice de constituirea de catre acesta a unei garantii stabilita potrivit pct. 5 din prezenta metodologie.

10.3. Valoarea si forma garantiei se vor inscrie in contractul de furnizare a energiei electrice, in cazul contractelor care se vor incheia dupa data intrarii in vigoare a prezentei metodologii sau intr-un act aditional la contractele incheiate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei metodologii si care isi produce efectele de la aceasta data.


http://legestart.ro/Metodol...
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Miercuri, 9 Decembrie 2009, 16:20

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 27 Iulie 2012, 16:44
din cate inteleg aceasta garantie se percepe doar in caz de reziliere contract. Mie nu mi s-a reziliat contractul ci doar mi s-a inchis lumina, iar in mai putin de 24 de ore, mai precis doar dupa doua ore mi s-a reconectat.Mi s-a facut un nou contract sub motiv ca se reactualizeaza datele si nici in acest nou contract nu este specificata garantia
 
 
 
offline
25
1

Data inregistrarii:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 27 Iulie 2012, 21:31
Din experienta va spun ca e foarte greu sa va luptati cu abuzurile celor din aceste mari companii.
Inclin sa cred ca explicatia cu reactualizarea datelor nu e cea reala si s-a profitat de faptul ca ati intarziat cu plata facturii ca sa va faca un nou contract, de data asta cu garantie.
Cautati in contract, poate gasiti totusi unde scrie despre garantie. Undeva ar trebui sa gasiti.

Ar fi bine sa aveti macar o copie dupa chitanta, pentru ca in Metodologie mai scrie:


9.1. Garantia se va restitui consumatorului captiv:
a) in cazul rezilierii contractului de furnizare a energiei electrice;
b) in cazul in care timp de 2 ani consecutivi acesta nu a ajuns in situatia de consumator rau platnic.
9.2. Inainte de restituirea garantiei pentru situatiile mentionate la pct. 9.1 lit. a), furnizorul de energie electrica este indreptatit sa execute garantia in limita valorii facturilor emise si neachitate de consumatorul captiv.
9.3. Pentru situatiile prezentate la pct. 9.1 lit. a) furnizorul are obligatia sa restituie garantia din proprie initiativa in termen de 5 zile de la reziliere. Neindeplinirea acestei obligatii, sesizata de consumator, poate conduce la sanctionarea furnizorului de catre autoritatea competenta.
9.4. Pentru situatiile prezentate la pct. 9.1 lit. b) furnizorul are obligatia sa restituie garantia din proprie initiativa sau in termen de 5 zile de la sesizarea consumatorului.


Daca nu veti mai avea probleme, dupa 2 ani puteti recupera acea suma.
 
 
 
 

Discutie contract eon energie electrica

Acest subiect este moderat de catre
Ares-3,    Birou-De-Mediator,    gi-jane2 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 29
Total subiecte: 413178
Total mesaje: 2109962


 

Acum online

Utilizatori (3)
irynas , wewerita , David111111

Consultanti (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

TEREC ANDREI , MariusT , marylena , mihainord , Cristina_Dinu_ , viorelgeorgevici , dory_gurau , bmf , crm , tabarasam , wells , i_am_i_1972 , ceapraga , mirrelle , selecons , GABI_2007 , irin@ , cosmitu , autotibedi , loreleis2003 , katycondrut , contracte , Maria Diaconu , sue , gelu.soare , marymonicaizabela , vraluca2003 , ceciliahrom , leonyd , ciprianiftene , katalyna18 , bogdanvip , crispetra07 , docktorlex29 , saftoium , oanacozos , claumona70 , Viana22 , georgiu40 , alinutz_a , lucia andritoiu , asdal , zodiac , boby_77 , pinut , hritcumihaela , LENUTA PANAIT , Andrusceac Paunel , Szabi , raduhas , hattrick , Iulian Manea , vidiva , totolino , isaiamariana , luitrodi , maricarmen , michelle29 , robert_brates , maramik , irod , gabimocanu67 , emilia76 , kiraly zoltan , cornelpirlog , kostyn_02 , mirela88 , sava ioan mina , adriana rusateanu , sandatibi , adi76 , bogdan86 , sandel25 , sava ioan , Prostudio , balasa.sorin , storsistem , adrian05 , liviaangelahava , BarbulescuDanielAv , mary-alex , codruta_coco , costinel062000 , Mara T , popamaryi , liloiu , florin_mst , qeruta , adrianamihaela , Moldovan Dorina , ovimat , norbi00 , nicu_tudora , cristinna , vam , havaangela , balana , Inna6769 , SilviuMihai , Daniela Elisabeta , Secretara7 , soferu84 , cristi_i2 , nutu ion , loryka45 , ileanadogaru , lau02 , Daniela Turcan , otto nagy , tuca_rad , mariatomy , Savu81 , stelutza42 , Roger25 , deliadaniu , spiridonf18 , medcar , gavrilcornel , maria_pop , sunshine68 , BALCANIC , istvan_madalin , pascarumaria

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro