Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.640 de membri si 6.656 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.533.357 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Model act aditional contract arenda

Du-te la pagina:  1 2 3
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Sambata, 11 Aprilie 2009, 20:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Marti, 31 Iulie 2012, 15:06

buna ziua,

are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF?
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Joi, 20 Mai 2010, 14:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Marti, 31 Iulie 2012, 15:43
Nu exista un model standard. O forma ar fi asa:
Act aditional la contractul de arenda nr. ... din ....
Noi, (scrieti partile cu toate datele, exact ca in contractul de arenda) ..., avand in vedere calitatea de noastra de parti contractante in contractul de arenda incheiat la data de ........, am hotarat modificarea acestuia prin prezentul act aditional astfel:
1. Se modifica punctul / articolul ...., in sensul ca modalitatea de impunere se face prin .......... (fie prin stopaj la sursa - 16%, fie prin contabilitate in partida simpla - venitul net anual în sistem real se stabileşte pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă).
Prezentul act aditional s-a incheiat astazi ....., in ......... exemplare, cate unul pentru fiecare parte.
Semnaturi.
 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Sambata, 11 Aprilie 2009, 20:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 1 August 2012, 09:29
Multumesc,

cine trebuie sa inregistreze acest act aditional la adm. financiara, proprietarul terenului(arendatorul) sau arendasul?
 
 
 
offline
2.00
1

Data înregistrării:
Joi, 20 Mai 2010, 14:12

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Miercuri, 1 August 2012, 11:07
In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 2 Cod fiscal contribuabilii care obţin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite ulterior, în termen de 15 zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.

 
 
 
offline
Avatar -

Data înregistrării:
Sambata, 11 Aprilie 2009, 20:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Miercuri, 1 August 2012, 18:49
Eu postez aici un model de act aditional conceput de mine. Daca cineva considera ca ar putea fi completat, ... il imbunatatim!


Act aditional nr.1
la
CONTRACTUL DE ARENDARE
nr………/…………………………………….

Intre,
- …………………………………………………… avand CNP:…………………………….. domiciliat in …………………………………………………………………………………. legitimat cu ………. seria…….. nr………….………….., eliberat la data de …………………………., denumit în continuare arendator
si
-..............................................., cu sediul în ......................................................................avand, cod unic de înregistrare ............................................, înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului cu nr......................................., denumita in continuare arendas,

au convenit sa incheie prezentul act aditional, la contractul de arendare nr. .………………………………….
Art.1
-in conformitate cu modificarile legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, impozitul pe venitul din arenda se va calcula prin retinere la sursa de catre ............................................ in calitate de arendas, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Art.2
Prezentul act aditional va fi inregistrat de catre …………………………………………… in calitate de arendator la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data incheierii acestuia.

Art.3
Celelalte articole din contractul de arendare nr. ………………………………. raman neschimbate.
Art.4. Prezentul act aditional intra in vigoare la data semnarii lui de catre ambele parti.
Incheiat astazi ......................... in 3 exemplare, dintre care unul la arendator, unul la arendas si unul la organul fiscal de domiciliu.

Arendator Arendas
 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data înregistrării:
Joi, 23 August 2007, 20:57

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Vineri, 31 August 2012, 08:48
INREGISTRAT sub nr. .............din ........................... la Consiliul local al …................................
Secretar, LS

........................................

(Semnatura)


Act aditional la CONTRACTUL DE ARENDARE
nr……… din ……………………….
Subsemnatii
Numele si prenumele ..................................................., CNP …................................., cu domiciliul in localitatea .............................., str. .................................., nr. ........, bloc ......, scara ........, etaj ......., ap. ......., judetul ........................., nascut(a) la data de ..............................., in ...................., judetul ..........................., fiul (fiica) lui ................................ si al (a) ............................., avand actul de identitate seria ........... numarul ..............., eliberat de ............................., la data de ...................., titular al dreptului de proprietate conform titlului de proprietate nr...................... din ............................., emis de ....................................., sau conform hotararii judecatoresti nr................... din ..............................., pronuntata de ............................................., sau a procesului verbal de punere in posesie nr................... din .................., emis de ....................................., sau actului de partaj nr..................... din ........................., emis de ....................................., in calitate de arendator si
S.C. ...................................................... S.R.L., inreg. sub nr. J......./............./..........., CUI: ................................, cu sediul in loc. ................................str...................................... nr........, Jud. ............................, reprezentata de administrator .........................................., in calitate de arendas,
de comun acord, au convenit sa incheie prezentul act aditional.
Art.1. In conformitate cu prevederile OUG 125/2011 prin care se modifica Legea 571/2003 privind Codul fiscal, conform optiunii arendatorului, impozitul pe venitul din arenda se va calcula:
a. prin retinere la sursa de catre arendas, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
Semnatura arendatorului:........................................................
b. pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla condusa de catre arendator. Semnatura arendatorului:.............................................
Art.2. In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 2 Cod fiscal, prezentul act aditional se va inregistra de catre arendator la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data incheierii acestuia.
Art.3. Cate un exemplar din prezentul contract se va inregistra prin grija arendasului la consiliul local, APIA.
Art.4. Prezentul act aditional intra in vigoare la data semnarii lui.
Incheiat azi, ......./............/............. in 5 exemplare, dintre care 2 ex. la arendator.


ultima dată editat de atticus pe data de Vineri, 31 August 2012, 08:50
 
 
 
offline
3

Data înregistrării:
Duminica, 9 Decembrie 2012, 11:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 9 Decembrie 2012, 11:18
Buna ziua,
Eu am adaptat modelul de mai sus (multumesc) si am introdus si obligatiile de plata din OUG 15/2012. Am adaptat strict cum mi-a cerut clientul, in sensul ca el vroia doar rubricile necesare lui, restul am sters,va rog sa ma corectati daca e nevoie.


INREGISTRAT sub nr. .............din ........................... la
Consiliul local al ................................
Secretar, LS

........................................
(Semnatura)


Act aditional nr. 2/2012 la CONTRACTUL DE ARENDARE
nr……… din ……………………….

Subsemnatii:
Numele si prenumele ..................................................., CNP …................................., cu domiciliul in localitatea .............................., str. .................................., nr. ........, bloc ......, scara ........, etaj ......., ap. ......., judetul ........................., avand actul de identitate seria ........... numarul ..............., eliberat de ............................., la data de ...................., titular al dreptului de proprietate conform titlului de proprietate nr...................... din ............................., in calitate de arendator si

Coop. Agr. __________ , inreg. sub nr. C-______ CUI: ________, cu sediul in loc. __________, str. _______, nr. ____ , Jud. __________, reprezentata de administrator ____________, in calitate de arendas,

de comun acord, au convenit sa incheie prezentul act aditional.

Art.1. In conformitate cu prevederile OUG 125/2011, prin care se modifica Legea 571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu data de 01.01.2012, conform optiunii arendatorului, impozitul pe venitul din arenda se va calcula dupa cum urmeaza:

- prin retinere la sursa de catre arendas, la momentul platii venitului, prin aplicarea cotei de 16%, impozitul fiind final, acesta se calculeaza prin metoda cotei forfetare (venit brut - 25% cotă forfetară de cheltuieli), acesta se va retine, plati si declara prin retinere la sursa de catre arendas

Art.2. In conformitate cu prevederile OUG 15/2012, prin care se modifica Legea 571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu data de 01.07.2012 se datoreaza si se plateste CASS in cota de 5,5% asupra venitului net (venit brut - 25% cotă forfetară de cheltuieli), acesta se va retine, plati si declara prin retinere la sursa de catre arendas.

Art.3. In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 2 Cod fiscal, prezentul act aditional se va inregistra de catre arendator la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data incheierii acestuia.

Art.4. Cate un exemplar din prezentul contract se va inregistra prin grija arendasului la consiliul local Suplac.

Art.5. Prezentul act aditional intra in vigoare la data semnarii lui.


Incheiat azi, .......dec.2012 in 4 exemplare, dintre care 2 ex. la arendator.


Arendator, Arendas,
 
 
 
offline
Avatar 0.00

Data înregistrării:
Joi, 23 August 2007, 20:57

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Duminica, 9 Decembrie 2012, 12:12
Pentru contribuabilii care obţin venituri din arendă este obligatorie precizarea în scris, în contractul/raportul juridic încheiat sau în anexa la contract, a modalităţii de impunere aleasă de contribuabil, respectiv, impunere prin reţinere la sursă sau conducerea contabilităţii în partidă simplă.
Indiferent de opţiune se datorează doar CASS (sănătate) şi numai dacă acesta este singurul venit realizat.
Baza de calcul CASS:
- 5,5% asupra venitului net (venit brut - 25% cotă forfetară de cheltuieli), în cazul opţiunii pentru reţinerea impozitului la sursă.
- 5,5% asupra venitului net (venit brut - cheltuieli deductibile) în cazul opţiunii privind conducerea contabilităţii în partidă simplă.
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se stabileşte de organul fiscal competent prin decizie de impunere anuală pe baza informaţiilor din evidenţa fiscală, indiferent dacă plata impozitului se face de către arendator sau arendaş.
Sumele reprezentând obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate stabilite prin decizia de impunere anuală se achită în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei.
Pe baza celor de mai sus, consider ca ar fi nevoie doar de declaratia arendatorului (inclusa in actul aditional) daca doar venitul din arenda este este singurul sau venit - deoarece doar in acest caz ar datora CASS.
Insa legiuitorul spune ca indiferent pentru care forma de impozitare opteaza arendatorul, suma reprezentand contributia CASS se va plati de catre arendator persoana fizica pe baza deciziei de impunere emise de ANAF si nicidecum nu se retine la sursa.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 

Discuţie Model act aditional contract arenda

Acest subiect este moderat de către
Iulian Manea,    carmen01011958,    george-neagu,    ioanbutariu 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 36
Total subiecte: 523671
Total mesaje: 2533357


 

Acum online

Utilizatori (10)
lucicamihoc , drmp , SterschiCosmin , Ale-Geo , alyioana , StRotaru , agachedumitru , ana antonia , a_ddina , OvidiuOlariu

Consultanţi (3)
laleaua-neagra , adolfinapop , dolimp

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

avdanaarhire , MMB , bianspe , maia2006 , CRISTYSINDEAN , pacalici , BEN , silav_margareta , dmarchis , gabriela.nicoara , pantacosmina , VASILEP , k_lin , zmija , gramaco , simina2006 , oana tofan , adelina_alx , andrei dune , ionicaonix , Mirela Obrejan , senzual , Ana Placinta , boteaclaudiamarina , baziladrian , claudia2007 , viosarman , hantig_nicu@yahoo.com , maida , moise_v_mihai , alltavy , ALEXANDRA` , victor apostu , ellhnida , Bogdan Marcu , florinash1972 , maremarcel , tippaa , thuram , clauss984 , shaeraalexa , oanaeuskadi , daniela_elena67 , nicolaes02 , RAYMONA , nitu anca , ashi_bod , ana_monyka , Nikkolucia , mirelastc , doina_mihai , Ilenuþa C. , SINZIANA SUTO , ioana dimassi , furdeanrares , dea_power , cicisxn , anghelachedan , alexandru curelea , eremia , fl , firmadecontabilitate , gaby_apex , mitea mihaela , only1time , Nemitanu , AncaRom , verutastate , ghiranradu , ianos , g_lupu , nadia zbarce , palasteamari_ot , Nicoleta 24 , ROTARU DANIELA , danmadona@yahoo.com , al3xa , Anonymusz , marianTi , ninapascaru , xnicuxx , alexandra1234 , pan77curca , kouzmas , hristo , IlarieDorin , nan andra , Alice Sima , edy120376 , cojanstefan , dan.mkinvest , saaba , anin 312 , dpmsolutions , nutu92 , Carmen Milica , Anna-Marria , safriuc , fly333 , niros31 , eva_ela , VictorMosnegutu , moise33 , cris88 , mrbilcec , Dana2000x , kollnik , Marcelina-Maria , andreiwq , AliceNegru , ANUSCA55 , deea_r , argentinamarin , Alina Zaporojan , razvancatalindumitriu , mihaelush , catalin1980bubu , Ioana1313 , PAULAStoica , geopetrache , pirlog_mihai , Ana_Simmonds , Apafoc , Kamilica , sinzianasuto , firmadeconta , lizyca1961 , georgianamunt , LiNUtzu , 1techdrone1 , fark3805 , Pazminoaq1p , george2016 , ufa49bd , Aileenkvr , fozc1026 , ofgm9861 , Iancfr , renl7651 , argm7179 , Aubreybq , Cracraftse9b , eyux6425 , utreo9 , Denitarccx , Donnydi , Dilauroes9s , pqvkvmuzl74 , pyfct61 , Cecylia1981 , turborrm , Sonntagaq9

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro