Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.712 de membri si 5.999 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.110.778 mesaje in forum.

Discutie infractiune de fals in declaratii ?

 
 
offline
Avatar -

Data inregistrarii:
Marti, 16 Decembrie 2008, 12:16

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 11:40

Am avut o condamnare cu suspendare pentru care a intervenit reabilitarea de drept. Am participat la un concurs pentru ocuparea unui post in care se mentiona ca pot participa si cei care au fost condamnati pt savarsirea anumitor infractiuni daca a intervenit reabilitarea . Am participat, am castigat concursul fiind declarat admis dar mi s-a respins incadrarea pe motiv ca nu as fi vorbit despre fosta condamnare si mai mult mi s-a facut plangere de fals in declaratii. In siutatia in care a intervenit reabilitarea de drept mai eram obligat sa mentionez despre acea fosta condamnare??Referitor la falsul in declaratii (infractiune de care sunt acum cercetat de politie) acesta infractiune exista in acest caz ?
Va multum

ultima data editat de gabyteo pe data de Vineri, 16 Ianuarie 2009, 08:38
 
 
 
offline
9.87
6

Data inregistrarii:
Sambata, 23 Iulie 2005, 15:04

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 11:51
Dura lex, sed lex.
 
Conform art. 292 Cod Penal, declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145 , in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

ultima data editat de Stoica Ioana pe data de Joi, 15 Ianuarie 2009, 11:52
 
 
 
offline
0.60

Data inregistrarii:
Miercuri, 6 Iunie 2007, 19:18

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 12:19
Sfatul meu e sa faci o cerere la judecatoria in a carei raza teritoriala ai domiciliul pe ca aceasta sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept. Cu sentinta legalizata sa te prezinti la Serviciul Caziere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie. Sunt obligati sa faca radierile necesare.
Daca ati dat vreo declaratie in sensul asta ca aveti cazierul alb si sa dovedit ca nu este asa ,puteti fi acuzat de fals in declaratii prin omisiune! Ar fi bine sa consultati un avocat si sa-i cereti asistenta!
 
 
 
offline
-

Data inregistrarii:
Miercuri, 7 Ianuarie 2009, 00:15

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 19:00
Alexander van gogh a scris:

Daca ati dat vreo declaratie in sensul asta ca aveti cazierul alb si sa dovedit ca nu este asa ,puteti fi acuzat de fals in declaratii prin omisiune! Ar fi bine sa consultati un avocat si sa-i cereti asistenta!

Deci doar in acest caz este fals...si inca ceva..depinde unde ati sustinut concursul. Daca era la o instituie publica atunci da, se poate retine, in situatia prezentata mai sus, fals in declaratie. Dar daca era la o firma, nu se poate retine nimic. Poate sa va faca plangere pt pacaleala .
 
 
 
offline
Avatar 1.40

Data inregistrarii:
Marti, 13 Ianuarie 2009, 08:04

Profil consultant Cere consultanta

[Explicatii indice rating]

 
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 21:59
In mod normal s-ar putea crede ca in cazul unei reabilitari de drept, Politia va face radierile necesare din oficiu, insa este adevarat ca in practica ei nu vor efectua aceste modificari pana nu prezentati o hotarare judecatoreasca care sa constate respectiva reabilitare (daca se fac toate demersurile necesare, acest lucru se poate obtine chiar si intr-un termen de judeacata).
In ceea ce priveste fapta penala la care ati fost incadrat (falsul in declaratii), dpmdv nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul laturii subiective- neexistand intentie, deoarece dvs cand ati completat declaratia (sau formularul de inscriere care presupun ca vi s-a dat) ati considerat ca fiind reabilitat de drept si efectele condamnarii au fost sterse (lucru care este de altfel ft adevarat).
Va recomand sa apelati la un avocat si sa actionati institutia/firma respectiva in justitie la randul dvs.
 
 
 
offline
23

Data inregistrarii:
Miercuri, 21 Mai 2008, 15:11

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 15 Ianuarie 2009, 22:06
In varianta in care legea prevede pentru ocuparea acelui post ca si conditie ca persoana care solicita angajarea sa nu fi suferit condamnare penala,chiar daca a intervenit reabilitarea sau amnistia ulterior,este una.Si alta este daca postul solicitat este la o firma privata,unde nu are nici o relevanta daca ati amintit despre condamnare.
 
 
 
 

Discutie infractiune de fals in declaratii ?

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    GabrielaA,    legally_aid,    simonette12 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 47
Total subiecte: 413357
Total mesaje: 2110778


 

Acum online

Utilizatori (22)
adilaur , irumes , visinica , CountPorcula1987 , do , Sintex , lungus , Equintea , ciobanc , gheorghe1938 , motzul68 , andreitim , M_Mihai13 , xp-kry , victorurea , szaboilie , spanci , nicolaee , simona simona , smeagull , lavinia28 , me.elena

Consultanti (5)
cabavo , Adriana Sandu , cipriangabriel , Pako , socinro

Moderatori (1)
carmen01011958

Administratori (0)
-

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

sotul , andreea kolati , theone , Teodosiu Flavia , Nevermore04all , p_tunder , bservice , babette , TANIAORIANA , VSH , ochi caprui03 , ramiha , alina3119 , kikuhana , Bizz , nadia.dragnea , poiana_prodcom@yahoo.com , freedom_1719 , alen_gold , ESP , extaz , rodicel , laura petric , DANA V , ciudatelul , sonic2007 , julesa , OanaVoinea , patttyyy , ioannnam2002 , simonetta , otylya , dianaozdal , alicep , ariadnamitescu , ramo-nico , IonelTM , boerica , sommyint , CP , Catalin_gal , valifreenet , Tarb , macho , danafatol , simona stana , marianapodaru2009 , Georgiana Vidra Tomescu , laurlaur , sandra_cory@yahoo.com , VioH , lulutza , gabitocoaie , andrei cristi , Nedumeritul , peter61 , cecile , florentaculea , ecaterinadragu , laurageorgescu , elena 76 , turbo20010 , andernina , calin_85 , abercean , marrga , ruppy17 , vsn_gina@yahoo.com , NedelcuCarmen , adriana_h , palflorina , lazarpaul , andreescu_doina , daniel.turtoi , Balanescu , laura neagu , ralle , Mihalache Corina Madalina , margareta_georgescu , lucian_lex , antonetamar , chireageo , dana mihalea , cocean mirela , consultingexp , LIDEEAoffice , MioraIon , cristina03 , BEmanuel87 , 147369 , Dorin_Iulian , tomoxan , scildta , barladeanuD

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro