Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.333 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie Executare silita proprire salariu

 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Iulie 2012, 17:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 6 Septembrie 2012, 22:04

Un coleg de serviciu a contractat un card de credit in anul 2007 in valoare de 4000 lei, credit pe care nu a reusit sa-l mai achite. Acum 2 zile a sosist la locul de munca un document prin care este anuntat ca de luan viitoare i se va pune proprire 1/3 din salariu. In plic era atasat copia dupa contractul facut pentru cardul de credit si un proces-verbal intocmit de un executor judecatoresc numit de firma de recuperari creante, in care este scris ca trebuie sa plateasca valoarea creditului plus cheltuielile de executare silita in valoare de 436lei + Tva( 104,64 lei). Tinand cont ca au trecut 5 ani d la contractarea creditului, acesta nu s-a prescris? Si mai ales pentru a cere proprire pe salariu nu este necesara o hotarare judecatoreasca? In ce baza a hotarat acest executor prorprirea fara o hotarare judecatoreasca?
 
 
 
offline
1.40

Data înregistrării:
Miercuri, 29 August 2012, 14:57

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 6 Septembrie 2012, 22:14
Termenul de prescriptie al datoriilor, altele decat cele catre stat, incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedura Civila.
Astfel, in cazul creditelor bancare, termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita incepe sa curga de la data scadentei obligatiei de plata, adica de la data la care trebuia achitata rata de catre debitorul obligatiei.
In cazul in care se demareaza o executare silita dupa depasirea termenului de prescriptie, debitorul poate invoca, in apararea sa, pe calea contestatiei la executare, ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita s-a implinit, iar executarea silita va inceta.

ultima dată editat de Dedu86 pe data de Joi, 6 Septembrie 2012, 22:17
 
 
 
offline
2.00

Data înregistrării:
Miercuri, 12 Noiembrie 2008, 11:05

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Joi, 6 Septembrie 2012, 22:26
Tinand cont ca au trecut 5 ani d la contractarea creditului, acesta nu s-a prescrisTermenul de prescriptie curge de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, nu de la data incheierii contracului - titlu executoriu.


Si mai ales pentru a cere proprire pe salariu nu este necesara o hotarare judecatoreasca? In ce baza a hotarat acest executor prorprirea fara o hotarare judecatoreasca?
De regula exista o incheiere a unei instante insa executorii nu o transmit tertilor popriti. Oricum trebuie verificat daca incheierea exista si daca este data de o instanta competenta.

Desi poprirea se face fara somatie ar fi trebuit ca debitorul sa fie instiintat despre masura luata (art. 454 C. proc. civ.)

Se poate incerca o contestatie la executare insa daca motivul principal este lipsa incheierii privind incuviintarea executarii silite din setul de documente transmis tertului poprit este singurul motiv...s-ar putea sa nu aiba succes deoarece incheierea respectiva poate fi in dosarul de executare.

ultima dată editat de stefan.g pe data de Joi, 6 Septembrie 2012, 22:27
 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Iulie 2012, 17:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Joi, 6 Septembrie 2012, 22:48
De aproximativ 4 ani nu a mai platit creditul. Asta inseamna ca ar fi trebuit sa se fi prescris, nu? Procesul verbal al executorului judecatoresc poate fi atacat? Stiu ca pentru a executa silit pe cineva este necesara o hotarare judecatoreasca, nu o hartie trimisa de cineva, ca inc azul de fata.
 
 
 
offline
31

Data înregistrării:
Marti, 11 Mai 2010, 18:43

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 7 Septembrie 2012, 07:38
Contractul de credit constituie titlu executoriu, creditorul nu mai actioneaza in instanta, ci se adreseaza direct unui executor , iar acesta inainte de a incepe executarea in vreo forma, cere incuviintarea instantei.
Daca acel coleg se va uita la portalul instantelor de judecata, va cauta dupa judecatoria in raza careia isi are dimiciliu dupa numele sau , va vedea ca s-a cerut si s-a admis cererea.
Mai departe, debitorul se poate apara depunand la aceeasi judecatorie in termen de 15 zile de cand a fost instiintat de masura popririi, o contestatie la executare, invocand prescriptia.

 
 
 
offline
Avatar 9

Data înregistrării:
Miercuri, 18 Iulie 2012, 17:52

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 7 Septembrie 2012, 15:21
Multumesc pentru raspuns. S-a uitat unde ati spus si a gasit:

Numãr unic dosar: 14348/302/2011
Înregistrat în data de: 29.07.2011
Obiect dosar: încuviinţare executare silită
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: CREDIT PLUS(GULF) LTD PRIN MANDATAR SC COLECTARE RECUPERARE CREANTE CRC SRL : Creditor
Pohoata Marius Cristian : Debitor
din 2011
Solutie: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită în toate formele pe raza Sectorului 5. Irevocabilă.

Mai poate face ceva?
 
 
 
offline
Avatar 5

Data înregistrării:
Miercuri, 6 Iulie 2011, 08:39

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Vineri, 7 Septembrie 2012, 17:20
Ar putea sa isi plateasca debitul respectiv. altfel, va fi executat silit. Creanta nu este prescrisa altfel nu s-ar fi incuviintat executarea. orice plata intrerupe termenul de prescriptie. In plus, probabil cardul de credit era acordat pe o anumita perioada. La terminarea acelei perioade incepe sa curga termenul de prescriptie in cazul cardului de credit, pana atunci trebuia sa plateasca doar o suma minima de plata ce reprezenta doar dobanda si comisioane.
 
 
 

Discuţie Executare silita proprire salariu

Acest subiect este moderat de către
gi-jane2,    Ilie1111 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 9
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534333


 

Acum online

Utilizatori (1)
sanda65

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro