Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 323.493 de membri si 5.957 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.081.526 mesaje in forum.

Discutie Infiintare asociatie parinti

Du-te la pagina:  1 2 3
 
 
offline
Avatar 8

Data inregistrarii:
Marti, 16 Martie 2010, 12:41

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 21 Septembrie 2012, 20:36

In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de propunerea mea, aceea a infiinta o asociatie de parinti cu scopul de a indruma cei 2% din salar catre asociatie si de a sustine educatia copiilor din scoala, dar si alte reparatii ale scolii. Nici in momentul de fata nu am primit nr. de inregistrare al cererii trimisa prin e-mail, iar inceperea anului scolar l-a facut in fuga, ca sa nu se intalneasca cu parintii. Din anul 1989 este director de scoala si mare lucru nu a facut. Anul trecut, a aparut scoala intr-unul din ziarele locale pt ca grupurile sanitare si tevile de apa nu erau conform normelor sanitare si s-a dispus amendarea scolii. Scoala se afla in Iasi si stiu sigur ca s-a primit e-mail la secretariat.
Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Sa revin cu cererea catre scoala sau sa trimit cerere catre Inspectoratul de invatamant? In cat timp trebuia sa primesc nr de inregistrare al cererii si raspunsul conducerii?
multumesc mult
 
 
 
offline
Avatar 9

Data inregistrarii:
Vineri, 22 Ianuarie 2010, 14:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 21 Septembrie 2012, 20:47
Daca doriti sa faceti o asociatie a parintilor, discutati in sedinta pe clasa apoi in sedinta pe scoala. nu aveti nevoie neaparata de aprobarea directorului, chiar daca in mod normal o colaborare cu conducerea scolii ar fi de preferat. Sunt presedinte fondator al unei astfel de asociatii si daca doriti amanunte putem discuta.

ultima data editat de alm0nd0 pe data de Vineri, 21 Septembrie 2012, 20:48
 
 
 
online
24
1

Data inregistrarii:
Luni, 11 Aprilie 2011, 15:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 17:35
Singura aprobare ar fi pentru a inregistra acea asociatie a parintilor din scoala respectiva la acelasi sediu cu cel al scolii, adica sa va puna la dispozitie un spatiu printr-un contract. Altfel trebuie sa inregistrati in alta parte, la domiciliul unuia din membrii (parintele unui elev) fondatori. Dezavantajul acestei solutii ar fi ca dupa ce elevul respectiv termina si ciclul gimnazial in acea scoala, trebuie sa schimbati sediul acestei asociatii de parinti.
Poate ca e mai bine sa mergeti dumneavoastra cu alti membrii fondatori si sa discutati cu cei din conducerea scolii si sa le comunicati doleanta sa va puna la dispozitie un spatiu pentru a va infiinta asociatia si sa le explicati si avantajele lor si ale elevilor. Alte aprobari de la ei nu va trebuie.
Si evitati trimiterea de emailuri pentru comunicarea cu scoala pentru ca inca nu sunt obisnuiti toti sa utilizeze acest mijloc de comunicare. Redactati cererea scrisa si depuneti-o la secretariatul scolii. Apoi, in functie de raspunsul primit, mergeti si la inspectoratul scolar.
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Joi, 22 Martie 2007, 10:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 15 Octombrie 2012, 11:17
Buna ziua!
As dori sa ma ajutati si pe mine cu amanunte privind infiintarea unei astfel de asociatii a parintilor. Care sunt pasii,in ordine cronologica,de urmat?
Multumesc frumos!
 
 
 
online
24
1

Data inregistrarii:
Luni, 11 Aprilie 2011, 15:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Luni, 15 Octombrie 2012, 12:54
Pentru mariaunify:
Pentru inceput contactati cativa parinti ai elevilor din respectiva scoala. Trebuie sa fie minim 3 persoane. Acestia vor fi membrii fondatori. Ei trebuie sa nu aiba probleme cu cazierul fiscal pentru ca la dosarul cu actele pentru infiintare se depune si acest cazier al membrilor fondatori. Incercati sa va intalniti cu parinti din cat mai multe clase si sa-i cooptati printre fondatori.

Contactati apoi conducerea scolii pentru a conveni ca sediul asociatiei de parinti sa fie stabilit la adresa scolii. Veti incheia un contract de comodat cu scoala prin care va pun la dispozitie o camera. Sediul social poate fi stabilit si la domiciliul unuia dintre membrii fondatori, daca scoala nu e de acord.

Pentru rezervarea denumirii se depune o cerere la Ministerul Justitiei pentru acordarea disponibilitatii denumirii. Cererea si chitanta (dovada platii taxei) se depun la Registratura Ministerului Justitiei, str. Apolodor, nr. 17, sector 5 Bucuresti, camera 1, parter, de luni pana viner intre orele 9:00 – 12:00 si 13:00 – 15:30 sau le trimiteti prin posta.

Stabiliti patrimoniul initial al asociatiei. Valoarea minima e in acest an de 700 lei (valoarea unui salariu minim brut pe economie) dar e bine ca sa se stranga mai multi bani care vor fi folositi apoi de asociatie. Contributia la constituirea fondului initial poate fi egala din partea tuturor membrilor fondatori sau diferita. Aceasta suma a patrimoniului initial trebuie s-o depuneti intr-un cont bancar la banca unde doriti sa aveti contul asociatiei.

Modelul actului constitutiv si al statutului asociatiei pe care trebuie sa-l redactati il puteti consulta la adresa urmatoare:
http://federatieparinti.edu...

Dosarul pe care-l depuneti la judecatorie trebuie sa contina:

- cererea de inscriere in vederea obtinerii personalitatii juridice, conform Anexei 8 la Ordinul Ministerului Justitiei nr. 945/2000 ;

- dovada disponibilitatii denumirii;

- actul constitutiv si statutul autentificate de un avocat in original + cate 3 copii de fiecare;

- cazierul fiscal al asociatilor fondatori;

- dovada sediului social;

- dovada patrimoniului initial;

- un timbru judiciar;

- chitanta doveditoare ca ati achitat taxa de timbru judiciar.

Dupa ce vi se judeca dosarul si primiti acasa copie a incheierii judecatoresti, trebuie sa depuneti actele la finante pentru a obtine certificatul de inregistrare fiscala.

Dupa ce va ies actele de infiintare de la judecatorie si codul fiscal de la finante incheiati un protocol de colaborare cu conducerea scolii dupa modelul de la adresa de mai jos:
http://scoala27brasov.ro/up...
 
 
 
offline
Avatar 2

Data inregistrarii:
Joi, 22 Martie 2007, 10:42

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 17 Octombrie 2012, 11:43
Multumesc frumos pentru toate informatiile! Imi sunt de un real folos!
 
 
 
offline
Avatar 4

Data inregistrarii:
Luni, 2 Aprilie 2007, 11:59

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 30 Octombrie 2012, 08:49
Buna ziua.Si eu m-am implicat in infiintarea unei asociatii de acest tip.Suntem inca in faza de inceput,asteptam raspunsul Ministerului Justitiei la cererea de rezervare a denumirii.Problema mea e alta,si anume spatiul.Din cate stiu,scoala nu e proprietara spatiului,ci Primaria.Cum procedez atunci?Cui ma adresez pentru contract?
 
 
 
online
24
1

Data inregistrarii:
Luni, 11 Aprilie 2011, 15:32

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Marti, 30 Octombrie 2012, 11:14
Pentru Keyla: acest raspuns de la scoala il solicitati. Ei stiu , acolo la ei, cine are drept de semnatura in cazul incheierii unui contract de comodat sau de inchiriere.
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3
 
 

Discutie Infiintare asociatie parinti

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    george-neagu 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 208
Total subiecte: 407558
Total mesaje: 2081514


 

Acum online

Utilizatori (99)
cata_q , marianadavid , fifi58 , andreicristi , marius-lucian , pianoblack , puncuskaa , CryTeK , REMUS70 , LIVIU NISTEA , luissiana , petronel11 , antoniacernea , utilizator5555 , arania , Adi1991 , mariasulcu , absolventa3 , dobraymonika , adrivanic , Elena_Voinea , anelusca , codreasa , daniela lavinia , mioara2012 , Lidia Nicolae , andreeazlat , Anamelia , laszlobotar , ionnenciu , emma_79 , adrian6969 , carita , Geo50 , ChelsauM , vvladimir , rusu.mihaela , tarkan , corimia , mirceapapi , cyan , Roger25 , ilietudor , elisica , andreea22stefan , ranedo , catalin_n , d4dane , MirelaOprea , pusa2mimi , ccc13 , covergarodica , Gaby98 , Adriana001 , Madalina28 , pangica niculae , augustin30 , av. Laposi Romana , ancabad , Rares2 , SzaszRodicaMaria , mikylaur , Mircea Cristian , MirelaCostin , gabrielr , an_rolf , robescu genoveva , mediator_comeaga , Crina2304 , codrutam , Anisoara Daniela Dumitru , kres , Manoloiu.Carmen , coryzalia , ioanrv , OanaSzky , Catherina , ghe-apostu , Grisina , astronsrl , GABRIEL99 , petitemichele , roxxana_soare , Gabriela Bungau , mihaela.bogiu , annesis , vera80 , Alaen , mihaelau1986 , eu_craciun , danasrl , radulescuramona , theath3a , carsteaverginica , smeagull , Paul7 , beebalint , mihavilciu , Irina.iliescu

Consultanti (19)
JAS , Av. Gabriel Klein Kiritescu , patrascu razvan , Skybax , KOS9 , alexcanciu , mihaela julean , alexjur , katolika , expoffice , imago_expert , iuliustax , avluci , petre.enache , apaidiu , roxanabb , Car3men , Raluca Stoean , MadalinaMicu

Moderatori (5)
elga50 , george-neagu , legally_aid , Ares-3 , tudorvaleriu

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

stc_mrm@yahoo.com , miezu , damora_hermosa , alina.lascu , erga omnes , nemczov , luminitam77@yahoo.com , Baltoiu , dsdsorin , lumiode2000 , madalina_vali , costin sterian , M_Claudiu , anica , lorandbenyovszky , patrutdany , andrejuly , IULY_S , smoke bellew , catanidan , m_turcoiu , Doru26 , andda_21 , marlu , compservee , sandanemczov , aurorasilary@yahoo.com , darian , marandici , cometa , Acilorf , garbeacristian , faustian , mihaela voinea , sabinisa , alexa-rozi , angelapriboi , maraursu , mariaelena , alexanderfisher , Onir , blajdominica , ali adelina , dana01 , smaranda butnaru , rotariu , panait marius , Cristina Chelaru , 22.07.1974 , drhingher , mlozoveanu , ofelia23 , Ana Anane , Deea_22 , Jok3r , iulia1 , RUSU IOAN-ROMULUS , monalcor , king_julian , cezardanutu , danw , laura p , sorindanielb , draganradu , calina_anastasiei , floringhemihaila , TudorSalagean , pytbulash , victor_cotrutz , biliana , viori07 , vanina , ady87ct , julie88 , Nestiutorul1 , Robert Szasz , dsavu , daniela veronika , elenna_1985 , idi_80 , Gabi_G , dianaiuliana , aurel2207 , SymbolyK , tyusuf , miki_miki , MATED , pens , iulia_angelica , magda.hisum , spidf , mariusghe2003 , bucuradriana , monicutzmirel , Boanca Ana-Maria , dianaiftimie , ciubi , bogdan_solo89 , oroian daniela , scarlett80 , dan florian , anasmdb , mihaiclujro , Sorin_B , mozzycv , violexxa , cristina combei , costache adriana , alinutza87 , mival47 , liviuprd , ddianna , kiknico , serpicco , global expert , axl07 , Geala Simona , Farasansa , carmenms , lazarilie , oana222002 , crycry , radumx422729 , RalucaAndrei , stanmcristian , fvasy , lr_nsc , Damarys , cata2280 , lauric_victoria , george marina , b24ud , crusitu_ale , catalinban , mady1980 , silvia74 , h_andrei , mar32 , diaconueugen , MarilenaNegritoiu , marianalungu55 , elenastan1972 , dan_necula_danutz , Atar89

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro