Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 409.448 de membri si 6.662 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.536.158 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie parti comune intr-o scara de bloc

 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Sambata, 22 Septembrie 2012, 17:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 17:21

Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o asociatie de proprietari. In cele 2 scari exista atat apartamente bransate la sistemul centralizat de incalzire cat si apartamente unde s-au montat centrale individuale. Locatarii cu centrala proprie nu mai doresc sa isi plateasca partile comune aferente lunilor in care se furnizeaza agent termic celoralte apartamente. Cineva a venit cu ideea unei bransari pe orizontala a celor care sunt inca in sistemul centralizat si nu doresc sa isi monteze o centala proprie. Astfel tevile care tranziteaza fiecare apartament in prezent vor fi taiate, si montate pe casa scarii alte 3 tevi, 2 pentru agent termic (tur-retur) si una pentru apa calda. Evident, va exista contorizare pentru fiecare apartament in parte. Intrebarea mea ar fi: cine va plati pentru tevile de agent termic care vor tranzita casa scarii (pana la contorul individual), doar cei care aleg sa ramana bransati la sistemul centralizat prin aceasta metoda, sau cheltuielile vor fi suportate de toti locatarii scarii de bloc, chiar daca unii au centrale proprii de apartament? Nu se considera si aceste conducte tot parti comune, ele incalzind un spatiu comun, respectiv palierele de la fiecare etaj?
Multumesc!

ultima dată editat de andreiantonescu pe data de Sambata, 22 Septembrie 2012, 17:24
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Miercuri, 8 Februarie 2012, 21:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 17:47
Agentul termic trebuie suportat astfel: o parte din facura este suportat de catre cei nedebransati, in functie de suprafata radianta din fiecare apartament, o parte suprafata comuna si este suportata de catre toti proprietarii (debransati sau nedebransati) in functie de cota-parte indiviza, iar o parte din factura reprezentand tevile, este suportata de catre toti proprietarii in functie de tevile care traverseaza fiecare apartament. Daca tevile vor fii scoase pe casa scarii, atunci va creste partea comuna care este suportata de catre toti proprietarii.
HG 1588/2007 Art 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Art. 43. — Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 52. — (1) Cheltuielile cu consumurile comune de energie termica din spatiiIe aflate in proprietate comuna, si anume casa scarii, culoare, spalatorii, uscatorii, subsol, holuri si altele asemenea, se repartizeaza proportional cu cota-parte de proprietate indiviza care ii revine fiecarui proprietar, astfel cum aceasta este inscrisa in actul de proprietate sau cum a fost recalcuIata conform prevederilor prezentelor norme metodologice.
 
 
 
offline
Avatar 1

Data înregistrării:
Sambata, 22 Septembrie 2012, 17:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 18:11
Multumesc mult pentru raspuns si pentru trimiterea la Hotararea de Guvern. Raman totusi cu o dilema: cei care au propus acest sistem de incalzire pe orizontala au fost chiar cei cu centrale proprii, in ideea (banuiesc) ca daca scapa de tevile care le tranziteaza apartamentele, nu vor mai plati partile comune. Citind fragmentul din HG trimis de dumneavoastra, din care reiese clar ca nu exista posibilitatea sa fie exonerati de la plata nici in cazul in care se muta conductele pe casa scarii - aceasta fiind considerata tot spatiu in proprietate comuna - mi se pare cu atat mai ciudata propunerea lor. Exista oare posibilitatea ca furnizorul de agent termic sa preia o parte din costurile care vor exista cu caldura degajata de conducte pana la intrarea in apartament?
 
 
 
offline
Avatar 3

Data înregistrării:
Miercuri, 8 Februarie 2012, 21:38

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 18:31
Daca tevile vor fii scoase pe casa scarii, atunci va creste partea comuna care este suportata de catre toti proprietarii.

Asta am si spus, daca nu mai trec tevile pe la ei prin apartament nu le platesc in apartament dar creste costul pe suprafata comuna, nu vor fi scutiti de la plata.
Furnizorul de agent termic nu preia o parte din costuri.
Vedeti Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si H.G. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.
 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 21:33
Nu mai platesc pentru tevile verticale actuale, dar pentru caldura pe spatiile comune (holuri) trebuie sa plateasca.
Tara lui Pacala! Nu vor cumva sa isi care lumea caldura in casa luand soarele de-afara cu ciubarul si sa-l conserve la saltea pentru iarna?

Cum s-ar zice pentru 3-400 lei pe iarna economie, sa rascoleasca blocul si sa-si schimbe toata lumea tevile din case, sa le treaca tevaria prin toata casa......
Da, interesul poarta fesul, numai ca in acest caz sfideaza bunul simt.
 
 
 
offline
33
1

Data înregistrării:
Luni, 29 Octombrie 2007, 15:26

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Sambata, 22 Septembrie 2012, 21:38
andreiantonescu a scris:


cine va plati pentru tevile de agent termic care vor tranzita casa scarii (pana la contorul individual),


tevile care tranziteaza fiecare apartament in prezent vor fi taiate, si montate pe casa scarii alte 3 tevi, 2 pentru agent termic (tur-retur) si una pentru apa calda.

Tevile respective legal nu pot fi taiate fara acordul scris al furnizorului de utilitati
Pentru tevile de agent termic care tranziteaza casa scarii vor plati toti proprietarii deoarece imobilul din constructie a fost prevazut cu alimmentare cu agent termic in sistem centralizat.iar optiunea proprietarilor pentru debransare este justificata drept imbunatatire a confortului termic individual si nu constituie temei legal pentru exonerarea de la obligatia platii c/v cote parti comune

 
 
 
offline
28

Data înregistrării:
Marti, 4 Martie 2008, 22:09

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Duminica, 23 Septembrie 2012, 22:45
andreiantonescu a scris:
... cine va plati pentru tevile de agent termic care vor tranzita casa scarii (pana la contorul individual), doar cei care aleg sa ramana bransati la sistemul centralizat prin aceasta metoda, sau cheltuielile vor fi suportate de toti locatarii scarii de bloc, chiar daca unii au centrale proprii de apartament? Nu se considera si aceste conducte tot parti comune, ele incalzind un spatiu comun, respectiv palierele de la fiecare etaj?

Costurile ocazionate de instalarea tevilor pe casa scarii se vor suporta de cei care vor sa beneficieze de agentul termic adus pe aceste instalatii. Cei cu centrale de apartament au instalatie separata pe care au platit-o fara contributia celor bransati la comun.

Se considera parti comune dar comune pentru cei care fac aceasta modificare. Blocul nu a fost din constructie prevazut cu aceasta instalatie, ci cu alta ce trecea prin apartamente...

Ca aceasta instalatie va incalzi si o parte din proprietatea comuna este cu totul alta problema, adica se refera ala repartizarea consumului de energie termica si nu la realizarea unei noi instalatii termice in scara blocului.
Asa ca, dupa ce noua instalatie va livra energia termica, o parte din costurile energiei termice se va repartiza si apartamentelor ce au centrale individuale, conform legislatiei.

 
 
 

Discuţie parti comune intr-o scara de bloc

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 302
Total subiecte: 524466
Total mesaje: 2536158


 

Acum online

Utilizatori (38)
violetanuky , Allona , STANCIU71 , rosum2007 , tgeorgescu , adyy13 , Angela76 , Martonze , Marvin , Roxana Neagu , stefan1993 , againstPAS , prestaconty , Simona_Voiculescu , popescueduard , AngelicaBoiangiu , BrusleaClaudia , Helianthus , marcelabota , alyioana , val1234 , Gabriella& , Paulolt , popalucian , artimon , ausfahrt , When , Lili_A , alexboiciuc , cyan , anemaria01 , eutueutu , cretzustancu , Vera11C , dienusa , sanda65 , Darius88 , oanadumitru1976

Consultanţi (4)
avocat.bucuresti13 , andreea19982 , AvTudor_com , Av. Gabriel Klein Kiritescu

Moderatori (3)
freeelis , gi-jane2 , george-neagu

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

IONITAGRIGORELUCIAN , GRIGORELUCIANIONITA , cezarcri , cathy_tanase , mariaionescu , ciufina , sorinacho , ghidwayup , ioanalol , ppscaurel , dislexic , Laza Maria Monica , drandy2k , minnie , roxanadarie , otiliamirela , crengi , andrutzaaa99 , ncc1270 , viobim , ugotrading , Carmen G , carmenvaradi , Addicted R4v3n , valeriucta , uscons , flopozippo , migdonia51 , lauto20tm , tyby8 , laviniao , drcretoiu , siralmi , catalin30 , Atipico , dan oancea , didiazf , niko 94 , cmariusstancu , almasankatalin , nicoleta grama , violeta radulescu , anisoarabalut , marianasincu , vivere , karmens75 , delia_ionica , dana_trifa , iulipetrov , annynna , thesanco , silvia stanescu , iosifescun , eugen a , andreea2004 , eduard edy , anna1967 , whiterose12 , pescadore , robert19841209 , andreea_busa , sorinspataru , Talida01 , Maria_ , luminitacornea , atdacris , alimirela , geotonyus , cschieb , robi_gyongyi10 , iris9 , armeniaD , rozi.bucataru@yahoo.com , Horatiu2011 , blankab , CIMPEANU MIRELA , Popalelia , jitariu , Fabich , Mahtub , DanielCariga , SIMONA09 , dallexino , simcontab , noane , mocanu_eugen-nicky , mirelusha65 , lianaagrisan , simonamiron , mirelaojog , Ilinca1958 , dsorescu , lilibobocul , AniRotaru , AlexandraHDR , erudt2 , psdbf32 , isiv0884 , Errolubrp , zoif7803 , Brazlese3n , Teodorapoit , tthorayunt , rprsz39 , Dwainhd , Archiebvre , Sammyok , shula , Oscarao , Rourase8e , radackaang , Johnxs , Janitadizh , Kolodzieskise1q

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro