Intreaba in Forum

Serviciu util cand ai o intrebare si ai vrea un raspuns rapid care sa te lamureasca

Scrie intrebare in Forum

Cere o oferta in Bursa de Servicii

Serviciu util cand ai de rezolvat o problema si ai nevoie de ajutor de specialitate (reprezentare in instanta, consultanta, cadastru, contabilitate etc.)

Cere oferta in Bursa
 • Autentificare
  Email / Utilizator
  Parola
  recuperare parolă
  Recuperare parolă

  Introduceţi adresa de email asociată contului dumneavoastră.

  Un email cu noua parolă şi instrucţiunile de recuperare a fost trimis cu succes către adresa specificată de tine.

 • Înregistrare

  Intră acum în comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirmă

  Avocatnet.ro în cifre
  Comunitatea are 408.934 de membri si 6.659 de consultanţi înregistraţi care au contribuit cu 2.534.333 mesaje in forum.

Știai că AvocatNet.ro are și o versiune premium?

 • Alerte pe email, cu conținut special.
 • Articole exclusive pentru abonați.
 • Navigare în site neîntreruptă de publicitate.
Mă interesează

Discuţie scoatere repartitoare

Du-te la pagina:  1 2 3 4 5 ... 6
 
offline
Avatar 22

Data înregistrării:
Joi, 10 Septembrie 2009, 10:18

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 14:50
calineanu a scris:

\"grandanat\"

Nimic mai fals !!! Cu tot respectul

Conform Ord. 343, majoritatea nu mai poate decide in defavoarea minoritatii !!!

Numai bine va doresc !

Daca doriti sa ma contraziceti, va rog s-o faceti, dar veniti macar cu afirmatii ce au noima, eventual si cu argumente care sa le sustina.

Eu am spus ca daca asociatia doreste sa renunte la repartitoare, deci daca reziliaza contractul cu firma respectiva, nu mai exita context pentru aplicarea ordinului 343.


"Firma de repartitoare" face calcule pentru rapartitia caldurii in baza repartitoarelor.
- Firma de repartitoare nu are relatie directa cu nici un proprietar - Intre proprietar si firma prestatoare de servicii nu exista relatie/contract prin care firma sa ofere vreun serviciu iar proprietarul sa-i plateasca prestatorui o suma de bani.
Nu ma refer aici la contractul prin care s-au achizitionat repartitoarele.
- Pentru serviciul prestat, firma este platita de catre asociatie, evident, in baza unui contract incheiat intre firma si asociatie.
- In tot acest triunghi amoros, proprietarul are un rol secundar, este un simplu tert.


 
 
 
offline
Avatar 22

Data înregistrării:
Joi, 10 Septembrie 2009, 10:18

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 15:06
johnpescar a scris:

Daca se incearca calculul unui apartament fara repartitoare utilizand maximul inregistrat... bla , bla, bla....

Dar daca acel calorifer inregistreaza 50% din consumul condominiului, apartamentului fara repartitoare se pot repartiza 60% ?.


Daca e sa ma iau dupa multitudinea mesajelor dvs , as fi crezut ca stiti cum functioneaza acest sistem.
Unitatile masurate de repartitoare nu \"se traduc\" in cantitati fixe de caldura, si nici in marimi procentuale, ci in ponderi.

Pe de o parte avem caldura factura de furnizor - totalul ce trebuie impartit la proprietari. Aceasta componenta e cunoscuta. Sa zicem 1500 lei.

Pe de alta parte sa zicem ca avem 3 proprietari, fiecare cu cate 3 calorifere identice. 2 cu repartitoare iar celalalt fara. Toti consuma la fel.

Pentru simplificare presupunem ca intr-o luna primii 2 au cate 100 de unitati. Drept urmare celui de-al 3-lea i se vor repartiza cate 110 unitati per calorifer.
In total avem 930 unitati.

Primii 2 platesc cate 1500 * 300 / 930 = 483 lei.
Iar cel de-al 3-lea cate 1500 * 330 / 930 = 534 lei.


In luna urmatoare repartitorul unuia din primii proprietari o ia razna. Inregistreaza 300 de unitati.
Deci al-3 lea proprietar va avea un consum e 330 unitati per calorifer
In total 1790 unitati = 1500 lei.
Primul are de platit 1500*300/1790 = 251 lei
Al doilea 1500*500/1790 = 419 lei
Iar al 3-lea 1500*990/1790 = 830 lei

Se observa ca primul proprietar, desi consuma la fel ca in prima luna, plateste 251 de lei in loc de 483, cat ar fi trebuit sa plateasca.
Al doilea plateste 419 lei in loc de 483- mai putin, chiar daca repartitorul lui a inregistrat eronat mai mult ( diferenta o plateste vecinul fara repartitoare).

Iar al treilea saracul, in loc sa plateasca 483 cat este de fapt consumul lui real, plateste 830 de lei.
ultima dată editat de grandanat pe data de Luni, 7 Ianuarie 2013, 15:22
 
 
 
offline
Avatar 18

Data înregistrării:
Joi, 27 Ianuarie 2011, 09:04

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 15:41
Nu as dori sa patesc ca cel in capul caruia se sparg oalele toate.
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Marti, 21 Februarie 2012, 16:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 17:15
darida

"Aberatiile" ANRSC au, pana una alta, valoare de lege. Si nu le preia nimeni "mecanic".
Sunt inginer, proiectant de instalatii, si stiu ce vorbesc.
As fi interesat sa stiu ce profesie au unii care fac afirmatii pe aceste site-uri.
In lumina Ord. 343, cred ca si procentul cerut la montare, cel de 80%, ar putea sa nu mai fie luat in considerare. Atata vreme cat se monteaza un repartitor martor in subsol si se face inventarul coloanelor si corpurilor de incalzire.
Procentul de 80%, cerut la momentul initial al contorizarii individuale, a fost stabiit inainte de aparitia Ord. 343, care stabileste un mod de calcul, chiar in cazul in care:

"(7) Dacã în perioada de exploatare a repartitoarelor de costuri nu mai este îndeplinit procentul de contorizare stabilit de actele normative în vigoare, ca urmare a renunţãrii unor proprietari la repartizarea consumurilor pe baza repartitoarelor de costuri, aceste spaţii sunt
considerate fãrã repartitoare, unitãţile de consum alocate pentru aceste spaţii calculându-se conform prevederilor prezentei norme tehnice."

Deci, procentul de 80% nu mai este o "conditie tehnico-stiintifica" asa cum afirmati dumneavoastra.

Am citit si alte comentarii facute de dumneavoastra pe acest site, in care faceti referire la profesorii mei de la Facultatea de Instalatii, despre care afirmati ca denumesc diferit repartitoarele de costuri. Multe componente din instalatii au denumiri diferite in cartile de specialitate. Va pot spune ca in cadrul cursurilor de Audit Energetic, acesti profesori, si nu numai ei (cercetatori din diverse tari ale Europei), fac referire la contorizarea individuala a locuintelor, ca o necesitate pentru reducerea consumurilor energetice.

Chiar in cadrul auditarii cladirilor, din punct de vedere energetic, una din masurile de reabilitare este cea de contorizare individuala.

Ideea este clara: vechea mentalitate de consum "la gramada" nu mai este posibila. Toata lumea isi doreste sa stie ce consuma si sa plateasca in consecinta. Ca oamenii nu stiu, inca, sa foloseasca eficient sistemul de contorizare pe baza de repartitoare de costuri, nu este vina ANRSC.

Restul afirmatiilor sunt "fumigene" neargumentate, preluate de pe site-uri ridicole, menite sa loveasca in, deocamdata, singurul sistem de contorizare individuala a consumurilor de energie termica (folosit cu succes si in Germania, acolo unde nimeni nu comenteaza Legile tarii si nimeni nu-si suspecteaza vecinii de furt), posibil, in conditiile date.

Va mai pot spune ca blocul in care locuiesc, care are in componenta 3 scari (o scara complet contorizata individual, alta complet necontorizata, iar a treia contorizata partial) poate constitui un studiu de caz foarte elocvent. In decembrie 2011, consumurile au fost: 16Gcal, scara necontorizata, 8 Gcal, cea contorizata si 13Gcal, cea contorizata partial. Poate ca cifrele acestea va vor spune ceva.

Faceti , in final, afirmatia: "Aberatia asta a fost invocata de ANRSC pe gatul proprietarilor cand acestia s-au desteptat si au inceput sa renunte la repartitoare".

Proprietarii respectivi nu s-au desteptat deloc, asa cum afirmati, au fost prostiti de niste smecheri sa renunte la repartitoare, numai pentru ca ei, smecherii, consumau prea mult si au dorit sa imparta in mod egal cu cei care faceau economie si, pe care, in mod aberant, ii acuzau de hotie.

Sigur, in Romania, esti hot daca nu consumi caldura ! Acelasi lucru se intampla la mine in bloc pe scara partial contorizata.

Eu locuiesc pe scara contorizata in totalitate, cu oameni civilizati, care stiu sa foloseasca sistemul, nu arunca energia termica pe fereastra , fac economii si nu se acuza de furt total nejustificat.

Modul de calcul este dat in Ordinul 343 chiar si pentru mai putin din 80%, asta ca sa fac referire si la ultima dumneavoastra afirmatie.

Cat despre lovitul cu capul in zid pe care il afisati in final, nu am niciun comentariu.

Oricum, pentru a putea avea un dialog argumentat stiintific, recomand: cinci ani de facultate in domeniul instalatiilor in constructii, cateva cursuri post-universitare, contact permanent cu lumea universitara, studiul permanent si o bogata activitate in proiectarea instalatiilor.

Cu respect 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Marti, 21 Februarie 2012, 16:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 17:35
grandanat

Toate afirmatiile facute de mine au noima.
Contractul este incheiat prin Asociatie. OK
Fiecare proprietar semneaza o adeziune individuala ca anexa la Contract.
Asociatia nu poate inceta contractul de care inca beneficiaza cativa proprietari, pana cand si ultimul alege sa nu mai foloseasca repartitoarele.
In felul acesta fiecare este liber sa aleaga.
De aceea spuneam ca majoritatea nu mai decide in defavoarea minoritatii.
Sa presupunem ca din trei scari de bloc numai una este contorizata. Ce inseamna? Ca celelalte doua scari , necontorizate, pot decide incetarea contractului cu firma de citiri repartitoare de la cea de-a treia scara? FALS !!! Deci nu majoritatea decide in privinta contorizarii, odata ce un tronson de bloc cu contorizare separata (contor de bransament separat) a decis contorizarea individuala.
Stiu ca acest lucru este greu de acceptat, dar sunt protejati cei care doresc sa economiseasca energia termica si care nu mai vor "la gramada".
Asociatia nu poate decide ca, un proprietar care a facut o investitie initiala in contorizare (robineti termostatati si repartitoare de costuri), sa fie obligat sa renunte la acest tip de contorizare.
Exact asta face Ordinul 343: da posibilitatea minoritatii sa nu se mai supuna majoritatii.
Va rog sa cititi cu atentie modul de calcul si art(7):

"(7) Dacã în perioada de exploatare a repartitoarelor de costuri nu mai este îndeplinit procentul de contorizare stabilit de actele normative în vigoare, ca urmare a renunţãrii unor proprietari la repartizarea consumurilor pe baza repartitoarelor de costuri, aceste spaţii sunt
considerate fãrã repartitoare, unitãţile de consum alocate pentru aceste spaţii calculându-se conform prevederilor prezentei norme tehnice."

Deci, "In tot acest triunghi amoros, proprietarul are un rol secundar, este un simplu tert" este o afirmatie FALSA.

Proprietarul capata rolul cel mai important si nu TURMA.

Cu respect

 
 
 
offline
29

Data înregistrării:
Sambata, 12 Aprilie 2008, 14:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 18:57
O singura observatie am a face la mesajul dv.
In cazul condominiilor cu mai multe scari, fiecare scara are propriul contor pe consumul caruia se factureaza separat.
Deci scara este autonoma din punct de vedere al consumului de caldura si proprietarii de pe acea scara pot hotari autonom in ce fel isi vor repartiza caldura - cu sau fara repartitoare.
Asadar nu se intreaba tot blocul despre cum sa se contorizeze o scara sau alta, ci singuri, proprietarii acelei scari, decid.

 
 
 
offline
8.70

Data înregistrării:
Miercuri, 3 Iunie 2009, 23:33

Profil consultant Cere consultanţă

[Explicaţii indice rating]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 20:53
@elga50 imi place cum restabiliti echilibrul (oare?) printre bezmetici.
 
 
 
offline
Avatar 4

Data înregistrării:
Marti, 21 Februarie 2012, 16:07

Profil utilizator

[Explicaţii popularitate]

 
Dată post: Luni, 7 Ianuarie 2013, 23:18
elga50,

Multumesc pentru aprecierile facute in particular.

Citesc de ceva vreme comentariile dumneavoastra extrem de pertinente si documentate.

Ieri cautam ceva din legislatia in instalatii, am intrat pe avocat.net si nu m-am putut abtine sa fac cateva aprecieri.
Ultimul dumneavoastra comentariu este de asemenea pertinent. Asa este, am exagerat in privinta celor doua scari de bloc care ar putea decide pentru a treia ! Toate cele trei scari sunt, asa cum spuneti, contorizate separat (cu contor de bransament separat) si fiecare a decis cum sa-si imparta costurile cu energia termica.

Problema aparuta la una din scarile de bloc, cea despre care spuneam ca are contorizare individuala partiala (unii proprietari au decis sa renunte la repartitoare), este aceea ca, la un moment dat, 10 proprietari, din 15, au decis ca nu mai vor repartitoare. Acestia 10 au incercat din rasputeri sa anuleze contractul cu firma de citiri, in 2011 si 2012, facand presiuni asupra celor 5 proprietari ramasi pe repartitoare, pentru a-i determina sa renunte la ele.

Norocul celor 5 a fost aparitia Ord. 343/2010 si astfel a fost posibila derularea in continuare a contractului de citiri. Intre timp, cei 5 sunt acum 8, care beneficiaza de repartitoare.
Cei 7 proprietari care nu vor repartitoare au actionat Asociatia in instanta pentru \"Obligatia de a face\". Adica, pentru a forta conducerea Asociatiei sa rezilieze contractul in vigoare cu firma de citiri. Din cei 7, 3 proprietari refuza sa-si plateasca cheltuielile cu caldura pe lunile ian., feb., mar. si aprilie 2012. I-am actionat in instanta pentru neplata datoriilor catre Asociatie.

Problema este cu atat mai complicata cu cat in Nov. 2011 au tinut, pe scara respectiva, o asa zisa \"Adunare Extraordinara a Asociatiei de Proprietari\" (nici cazul de asa ceva), la care au participat o parte din membrii scarii respective (deci nu toata Asociatia) si la care au decis ca nu mai vor acel Contract de prestari servicii cu firma de citiri. Cei ramasi fara repartitoare incearca sa foloseasca acea decizie in instanta impotriva Asociatiei.

De aceea am exagerat putin notiunea de \"majoritate\".

Eu cred ca aceste Contracte cu firmele de citiri se incheie prin Asociatia de Proprietari dar, ulterior, AP nu poate rezilia un contract care functioneaza in conditiile legii si de care beneficiaza un numar de proprietari, chiar daca nu mai este indeplinit procentul de 80% de la montare.
Daca Asociatia ar avea drept decizional in rezilierea unor astfel de contracte, am fi in situatia in care, daca Presedintele Asociatiei (care poate locui pe alta scara decat cea in discutie) o ia razna sau are vreun interes, sa poata emite o hartie prin care cere rezilierea contractului.
Ne-am afla intr-o situatie cu adevarat aberanta !!!

Personal nu-i inteleg pe cei care doresc cu atata ardoare revenirea la vechiul sistem. Unii nu au invatat sa-l foloseasca. E ca si cum ai spune: televizorul meu consuma mult ! Asta pentru ca-l las mereu deschis, zi si noapte. Orice inventie umana, fie ca este televizor, masina, radiator functioneaza cu consum de energie. Si apropo de radiatoare, nu da nimeni vina pe contorul de energie electrica atunci cand folosim un radiator electric sau o aeroterma electrica. De ce am da vina pe repartitorul de costuri ???
Ce nu inteleg cei care vorbesc despre repartitoare, ca nu ar citi direct consum de caldura ci doar unitati (convertibile ulterior), este faptul ca repartitorul trebuie privit ca o CONVENTIE, acceptata de toata lumea, si care este aceeasi pentru toti.
Iar daca vom continua sa ne uram intre noi si sa ne banuim de furt peste tot (chiar si la repartitorele de costuri), asta inseamna ca vom vedea numai hoti la tot pasul si vom innebuni!

multumesc pentru rabdarea de a fi citit aceste randuri,

un bezmetic (pentru domnul Iulian Manea cu simpatie si in gluma, evident)

PS As zice mai degraba: Nimeni nu poate fi inlocuit !!!


ultima dată editat de calineanu pe data de Luni, 7 Ianuarie 2013, 23:21
 
 
Du-te la pagina:  1 2 3 4 5 ... 6
 

Discuţie scoatere repartitoare

Acest subiect este moderat de către
freeelis,    Adriantot,    elga50

Ultimele mesaje şterse în discuţie ( total mesaje şterse - 4) - vezi toate mesajele şterse

Autor mesaj: jade_0923
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Joi, 10 Ianuarie 2013, 19:53
Mesaj şters la data: Joi, 10 Ianuarie 2013, 20:47
Motiv: atac la persoana
Autor mesaj: Iulian Manea
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Marti, 8 Ianuarie 2013, 21:25
Mesaj şters la data: Marti, 8 Ianuarie 2013, 21:38
Motiv: mesajul e offtopic
Autor mesaj: calineanu
Mesaj şters de către: elga50
Dată mesaj: Duminica, 6 Ianuarie 2013, 22:01
Mesaj şters la data: Luni, 7 Ianuarie 2013, 07:20
Motiv: mesaj dublat


 

Statistici Forum

Mesaje astăzi: 9
Total subiecte: 523959
Total mesaje: 2534333


 

Acum online

Utilizatori (1)
sanda65

Consultanţi (0)
-

Moderatori (0)
-

Administratori (0)
-

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere

sageata , sageata2 , miramircea , alin20s2001 , CristinaT , shatoura , nicoleta cristina , maria_conta , CLAUDIA2006 , nicoletanicolae2005 , alef , alina_vatrã , contstudio , imipasa , MATI STEFAN , lovistec , alexagri , Moise_mrc , juaristi , madalina_grosu , ionutdragnea , ndiaconescu , DNICOLETA , luminitagr , elena.ni , fetesti , adrian_31 , renatostinga , didicnt , aioluc , KRYSTY35 , Vasile_N , asirghie , csabi40 , gabriel baicu , a_p_a , andu1982 , corinutza.2006 , simona19.71nicu , ioanagci , marinaalexandrescu , Ripanu_Cristi , florentinaanca , turcuirimia , nickelodeon , flori.garleanu , dan_apostolescu , valchim , cami6791 , scarlatcorina , mihaelp , Dan Sorin , elisa3374 , elimatza , ViorelMocanu , amarije , RuxandraV , ovidiu1234 , Coco33 , nicoll_av@yahoo.com , eva-nicoleta , vasile nicolae , magda1612 , nicoleta1206 , manuelachiorean , nicolta , crissy86 , pielotex , luiza voicu , aldo_nick , roman alin , ninha , Szasz Maria , selfdefender , frisca , nic06 , enipohl , ionash , cristi_bv , zache_soft , flaw , adina-nicoleta , Biró Somodi Katalin , sce76 , sorina-sorina , Nico-Nicoleta , Stancu Cornel , AAlina , Ștefãnițã , pachita04121952 , GIOVY , dananico , ªtefãniþã , teodorvpetre , elenina , moisam , radu nina , nicoletapanea , berila , ianusca , Iulialy , Alidadelia , mia2012 , nicollghetu , BURTILANICU , lauraciobanu , nicola_madalina , cserbu , np_2003 , Diana Livia , ileanabireu , gcsilla , natalie_mgn , somodikatalin , mihaela solomon , klaoodyoo , AdrianDM , stefanudrea , simamarian , dianabadea , mikidutamiki , anaisanais2010 , CARPENSIONARI , nechiforalina , baltoiu sorin , swry0604 , bflkx25 , Richardarr , lgqor66 , Lyndonbuph , andrei8080 , Mammierdkq , rbgc0469 , rilomloor , liaqrotth , Alecsa1234 , taanwem , Delenickes7g , toodkiin , Carrollqhzl , Twandahyuk , madalina_91

 

Cautare in forum

 
Publicitate în reţeaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te înscrie GRATUIT în catalogul consultanţilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Funkykids CBC Romania Admis Eden Spa Marketizator.ro